ciociacesia 06.01.10, 10:05 moja mama nie ma cierpliwosci zeby podawac Ninie picie w kubku - ma obsesje na punkcie czystych ubranek i wymysliła niekapek, ale ja wole bidon, tylko nie chcialabym jej zrazic kupujac juz na poczaku niefunkcjonalny badziew Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajka78 Re: polećcie jakis fajny bidon 06.01.10, 10:21 bidony tez chlapia... ja mam najzwyklejszy canpola, taki kubek ze slomka bartus radzi sobie z nim koncertowo juz od kilku miesiecy Odpowiedz Link
kasia_750 Re: polećcie jakis fajny bidon 06.01.10, 10:55 My tez używamy Canopola - bidon z rurką, można zamknąć jak się gdzieś wychodzi, córka szybko nauczyła się z niego pić i zamykać Żeby nie kapał trzeba przechylić zaraz po nalaniu płynu i wylać odrobinę do zlewu, powinno być ok. A przed nalaniem sprawdzić w środku czy zaślepka jest prawidłowo założona (to "odkrył" mój mąż). Bidonu używamy odkąd córka skończyła rok, co jakiś czas wymieniam na nowy. Sprawdza się szczególnie przy wychodzeniu z domu. Córka potrafi pić już z kubków, ale naszej niani wygodniej jest podawać picie w bidonie. Niekapek podobno nie jest korzystny dla zgryzu, początkowo używaliśmy, ale po przeczytaniu kilku artykułów na ten temat zmieniliśmy na bidon. Odpowiedz Link
agasobczak Re: polećcie jakis fajny bidon 06.01.10, 11:31 Am się przy starszej córci taki niekapek www.babyclub.pl/product-pol-1143-Kubek-niekapek-Tommee-Tippee-350ml-.html sprawdzał a potem taki bidon (ale mycie masakra) www.babyclub.pl/product-pol-3485-Bidon-Pstryczek-Tommee-Tippee-350-ml-Quick-Quencher-rozowy.html (choć my mieliśmy ciut inny) Odpowiedz Link
987ania Re: polećcie jakis fajny bidon 06.01.10, 17:25 Ja polecam Nuby www.babyclub.pl/product-pol-1260-Kubek-Pstryczek-z-uchwytami-240-ml-rozne-kolory-Nuby.html lub taki www.babyclub.pl/product-pol-1242-Bidon-Pstryczek-z-podwojna-scianka-330-ml-Nuby.html Miałam też Canpola z rurką ale jednak wróciłam do Nuby, w Canpolu ten plastik przy pokrywce zatęchł a w Nubym nic takiego nie było. No i Canpol jednak kapie. Odpowiedz Link
aldakra Re: polećcie jakis fajny bidon 06.01.10, 19:25 Ja miałam ten Nuby i mi to cholerstwo przeciekało nawet jak było zamknięte Mała nauczyła się pić z prostego bidonu - końcówka taka jak w wodach mineralnych (taki sportowy typ butelki) i z tym jest o.k. Odpowiedz Link
mad_die Re: polećcie jakis fajny bidon 07.01.10, 12:13 ja mam taki nadal (juz drugi, poprzedni sie zużył, słomki tez mozna wymieniac, jak dziecie pogryzie ) nic nie przecieka, MArysia ladnie pije (piła juz jak miala 10mscy) Odpowiedz Link
rooms Re: nuby flip it to byl oczzywiscie n/t 07.01.10, 16:18 my też takiego używamy, jest też wersja z uchwytami to trzymania o mniejszej pojemności (oczywiście również nuby) - Kalina pije z takiego kubka od ok. 7 m-ca życia Odpowiedz Link
rooms Re: nuby flip it to byl oczzywiscie n/t 07.01.10, 16:20 ooo, doczytałam, że już zalinkowane dodam, że nam nic nie kapało, a przerabiamy 3 z kolei Odpowiedz Link