domville 11.07.05, 11:46 Co sądzicie o tej serii? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z pracą z tym podręcznikiem? Z góry dziękuję za uwagi. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kook1 Re: Cutting Edge 12.07.05, 20:09 Pracowalam z poziomem intermediate i uczniowie wymiekali -slownictwo bylo dla nich za trudne- fakt ,ze uczylam wtedy w technikum i liceum zawodowym. Ma super przygotowany teacher's book!!! Odpowiedz Link
i.nes Re: Cutting Edge 24.07.05, 16:47 Uczyłam ze Startera i Upper-Itermediate. Starter ma fajny pomysł na wprowadzanie gramatyki, gdyż najpierw podaje kontekst,a potem słuchacz sam musi uzupełnić reguły. Gramatyka jest dozowana, co też uważam za plus. Minusem są nudne ćwiczenia komunikacyjne. Przygotuj sobie trochę własnych. Upper-Int ma świetne słownictwo i bardzo dobrą część Real Life, ale za to beznadziejny układ książki. Masz albo całą lekcję artykuł, albo całą lekcję gramatyki, albo całą lekcję komunikacyjną. Trzeba trochę się namęczyć, żeby to sensownie realizować w ciągu 90 min. Odpowiedz Link
olafasola2005 Re: Cutting Edge 26.07.05, 13:47 Ja korzystam z Cutting Edge od 3 lat, uważam, że jest niezły. Ma dobra Książkę Nauczyciela z bogatym resource packiem. Pracujemy z tym podręcznikiem w prywatnej szkole językowej, sprawdza sie doskonale. Odpowiedz Link
domville Re: Cutting Edge 09.08.05, 09:45 Kurs się skończył, zrealizowaliśmy 4 moduły (Pre-Intermediate) i muszę przyznać, że pracowało się nieźle, ćwiczenia były urozmaicone, sporo słuchania (dosyć ciekawe listeningi), sporo mówienia, a na kursie wakacyjnym o to studentom najbardziej chodzi. W sumię mogę polecić, chociaż gdybym miał wybierać, chyba zdecydowałbym się jednak na English File (choć znam tylko Intermediate i Upper). Jak to już zostało gdzieś powiedziane, Cutting Edge jest solidną książką, ale nie ma tego "czegoś" - może zabrakło autorom poczucia humoru, które w EF jest wszechobecne. Odpowiedz Link