Dodaj do ulubionych

Czym odrobaczać ?

28.03.14, 08:59
Witam, dokarmiam wolnożyjące koty, chciałabym je odrobaczyc i tu pojawia się problem, żadnych tabletek w jedzeniu nie chcą zjeść - wolą odejść głodne, gdy próbowałam na siłe wrzucić je do pyska lub podać pastę na odrobaczenie to wywołały u siebie wymioty i uciekły obrażone, pozostaje jedynie pipetka, ale czy ona jest wystarczająca na robaki, tasiemce u wolnożyjących kotów, prosze o rady czym je odrobaczyć ? !
Obserwuj wątek
    • salimis Re: Czym odrobaczać ? 28.03.14, 11:23
      Zapytaj weterynarza o Fenbenat. Wspaniale się sprawdza przy odrobaczaniu kotów wolnożyjących. Jest to proszek który dosypuje się do jedzenia. Płaska łyżeczka na jednego kota, wymieszana z saszetką zawierającą dużo sosu, coby można wymieszać.
      Najlepiej dzień wcześniej trochę przegłodzić koty dając im np. mniej jedzenia, dzięki czemu na drugi dzień podając im ów środek w jedzeniu, chętnie zjedzą.
      Z resztą o szczegóły zapytaj weta wink
      • smul_live Re: Czym odrobaczać ? 28.03.14, 11:45
        Właśnie czytam o tym w necie, podobno trudno dostępny i niechętnie proponowany przez weterynarzy bo tani. Ale pójde !

• salimis Re: Czym odrobaczać ? 28.03.14, 20:41
          Zawsze możesz poprosić weta aby dla Ciebie sprowadził z hurtowni.
          • smul_live Re: Czym odrobaczać ? 29.03.14, 15:36
            Już zamówione, na wtorek będzie smile
            • salimis Re: Czym odrobaczać ? 29.03.14, 15:40
              Super wink
              • smul_live Re: Czym odrobaczać ? 29.03.14, 15:42
                Mam nadzieje, że sie uda bo zwyczajnie kocham te kociaki smile
                • salimis Re: Czym odrobaczać ? 29.03.14, 15:49
                  Uda się, uda.
                  Kilka lat temu z koleżanką odrobaczałyśmy w przytulisku koty tym preparatem.
                  Dzień wcześniej nie dostały w ogóle jedzenia a na następny dzień przyjechałyśmy z saszetkami pełnymi sosu. Sos lepszy niż galaretka i do każdej miseczki włożyłyśmy trochę saszetki + porcyjkę Fenbenatu. Gdy zjadły, dołożyłyśmy resztę saszetki. Koty jadły chętnie, żaden nie marudził wink
                  Powodzenia, będzie dobrze smile
                  • smul_live Re: Czym odrobaczać ? 02.04.14, 09:11
                    Moje panny dziś dostały w karmie ze sosem FENBENAT, rewelacja! zjadły aż im się uszy trzęsły, zastanawiam się czy on czasem nie powoduje że smak karmy jest lepszy ? Jest bezwonny, bezsmakowy, polecam szczerze!!!!
    • dareknowak4 Re: Czym odrobaczać ? 02.04.14, 09:53
      ja polecam Ci wizytę u weterynarza. To chyba najlepszy sposób na skuteczną pomoc zwierzakowi. osobiście sam tak robię, bo boję się sam cokolwiek podawać mojemu kotu. Kotzysam z usług tej przychodni www.weterynaria.slask.pl/kontakt.htm . moze Ci się przyda namiar..może warto chociaż zadzwopnic. pozdrawiam i życzę zdrowia
      • smul_live Re: Czym odrobaczać ? 02.04.14, 10:17
        Jasne, dzikie koty bardzo łatwo zawieźć do weterynarza.
      • salimis Re: Czym odrobaczać ? 02.04.14, 10:58
        A nie mówiłam. Bezstresowo i skutecznie tongue_out wink
        Fenbenat poleciła mi kilka lat temu forumowiczka z forum miau która zajmuje się stadkiem kotów wolnożyjących. Zapytałam mojej wetki i ona potwierdziła że w takich przypadkach najlepiej się sprawdza, zaleciła również sposób i dawkowanie który z resztą pokrył się z tym który podała kobietka z miau. Tak więc to nie jest pomysł z rękawa. Dlatego zaleciłam aby zapytać swojego weta o sposób dawkowania.

Rozumiem dareknowak4 ze ty masz wszystko obcykane, czyli wyłapywanie, przewożenie i podawanie kotom na wpółdzikim środków u weta. Ba koty same wręcz pyszczki otwierają podnosząc łapkę - ja, ja, wybierz mnie.
        A może po prostu chciałeś zareklamować gabinet weterynaryjny wink
    • smul_live Re: Czym odrobaczać ? 03.04.14, 16:26
      Oczywiście, w tuńczyku w sosie własnym, ze swieżym kurczakiem, w innych karmach w sosie, nic sie nie udało, choć głodne były. Dzis drugi dzień dałam FENBENAT, dla mnie rewelacja smile
      Ale kot kotu nie równy, jeden zje, a inny nie smile
    • plutokrata Profender, na skore 22.04.14, 21:19

Jak nie chca jesc to tylko tak. Nie wiem tylko jaki moze byc koszt tego w Polsce. W USA 14 dolcow dawka : (

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka