Dodaj do ulubionych

Szukam idealnej spacerówki!

11.10.10, 19:45
Witam,
Bardzo proszę o pomoc, szukam idealnego wózka, czytam i szukam i każdy model ma jakieś ale, jak mi się spodoba, to na forach znajduję negatywne opinie.
Poradźcie coś, proszę!
Praktycznie jedynym najważniejszym dla mnie kryterium są koła i amortyzacja, ale również waga.
Obecnie mam Coneco V4 i ogólnie jest to rewelacyjny wózek, jedyną jego wadą jest twarde zawieszenie i malutkie przednie koła. Morduję się z tymi kółkami już od 1,5 roku i chciałabym wreszcie móc wygodnie jeździć i nie męczyć się na starych, rozwalonych chodnikach i krawężnikach, zwłaszcza, że idzie zima, a jazda tym wózkiem po śniegu jest niemal niemożliwa.
Problem w tym, ze chciałabym, żeby ten wózek był w miarę lekki i dobrze się składał, bo kupować coś zbyt masywnego kiedy dziecko coraz starsze to też bezsensu.
No i oczywiście cena też gra rolę.
Przewertowałam allegro i na razie wygrywa JEEP JOGGER CARROT, tylko trochę waży i zajmuje sporo miejsca po złożeniu.
Poradzicie coś?
Obserwuj wątek
    • mamaly Re: Szukam idealnej spacerówki! 11.10.10, 20:09
      Odpuść tego jeepa, to wózek hauck , poszukaj o nim opinii, są fatalne.

Poszukaj używanego Quinny speedi.

A.
      • afroddytta Re: Szukam idealnej spacerówki! 11.10.10, 20:16
        j.w.

Miałam Jeep hauck tragedia, zdecydowanie odradzam.
        Mam wreszcie używanego Quinny Speedi (po wielu latach marzeń o nim :) i to jest mój ideał.
        Używany kupisz na allegro za 400-500zł, nawet sporo taniej jak popolujesz, jeśli możesz to lepiej odbiór osobisty, bo wiadomo ludzie są różni.
        O speedim już było wiele, ale jak chcesz to pytaj.
        Pozdrawiam :)
        • sylki Re: Szukam idealnej spacerówki! 12.10.10, 08:53
          Proponuję slaloma pro, jest lekki, przestronny i wygodny dla dziecka.
          Nie wiem jak wagowo wypada quinny bo go nigdy nie podnosiłam, ale slalom jest leciutki.
          Jeszcze lżejszy od Slaloma jest Nomad.
          • saras-wati Re: Szukam idealnej spacerówki! 12.10.10, 09:22
            też szukam idealnej spacerówki...wciąż miotam się pomiędzy różnymi modelami...
            sylki, a do jakich rozmiarów składa się slalom i nomad? Wejdą do corsy bez odczepiania kół etc.
            • mamaly Re: Szukam idealnej spacerówki! 12.10.10, 09:33
              Slalom raczej nie wejdzie, Nomad prędzej pod warunkiem, że bagażnik jest głęboki. Wymiary podane na jakiejś stronie (Nomada) to 90x61x40. Musiałabyś zmierzyć bagażnik. Slalom po złożeniu jest podobny, ale ma wystawiące przednie koło , więc jest sporo szerszy niż Nomad.

Tu zdjęcie mojego Slaloma po złozeniu
              www.kleiberweb.de/slalom/slides/IMG_9250.html
              Nomadowi niestety nie zrobiłam zdjęcia jak jest złożony, ale jest wyraźnie mniejszy.

A.
              • saras-wati Re: Szukam idealnej spacerówki! 12.10.10, 09:34
                dzięki:) ładny ten Twój wózek! Może kupię większe auto, hehe;)
                • mamaly Re: Szukam idealnej spacerówki! 12.10.10, 10:31
                  :) dzięki, już dawno sprzedany, tylko galeria zdjęć mi została.
              • beataa Pytanie do mamaly o wózek Jane 12.10.10, 10:51

Mam pytanko, jestem zainteresowana zakupem wózka Jane slalom pro riverse 2010.Czy to właśnie ten model posiadasz? Widziałam go tylko na necie i obawiam się ,że ma wąskie siedzisko jak model unlimit.Model ten widziałam podobnie jak inne starsze Jane w sklepie i wszystkie miały wąskie siedzisko chyba 30cm,żadne inne wózki innych firm nie były tak wąskie.Jak jest u Ciebie? pozdrawiam i proszę o informacje.
                • mamaly Re: Pytanie do mamaly o wózek Jane 12.10.10, 10:57
                  Slalom R ma takie samo siedzisko jak Unlimit - 30 cm szerokie. Tylko stare modele Jane miały szersze: Slalom Pro, Nomad - ok. 36-38 cm, zależy jak kto mierzy :D ale te modele nie miały obracanego siedziska.

www.90n.pl/sklep/product/p/1122/jane,slalom,pro.html
                  A.
                  • beataa Re: Pytanie do mamaly o wózek Jane 12.10.10, 11:05
                    dziękuje za szybką odpowiedź. Zgłupiałam już bo na bobowózki.pl piszą ,że siedzisko pro reverse model 2010 ma 36cm,to ten z odwracanym siedziskiem. Widziałam w sklepie tylko unlimit i one bardzo wąskie były,reverese nie było,a model ten mnie zainteresował.
                    Szczerze mówiąc odpadł mój faworyt :( Od dwóch tyg. szukam spacerówki na dużych kołach z wygodnym siedziskiem dla dziecka,rozkładanej na płasko i pozycyji siedzącej prawie 90st.z budką głęboko zachodzącą i osłaniającą aby nie montować już dodatkowych parasolek.Czy taki znajdę :( każdy model coś ma do zarzucenia. Ostatnio oglądałam bebe confotr model mura,ale ten pałąk między nogami i dopasowanie do niego śpiworka mnie odrzuca. trudna sprawa:(
                    • sylki Re: Pytanie do mamaly o wózek Jane 12.10.10, 11:33
                      No niestety jest waskie to siedzisko, ale cos kosztem czegos, jakis czas temu wklejałam zdjecie mojej 3 latki w slalomie R zreszta na wakacjach jezdziła w nim, a młodsza w chuscie :) Spała tak dobrze, ze po powrocie wcale sie nie budziła tylko spała sobie smacznie dalej :)

czy sie zmiesci do twojego auta nie wiem, bo mam autobus ;) nie samochod wiec wózek woze nie złożony.
                      Zmierze go pozniej i podam wymiary.
                      • beataa Re: Pytanie do mamaly o wózek Jane 12.10.10, 12:32
                        dziękuje sylki.Możesz mi powiedzieć co do Jane reverse czy nadawać on edzie się także dla 2-3latka,czy siedzisko nie będzie już za wąskie np.zimą w puchowej kurteczce oraz także na długość? Możesz mi zmierzyć długość i szer.siedziska.Będę bardzo wdzięczna. Waham się między zakupem Jane Reverse, jedyny minus dla mnie to siedzisko,a Concordem Fusoin,on z kolei masakrycznie duży.Szukam jeszcze innych podobnych.Dziękuje
                        • sylki Re: Pytanie do mamaly o wózek Jane 12.10.10, 22:43
                          Sorki, ale dziś nie dałam rady - sajgon z 3 dzieci :/
                          Ale fotki mam jak wyglada niespełna 3,5 latka w kurtce w tym wózku :)
                          Jutro z rana wkleję i napisze wymiary.
                          • sylki Re: Pytanie do mamaly o wózek Jane 13.10.10, 10:11
                            Jak obiecałam fotki

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/hc/wi/tjcq/dLYS8yjCb64t7PnG8B.jpg

to cos ja drapało ;)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/hc/wi/tjcq/omUusIb4k9nHNWKDeB.jpg

wymiary sa takie
                            wózek złozony
                            szer z kołami - 64 cm
                            głęb. - 50 cm
                            dł. 104
                            Powinnam była fotkę strzelić, ale zapomniałam

siedzisko
                            dł oparcia - 48cm
                            szer. - 30 cm
                            siedzisko - ok 26 cm
                            podnóżek - ok. 18cm

Moim zdaniem buda w tym wózku jest zdecydowanie niżej osadzona niż w starym slalomie.
                            Dla 2-3 latka raczej wybrałabym slaloma pro
    • variuss red castle whizz 12.10.10, 17:21
      Zobacz sobie red castle whizz, dzis go oglądalam w sklepie i jestem pod wrażeniem- ogromne siedzisko ( 34 w najwezszym, a 40 cm w najszerszym miejscu) i długaśny- 95 cm z podnózkeim, pompowane kola, a do tego lekki!!!! i całkiem maly po złoeniu ( sklada sie w kostkę i jest dośc plaski) a do tego super amortyzacja. Rozkłada sie do spania, ma w kompecie filie i moskitiere.
    • sylki Re: Szukam idealnej spacerówki! 13.10.10, 12:39
      Kobieto, przestań chrzanić farmazony i polecać jedyny wg ciebie słuszny sklep.
      Szkoda, że nie jestem moderatorem, bo bym cię już dawno zbanowała.
      • mrukumaster Re: Szukam idealnej spacerówki! 13.10.10, 15:08
        Phil&Teds Vibe lub Dash no i teraz jest nowy Explorer też fajny. 3 latek spokojnie się w nich zmieści.
      • beataa Re: Szukam idealnej spacerówki! 14.10.10, 11:41
        Dziękuje Sylki za poświęcony czas dla mnie i przygotowanie tak szczególowego opisu wózku.Kupiłam wczoraj po wielu bojach z mężem jednak nie Jane(za wąskie siedzisko,ona już teraz jest w nim na styk) Hartana racer S. Duży masywny, ale ma to wszystko co mi potrzebne,jedynie ciężki i masywny po złożeniu,ale mniejszy niż sprzdany niedawno Xlander XA. Dopiero dzisiaj z nim będę walczyć,zobaczymy jak się spisze na trasie. Będe musiała jedynie do niego dokupić ochraniacz na nóżki zimą,śpiworek mam uniwersalny oraz podręczną torbę. Dla zainteresowanych mogę opisać jak wygląda w praktyce jazda tym wózkiem.
        • sylki Re: Szukam idealnej spacerówki! 14.10.10, 11:49
          Ten wózek miała moja znajoma, całkiem fajny chociaż kompletnie nie mój design.
          No i ciężki, ale mało jest lekkich wózków, które byłyby w stanie spełnić większość naszych kryteriów.
          Mam nadzieję, że dobrze będzie ci się go użytkować
          Pozdrawiam
          Sylwia
          • beataa Re: Szukam idealnej spacerówki! 14.10.10, 22:03
            Hartan to także nie mój design,wzięlam go bo miał wiele wygodnych rzeczy dla dziecka. Szczelną ,głęboką,ciepłą budkę,miękka wyściólka,materiał cbudki z filtrem UV,wygodne,szerokie siedzisko.mój design do model 3tec ABC Design, chciałabym kupić taki dodtakowy wózek na szybkie wypady, ale już używany i tylko spacerówka.
            • sylki Re: Szukam idealnej spacerówki! 14.10.10, 22:05
              o jej ABC Design nigdy przenigdy. Fajnie wygląda, ale jak widzę dziecko w spacerówce, to mu współczuję.
              • beataa Re: Szukam idealnej spacerówki! 14.10.10, 22:18
                no właśnie przymierzyć chcę córeczkę do modelu 3tec bo tylko on mnie interesuje z tej firmy.a co w niej nie tak,masz złe doświadczenia,ja tych wózków nie znam,poprostu podoba mi się ich tylko jeden model 3tec lub 4,jak trafi mi się używka to może jeszcze dokupie na krótkie wypady.Mała dzisiaj w hartanie super wyglądała,spała jak księzniczka taka rozwalona w miękkiej otulinie,wózek super,ale cieżki jak...zobaczymy jak na razie idzie mi dobrze.To taki wózkowy odpowiednik amerykańskiego Hammera :)
                • sylki Re: Szukam idealnej spacerówki! 15.10.10, 10:51
                  Nie posiadałam żadnego z nich, ale przymierzałam się do niego, odpadł bo ma kubełkowe siedzisko. Poza tym ma niezbyt dobre opinie w wersji spacerowej właśnie.
                  Jedynym wózkiem z siedziskiem kubełkowym który toleruje, a nawet bardzo bym chciała mieć, to bugaboo :) Niestety kasy brak :(
                • jolanka-5 Re: Szukam idealnej spacerówki! 15.10.10, 21:07
                  Ja mam Hartana Racera GT. Też jestem bardzo zadowolona. Jedyną wadą jest ciężar ale nie muszę go wnosić po schodach. Jeżeli chodzi o dopracowanie to perfekcja.
                  • beataa Re: jolanka-5 16.10.10, 18:01
                    ja od paru dni jeżdzę Hartan Racer S. Nikogo wokoł mnie nie widziałam z takim wózkiem,śmieje się ,że mam wózkowy odpowiednik amerykańskiego auta terenowego Hammer. Wózek jest 6kołowy,duży,cięzki,ale tak jak wspomniałaś dopracowany w szczególach. Mieszkam na wsi pod Wrocławiem,nie muszę go targać po scohdach, jedynie do pustego auta kombi.Prowadzi się świetnie,mała ma dużo miejsca, jest bardzo wygodny i wszbki w obsłudze. A jakie są Twoje wrażenia na temat tego wózka,jak długo go posiadasz?
                    pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka