Dodaj do ulubionych

daszek Teutonia :)

05.06.10, 00:25
Czytałam na forum już kilkakrotnie o daszkach przeciwsłonecznych doczepianych do wózków teutonia - że genialne, ale w zasadzie niemożliwe do dostania od ręki.
Dziś (mając jednak dość parasolki po 2 użyciach) kupiłam go bez większego problemu w sklepie z wózkami teutonia w Poznaniu ( z tym, że w kolorze uniwersalnym -czarnym)taniej niż w internecie, bo za 49 zł. Nie pasuje do budki Slaloma tak jak przypuszczałam (bo brzeg budki stanowi rura, która jest zbyt gruba na te klipsy), ale calkiem ładnie udało mi się przymocować go na rzepy. Ładnie osłania, tak więc polecam jako alernatywę dla parasola.
Choć cena i tak wygórowana (jak na taki gałganek...)
Obserwuj wątek
    • dorkape Re: daszek Teutonia :) 30.06.10, 15:00
      Ja właśnie zastanawiałam się czy ten daszek będzie pasował do Jane slaloma bo
      też mam zamiar coś takiego kupić.W jaki sposób zamontowała Pani ten daszek na rzepy?
      Jeśli by to było możliwe czy mogłabym otrzymać zdjęcia na maila jak to wygląda
      na slalomie?
      A może ktoś podpowie jakiś inny sprawdzony daszek p/słoneczny który by pasował
      do spacerówki Jane slalom.
    • luiza765 Re: daszek Teutonia :) 30.06.10, 15:11
      chodzi o ten daszek?;
      http://img704.imageshack.us/img704/9770/teutoniadaszek01.jpg

http://img88.imageshack.us/img88/8680/teutoniadaszek02.jpg

Ciekawe, czy będzie pasował do budy od Quinny Speedi? jak myślicie?
    • dorkape Re: daszek Teutonia :) 30.06.10, 15:34
      Tak o ten daszek chodzi
      • eryk2601 Re: daszek Teutonia :) 30.06.10, 16:20
        Też szukam czegoś do speediego.Myślałam o daszku kiddopotamus, ale jest o nim
        trochę negatywnych opinii, a cena ponad 80 zł.
    • dorkape Re: daszek Teutonia :) 30.06.10, 17:41
      Niestety drogie są te daszki ale jak już kupię to wolę taki żeby pasował do
      wózka i spełniał swoje zadanie.
      Może podpowiecie dziewczyny coś ciekawego zamiast parasolki.
    • ollasja Re: daszek Teutonia :) 30.06.10, 17:42
      Daszek jak dotąd spisuje się świetnie - w zasadzie nie ruszamy się bez niego z
      domu, bo synek bardzo nie lubi, kiedy razi go słońce.
      Po zamontowaniu daszka synek prawie cały (bez stópek)pozostaje w cieniu, bez
      względu na nachylenie oparcia.
      Mój patent na montaż jest bardzo prosty - naszyłam 2-3 cm taśmy z rzepem na
      brzegi daszka (na jego końcach) i na brzeg budki - symetrycznie, tak, aby daszek
      był dobrze naciągnięty. Poniżej wklejam linki do zdjęć - jeśli coś nie zadziała,
      prześlę zdjęcia na maila :)
      Podsumowując - nie wiem, za co się płaci w tym daszku aż tyle ;), ale sprawdza
      się on u mnie super :)
      Pozdrawiam

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2322873,2,1,S5001109.html
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2322874,2,2,S5001110.html
      • luiza765 Re: daszek Teutonia :) 30.06.10, 18:53
        Wygląda to fajnie.
        Szkoda, że za tyle kasy jeszcze trzeba kombinować z rzepami.

Swoją drogą, gdybym miała więcej zdolności i mniej słomianego zapału sama bym
        się porwała na uszycie czegoś takiego.

Taki cienki, foszbinowaty drut pewnie mozna gdzieś dostać... z tkaniną raczej
        nie byłoby problemu

A może jakaś uzdolniona forumka;)
    • dorkape Re: daszek Teutonia :) 30.06.10, 18:54
      Ollasja bardzo dziękuję za zdjęcia,najważniejsze że daszek spełnia swoją
      rolę.Widzę na zdjęciach że będę miała taki sam kolor wózeczka ja Ty :)zadowolona
      jesteś z niego?
      • ollasja Re: daszek Teutonia :) 30.06.10, 21:52
        Jesteśmy bardzo zadowoleni. Zdemontowaliśmy co prawda właśnie hamulec ręczny, bo trochę tarł o koło (a to raczej taki gadżet, więc mi go nie brakuje). Prowadzi się super, nie jest za bardzo ciężki. Za jego największą zaletę uważam jednak to, że jest tak obszerny i wygodny dla synka. Mały jeździ w nim sobie jak w karocy, obserwuje świat i sypia w dowolnej pozycji ;)
        Szkoda, że to siedzenie nie jest odwracane - ale jak już pisałam w innym wątku, model reverse jest jednak zbyt wąski dla mojego maluszka.
        Dla mnie (wózkowej maniaczki) taką wisienką na torcie jest też fakt, że slalomy są rzadko spotykane. Jak dotąd widziałam w moim mieście prócz mojego tylko trzy :) Ot, taka mała próżność ;P
    • dorkape Re: daszek Teutonia :) 01.07.10, 08:39
      Ollasja,jeszcze raz wielkie dzięki :)
      Mam nadzieję że ja i mój synek też będziemy zadowoleni z tego wózeczka.
      Szkoda że ten nowy jane slalom jest węższy,ja też ze względu na wygodne
      siedzisko zdecydowałam się na takiego samego slalomka jak Ty masz.
      • karen1000 Re: daszek Teutonia :) 04.07.10, 23:02
        Daszek pasuje do quinny speedy, używaliśmy takiego i sprawdzał się super.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka