Dodaj do ulubionych

do hassi-tess

06.03.07, 21:46
Hej, wracając do wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
f=24712&w=58291433

konsultowałam z lekarzem - to nie musi być Graves, może być poporodowe
zapalenie tarczycy (też autoimmunologiczne sad ale z szansa na to, że samo
minie ...........
Obserwuj wątek
    • hashi-tess Re: do hassi-tess 06.03.07, 22:23
      Tak naprawdę najważniejsze jest jak Ty się czujesz.
      Jeśli nie masz żadnych objawów, to super.
      Życzę Ci, abyś nigdy ich nie doświadczyła.
      Niech to choróbsko się cofnie i nigdy nie wraca.

Tess
      • s79 Re: do hassi-tess 07.03.07, 22:04
        oby.. zobaczymy..
        objawów nie ma póki co, przeciwnie - chyba nigdy nie czułam się tak dobrze smile
        dziwne
        • rosteda Re: do hassi-tess 07.03.07, 22:59
          Witaj s79
          Zamiast Hashi-tess odpisuje ja. Mysle ze sie nie obrazisz?
          To ze masz podwyzszone a-TG znacznie moze swiadczyc o chorobie
          autoimmunologicznej tarczycy. Ale te przeciwciala wystepuja i przy Basedowie i
          przy Hashimoto.
          Tyle ze w opisie USG masz napisane ze obraz moze swiadczyc o zapaleniu tarczycy
          (Hashimoto)
          Teraz powinnas jedynie sie dobrze obserwowac i jesli poczujesz sie gorzej to
          ponownie zrobic badania TSH, fT3 i fT4.
          Jesli to jest Hashi to za jakis czas mozesz sie poczuc zmeczona, nie miec ochoty
          na nic, senna i uczucie zimna. Wtedy zrob badania i znowu do lekarza.
          Piszesz - "chyba nigdy nie czulam sie tak dobrze" - to jest charakterystyczne
          dla poczatku Hashi. Ale ten okres minie i po paru miesiacach moze byc
          niedoczynnosc.
          Pozdrawiam i zycze dalej dobrego samopoczucia.
          Rosteda
          • s79 Re: do hassi-tess 07.03.07, 23:18
            Dzięki za odpowiedź. Z tego, co zrozumiałam na wizycie, to poporodowe zap.
            tarczycy to niejako "przejaw" Hashimoto. Z tą mała różnica, że może ponoć minąć
            bez śladu lub przejść w niedoczynność. Tak jak rozumiem to co piszesz, to
            niemal pewne, ze przejdzie w niedoczyność - ?????
            Być może jest tak, że dobre samopoczucie jest początkiem hsimoto, ja wolę
            jednak póki co wierzyć, że to splot bardzo szczęśliwych wydarzeń w moim zyciu w
            ostatnim czasie tak mnie uskrzydla smile) No i do tego nigdy nie miałam az tyle
            czasu na sen, mimo że mały budzi ... Ale jak na mnie, to wciąż "wysypiam" swoją
            podwójną normę (tj. jakieś 6-7 godzin na dobę smile))
            Pożyjemy ...

P.S. jedno co mnie niepokoi, to to, ze przy poporodowym, jak wyczytałam, to
            ATpo są podwyższone, a nie te co u mnie, choć lekarka twierdzi, że to bez
            znaczenia, bo w każdej z autoimmunologicznych, czy to graves, czy hashi, czy
            poporodowe ponoć mogą być różne kompinacje przeciwciał. resztę wyników mam
            charakterystystycznych dla PPZ (z morfologią włącznie). Co Ty myślisz o tych
            przeciwciałach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka