26.10.15, 11:31
nie znam się kompletnie na konsolach i moja wiedza na ich temat jest żadna.. szukam pomysłu na prezent komunijny dla chłopca i pomyślałam o konsolach, ale.. xboxa ma już jego "przybrany" brat, a on wspomniał o konsoli Play Station 2, ale niestety przeglądnęłam pobliskie źródła i jest niedostępna, na PS4 mnie nie stać. Czy są jeszcze jakieś inne konsole, warte uwagi? I co najważniejsze, takie które da się kupić "gołe" czyli ew. bez gier i innych dodatków? Dlaczego? Ponieważ ta komunia wstrząśnie moim portfelem, moje bliźniaki i dwójka kuzynów mają komunię w tym samym dniu (z jednej klasy i szkoły) i jednemu z kuzynów już uzbierałam na "gołą" konsolę xboxa (zakup dodatków do niej chcę zaproponować rodzinie), dlatego rozumiecie, jeszcze czekają mnie wydatki... bieda big_grin

P.S. Nie ma możliwości aby zaproponować rodzinie złożenie się na konsolę temu drugiemu kuzynowi.. dziwna rodzina
Obserwuj wątek
    • redheadfreaq Re: konsole 26.10.15, 12:03
      Gołą konsolę kupić się na pewno da, natomiast PS2 to już parę lat temu był rzęch, a i PS3 powoli odchodzi do lamusa. Niestety z konsolami jest ten problem, że gry nie są kompatybilne wstecznie, czyli gdy z PS3 nie pójdą na PS4 (w niektórych przypadkach można dopłacić, żeby poszło, ale to też nie zawsze). Nie do końca rozumiem, po co druga konsola, skoro w domu jedna już jest, ale ja niedzieciata, a w dodatku z opcji PC Master Race.
      • anna_sla Re: konsole 26.10.15, 18:30
        druga nie druga.. kuzynka związała się z facetem, który ma syna w tym samym wieku, ale ich związek ledwo zipie (raz się wyprowadza, raz wprowadza), jego syn bywa u nich od czasu do czasu, i jego xbox raz jest u nich a raz nie (bywa, że leży 2 m-ce a potem wywozi ją do mamy), wszystko zależy od humoru synka jegomościa. Natomiast syn kuzynki nie ma żadnej konsoli, na tym xboxie jak sobie czasami pogrywa to mu wystarczy i nie ma parcia, że chce mieć własny, natomiast urzekła go konsola PS2. Wiem jedynie, że gry z PS1 chodzą na PS2, a niektóre PS2 na PSP.. Niestety goła konsola PS4 kosztuje jak dla mnie za dużo. Miałam nadzieję, że zmieszczę się w 600zł dla każdego z kuzynów
        • olinka20 Re: konsole 26.10.15, 18:48
          Fuck, 600 zł na komunie??
          Grubo!
          • anna_sla Re: konsole 26.10.15, 18:55
            a cóż innego tym dzieciakom kupić? Teraz dzieci głównie sprzętowo są "wygłodniałe": komputery, tablety, telefony dotykowe, konsole.. o ile telefon można kupić za kilka stówek w każdym byle markecie, ale wiem, że już inni sobie ten prezent "przyklepali", tablety też, komputera nie kupię tongue_out, rowery mają big_grin.. takie czasy

A swoją drogą, może macie pomysł co na prezent na 18stkę chrześniakowi? Też mnie czeka 2 m-ce po komunii uncertain
            • olinka20 Re: konsole 26.10.15, 19:06
              Daj kase, albo bon do hm, empiku, albo co tam lubi.
              A co do komunijnych prezentów w tej wysokosci to oczekiwanie tak kosztownych darów ( 600 zł!) jest wg mnie nieporozumieniem. O ile rozumiem prezent w takiej kwocie od rodziców i dziadkow, to od dalszej rodziny mniej.
        • redheadfreaq Re: konsole 26.10.15, 22:02
          PS2 nówki na pewno nigdzie nie kupisz, ale za tych 600 zł możesz bez problemu kupić używaną w dobrym stanie ze wszystkim - najlepiej przerobioną tak, by czytała nieoryginalne gry. Jeżeli tylko nie będzie stanowił problemu fakt, że konsola nie jest nowa, ani nowoczesna, a po prostu dzieciak bardzo chce mieć.
    • mandziola Re: konsole 26.10.15, 22:51
      Mój chłop jest informatykiem i pasjonatem.. I wiesz co mówi daj sobie na luz.. To co chcesz zrobic to kupowanie starego rzęcha. Jak chcesz, żeby kupił sobie konsole dogadaj się jeszcze z kims z rodziny i kupcie, coś fajnego...Albo dajcie kasę żeby dozbierał. No i lepiej PS4 bo tam gry możesz "pożyczać" (czyli ktoś np. sprzeda Ci taka używana grę..). Bo w Xbox one piracic juz w ogóle nie ma możliwości.
      No i serio, nawet jak Tobie wydaje sie, że tak nie jest, to jednak dziecko wie, że jest różnica między PS2 i PS4 a między radością, a prawie radością z prezentu jest spora różnica..
      Także kochana daj sobie na luz. Tako rzecze mój informatyk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka