Dodaj do ulubionych

Łatwizna :)

28.04.15, 21:24
Dobra, próbuję ułozyć zagadke, którą w końcu ktoś zrozumie, bo mi to ciężko idzie big_grin
Wydaje mi się, że ta juz jest na tyle prosta, że powinien się znalezc ktoś, to wskaże prawidłowo wszystkie karty. Zagadka typu- odgadnij karty. Karty mówią o sytuacji w pracy, jeden dzień pracy konkretnie, dość nerwowy. Oczywiście jak zwykle są przewidziane nagrody smile

1. Ogólnie o sytuacji pracy- trzeba było czekać na decyzje innych osób, co sprawiało, że nie można było na bieżąco robić dalszych planów, nie można było się skontaktować z pewnymi osobami, ogólnie opóznienia i czekanie...
2. Co pokrzyżowało plany- kierownictwo innych firm, ich decyzje, wpływ innych osób, a konkretnie osób na kierowniczych stanowiskach, które decydowały o całokształcie.
3. Jak wpływały osoby z zewnątrz na sytuację- wprowadzały dezinformację że tak się wyrażę, ktoś powiedział jedno, zaraz za chwilę telefon, bo ktoś inny podjął inną decyzję. Było to niszczenie starych planów i układanie nowych. Nie było tu miejsca na emocje, nikt się nie przejmował uczuciami, zwyczajnie zdrowy rozsądek górował bezlitośnie, intelekt który niszczył i tworzył.
4. Co udało się osiagnąć- nerwowość , jeden zrzucał odpowiedzialność na drugiego, dużo kontaktów, rozmów, dyskusji, intelektu, żywiołu powietrza, ale i niekonsekwencja na końcu. Jeden pomysł, a za chwilę drugi, jeden cel i zaraz zmiana celu. Umysł bystry, ale niespokojny.
5. Ostateczny rezultat- w końcu rozejm... smile czyli udaje się dogadać. niestety ta karta się odwróciła i nie udało się dojść do porozumienia. Ale karta ta symbolizuje dogadanie się po długich negocjacjach, rozmowach, można wyczuć czasem jeszcze napiecie, ale już jest spokój.
Obserwuj wątek
    • nagietek123 Re: Łatwizna :) 29.04.15, 08:46
      Ty TO nazywasz łatwizną???
      1, może Zawieszony?
      4. 5 mieczy?
      5. 2 mieczy?
    • inguszetia_2006 Re: Łatwizna :) 29.04.15, 11:26
      Witam
      Ok. Na szybko, pierwsze skojarzenia.
      1. 4 mieczy
      2. Król buław
      3. 10 mieczy
      4. 5 mieczy
      5. 2 mieczy
      Ale mieczowe wyszło;-P
      Pzdr.
      Ing
    • 1alaska Re: Łatwizna :) 29.04.15, 13:23
      1. wisielec
      2. cesarz
      3.3 miecze
      4. rycerz mieczy
      5. 2 miecze
    • algaria Re: Łatwizna :) 29.04.15, 14:43
      1 8 mieczy (7 monet)
      2 5 mieczy
      3 5 buław
      4 rycerz mieczy
      5 2 mieczy - odwrócona

Może choć 1 zgadłam wink
    • nikix4 Re: Łatwizna :) 29.04.15, 14:59
      1. Wisielec
      2. Król Mieczy
      3. 5 buław
      4. Rycerz Mieczy
      5. 2 Mieczy
    • rozmaryn_1 rozwiązanie 29.04.15, 18:17
      Myślałabym , że moja zagadka faktycznie była za trudna, gdyby nie to, że jedna z Was rozwiązała ją prawie bezbłędnie, a mianowicie 1alaska. Gratuluję Alaska! smile Wpadła gościnnie i rozwiazała big_grin Zaglądaj tu częściej Alasko smile A oto rozwiązanie:
      1. wisielec
      2.król buław
      3.3 miecze
      4. rycerz mieczy
      5. 2 miecze
      Zanim przejdę do nagród, to muszę Wam powiedzieć, że nie mogę zrozumieć, skąd Wy tu wziełyście karty typu 5 mieczy (żadnych złośliwości, podstępów, upokorzeń nie opisywałam), albo 10 mieczy (która mówi o totalnej porażce, a ja o tym tez nie pisałam).
      Jakby Alaska dała króla buław (na którego swietnie wpadła Inga) zamiast cesarza, to juz by było pefekcyjnie.
      Co do nagród, to mysle, że sprawiedliwie będzie Alaskę nagrodzić kartami na dowolny temat (napisz Alasko, na jaki temat chcesz wróżbę), a dla reszty nagrody pocieszenia czyli po Aniołku smile
      • rozmaryn_1 Nagietek 29.04.15, 18:18
        Sonya. To Anioł przynoszący wiadomości od osoby zmarłej. Jesli za kimś tęsknisz, kogo straciłaś, myslisz o nim, a może macie niezałatwione sprawy i budzi to w Tobie poczucie winy lub żalu, to ta osoba chce Cię zapewnic, że wszystko jest w porządku, że nie obwinia Cię o nic, Cie rozumie. Może ktoś chce Ci przekazać, że Cię kocha, że jest mu dobrze. Może też ta karta znaczyć, że jakaś zmarła osoba jest blisko Ciebie i chce Ci jakoś pomóc albo dać Ci wsparcie duchowe.
        • rozmaryn_1 Inga 29.04.15, 18:18
          Fiona. Miotasz się w jakiejś sprawie próbując samodzielnie znalezc rozwiązanie, a tymczasem jakbys poprosiła o pomoc, to szybciej uda Ci się to załatwić, dojść do odpowiednich informacji czy ogólnie zrealizować swój cel, wyjasnić watpliwości. To karta wskazówek i pomocy, ale i trudności w przekazaniu Ci ich ze względu na zamykanie się na przekazy z zewnątrz. Warto zwrócic uwagę na wszystkie wrażenia, mysli, słowa i odczucia, które się powtarzają, to Anioły próbują dobić się do Ciebie smile
          • rozmaryn_1 Algaria 29.04.15, 18:19
            Maya. To karta edukacji i nauki. Anioły pragną, żebys rozwinęła swoją wiedzę, co Ci pomoże lepiej osiagnąć cele życiowe i poczuc spełnienie. Znajdą Ci nauczycieli, książki, naprowadzą Cię na odpowiednie strony internetowe, skierują na właściwe kursy i wszystko czego potzebujesz. Jak bedzie trzeba na to pieniedzy, to pieniądze też załatwią, tylko je poproś smile
            • rozmaryn_1 Nikix 29.04.15, 18:19
              Akasha. Twoim życiowym celem jest pomaganie innym. Masz wrodzony dar do inspirowania i wspierania odpowiednim słowem innych ludzi. Możesz to robić wszędzie- w sklepie, w pracy, gdziekowiek jesteś i zauważysz, że możesz się komus przydać. Jestes takim pomocnikiem Aniołów, tylko nie zdajesz sobie z tego w pełni sprawy.
              • rozmaryn_1 ślicznie Paniom dziękuję za udział i... 29.04.15, 18:21
                naszykuję Wam teraz zagadkę miłosną, może tematyka Wam nie odpowiada big_grin
                • rozmaryn_1 1alaska 29.04.15, 18:21
                  czekam na pytanie... smile
              • nikix4 Re: Nikix 29.04.15, 19:00
                Dzięki smile
                Kiedyś pomagałam aż się przekonałam, że nie warto albo nie zawsze warto bo można oberwać i to bardzo mocno. Potem trudno się pozbierać wink
                Teraz wbrew wszystkiemu wyznaję "zdrowy egoizm" tongue_out

Zaskoczyłaś mnie 3 mieczy.
                5 mieczy to kłótnie i spory ale tu można dojść do jakiegoś kompromisu. To jest spojrzenie na sprawę z różnych punktów widzenia. W 3 mieczy żadnych kompromisów nie ma ta karta niszczy, niczego nie buduje.
                • rozmaryn_1 Re: Nikix 29.04.15, 19:19
                  nikix4 napisała:

>
                  > Zaskoczyłaś mnie 3 mieczy.
                  > 5 mieczy to kłótnie i spory ale tu można dojść do jakiegoś kompromisu. To jest
                  > spojrzenie na sprawę z różnych punktów widzenia. W 3 mieczy żadnych kompromisów
                  > nie ma ta karta niszczy, niczego nie buduje.

Patrzysz na nia z perspektywy serca przebitego mieczami. W pytaniach o miłość to rzeczywiście karta niszczących emocji, ale mowa była o interesach. Zauważ, że jest to trójka, a wszystkie trójki mają w sobie kreatywność i pragną postepu. 3 miecze to żywioł powietrza czyli intelekt. Myśl jest ulotna, zmienna, buduje pomysł, a potem go burzy. Dla osoby pytającej ta karta może byc niesprzyjająca, bo burzy jej plany, ale ona burzy, że SOBIE wybudować na to miejsce coś innego, nie ogladając się na innych.
                  • nikix4 Re: Nikix 29.04.15, 23:38
                    Być może.
                    Ja patrzę na tą 3 mieczy bardziej jak Jóźwiak: żeby zaprowadzić rządy rozumu, wprowadzić pewien ściśle obmyślony ład trzeba wyczyścić miejsce do gołej ziemi, spalić wszystko i zostawić popiół smile
                    • rozmaryn_1 Re: Nikix 30.04.15, 22:47
                      To ja myślę dokładnie jak Ty czy Józwiak. Ale na tym popiele jest budowany nowy porządek, nowy plan, bo tak było od początku w zamyśle niszczyciela. A że nam się tan ład nie podoba, to juz inna sprawa...
            • algaria Re: Algaria 29.04.15, 18:36
              Dziękuję - ja całe życie się uczę (dziś np że nie stawia się kart mężowi, bo można z nich wyczytać dużo niemiłego dla siebie) wink a wśród książek już 14 lat siedzę. Ale skorzystam z rad Aniołów.
              Pozdrawiam
              • rozmaryn_1 Re: Algaria 29.04.15, 19:28
                Algario, a może Anioły miały na mysli informacje na temat Borsuka? wink
                Może zle coś zrozumiałaś, albo wyszło Ci to, czego sie obawiasz i trzeba jeszcze pogrzebac, ale nie dziś?
                Powiem Ci, że jak sobie sama stawiam, to zauważyłam, że wychodzi mi trochę wg tego, jaki dzień mam. Raz zyczeniowo, raz wg obaw i musze mieć odpowiedni dzień, zeby było obiektywnie. Ogólnie czym mniej Ci zależy na odpowiedzi, tym skuteczniej wychodzi, cos w tym kierunku w kazdym razie...
                • algaria Re: Algaria 29.04.15, 20:59
                  Nie, ja borsukowi dobrze życzyłam a siebie nie nastawiałam. On ma dziś urodziny i taki rozkład mu zrobiłam - będzie do wglądu na moim blogu już w ten piątek.. i tam sama miłość mu wyszła - no zdrada jak nic...
                  Wiem wiem, sama pytam o uczucia więc jak mogę się czepiać tego co wyszło mi w kartach na Borsuka - no ale " co wolno wojewodzie itd " tongue_out
                  Zresztą co ma być to będzie- na uczucia nic nie poradzisz. - ale zatkało mnie curacao wink
                  • rozmaryn_1 Re: Algaria 29.04.15, 22:15
                    To chetnie obejrzę ten rozkład smile Może nie jest tak zle... Ale podchodzisz do tego w mądry sposób, bo to prawda, że na uczucia się nic nie poradzi... A co Borsuk na to? Jak to miał byc prezent, to chyba wie. Faceta lepiej nie podkręcać, bo jeszcze gotów w to uwierzyć wink A mężczyzni sami z siebie nie są zbyt kumaci w tym temacie i moga kompletnie nie zauważyć, że się jakiejś kobiecie spodobali big_grin Lepiej mu powiedz, że dołozyłaś karty i wyszło, że go wykorzysta i porzuci tongue_out Do czego ja Cie namawiam, a gdzie etyka wróżbiarska... A on w ogóle wierzy w Twoje wrózby czy traktuje je z przymróżeniem oka?
                    • algaria Re: Algaria 29.04.15, 23:08
                      Co Borsuk na to? big_grin Spojrzał na mnie jak na kosmitkę popukał się w głowę i rzekł - jeszcze mi inna baba potrzebna, weź ty się puknij, za stary jestem by sobie życie od nowa układać ...
                      Ale kto tam wie - moja babcia mawiała - w starym piecu diabeł pali wink..

Ja wiem że Borsuk ma ze mną dobrze (on również z tego sobie zdaje sprawę, zwłaszcza że pracuje z samymi facetami i słyszy co mówią o swoich żonach) i może romans mieć, jakiś skok w bok w to jestem skłonna uwierzyć - ale nie przypuszczam by chciał rozwodu, podziału i alimentów.. Za bardzo kocha wygodę, spokój i dom, które ma siedząc na tyłku. To byk z krwi i kości który zmian nie lubi, ceni rodzinę i pieniądze zwłaszcza te zgromadzone (słońce ma w 2 domu) - także Zochę na boku to owszem ale tylko do łóżka, a nie z łóżkiem u siebie dorabiając się od początku. Ma saturna w Wodniku w 12 domu - czyli trochę tchórzliwy jest - jak coś osiągnie to pilnuje tego jak oka by nie stracić.wink

Perspektywa utraty spokoju i domu może go nawet powstrzymać przed Zochą tylko do łóżka - on wie że wydany romans = wywalenie bambetli na ulicę + alimenty na dzieci. W jego wieku i z jego dorobkiem bardziej się ceni to co się ma, niż kilka chwil figli z jakąś młódką zwłaszcza jak mogłoby się to wydać (ryzyko ogromne) Chyba że go piorun siarczysty walnie miłością największą, a wówczas ani dom, ani alimenty, ani toboły za płotem go nie powstrzymają - ale na to nie ma rady - siła wyższa.
                      • rozmaryn_1 Re: Algaria 30.04.15, 16:46
                        Jak wrzucisz karty na bloga, to je sobie poogladam, choc pewnie będę miała podobne wrażenia, bo przeważnie podobnie czuje karty jak Ty, ale i tak popatrzę... smile
        • nagietek123 Re: Nagietek 30.04.15, 06:17
          Bardzo dziękuję za miłą niespodziankę, myślę i myślę i doszłam do wniosku, że to może być zmarły 18 lat temu tata, który wspiera mnie zza grobu w opiece nad mamą.
      • 1alaska Re: rozwiązanie 30.04.15, 00:58
        Dziękuję, cieszę się, że prawie wszystko udało mi się odgadnąć smile Jeżeli chodzi o temat, to interesuje mnie życie uczuciowe, chciałabym kogoś fajnego poznać, zakochać się i przeżyć pozytywny ciąg dalszy. Nie rozumiem dlaczego to się nie dzieje, co mam zrobić, żeby coś się zmieniło pod tym względem? Pozdrawiam smile
        • rozmaryn_1 wróżba dla Alaski 30.04.15, 16:32
          W kartach stoi mi w sumie dwóch mężczyzn. Z jednym z nich dzieli Cię odległość, może dosłowna, może emocjonalna , on ma jakieś kłopoty finansowe lub z pracą. Prędzej czy pózniej zdecydujesz się zbliżyć do niego. Problem jednak jest z zupełnie innym mężczyzną. To ktoś w związku, możliwe, że ma żonę i dzieci, bo stoją dość mocne karty. Tutaj są więc przeszkody i taki Twój upór, żeby trwać w tym uczuciu, mimo że nie przyniesie Ci to spełnienia. Ten mężczyzna nie bedzie z Tobą szczery. Albo go znasz, albo poznasz, możliwe, że w pracy lub przy załatwianiu jakis spraw. W kartach to stoi tak, jakbyś była gotowa na romans bez względu na konsekwencje. W myślach chęć zdobycia go za wszelką cenę (rycerz mieczy i rydwan), w sercu czujesz niepokoje związane z tym, że to trójkąt miłosny i wcale Cię to nie cieszy(- umiarkowanie, -3 puch). Bedziesz wiedziała, że to związek połączony z nieuczciwością i wykorzystaniem (-6 denarów), jest też 7 mieczy- działania za plecami, możliwe plotki, dużo gadania i zero działania. Co sprawia, że przyciągasz takich mężczyzn- 5 mieczy i -2 buławy. Boisz się zaufać? Boisz się, że zostaniesz zdradzona, więc wolisz pozostawać w pozycji kochanki niż zdradzanej żony? Znałam kiedyś taka dziewczyne, która mówiła, że tak bardzo boi się być zdradzoną, że woli być kochanką niż żoną. Inna jaką znam wyszła za mąż bez miłości, gdy trafiła na faceta- pewniaka jej zdaniem, czyli że nie ma skłonności do zdrad. Znasz Tarota, to sama może sobie odpowiesz. ta dwójka buław w odwróceniu może mówić o braku panowania nad niszczącymi emocjami, że nie umiesz sobie z tym poradzić wewnętrznie. Może coś wydarzyło się w przeszłości, co nadal budzi w Tobie lęk tak silny, że widzisz rzeczywistość w krzywym zwierciadle. Co odpycha od Ciebie właściwych mężczyzn- paz buław odwr. i 7 pucharów. Marzenia o miłości są, ale może nierealne, wygórowane wymagania i jeszcze brak impulsu, chęci, aktywności, entuzjazmu i pragnienia poznania po prostu tego drugiego człowieka prawdziwego z krwi i kości. Paz buław wskazuje na chęć doświadczenia nowego uczucia (U Ciebie brak tej chęci, bo karta się odwróciła, albo brak odwagi, woli) , jesli jednak idziemy za 7 pucharową, to i tak nie dotrzemy do prawdziwego człowieka, z wadami i zaletami, bo widzimy jego wymyślony wizerunek. I może nie chcesz się rozczarowac, więc nie sięgasz po nowe.
          Rada dla Ciebie- 5 buław i król denarów
          Stoczyć w sobie w końcu tą wewnętrzną walkę, stanąć mocno na nogi, nie brać się za związki z góry przegrane, wziąć odpowiedzialność za swoje wybory, szukać też odpowiedzialnego i godnego zaufania partnera.
          Na zakończenie podsumowanie, przyszłość uczuciowa Twoja-
          4 denary, 7 pucharów, -6 denarów, -kapłanka, świat i paz denarów.
          Znów pojawia się zamknięcie w sobie, postawienie granic swojej prywatności tak mocno, że nikt do Twojego życia się nie przeciśnie, a Ty sama będziesz tkwić w 7 pucharowej, w 6 denarów nie ma przepływu miłości, wypuszczasz uczucia w kosmos i nie dostajesz nic. Odwrócona kapłanka wskazuje, że jest to zły kierunek dla ducha, to są miłości bez mozliwości spełnienia w świecie realnym, ale dobre jest to, że ten etap się skończy szczęśliwie (świat) i pojawią się nowe szanse, nowe znajmości i jeszcze wszystko się ułoży.
          Jesli więc nie wiesz, o jakiego faceta chodzi, to bądz ostrożna, bo ta znajomość jest przed Tobą i może Cię niestety przyblokować na dłuższy czas w poznaniu wartościowego mężczyzny. Jeśli ten pan jest Ci znajomy, to szkoda czasu. idz miedzy ludzi i zdejmij różowe okulary i popatrz na fajnych mężczyzn z krwi i kości smile Może sie pomyliłam z interpretacją kart, ale specjalnie podawałam karty, żebys mogła sobie przeinterpretowac, jeśli się mylę. Życze Ci poznania prawdziwej miłości z szczęśliwym zakończeniem smile Ale się rozpisałam... tongue_out
          • 1alaska Re: wróżba dla Alaski 30.04.15, 21:37
            Dziękuję za wróżbę. Tymczasem nie jestem zainteresowana rolą kochanki. Nie czuję też problemu w sobie. Skoro wszystko się ułoży, to dobrze.
            Pozdrawiam!
      • inguszetia_2006 Re: rozwiązanie 30.04.15, 09:21
        Witam
        Dziękuję za Fionęwink I teraz komentuję. Wisielec to za duży kaliber, jak na drobne sprawy okołopracowe, zawodowe, moim zdaniem. To karta medytacyjna raczej. Wisisz, bo myślisz o sprawach życiowych, niczego nie przyśpieszasz, oddalasz się na własne życzenie. Wyciszenie i takie tam. Karta raczej bezrobotnych, niż pracujących. W tym przypadku pomieszałaś znaczenie co najmniej trzech kart - 4 mieczy, 7 denarów i 8 buław(cień) odpowiedzialnej za kontakty i informacje. Nie przesadzajmy, że jak coś się pierdzieli w pracy to od razu WA wkraczają;-P WA to wchodzą, jak chcą zwalniać pracowników, firma bankrutuje, wchodzi na giełdę etc. A tu tylko jakiś tam brak kontaktu i lekkie zawirowania. Nie, zdecydowanie nie powinien to być Wisielec.
        Pzdr.
        Ing
        • rozmaryn_1 Re: rozwiązanie 30.04.15, 16:44
          Napisałam "czekanie i opóznienia", więc skąd u Ciebie 4 miecze? Gdzie Ty tam widzisz opóznienia czy powstrzymywanie się w działaniach? W 4 mieczy wszystko działa jak w zegarku, wszystko jest ustalone, jest plan i sie wg niego pracuje.
          Wisielec na sprawy pracy jako wywalenie z roboty przy pytaniu o jeden konkretny dzień pracy to spore przegięcie w moim odczuciu smile Medytacja w pracy? Może i tak, medytacja nad tym, kiedy uda się dodzwonić do osoby decyzyjnej big_grin Inga, nie wiem, jak Ty pracujesz z kartami, ale ja nie wyciagam AW z talii tylko dlatego, że pytam o sprawy przyziemne.
          To jest rozkład autentyczny, nigdy nie wymyślam rozkładów na potrzeby zagadek, tylko wybieram prawdziwe sytuacje i karty, które padły. I wiesz, w pewnym sensie masz rację pisząc o wisielcu jako bezrobociu, bo to właśnie była taka sytuacja, kiedy nie można było normalnie pracować, bo zależało to od osób trzecich, z którymi nie było kontaktu, więc powinnaś zaskoczyć, że chodzi o wisielca.
          • inguszetia_2006 Re: rozwiązanie 30.04.15, 21:17
            Witam
            No... właśnie wzięła się z "czekania i opóźnienia" ta czwórka mieczywink Bo w czwórce leży człowiek na katafalku i nic od niego nie zależy. Inni decydują, musi się podporządkować.
            Mówi się na to czasami, że "wyżej dupy nie podskoczysz";-P Cyt. - "trzeba było czekać na decyzje innych osób, co sprawiało, że nie można było na bieżąco robić dalszych planów, nie można było się skontaktować z pewnymi osobami, ogólnie opóźnienia i czekanie..." Poza tym, tak jak pisałam wcześniej trzy karty tu są - czekanie na decyzje (7 denarów i 4 mieczy), brak kontaktu (8 buław wymiennie). Która bardziej pasuje to kwestia natchnienia raczej. I trzeba było od razu mówić, że karty tak to opisały. Bo ja myślałam, że wymyśliłaś historię i dopasowałaś do niej karty. To zmienia postać rzeczy, bo czasami karty pokazują podróż z Krakowa do Warszawy przez Gdańsk;-P I w takiej konwencji Wisielec mnie nie dziwi. Sam wpadł.
            Pzdr.
            Ing
            • rozmaryn_1 Re: rozwiązanie 30.04.15, 22:25
              Inga, w 4 mieczy człowiek musi się podporządkować "swoim", a nie obcym (np. obcym firmom). Tutaj panuje zasada- nie wystawiaj głowy, a nikt Ci jej nie urwie...
              Ale racja, że trzeba było powiedzieć, że to rozkład z życia, bo ja nawet nie sądziłam, że ktoś uważa, że te zagadki są wymyślone. Po prostu od razu doszłam do wniosku, że tylko autentyczne mają sens, bo pokazują prawdę, jak karty się układaja w konkretnych sytuacjach, a przynajmniej pewnym osobom...
    • rozmaryn_1 Re: wróżba dla Alaski 30.04.15, 22:19
      Przypomniał mi się fragment książki, zdaje się, że Carrolla... (Algario, jesli to czytasz, to bedziesz wiedziała czy mnie pamięć nie myli?). Pewna pani wygrała lot balonem. Wszyscy bardzo jej zazdrościli, ona sama była zachwycona, bo nigdy nic nie wygrała (to nie jest aluzja do Ciebie, tylko opowieść z książki). Lot balonem wydawał się jej wspaniałą i wyjatkową nagrodą, wymarzoną wręcz. Byli fotoreporterzy, dziennikarze, pani była jeszcze bardziej zadowolona, nagroda wydawała się jeszcze lepsza niż jej się wydawało... Kiedy balon wzniósł się na jakąś tam wysokość, nieszczęśliwie coś się podpaliło i balon zaczął spadać... Pani odniosła obrażenia, wylądowała w szpitalu i okazało się, że to co miało byc nagrodą, okazało się nieszczęściem.
      Przytaczam tą historię, bo mam wrażenie, że i Ty możesz się czuć rozczarowana, bo zwyciężyłaś, obiecano Ci nagrodę- wróżbę, a tymczasem okazała się porażką i upadkiem...
      Czuje, że Cię rozczarowałam.
      Tarot rzeczywiście często takie karty wystawia, że mam wrażenie, że pokazuje nasze sprawy i życie jakby w formie karykatury... Dlatego sięgam tez po klasyczne lub lenormandy, żeby nie zwariować od jego trudnej dosłowności, a może symboliki, zależy od sytuacji.
      Mam nadzieję jednak, że moja wróżba nie zraziła Cię na tyle, żeby unikać tego forum, bo szkoda by było stracić taką uzdolnioną tarocistkę.... zwyciężczynię mojej zagadki smile Pozdrawiam i nie naciskam, ale zapraszam smile
      • 1alaska Re: wróżba dla Alaski 30.04.15, 22:23
        Dziękuję za zaproszenie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka