Dodaj do ulubionych

Pośrednik

02.03.14, 03:21

Po co i w jakim celu potrzebne jest pośrednictwo księdza dobrodzieja pomiędzy człowiekiem, a Stwórcą? Bez tego "dobrodzieja" pośrednictwo byłoby łatwiejsze, szybsze i tańsze.
W życiu trzeba się starać, jak tylko można, unikać wszelkich pośredników, bo tylko utrudniają i z tego pośrednictwa żyją na nasz koszt.
Obserwuj wątek
    • kolter-mr Re: Pośrednik 02.03.14, 11:07
      Pośrednik po prostu trzepie kasę na jeleniach , tak katolicy jesteście jeleniami
    • chief-denunciator Re: Pośrednik 02.03.14, 13:55
      Do sądu także nie idziesz sam, tylko z adwokatem...

Ot, co...

Pomógł Tobie mój wpis?

[ ] Tak

[ ] Nie

Właściwe zaznaczyć..
      • dunajec1 Re: Pośrednik 02.03.14, 15:15
        Chief, kiedys lata temu mialem sprawe w sadzie, oczywiscie mialem i papuge, ten papuga tyle gadal i tak gadal ze sad dal mi wiecej jak papuga chcial, tak ze z tymi posrednikami ......
      • pocoo Re: Pośrednik 02.03.14, 19:55
        chief-denunciator napisała:

> Do sądu także nie idziesz sam, tylko z adwokatem...
        >
        > Ot, co...

Przydzielonym z urzędu?
        Do dupy z takim adwokatem.
      • chief-denunciator Re: Pośrednik 03.03.14, 11:36
        Gdy się ma odpowiednią ilość pieniążków na dobrego adwokata, to i może być pomocne.

Nie pamiętam szczegółów, kiedyś czytałem w DER SPIEGEL o amerykańskim businessmanie , który siedział w niemieckim pierdlu od kilku miesięcy. Owy osobnik przekupywał niemieckich urzędników, aby dostać jakieś tam korzystne zlecenie. Sprawa wyglądała dla niego beznadziejnie. Jakieś 15 lat...

Ale znalazła się dobra kancelaria adwokacka specjalizująca się w beznadziejnych sprawach.
        Współpracownicy tej kancelarii lansowali w pływowych mediach materiały przedstawiające sprawę owego pana w bardzo pozytywnym świetle. Przyjaźń niemiecko-amerykańska itp...Zasługi dla pokoju światowego... Opinia czytelników stała się mniej krytyczna a wiadomo, że i sędziowie czytują gazety. Nie zdając sobie sprawy, że są obiektami manipulacji...

Wynik tej akcji, oskarżony mógł z pierdla wyjść, czy na kaucję, czy bez, nie pamiętam...

Ot, co...
        • pocoo Re: Pośrednik 03.03.14, 16:53
          chief-denunciator napisała:

> Gdy się ma odpowiednią ilość pieniążków na dobrego adwokata, to i może być pomo
          > cne.

Katolicy mają swoich pośredników z urzędu.O efektach tego pośrednictwa nikt pojęcia nie ma.
          "Podobają" mi się katolickie barany.Na najprostsze pytanie o to pośrednictwo,odpowiadają ;"nie wiem,ksiądz wie".
      • kot_miau Re: Pośrednik 06.06.14, 19:17
        Do sądu idę sam albo z adwokatem. To mój wybór!
    • bogucjusz Kasa, misiu, kasa. 03.03.14, 13:18
      To filar pośrednictwa. Pod każdą szerokością geograficzną. W każdej sprawie.

• dunajec1 Re: Kasa, misiu, kasa. 03.03.14, 14:12
        No to musimy kancelarie adwokacka wynajac aby droge do nieba z ksiedzem uzgodnic.
        • pocoo Re: Kasa, misiu, kasa. 03.03.14, 16:47
          dunajec1 napisał:

> No to musimy kancelarie adwokacka wynajac aby droge do nieba z ksiedzem uzgodni
          > c.
          Ciekawe,kto za to zapłaci?
    • wawrzanka Re: Pośrednik 03.03.14, 22:23
      Najgorsi są pośrednicy w transakcjach nieruchomościami. Wciśnie się toto wszędzie i skutecznie życie utrudnia. Ból dla kupującego: "nie wiem, muszę zadzwonię do właściciela, dowiem się i oddzwonię"; "teraz jestem na spotkaniu, ale wieczorem zadzwonię do właściciela i jutro do pani oddzwonię". Utrudnienia dla sprzedającego: w momencie podpisania umowy z takim delikwentem traci się prawo do bezpośredniej sprzedaży nieruchomości. Ale weź tu człowieku coś kup/sprzedaj bezpośrednio... stu pośredników zadzwoni do ciebie jeszcze zanim wciśniesz "enter" wpisując ogłoszenie bezpośrednie w jakimś serwisie... i zaczyna się zabawa.
      Ta prowizja dla pośredników w handlu nieruchomościami to coś jak "zapłata za ochronę". Nie chcesz, ale musisz.
      • kociak40 Re: Pośrednik 02.05.14, 22:50
        "Najgorsi są pośrednicy w transakcjach nieruchomościami." - wawrzanka

Wynaleziono straszną broń, niszczy ona ludzi, a budynki pozostawia nieuszkodzone.
        Nazywa się ta broń - hipoteka!
      • kot_miau Re: Pośrednik 06.06.14, 19:19
        W aktach sprzedaży/kupna nieruchomości czy czegokolwiek zawsze mamy wybór. Albo robimy to sami albo korzystamy z usług innych za opłatą.
        To tylko nasz wybór!!! Nasza wolna wola!!!!
    • tylkojezusnaszympanem Tylko Jezus jest naszym Panem... 24.03.14, 14:21
      kociak40 napisał:

> Po co i w jakim celu potrzebne jest pośrednictwo księdza dobrodzieja pomiędzy c
      > złowiekiem, a Stwórcą?

Było w podstawówce, pamiętam jak dziś... smile Wystarczy też zaglądnąć do Pisma Świętego.

Sakrament spowiedzi ustanowił Pan Jezus, kiedy skierował do swoich apostołów takie słowa: „Idźcie i odpuszczajcie grzechy, komu odpuścicie będą odpuszczone, komu zatrzymacie będą im zatrzymane” (J 20, 23). W nich już widzimy przekazanie władzy odpuszczania grzechów, jakiej Chrystus udzielił swoim apostołom. To właśnie oni stali się pośrednikami w sakramencie pokuty pomiędzy człowiekiem a przebaczającym Bogiem.

Tylko Jezus jest naszym Panem...
      • kolter-mr Re: Tylko Jezus jest naszym Panem... 24.03.14, 15:37
        tylkojezusnaszympanem napisał:

> > Po co i w jakim celu potrzebne jest pośrednictwo księdza dobrodzieja pomiędzy człowiekiem, a Stwórcą?
        >
        > Było w podstawówce, pamiętam jak dziś... smile Wystarczy też zaglądnąć do Pisma Świętego.

Bardzo chętnie zobacze gdzie tam napisano ze jakiś duchowny jest posrednikiem ?? no dawaj ???

> Sakrament spowiedzi ustanowił Pan Jezus, kiedy skierował do swoich apostołów ta
        > kie słowa: „Idźcie i odpuszczajcie grzechy, komu odpuścicie będą odpuszczone, komu zatrzymacie będą im zatrzymane” (J 20, 23).

Nic głupszego nie czytałem od dawna smile) Przede wszystkim mowa o pośrednictwie a nie o spowiedzi .

W nich już widzimy
        > przekazanie władzy odpuszczania grzechów, jakiej Chrystus udzielił swoim apostołom. To właśnie oni stali się pośrednikami w sakramencie pokuty pomiędzy człowiekiem a przebaczającym Bogiem.

Piszesz nie na temat , Jednak wiedz ze jedynym posrednikiem do boga jest Jezus, tak napisano w biblii , katoliku
      • kociak40 Re: Tylko Jezus jest naszym Panem... 02.05.14, 23:06
        Pod tym podanym adresem (J 20, 23) nie ma tego cytatu.
        Natomiast (Marek 16, 15) cytuję - "Idźcie na cały świat i głoście Ewangelię wszelkiemu stworzeniu. W imię moje złe duchy będą wypędzać, nowymi językami mówić będą; węże brać
        będą do rąk , i jeśliby co zatrutego wypili, nie będzie im szkodzić. Na chorych ręce kłaść będą, i ci odzyskają zdrowie".
        Jeśli ksiądz będzie mógł to czynić, to wtedy i grzechy może odpuszczać. Niestety, żaden ksiądz tego nie może robić, może tylko oszukiwać, że może, (z tymi grzechami) i na tacę zbierać. Jak ksiądz np. wypiłby "kreta" (płyn do czyszczenia rur) i nic by się z nim nie stało, wtedy tak, jest władny odpuszczać grzechy.
        Ostatni rozkaz - (Mateusz 28, 19) - "Idźcie więc i nauczajcie wszystkie narody, udzielając im chrztu w imię Ojca i Syna, i Ducha Świętego". Z tym się zgadzam, księża mają głosić Ewangelię i namawiać na wiarę. Nic poza tym.
        • kolter_mr Re: Tylko Jezus jest naszym Panem... 02.05.14, 23:22
          kociak40 napisał:

> Ostatni rozkaz - (Mateusz 28, 19) - "Idźcie więc i nauczajcie wszystkie narody,
          > udzielając im chrztu w imię Ojca i Syna, i Ducha Świętego". Z tym się zgadzam,
          > księża mają głosić Ewangelię i namawiać na wiarę. Nic poza tym.

Już ze 30 lat temu profesor teologi katolickiej ksiądz Kudasiewicz w encyklopedii katolickiej , wydanej przez KUL przyznał ze Jezus nie powiedział "Ojca i Syna, i Ducha Świętego" No a tylko w imię moje co koresponduje z tym w jaki sposób chrzcili później apostołowie " Nawróćcie się - powiedział do nich Piotr - i niech każdy z was ochrzci się w imię Jezusa Chrystusa na odpuszczenie grzechów waszych, a weźmiecie w darze Ducha Świętego." Kudasiewicz przyznał ze dzisiejszy tekst jest tekstem redakcyjnym z późniejszego okresu .
          Może to nie na temat ale podaje to jako ciekawostkę smile).
      • kot_miau Re: Tylko Jezus jest naszym Panem... 06.06.14, 19:21
        Bóg powiedział, że mamy WOLNĄ WOLĘ i tyle mam na ten temat do powiedzenia.
        • kolter.mr Re: Tylko Jezus jest naszym Panem... 06.06.14, 21:49
          kot_miau napisał:

> Bóg powiedział, że mamy WOLNĄ WOLĘ i tyle mam na ten temat do powiedzenia.

Kłamał jak zwykle
          • kot_miau Re: Tylko Jezus jest naszym Panem... 12.06.14, 20:22
            Rozumiem, że Ty nie masz wolnej woli tylko działasz na rozkaz!!!
            • kociak40 Re: Tylko Jezus jest naszym Panem... 12.06.14, 22:26
              kot_miau napisał:

> Rozumiem, że Ty nie masz wolnej woli tylko działasz na rozkaz!!!

Nawet działając na rozkaz też mamy wolną wolę. Ma ją także np. pies, kot.
              Zwłaszcza mój kot, chadza własnymi drogami tam gdzie chce.
              • kot_miau Re: Tylko Jezus jest naszym Panem... 13.06.14, 21:16
                I ja też tak robię jak Twój kot i moje koty. Jedno jest pewne: moje koty nauczyły mnie, że nie żyje się na rozkaz. One mają wolną wolę, a ja im tego nie zabraniam.

W moim przypadku: Kot Nauczycielem Człowieka?
                won kocico żarłaś już dzisiaj za dużo!!!
            • kolter.nr Re: Tylko Jezus jest naszym Panem... 16.06.14, 17:59
              kot_miau napisał:

> Rozumiem, że Ty nie masz wolnej woli tylko działasz na rozkaz!!!

Nie , ja jestem wolny mowa o religiantach a o takich o ile pamiętam pisałeś

" Bóg powiedział, że mamy WOLNĄ WOLĘ i tyle mam na ten temat do powiedzenia."
    • kolter_mr Re: Pośrednik 02.05.14, 21:21
      kociak40 napisał:

> Po co i w jakim celu potrzebne jest pośrednictwo księdza dobrodzieja pomiędzy człowiekiem, a Stwórcą? Bez tego "dobrodzieja" pośrednictwo byłoby łatwiejsze, szybsze i tańsze.
      > W życiu trzeba się starać, jak tylko można, unikać wszelkich pośredników, bo tylko utrudniają i z tego pośrednictwa żyją na nasz koszt.

Krk to korporacja na zysk ,wiec zarabia jak umie
      • deser1205 Re: Pośrednik 05.06.14, 13:23
        Nie chodze do kościoła. Ale mam pytanie bo niewiem. Czy za odpuszczenie grzechów się płaci???
        • dunajec1 Re: Pośrednik 06.06.14, 20:51
          Bezposrednio tylko trzeba pare zdrowasiek odmowic, mozna bezmyslnie klepac, a jak juz bedziesz w kosciele to z taca tam czesto laza tak ze raczej ze wstydu a dasz cos , tak ze....
    • kot_miau Re: Pośrednik 13.06.14, 22:10
      Oczywiście, że tak.
      Relacja Człowiek - Stwórca jest prosta i zrozumiała dla stron,
      natomiast relacja Człowiek - ksiądz/kapłan - Stwórca, jakby to określić im więcej punktów pośrednich tym większe szumy.....
      • kociak40 Re: Pośrednik 14.06.14, 00:53
        kot_miau napisał:

> Oczywiście, że tak.
        > Relacja Człowiek - Stwórca jest prosta i zrozumiała dla stron,
        > natomiast relacja Człowiek - ksiądz/kapłan - Stwórca, jakby to określić im więc
        > ej punktów pośrednich tym większe szumy.....

Bardzo dobrze to określiłeś. Ja wiele lat temu to zauważyłem i zrezygnowałem z wszelkich pośredników w tym problemie.
        • kot_miau Re: Pośrednik 16.06.14, 20:58
          I ja też nie potrzebuje żadnych pośredników.
          • kociak40 Re: Pośrednik 16.06.14, 21:47
            kot_miau napisał:

> I ja też nie potrzebuje żadnych pośredników.

Pośrednicy są niepotrzebni, nawet jeżeli sensem życia - jest żyć bez sensu.
            • dunajec1 Re: Pośrednik 17.06.14, 00:56
              No tak, posrednicy rzeczywiscie niepotrzebni, ale spojrzmy z innej strony, jak sie nie dostaniemy do nieba to skarga na posrednika, jak menda prowadzila i przed sad niebianski go za kare, no i lzejsze sumienie mamy bo nie nasza wina ze w piekle jestesmy, ot co.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka