Dodaj do ulubionych

dieta w hashimoto

27.02.17, 14:22
witajcie kochani, czy stosujecie diete przy chorobie hashimoto? Jaką?
Mnie polecono wyeliminować gluten i kilka potraw, których tarczyca "nie lubi" typu kalafior, kasza jaglana, soja itp.
Czy dieta przyniosła Wam efekty w polepszeniu samopoczucia???
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • laura.phys Re: dieta w hashimoto 27.02.17, 17:30
      W moim przypadku dieta zmienila wiele, funkcjonuje bez bolu i przytomna umyslowo, oczywiscie to tez zalsuga hormonu w pewnym stopniu jednak dieta wydaje mi sie bardzo stabilizuje funkcjonowanie ukladu hormonalnego tarczyca-insulina-nadnercza.

Jestem na diecie bezzbozowej (wyjatek ryz, nie jem nic co zawiera make wszelaka lub skrobie przenna), bezmlecznej (aleriaga igg na kazeine, nie jem produktow mlecznych, wyjatek maslo), nie jem tez niektorych orzechow i winogron, soi, ogolnie straczkowych. Nie spozywam soli jodowanej.

Jem na zdrowie kapuste kalafior i brakula, nic mi po tym nie jest. Mam hashimoto.
    • lornaa Re: dieta w hashimoto 16.09.18, 16:41
      Wiele z zaleceń żywieniowych w Hashimoto nie ma udowodnionej skuteczności. To kwestia bardzo indywidualna, nie ma co eliminować produktów, bo ktoś tak napisał w Internecie.

Polecam wpis: aleksandrarodziewicz.pl/produkty-niewskazane-przy-niedoczynnosci-tarczycy/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka