Dodaj do ulubionych

kwestia techniczna

19.07.12, 16:15
Nie wiecie może, czy jest jakiś patent w sklepach zoologicznych do czyszczenia kociego tyłu, np. w przypadku, gdy kot ma biegunkę i się upaskudzi? jakaś łapka, rękawica. coś czym można by umyć sprawnie i skutecznie. a co robicie odwrotnie, jak kotu, byc może wskutek zatwardzenia, wkręci sie miedzy futerko bobek i uporczywie tam tkwi...
Obserwuj wątek
    • k1234561 Re: kwestia techniczna 19.07.12, 16:56
      W przypadku rozwolnienia i związanego z tym upaskudzenia kociego tyłka,można kotu tyłek umyć,pod kranem jak sobie pozwoli (są takie egzemplarze),ale najlepiej użyć do tego mokrych,nawilżanych chusteczek dla niemowląt lub do higieny intymnej,zwykła wilgotna,czysta ściereczka,ręcznik lub gąbka też się sprawdzają.W przypadku przyschniętego bobka do futerka też wilgotną ściereczką można to wydłubać z kota,a potem podawać przez kilka dni dobrą pastę odkłaczającą.
      • pee.kotka Re: kwestia techniczna 19.07.12, 19:12
        dzięki.
    • caramba68 Re: kwestia techniczna 22.07.12, 21:37
      Co tam bobki. Spróbuj umyć kotu łapki bo wlazł do farby. A ja się bałam, żeby tego nie wylizywał i dodatkowo się nie otruł. Zagoniłam go do łazienki i tam maltretowałam. Gąbką. Ale faktycznie mokre ściereczki byłyby też dobre.
      • marslo55 Re: kwestia techniczna 24.07.12, 14:39
        caramba68 napisała:
        "Co tam bobki. Spróbuj umyć kotu łapki bo wlazł do farby. A ja się bałam, żeby tego nie wylizywał i dodatkowo się nie otruł. Zagoniłam go do łazienki i tam maltretowałam. Gąbką. Ale faktycznie mokre ściereczki byłyby też dobre."
        Mnie przy kocich problemach z czystością zawsze wystarczały chusteczki higieniczne i papierowe ręczniki. Jeśli kot chce coś zlizać z futra, trzymam go mocno za kark, wtedy przychodzi mu to znacznie trudniej (szczęśliwie nigdy nie wlazł w kałużę farby, ale upaprał się kiedyś sosem do pizzy - bardzo chciał go zjeść, a skład raczej by mu nie posłużył). Przy myciu łapek owijałam go też ręcznikiem, był wtedy z lekka zdezorientowany i mniej się rzucał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka