Dodaj do ulubionych

Endokrynolog Kraków Hashimoto

29.02.16, 10:44
Proszę o polecenie kompetentnego endokrynologa w Krakowie,który orientuje się w problematyce Hashimoto i niedoczynności. Po grudniowej wizycie u pewnej pani doktor,która poleciła odłożyć temat i zgłosić się ,gdy wyniki się pogorszą(!) przy: TSH :2,700 FT3: 2,97 ;FT4:1,15 ; aTPO: :39,16 , antyTG: 183,60 SZukam kogoś kto nie zbagatelizuje tematu i pomoże.Dodam,że USG wykazało niejednorodną tarczycę.Żelazo bardzo niskie 5,6 ( 5,8-34,5).Szereg objawów:brak energii,wstaję i chcę znów spać( nie zawsze,ale dość często),okresowo kosmiczne bóle i zawroty głowy( rok temu rezonans),kruszące sie włosy i atopowa skóra na skroniach od ok.4 lat,wieczne odczucie zimna(od zawsze).Pomocy!!!
Obserwuj wątek
    • hashitess Re: Endokrynolog Kraków Hashimoto 29.02.16, 17:43
      Często rodzinni robią specjalizację z chorób tarczycy.
      szukaj do skutku bo podwyższone p/ciała świadczą o aktywnej
      chorobie hashimoto i potrzebne jest Ci leczenie, aby choroba
      nie pogłębiała się.
      • emtii Re: Endokrynolog Kraków Hashimoto 08.03.16, 21:25
        Dziękuję! Na pewno umówie się do innego lekarza,choć przeraża mnie ich niekompetencja i brak wiedzy w temacie...????Więcej o chorobie dowiedziałam się z tego forum niż podczas prywatnej wizyty u endo...??
        • massda Re: Endokrynolog Kraków Hashimoto 16.03.16, 08:04
          Ja w Krakowie byłam juz u trzech i na razie klapa. Jestem załamana i zaczynam wątpić w lekarzy. Nikt nie pyta o moje samopoczucie, interesują ich tylko wyniki. Dzięki temu forum zrobiłam kilka dodatkowych testów i dzieki temu wiem jakie mam niedobory i skąd to złe samopoczucie. Byłam z wynikami wczoraj u Pani endokrynolog ale on stwierdziła, ze niedobory w naszej szerokości geograficznej to norma i każdy je ma. Ręce mi opadły! Dlatego póki co lecze się sama uncertain i w miedzy czasie szukam kogoś kompetentnego. Mogę ci ewentualnie na priv podać nazwiska, na które nie warto tracić czasu.
          • laura.phys Re: Endokrynolog Kraków Hashimoto 16.03.16, 11:06
            Wyniki podajemy z normami, bo bez norm niewiele znacza. Podaj prosze wyniki twoich badan.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka