Dodaj do ulubionych

implast BOLDER czy x-lander XT?

18.04.07, 11:43
Chciałam wielofunkcyjnego 3-kołowca w rozsądnej cenie i ciekawej kolorystyce,
waga dla mnie jest bez znaczenia. Moje poszukiwania zawęziłam do tych 2
wózków. Prześledziłam opinie na forach internetowych (tyle samo dobrych co
złych), cena obu w zasadzie taka sama, więc jestem w martwym punkcie. Dziecko
urodzi się w drugiej połowie lipca. Pomóżcie w podjęciu decyzji, bo sama już
głupieję, a czas leci.
Obserwuj wątek
    • silje78 Re: implast BOLDER czy x-lander XT? 18.04.07, 11:49
      mi co prawda bardziej podoba sie x-lander i dla naszego sierpniowo-wrześnioweg
      maluszka kupimy model XA, ale bolder chyba jest bardziej funkcjonalny. ma
      większą gondolę, siedzisko z możliwością odwrócenia przodem do prowadzącego
      wózek. poza wyglądem to są podstawowe róznice:)
      • e_emka Re: implast BOLDER czy x-lander XT? 18.04.07, 12:14
        właśnie, stąd dylematy i problemy z decyzją. Wielkość gondoli i przekładana
        rączka to jedna sprawa, druga to liczba kół z przodu i pytanie, czy 2 koła w
        Bolderze nie będą się z czasem "rozjeżdżały" każde w swoją stronę? Do tego
        ewentualne problemy w Bolderze z koszem na zakupy (jeśli nie poprawiono tego w
        stosunku do Voyagera) i problem z rozkładaniem oparcia w spacerówce w x-landerze...
    • magda1706 Re: implast BOLDER czy x-lander XT? 18.04.07, 11:50
      czesc!
      mialam podobny problem jak ty ale u mnie wchodzily pod uwage xlander lub
      babydreams
      wybor padl na xlandera ze wzgledu na wykonanie oraz jakosc materialu a takze to
      ze wozki firmy deltim praktycznie sa nie zawodne :-)
      pozdawiam zyczac trafnego wyboru
      • mamuk1 Re: implast BOLDER czy x-lander XT? 18.04.07, 13:27
        Witam,
        ja mam Volanta 3 z Implasta i jestem zadowolona. Jeżdżę nim od półtora miesiąca
        i torba mi raczej nie ociera się o koła, choć są na niej slady kół. Myślę, że
        nie jest to problem. Mogłaby być trochę pojemniejsza. Volant nie ma przekładanej
        rączki, ale spacerowkę można montować przodem i tyłem do kierunku jazdy. Budka
        od gondolki troche ciężko chodzi. Tyle wady, reszta w porządku, a prowadzi się
        mimo wagi fantastycznie, nawet jedną ręką. Jest też świetnie amortyzowany. Nie
        żałuję zakupu. Też kiedyś zastanawiałam się nad X-landerem.
        Pozdrawiam.
      • e_emka Re: implast BOLDER czy x-lander XT? 21.04.07, 14:48
        Witam,
        poproszę o więcej szczegółów odnśnie eksploatacji x-landera. Wady, zalety,
        zastrzeżenia. Na jak długo wystarczyła gondola? Dziecko urodzi się w lipcu, czy
        do kwietnia (8 miesięcy) dziecko z niej nie wyrośnie? W sumie fajny wózek, tylko
        wielkość gondoli budzi mój niepokój.

Nie chcę zmieniać już decyzji odnośnie marek, dlatego chciałabym wybrać spośród
        tych dwóch.

Jeśli ktoś zna wady "nie do przejścia" w Volancie 3, niech koniecznie da znać.
        Myślę, że im więcej spostrzeżeń, tym łatwiej będzie dokonać wyboru, a z tego co
        już widać, nie tylko ja ja mam dylematy w tym temacie.

Pozdrawiam wszystkich :)
    • magda1306 Re: implast BOLDER czy x-lander XT? 19.04.07, 15:42
      No nie wiem czy wozki IMPLASTU (czytaj firmy Deltim) sa takie niezawodne. Na
      forum duzo sie naczytalam o zawodnosci Volantow 3 i dlatego zrezygnowalam.
      Przygladam sie teraz wozkowi BOLDER 3, ale cena 1500 PLN wg mnie jest
      przesadzona.
      Sama nie wiem czy wziac X-Landera, ale ostatnio coraz bardziej podoba mi sie
      wozek firmy Baby Welt: Moon 3 T - jest tanszy od Boldera i chyba bardziej ufam
      niemieckiej prezycji...
      Tez jestem w kropce...
      • majeczka333 Re: implast BOLDER czy x-lander XT? 21.04.07, 16:04
        moon też mi się podoba choć problem z wyborem i kupnem mam już za sobą ja
        wybrałam mutsy 4 rider ale teraz pewnie wzięła bym boldera bo x-lander xa to
        porażka znajoma się teraz męczy z nim.
        jeszcze z gondolą jest w miarę, ale ze spacerówką tragedia!
        ten pasek z tyłu do podwyższania oparcia nie zdaje egzaminu więc w efekcie tego
        dziecko zamiast siedzieć prosto i swobodnie jedzie na półleżąco i wrzeszczy bo
        nic nie widzi. i niech mi ktoś napisze że to nieprawda!
        ja mam doświadczenie z driverem 4xl i widzę że bolder jest do niego bardzo
        podobny-i cóż mogę powiedzieć używałam drivera do dzisiaj (mój mutsy był w
        reklamacji) i ... żal mi się rozstawać z nim. więc polecam boldera jest wart
        swojej ceny a x-lander nie!
        • silje78 Re: implast BOLDER czy x-lander XT? 22.04.07, 15:56
          z jednym sie zgodzę, że regulacja jest dość nieszczęśliwa, ale rozmawiałam z
          kilkoma osobami używajacymi x-landera i są zadowolone!! dzieci ich nie były w
          pozycjach półleżących.
          co do implasta to właśnie wersja z gondolą jest ok, ale wg mnie spacerówka to
          porażka. nie podoba mi się wykończenie, wg mnie wygląda tandetnie, ale to moje
          zdanie.
          co do wielkości gondoli to faktycznie nie jest ona zbyt duża, ale trudno będzie
          znaleźć gondolę w której dziecko pojeździe 8 m-cy. zależy to od wielkości
          dziecka, ale raczej marne szanse. moi sąsziedzi mają emmaljungę i ich 7 m-czny
          synek wyrósł z gondoli, a jest raczej przeciętnym dzieckiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka