Dodaj do ulubionych

wyniki 5 latka

14.09.10, 14:19
TSH 4,83 norma podana (0,27-4,2)
FT4 17,5 (12-22) 55 %
FT3 6,4 (3,1-6,8) 89%

Proszę was o poradę. Wyniki pokazałam lekarzowi ogólnemy powiedział, że mam się nie martwić co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • madziulaw Re: wyniki 5 latka 14.09.10, 14:29
      tsh jest za wysokie. trzeba powtórzyć badania za 1 m-c dwa. czy nic cię nie niepokoi w dziecku ? samopoczucie, waga, skóra, wlosy, drażliwość, nerwowość, bóle brzuszka, spadek enrgii, senność?
      • netrobi Re: wyniki 5 latka 14.09.10, 18:32
        Nic mnie nie niepokoiło. Rośnie jak na drożdzach, aktywny zawsze był, bardziej żywy. Zauważyła tylko, że popołudniami zaczyna się wyciszać. Kładzie się i bawi się zabawkami na leżąco, mówi że jest zmęczony. Nie wiem czy to z tarczycą należy łączyć. Czasem dzieci potrzebują troszkę samotności i wyciszenia. Badanie wykonałam ze względu na to, że ja mam Hashi i wolałam sprawdzić syna.
        • madziulaw Re: wyniki 5 latka 14.09.10, 19:18
          mój syn własnie jak mial 3 lata albo 3,5 (nie pamiętam kiedy zaczęliśmy leczyć dokładnie) popołudniami płakał że jest zmeczony, stał się marudny płaczliwy.
          my leczymy się od tego czasu. badanie dwukrotne wykonane w odstepie m-ca wykazywalo podwyzszone tsh.
          dziecko w tym wieku powinno miec juz tsh koło 3 - max 3,5
          • netrobi Re: wyniki 5 latka 14.09.10, 21:22
            zrobię jak radzisz wykonam za miesiąc badanie ponownie zobaczymy jaki wynik wyjdzie. Muszę popatrzeć za endokrynologiem dziecieńcym. Jak czuje się teraz Twoje dziecko?
            • madziulaw Re: wyniki 5 latka 16.09.10, 10:54
              czuje się normalnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka