Dodaj do ulubionych

Quinny Speedy SX - wrażenia

29.11.05, 16:02
Witajcie,
podzielę się wrażeniami z użytkowania wózka Speedy. Mieliśmy ogromny dylemat
który wózek kupić, wybór padł na Speedy. Wózek nie musiał być specjalnie
lekki (parkuję go w garażu), ani malutki po złożeniu (mamy kombi). Wazne były
dla nas pompowane koła, lekkość w prowadzeniu, łatwość składania jedną ręką,
możliwość wpięcia kompatybilnego fotelika (w tym przypadku Maxi-Cosi) oraz
wielofunkcyjność.
Muszę powiedzieć, że po trzech miesiącach używania jestem tym wózeczkiem
zachwycona! Nie chciałam chwalić dnia przed zachodem słońca, dlatego czekałam
na pierwszy śnieg, żeby przetestować wózek w zimowych warunkach. Sprawdza sie
doskonale! Nie straszne mu wertepy (do naszego osiedla prowadzi wciąż jeszcze
droga gruntowa), błoto pośniegowe czy piasek.
Co prawda nie wypróbowałam jeszcze spacerówki, ale jak dotąd wszystko jest ok.
Jednym z głównych zarzutów pod adresem tego wózka był szerki rozstaw tylnej
osi, ktoś podobno nie zmieścił się z nim do jakichś drzwi.
Otóż Speedy mieści się do wszystkich drzwi standardowej szerokości, a jeśli
chodzi o kasy w hipermarketach, to w każdym z nich jest kilka kas o większej
szerokości z uwagi na klientów na wózkach inwalidzkich. A Speedy nie jest
przecież szerszy od wózka inwalidzkiego.
To zresztą drobnostka przy wszystkich jego zaletach.
Zdecydowanie polecam ten wózek, a jeśli chodzi o jego cenę, to o wiele taniej
można go kupić na niemieckich stronach z artykułami dla dzieci. Wysyłają
również do Polski, co do kosztów można się dogadać. My na całym komplecie tj.
spacerówka + gondola + fotelik Maxi-Cosi Citi oszczędziliśmy 400 zł. To
naprawdę dużo. A zanim się zdecydowaliśmy kupić go przez internet, dokładnie
obejrzeliśmy go w sklepie.
Polecam Speedy'ego!!!
Obserwuj wątek
    • antwa Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 29.11.05, 16:10
      Witam,
      to bardzo miłe z Twojej strony,że podzieliłaś się wrażeniami z użytkowania
      wózka.Gdybyś mogła,to proszę podaj adres internetowy sklepu w którym zakupiłaś
      ten wózek.
      Pozdrawiam,
      Ania
      • taormina Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 29.11.05, 16:44
        Zobacz:
        www.baby-top-sales.de
        www.foryourbaby.de
        www.kids-komfort.de
        www.kiddies24.de
        My chyba kupiliśmy na tej pierwszej stronie, niestety nie pamiętam czy na
        pewno. Musiałabym pogrzebać za rachunkiem.
        I jeszcze jedna godna uwagi rzecz. Zobacz ile kosztuje w Niemczech Quinny Zapp,
        najmniejszy po złożeniu wózek świata - 159 euro. U nas Zapp kosztuje 890 zł. No
        comments...
        • taormina Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 29.11.05, 16:48
          Warto polować na okazję czyli wyprzedaż (niem. Angebot), czasem robią fajne
          zestawy w super cenach np. gratis dokładają fotelik samochodowy.
          Pozdrawiam i udanych łowów!
        • hillary23 Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 29.11.05, 17:16
          a ile zapłaciłaś za przesyłkę i jak długo na nia czekałaś? nie było
          niespodzianek w postaci braku elementów czy nie tego co chciałaś koloru?
          • nikki30 Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 30.11.05, 01:22
            Właśnie przed chwilą kupiliśmy taki wózek na www.calineczka.pl.Jest w tej chwili
            wpromocji i zestaw z gondolka dreami kosztuje 1490 zł.Dostawa powyżej 800zł
            gratis.Pozdrowienia
            • paka25_k Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 30.11.05, 10:43
              wchodziłam na NIEMIECKIE STRONY-W TEJ CHWILI WCALE NIE JEST TANIEJ.TERAZ,U NAS
              JEST PROMOCJA NA TE WOZKI.CENY Z 1750-1850 SPADŁY DO OK 1400-1550.Z TEGO CO SIE
              ORIENTUJE TO NAJTANSZY JEST W WESOŁEJ ALE TAM ZOSTALO JUZ NIEWIELE
              KOLORÓW,POTEM W LOMIANKACH-WWW.WOZKIDZIECIECE.PL-ALE TAM TEZ SA TYLKO
              DWA KOLORY:GRANAT I BEZ. MY KUPILISMY WCZORAJ TEN WÓZECZEK ZA 1530 NA DŻWIGOWEJ-
              BARDZO DUZO KOLORÓW(WZIĘLISMY CIEMNY FIOLET).SPRZEDAWCA BARDZO ZACHWALAŁ-MAM
              NADZIEJE ZE MOWIŁ PRAWDE! A I NA EBEY WCHODZIŁAM I TEZ CENY PORÓWNYWALNE-MOZE
              KIEDYS BYŁY MNIEJSZE.POZDRAWIAM...JAKA TO ULGA JAK FURKA JUZ W DOMU-BO CIĘZKO
              SIE ZDECYDOWAC.
              • taormina Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 30.11.05, 13:13
                To dobrze,że jest tańszy, bo to naprawdę fajny wózek. 5 miesięy temu różnica
                była duża, ale ciągle jeszcze jest niemała, bo te ceny, które podajecie nie
                obejmują fotelika samochodowego. My za całość zapłaciliśmy około 1400zł. W
                Polsce sam fotelik kosztuje ponad 400zł.
    • eselchen Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 30.11.05, 17:03
      Słyszałam, że zmienił się importer tych wózków - dlatego m.in. potaniały.
      Nie piszecie o akcesoriach. Czy dokupiłyście np. śpiwór albo torbę? Moim zdaniem
      te dodatki są b. drogie, porównując ich cenę do uniwersalnych. Można dopasować
      identyczne kolory, tylko nie wiem czy taki uniwersalny śpiwór sprawdza się w
      spacerówce quinny'ego?
      Póki co tez jestem zdecydowana na ten wózek.
      Pozdrawiam.
      • kaka_h Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 01.12.05, 21:27
        Za śpiwór pół roku temu płaciłam ok 240 zł. Ale jak oglądałam wózki w skepie to
        pani powiedziała że inne (nie firmowe) też pasują. Folia przeciwdeszczowa do
        spacerówki ok 65zł.
        Ja mam ten wózek od ponad pół roku i nie jestem z niego zadowolona. Jeszcze
        jeżdzę gondolą, pomimo że dzieciak ledwo się mieści. Gondola jest wąska
        (np.implast czy bebecomfort - takie mają moje koleżanki, więc mam porównanie.
        Spacerówke ostatnio zamontowałam, ale szybko po powrocie ze spaceru
        przeprosiłam przymaławą gondolke. Spacerówka moze fajna ale na lato, a nie na
        zimę.
        Rozglądam się za inną spacerówką na zimę, ale nie wiem jeszcze jaką.
    • kokons Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 06.12.05, 18:21
      Tez zastanawiam sie nad kupnem tego wozka choc widze juz teraz dobre jego cechy
      jak i wady;

plusy ( z najwazniejszych):
      - probowalam w sklepie i na zywo zaczepiajac kogos na ulicy no i fantastycznie
      sie prowadzi, lekko i skretnie, zaden inny wozek trojkowlowy nie prowadzil sie
      tak dobrze ani Jane ani x-lander...
      - mysle,ze duze kola sa jego atutem; no a fakt, ze sie odpinaja do transportu
      jest dobra cecha do malych samochodow;
      - prosto sie sklada
      - gondola wydaje mi sie wystrczajaca jak dla mnie bo ja rodze na przelomie
      stycznia/lutego i wydaje mi sie ze i tak przesadzilabym dziecko do lezacej
      spaceroki w wakacje; swietnie, ze gondola jest odpinana i w budke ma
      wmontowany palak do przenoszenia np.spiacego dziecka, wiem, ze gondola Quinny
      jest droga ok. 850 zl ale mozna zamowic gondole wczesniejszego producenta
      Quinny maxi-cosi za 650 zl lub nawet na stelarz Qiunniy pasuje gondola z x-
      landera a kosztuje 350 zl i jest odzwierciedleniem Quinny (choc ma jak dla mnie
      brzydsza kolorystyke...)
      - plusem jest mozliwosc zamontowania fotelika na stelarzu wozka ( fotelika maxi-
      cosi, ktory jest jednym z najlepszych wg testow fotelikow)
      - Swietna jest tez jakby podwojna budka w spacerowce ktora czesciowo mozna
      zdemontowac bo jest na rzepach i wozek staje sie przewiewny a reszta sluzy jak
      parasolka

minusy:

- brak palaka dla dziecka... (wg jednych niezbednego wg uzytkowniczek Speediego
      niepotrzebnego)
      - chyba maly a moze wystarczajacy kosz na zakupy (mnie wystarczy bo wozek nie
      sluzy przeciez robieniu zakupow a raczej wygodzie powozenia w nim dziecka)
      - brak przekladanej spacerowki czy raczki ale tak jest w wiekszosci wozkow( a w
      tych w ktorych jest taka opcja sa problemy ze srodkiem ciezkosci przy
      prowadzeniu... wiecej teori na ten temat w watku na tym forum
      - jesli trzeba korzystac z duzej ilosci podjazdow trzeba pamietac,ze sa one
      przystosowane do wozkow czterokolowych i pewnie sie trzeba bedzie natrudzic
      przy ciagnieciu takiego wozka;

Na koniec dodam jeszcze, ze osobicie mnie zachwyca futuryz tego wozka i czysta
      forma jak i materialy w kolorze czerwieni!

Pozdrawiam
      • kokons Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 06.12.05, 18:29
        Za szybko kliknelam a chcialam dodac,ze powyzsza opinia jest moim cytatem z
        tego forum ale dziele sie nia bo moze komus i w tym watku sie przyda. Dziekuje
        i wam za dodatkowe opinie.
        Dziekuje rowniez za polecenie promocji w sklepie calineczka gdzie ten wozek
        kosztuje teraz 1498 zl plus fotelik 519 - to dla mnie duza oszczednosc w
        porownaniu do ceny jaka widzialam w sklepie na zywo gdzie komplet kosztowal
        2269 zl. a teraz mam 250 oszczednosci. Mam nadzieje, ze to rzetelny sklep i nie
        bedzie problemu z zamowieniem przez internet.
        Pozdrawiam wszystkich fanow Quinniego!)
        • kaka_h Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 06.12.05, 20:25
          Naprawdę warto bardzo dobrze zastanowić się nad zakupem tego wózka, bo mam złe
          doświadczenia a też bardzo mi się podobał. Ale jak się okazuje nie to jest
          najważniejsze. Gondola naprawde jest mala, zwężana po bokach tam gdzie sa te
          przyciski do zdejmowania gondoli. Dziecko tak naprawde to ma w nie luz ok 3
          miesiące (latem), a zimą - kiedy dziecko jest grubo ubrane - jest bardzo wąsko.
          Poza tym ta budka jest dosyć mała i płytka w porównaniu z innymi (mam
          porównanie u moich koleżanek). Pokrowiec na wózek nie nachdzi na budke, tylko
          jest tak dziwnie wycięty że wiatr zawiewa dziecku.
          Odnośnie spacerówki to trzeba wiedzieć ze nie ma w niej pozycji leżącej tylko
          półsiedząca i też nie ma w niej pozycji pionowej, siedzenie jest pochylone do
          tyłu. Spacerówka nie nadaje sie na zime dla kilku miesięcznego dziecka (takie
          jest moje zdanie).
          Ja napewno kupie inny wózek na zimę bo byłam raz na spacerze i szybko wróciłam
          bardzo rozczarowana.
        • monii_1 Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 06.12.05, 20:25
          www.allegro.pl/show_item.php?item=75004686
          na allegro jest taka oferta, moze komuś się przyda :)

b5.lilypie.com/cache/r/p/0/s/20051206.png
          b2.lilypie.com/cache/D/3/k/w/20051206.png
          • nikki30 Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 06.12.05, 23:32
            Wczoraj dostarczono nam do domu wózek z calineczki.W czwartek wpłacaliśmy
            pieniadze przelewem a w piatek była juz informacja o realizacji
            zamówienia.Bardzo fajne jest to że sklep od razu informuje o realizacji
            zamówienia,wysyłce towaru.
            Moje pierwsze wrażenia to bardzo ale to bardzo poręczny i lekki wózek.Złożyłam
            go bez problemu sama.Koła można zdejmowac i nakładać bez najmniejszego
            wysiłku.Wózek jest bardzo porządnie wykonany.Koła są dużo większe niż w innych
            wózkach i mają dobra amortyzację.W gondoli spokojnie miesci sie 6 miesięczne
            dziecko w kombinezoniku, bo wczoraj przetestowaliśmy gondolkę z córeczką naszych
            sasiadów.
            Dzisiaj natomiast sprawdzaliśmy czy wózek mieści sie do samochodu(mamy fiata
            punto)i po zdjęciu kół mieści się bez problemu i pozostaje jeszcze sporo miejsca
            na inne rzeczy.
    • jowitak1 Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 07.12.05, 16:46
      Witam ,jedno mnie zastanawia w sprawie Speedy-sporo jest ofert na Allegro na
      niewiele używane wózki.Niektórzy pozbywają się całych zestawów po paru
      miesiącach używania.Mnie to daje nieco do myślenia.
      www.allegro.pl/show_item.php?item=75412431
      www.allegro.pl/show_item.php?item=71213867
      www.allegro.pl/show_item.php?item=74765792
      www.allegro.pl/show_item.php?item=73679010
      www.allegro.pl/show_item.php?item=68746331
      Sporo tego...
      • paka25_k Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 07.12.05, 17:04
        sporo,sporo tylko ze kazdy na allegro moze sobie napisac co chce,jezeli chce
        sprzedac a wózek nie jest bardzo zniszczony to zamiast napisac ze jezdził 2
        lata to napisze ze pól roku i jest to bardziej kuszące....tak myśle no ale moge
        sie mylic...tez zakupilam ten wózek ale jeszcze czeka na malenstwo....podziele
        sie wrazeniami jak juz wyprobuje.pozdrawiam p.s. wózeczek kupilismy nowy po 3
        miesiacach poszukiwan uzywanego ale w wiekszosci komisów mówiono nam ze wózki
        sa względnie krótko na polskim rynku i rzadko bywają uzywane a jak juz sie
        trafią to schodzą jak swierze bułeczki.
        • kaka_h Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 07.12.05, 20:58
          Pewnie chcą sprzedać bo ten wózek jest do bani. Chętnie go sprzedam! Na
          początku mozna sie czarować ze np gondola wcale nie jest taka mała (ja tak
          mówiłam), spacerówka nie jest wcale mało osłonięta. Wogóle ten wózek jest
          super! Fakt jest jednak taki ze to wszystko w "praniu" wychodzi.
          • kaka_h Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 07.12.05, 21:16
            własnie weszłam na strony tych linków z ofertami sprzedazy quinniego i co
            przeczytałam, ze wszystkie były używane ok. pół roku. Dlaczgo? Bo ci wszyscy
            ludzie są w podobnej sytuacji co ja. Maja ok półroczne dziecko, które nie
            mieści się w gondoli i zamontowali spacerówkę (tak jak ja) ale ku wielkiemu
            zdziwieniu stwierdzili ze niestety tym wózeczkiem to w zimę będzie nieciekawie -
            bardzo zimno dzidzi! I sprzedaja te wózki bo chca kupić inną spacerówke - jak
            ja. Tyle ze ja tą spacerówke zostawie sobie na wiosne i lato, bo mi sie ona
            przyda. Mieszkam w nadmorskiej miejscowosci, w której latem jest sporo ludzi,
            wiec jezdzenie pomiedzy nimi speedim bedzie ok.
        • jowitak1 Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 07.12.05, 21:58
          Jeżeli wózki są krótko na rynku polskim to chyba niemożliwe aby ktoś używał go
          już 2 lata...A poza tym częśc z nich ma jeszcze gwarancję.
    • anawara1 Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 30.12.05, 14:55
      Witam przyszłe (i nie tylko) mamusie,
      naoglądałam się i naczytałam tych wszystkich rewelacji i reklam przeróżnych
      wózków i co???? nic. mętlik i jeszcze raz mętlik. Mam wprawdzie jeszcze trochę
      czasu do porodu (kwiecień), ale kupiłam już właśnie SPEEDIego (+ gondola +
      fotelik Maxi Cosi). Trochę musiał mnie do tego zachęcić mąż (argument-
      promocja), bo ja bym mogła tak wybierać do kwietnia, a on należy do
      niecierpliwych klientów. Ale zakup przemyślany.
      Wózek jest śliczny, zwrotny i myślę, że mój bajbusek będzie zadowolony.
      • monja76 Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 31.12.05, 10:44
        Jedyne co mogę dodac to dobrze się go prowadzi po śniegu, wczoraj sprawdzałam...
      • kokons Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 02.01.06, 16:55
        Pod nasza choinka tez znalazal sie Quinny Speedi SX dla naszego malenstwa i
        wszystkich z rodziony wlacznie z naszym brzuchem zachwycil)
        Mam nadzieje, ze nas nie zawiedzie a od lutego jak tylko dziecko sie urodzi
        bedziemy go testowac i z pewnoscia wtedy dopisze cos wiecej.
        Wszystkiego dobrego w Nowym Roku i udanych zakupow!
        • anawara1 do kokons 02.01.06, 17:50
          a jaki kolor?
          • kokons Re: do kokons 03.01.06, 15:46
            oczywiscie czerwony!)
            kupilam przed koncem roku bo teraz wprowadzaja nowa kolorystyke i czerwien jest
            z dodatkiwem pomaranczy co dla mnie jest zbyt agresywnym zestawianiam.
            Pozdrawiam
    • ewka-soczewka Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 03.01.06, 11:32
      Wszyscy piszecie o Speedy, a ja mam pytanie odnośnie Quinny Fashion. Znalazłam
      ciekawą cenowo ofertę w jednym ze sklepów w moim mieście, lecz nic mi nie
      wiadomo o tym wózku. Ktoś może mi pomóc?
      Tak wygląda wózeczek - www.babyland.pl/promocje.htm - sorki, ale nie
      potrafię wklejać linków :))

Pozdrawiam
      • ewka-soczewka Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 03.01.06, 11:33
        a jednak wkleiłam linka :)))))
      • kokons Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 03.01.06, 15:51
        Jezdzilam tylko Quinny Freestykle i od Speedi roznil sie z pozytywow istnieniem
        palaka zas z negatywow kolem przednim ktore nie pylo skretne a pochylne na
        boki i nie proweadzilo sie najlepiej a nawet chamowalo dziwnie na zakretach.
        Fashion tez ma inne kolo niz Speedi i tu pewnie tkwi szkopol... wydaje mi
        sie,ze nie ma ono zadnych funkcji a jedynie estetyczne, ze to trojkolowka... no
        ale oferta kuszaca cenowo,niemniej jednak wlasnie to skretne kolo i prowadzenie
        wozka jest Speediego atutem!
        • alcarin Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 04.01.06, 17:39
          Czy ktoras z was moglaby napisac czym dokladnie rozni sie Speedi od Freestyle i
          od Fashion? Zaczelam sie ostatnio zastanawiac nad Quinny, bo podobno to dobry
          wozek, a cenowo wychodzi taniej niz np. Mutsy (na ktory do tej pory bylam
          zdecydowana), czy Emaljunga. Planuje kupic wozek 3 w 1, ale taki ktory bedzie w
          stanie dlugo sluzyc dziecku urodzonemu w polowie kwietnia, czyli powinien miec
          spora gondolke, zeby miescilo sie do niej dziecko ubrane na jesienno-zimowa
          pogode i dosc ciepla spacerowke, ktora bedzie sie rozkladac na plasko. Czy wozki
          Quinny spelniaja takie wymagania? Acha, czy przednie kolo skretne w Speedi ma
          mozliwosc blokady? Jesli nie, czy mozna nim bez problemow jezdzic po wertepach
          (lato - lasy laki, plaza itp). Bede wdzieczna za opinie :)
          • kaka_h Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 05.01.06, 12:48
            Mam Quinny speedi więc tylko na temat tego wózka mogę sie wypowiedzieć, ale z
            tego co widziałam gondole są we wszystkich qinnich takie same a spacerówki
            ogólnie mało zabudowane.
            Moje dziecko właśnie skończyło 8 m-cy i w gondoli się już nie mieści (zresztą
            ledwo ledwo od dobrych 3 m-cy). A spacerówka nie nadaje się na chłodne i zimne
            dni ponieważ jest bardzo odkryta.
            Gdybym miała jeszcze raz kupować wózek to kupiłabym emmaljunge, warto dołożyć
            zeby za kilka miesięcy nie zastanawiać się nad kupnem drugiego wózka.
          • anawara1 Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 05.01.06, 15:03
            Rzeczywiście nie są to wózki zabudowane. Gondola DREAMI (która pasuje do
            wszystkich stelaży Quinny) jest identyczna jak gondola XLandera, może ją
            widziałaś? są na pewno mniejsze od Emaljunga, sprawiają wrażenie bardziej
            przytulnych, są takie polarowe i mięciutkie, ale czy to dobrze, to kwestia
            dyskusujna. Jeżeli będziesz wozić dzidzię w zimie, a przecież nie będziesz, bo
            masz rodzić w kwietniu, podobnie jak ja, to powyżej 6 m-ca może być problem. Ja
            będę używała gondolki przez lato, więc się tym nie matrwię, uważam to raczej za
            plus, bo z większym wózkiem po prostu przy mojej posturze miałabym problem. Co
            do spacerówki: Speedi SX jest obszerniejsza niż Freestyle, wyższa, głębsza,
            generalnie stelaż ze Speediego jest trochę jakby wyższy, przez co i wózek jest
            wyższy (może to wina przedniego koła we Freestylu); siedzisko jest prawie!!!
            (nie do samego końca) rozkładane do pozycji leżącej, a podnóżek jest
            regulowany, we Freestylu nie ma regulowanego podnóżka. Generalnie budka
            Freestyla jest odrobinę mniej zabudowana niż Speediego. Obydwie mają wersję
            letnią, czyli można ją jeszcze trochę zredukować, żeby dzidzi wiał ożywczy
            wiaterek. No i uwaga bardzo ważna - obydwa wózki są profilowane inaczej niż np
            Gracco czy PP - tzn. nie mają pałąka i są lekko odchylone do tyłu.
            Przednie koło Freestyla pochyla sie jedynie na boki, a nie skręca, co moim
            zdaniem (z tego co próbowałam nim jeźdźić) wcale nie ułatwia prowadzenia. W
            Speedim koło jest obrotowe i można je zablowować do jazdy "w terenie". Speedi
            prowadzi się wręcz bajkowo, skręca w miejscu, niczego nie trzeba podnosić i
            szarpać. Koła są duże, pompowane w obydwu modelach, więc idealne na nasze
            chodniki i drogi dojazdowe. Łatwo się wypinają. Speedi ma rączkę wsuwaną,
            natomiast Freestyle - składaną. Kosz na zakupy w Speedim jest raczej
            symboliczny, więc do hipermarketu nie da rady. We Freestylu jest większa. Sama
            początkowo chciałam Freestyla, bo jakoś mi się tak zapodobał na obrazku, ale w
            sklepie zdecydowanie wygrał Speedi.
            Jeśli coś jeszcze to pytaj.
            Pozdrawiam.papa
            • alcarin Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 05.01.06, 15:54
              Dzieki dziewczyny :) Qrcze, mam dylemat. Bylam dzis w sklepie obejrzec Quinny i
              bardzo podoba mi sie "dizajn" tych wozkow, chyba tez bardziej przekonal mnie
              stelaz Speedi, ale ta gondola wydaje sie byc malutka :( Jest taka waska w
              srodku. Nie mam doswiadczenia, ale wydaje sie, ze moze byc zbyt waska nawet dla
              wiekszego noworodka (w koncu nigdy nie wiadomo jak wypasie sie dziecko w naszym
              brzuchu :) - moze wazyc i 4,5 kg ), a co dopiero dla dziecka kilkumiesiecznego.
              Moze to nie byloby takim problemem, gdyby spacerowka rozkladala sie na plasko -
              wtedy moznaby wozic w niej takie 5-6 miesieczne dziecko polozone. Ale nie jest :(
              Kusi mnie wyglad tego wozka (zwlaszcza czerwona lub piaskowa tapicerka),
              zwrotnosc stelarza i cena - nowy zestaw skladajacy sie ze stelarza, gondoli,
              spacerowki i fotelika maxi-cosi kosztuje w sklepie, w ktorym bylam 2 tys. To
              taniej 0 ponad 500zl niz bebecar stylo, czy tracer, nie wspominam o mutsy i
              emaljindze 9te kosztuja 3 tys). Ale to "marchewki" i udogodnienia dla mnie, czy
              mojego meza. A czy dziecku bedzie w tym wygodnie?
              • pantuli Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 05.01.06, 17:26
                Mialam dokladnie takie same wrazenia i dylematy jak ty. I wlasnie ze wzgledu na
                rozmiar gondoli i nierozkladana na plasko spacerowke zrezygnowalam z tego
                wozka. I kupilismy peg perego atlantico a gondola navetta i fotelikiem primo
                viaggio. Ma mniejsze kolka niz quinny i jak spadl ten snieg po swietach to
                nawet myslalam co to bedzie, ale lezal dzien. Potem go odsniezyli. Wiec w
                miescie te kolka naprawde nie maja az takiego znaczenia nawet w przypadku
                sniegu. Natomaist sama spacerowka atlantico jest duzo lepsza niz quinny pod
                wzgledem akcesoriow, wlasnie rozkladania na plasko, ma pokrowiec na nozki,
                palak. I sprawdza sie w kazdych warunkach. Gondola navetta jest duzo wieksza i
                wygodniejsza. Mam nadzieje ze pomoglam. Kupowalam w calineczce.
                www.calineczka.pl. Ale jeszcze nie wyprobowalam bo dzidzia za niecale 2
                tygodnie ma byc.
          • kaka_h Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 05.01.06, 17:47
            Jezeli masz rodzić w kwietniu to naprawde odradzam kupowanie quinniego. Nawet
            juz nie ze względu na gondole, chociaż dziecko ma w niej lużno m.więcej do 3 m-
            ca, ale ze względu na spacerówkę, która nadaje się tylko na ciepłe miesiące i
            nie dla małego dziecka. W tej spacerówce można wozić ok.6 miesięczne dziecko (
            nie rozłożysz na płasko). Nie można tez posadzić normalnie dziecka tylko jest
            pozycja pochylona do tyłu no i brak tego pałąka!
            Zastanów się może nad jakimś modelem teutoni.
    • me_la Re: Quinny Speedy SX - wrażenia 07.01.06, 03:59
      Jeśli chodzi o ceny speediego to mozna poszukac okazje za 800zł na aukcjach a
      do tego kupic gondolke nawet uzywana za jakies 200, a poza tym fotelik to i tak
      trzeba miec w aucie wiec jak to zsumowac to nie wychodzi tak dużo. Sama teraz
      siedze przed kompem i wyszukuje okazji i wszelkich informacji na temat tego
      wózka bo w marcu dołączy do nas Niunia wiec muszę sie w końcu zdecydować, wg
      mnie wózek jest super! nie wiem tylko czy mozna dokupic cos na nóżki jakiś
      ochraniacz czy spiworek??
    • Gość: Bejbicom Re: Quinny Speedy SX - wrażenia IP: *.6.62.220.ipv4.supernova.orange.pl 24.09.23, 10:10
      Bardzo dziękujemy za podzielenie się tymi wrażeniami z użytkowania wózka Speedy. Twój opis jest niezwykle pomocny i z pewnością będzie inspiracją dla innych rodziców szukających idealnego wózka. Cieszymy się, że znaleźliście model, który spełnia Wasze oczekiwania pod wieloma względami, a także, że podzielicie się wskazówkami dotyczącymi zakupów na niemieckich stronach. To z pewnością przydatne informacje dla wielu rodziców. Jeszcze raz dziękujemy za polecenie wózka Speedy i życzymy wielu udanych spacerów!
      www.bejbi.com/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka