Dodaj do ulubionych

Dieta dla Labiszona

27.04.11, 13:34
Hej mam mały problem ze swoją sunią, jest trochę za gruba. Weterynarz powiedział, że nie jest źle. Ale ja widzę, że szybciej się męczy podczas spacerów, kilka razy przebiegnie się po patyk i potem kładzie się na trawie i chwilkę odpoczywa.

Macie jakieś sprawdzone sposoby na odchudzanie laba? Jakieś Dietetyczne karmy czy coś...?
Obserwuj wątek
    • zaba737 Re: Dieta dla Labiszona 29.04.11, 10:40
      zmniejsz ilość karmy albo zmień na light i więcej ruchu dla suni
      • belene Re: Dieta dla Labiszona 01.05.11, 19:22
        a jaką karmę serwujesz suni?smile
    • semi-dolce Re: Dieta dla Labiszona 01.05.11, 21:20
      Ja znam świetną dietę. MŻ sie nazywa, czyli mniej żreć smile Zmniejsz dawkę karmy, zwiększ dawkę ruchu i schudnie.
    • tomek.54321 Re: Dieta dla Labiszona 04.05.11, 12:25
      Przede wszystkim ruch. Zamien spacery na cos bardziej aktywnego - np kup jakas zabawke i jej rzucaj, albo zwykly patyk. Jeszcze lepszym sposobem jest umawianie sie na spacery z innym posiadaczem pieska, bo labradory sa tak rozrywkowe ze masz zapewnione kilkadziesiat minut ganiania się obu psow, a jak wiadomo pies z nikim innym tak dobrze sie nie bawi jak z drugim psem wink
    • anabel5454 Re: Dieta dla Labiszona 11.08.11, 11:57
      Summit10 Senior light to jest karma, która jest przeznaczona dla psiaków z takim własnie problemami z utrzymaniem wagi , jest lekko strawna i dostarcza wszystkie niezbędne składniki odżywcze także nie ma sie co martwić, że pies będzie niedożywiony czy będzie mu brakowało witamin , taka karmę można kupić w sklepie e-karma
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka