Witam, hashimoto wykryto u mmnie 10 lat temu. Wszystko bylo ok do czasu porodu. Nigdy nie narzekalam, zylam normalnie i cieszylam sie zyciem. Jedyne co to przez jakis czas przy podwyzszeniu dawki czulam szybkie bicie serca.
Gdy zaszlam w ciaze, kontrolowalam poziom hormonow i zwiekszalam odpowiednio dawki hormonow oczywiscie po konsultacji z lekarzem. Moje wyniki TSH byly niskie, nawet ponizej normy.
Po porodzie cos sie ze mna stalo. Ledwo zyje! Fakt, ze zmeczenie zrobilo swoje, ale to jednak nie zmeczenie bo... Ledwo stoje na nogach a przesypiam cale noce, moje dziecko jest grzeczne i duzo spi takze ja rowniez duzo odpoczywam.
Objawy jakie mam obecnie to wyczerpanie: doslownie wstaje, zjem sniadanie i znow poszlabym spac, szumy w uszach, parestezje i co najgorsze zaburzenia rownowagi. Ledwo na nogach stoje co utrudnia mi funkcjonowanie bo czuje sie fatalnie. Do tego mam mety ciala szklistego, blyski w oczach i zle widze, jakos tak dziwnie jakbym w matrixie zyla. okulista nic nie wymyslil. Moje cialo sie kiwa! Mam slabe nogi. Bylam juz u 3 neurologow z mysla ze mam SM. Zrobilam usg tetnic szyjnych, MRI glowy, odwiedzilam laryngologa i nic! Dalej sie kiwam! Mam jeszcze zdretwiale dwa palce i czasem mam wrazenie jakbym nie czula rak.
Jeden konowal - wizyta trwala 5 minut- stwierdzil, ze mam uszkodzony nerw po znieczuleniach do porodu i stwierdzil, ze to minie ale potrzeba czasu. Z tym, ze na moje pytanie dlaczego jest gorzej zamiast byc lepiej nie byla pani w stanie odpowiedziec.
Wyniki krwi mialam idealne jeszcze miesiac temu, teraz mam obnizone mpv nieznacNie, ale jest.
Podaje moje wyniki
Tsh 1,092 (0,35-4,94)
Ft3 2,27 (1,71-3,71)28%
Ft4 1,05(0,7-1,48)44,87%
Magnez w normie, potas, zelazo i wapn zjonizowany tez.
B12 281(184-883)13,87%
Przyznam szczeze ze do tej pory robilam badania tylko TSH - taki lekarz

a slawny w Krakowie.
B12 tez nigdy nie robilam wiec nie wiem czy te moje objawy sa od jej niskiego poziomu.
Boje sie, ze niebawem bedzie gorzej i zaczne sieprzewracac, bo ciezko mi czasami ustac, chwieje zie jak zagiel i oczy tez mi skacza.
W srode ide do kolejnego neurologa...
Dodam, ze wszystkie badania robie na wlasna reke i szukam bo internista mnie zbywa ze mam nerwice a... Neurolog widzi ze sie kiwam bo to widac golym okiem wiec jka nerwica ja sie pytam i czemu akurat teraz po ciazy skoro jestem szcesliwa i nie mam zadnych problemow procz tych drowotmych.
Co o tym sadzicie?