Dodaj do ulubionych

schudlam !!!!

23.07.06, 18:52
Witajcie dziewczyny!

od 3 lipca 2006 roku na ścisłej Cambridge (jutro ostatni dzień ścislej)
schudłam.....9 kg! Oprócz torebek i batonów po 2 tygodniu (3razy dziennie)
piłam srednio 3-4 butelki 1,5L wody mineralnej, zieloną herbate liściastą i
czasami kawę ze słodzikiem. Torebki rozrabiałam mikserem z 0.5 L wody pijac w
duzym kubku. Od wtorku przechodzę na mieszaną na 3 tygodnie. Czyli jem 1
torebke i 1 baton plus ryba albo kurczak gotowany lub pieczony w folii, serek
wiejski, indyk, tuńczyk w puszce bez oleju wersja. Dodam do tego zioła
prowansalskie, ziołowy pieprz, przyprawy naturalne. Zero soli i przypraw typu
grilowa, kurczakowa.
Przetrwałam program ścisły. Byłam w ketozie cały czas. Ponoć ketoza utrzymuje
się do 72g węglowodanów dziennie. Czy taka jest granica? Mam zamiar potem po
mieszanej przejść na scisłą znów a potem 2 tyg mieszanej i utrzymać te 72g
węglowodanów plus jedzonko zgodnie z dietą MM czyli IG. Oczywiście z redukcją
węglowodanów o ile będę chciała jeszcze zrzucić.
Jestem z siebie dumna i mój mąż też który nie mógł uwierzyć, że będę jadła
jakieś proszki-papki i nie rzucę się na obiad który mu gotuję.

Udaje się! Naprawdę.
Pozdrawiam
Lizzy
Obserwuj wątek
    • fitstyl Re: schudlam !!!! 24.07.06, 07:03
      cześć...
      grstuluję Ci serdecznie i podziwiam!!!!!!!
      ja napewno az tak długo nie wytrzymałabym na scisłej...
      pisz co dokładnie i z jakimi efektami bedziesz włączać do diety - ja również po
      zakonczeniu DC bede znow zywić sie MM...
      jak narazie przede mna dopiero 2dzien DC

ps.ktora ksiazke Montiego czytałaś?! w szczupła bez wyrzeczen MM nie poleca
      własnie DC...wiesz/wiedziałaś o tym?!

pozdrawiam i trzymaj sie nadal tak dzielnie!!!!!!
      miłego dnia
      • mlodakobietka Re: schudlam !!!! 24.07.06, 08:55
        Dzis mój 2 dzień - czuję się fatalnie :( Ale wiem że przetrzymam :) Pozdrawiam
        i gratuluję
        • fitstyl Re: schudlam !!!! 24.07.06, 17:19
          mam dzis drugi dzien i koszmarnie sie czuje.........
          nie mam na nic siły, i straszna ochote zjesc cos normalnegoooooooooo :(
          • grubasska Re: schudlam !!!! 24.07.06, 19:41
            Fitstyl, powiedz nie boisz się, ze to groźne? Ja muszę teraz pracować, a potem
            zabrać do nauki... Jak dam radę?! Radziłaś się jakiegoś lekarza przed
            rozpoczęciem???
            • lizzy2006 Re: schudlam !!!! 24.07.06, 23:03
              Witam,

dziękuję za gratulacje :)

Moja konsultantka jest moim doradcą. Dieta Cambridge to dieta a)
              niskokaloryczna b) niskowęglowodanowa c)o niskim IG. Tak mam napisane w
              książeczce, którą dostałam od konsultantki. Bałam się ketozy szczerze mówiąc
              ale badając jej poziom paskami (ketostiks)i widząc 1,5 (tzw ketoza łagodna)
              byłam spokojna. Taki poziom jest ok kiedy pijesz wodę (dużo). Rano miałam nawet
              4. Ale dlatego, że w nocy nie chodziłam do ubikacji i nie piłam wody. Jak przed
              Dietą Cambridge robiłam wyniki to poziom kwasu moczowego na czczo był w górnej
              normie (3,5).
              Nie bałam się także z tego powdu, że scisla dieta to tylko 3 tygodnie i sa w
              niej wszystkie witaminy i minerały. Ketoze mam zamiar utrzymać jeszcze trochę,
              ale nie juz tak ściśle. Po kolejne, np. diety optymalnej lub Atkinsa bym sie
              nie podjeła, choc ta daje stan ketozy tez, ze wzgledu na zbyt tluste jedzenie a
              tym samym obciązenie serca itd. Myslę, że te 3 tygodnie aby pozbyć się tych
              głębszych poziomów tłuszczu i odblokowac organizm to taki dobry wstęp do tego
              by jadać zdrowo. Juz na zawsze.

Dla mnie zdrowo to jadać aby nie tyć ale wcale nie na kaloriach. Bardziej na
              początku obnizone weglowodany a potem te do 50 IG by utrzymać.
              Nie wiedziałam, że Montignac odradza dietę cambridge. Dieta Cambridge jest dla
              mnie swoistym oczyszczeniem organizmu, odblokowaniem, skurczeniem żołądka. W
              końcu 3 tygodnie dają nie tylko pozbycie się kg i lepszego samopoczucia ale na
              co zwracam uwage najbardziej to walczymy nie tylko z kg ale z ryzykiem
              nadcisnienia, zawału, raka itd. Bo to powoduje otyłość. A otyłośc dla mnie to
              choroba. Nie chę być chora. Moze być za późno.

Moje kg nazbierały sie z tabletek antykoncepyjnych, rzucenia papierosów no
              i 'angielskiego żarcia, feee'.
              Teraz mam lepsza skóre, energie i ciśnienie 120/80.
              Będę teraz jadac 2 cambridge przez 3 tyg i białe ryby i drób gotowane lub
              pieczone w folii, owoce morza z zielonymi warzywami albo salatkami. Po tym
              poscie taki obiad będzie wielką ucztą.

Te kobiety, które zaczynają dopiero niech wezmą pod uwagę, że pierwsze 4 dni są
              tą granicą. Potem jak z górki.

podaję wam link do angielskiej strony o DC:

www.cambridge-diet.co.uk

Pozdrawiam
              Lizzy
            • lizzy2006 Re: schudlam !!!! 24.07.06, 23:16
              PS. Ja także studiuje, a prace mam fizyczną , czasami po 14,5 godzin dziennie.
              Ja nie patrze na te diete ze 415 kcal to bede mdlała. Białko utrzymuje mięsnie
              w normie. Jest tak skonstruowana, że masz witaminy wiec wlasciwie co DC
              powoduje to spalanie tluszczu przez obnizenie węglowodanow i stan lekkiej
              ketozy, oraz nie otrzymywanie wielu kalorii by tluszcz sie nie magazynowal.
              Dla mnie jest ok. Nie wypadaly mi wlosy, nie mdlalam, nie czulam sie zbytni
              żle, kawa w zasadzie pomagala gdy pracowalam dluzej. Minusy to ciągle chodzenie
              do toalety ze wzgledu na wode, no i zaparcia. Jesli pijecie duzo wtedy toksyny
              wychodzą no i nie odwadniacie sie. Co jest bardzo ważne. Moja konsultantka
              powiedziala mi, ze jak bede miec chętke to mam wypic dodatkowy koktail. Zjadlam
              raz batona do 3 saszetek. Po dlugim dniu pracy. konsultantka tez mowila, ze
              najlepiej pic koktajle w 0,5 litra wody. Wiec tak robilam. Po kotajlu pilam tez
              wode, rano zielona herbate, sniadanie 10.30 saszetka i woda, obiad saszetka i
              woda, kolacje saszetka i woda. Kawa w miedzyczasie i woda. Wydaje sie to
              katorgą. Gdybym miala sobie wyliczyc z jedzenia te 415 kcal to pewnie bym nie
              przetrwala. Skladniki DC (ilosc wegli bialek i tluszczy) daja mozliwosc
              schudniecia bo spala sie tluszcz a organizm nie glodzi sie. Nie czujesz glodu a
              energia jest caly czas.

Mysle, ze jak ktos kupil i zaczal z dieta to warto ja skonczyc, nie tylko ze
              wzgledu na koszt ale na to, ze ludzie decyduja sie na dc niz np na operacje
              odsysania tluszczu, z ktorej moga sie nie wybudzic. Jakbym mogla miec operacje
              wybralabym dc. Dla mnie mimo wszystko jest to mniej inwazyjna metoda i dobry
              start do zdrowego odzywiania.

Wiec początkujace cambrowiczki do dzieła! Jak cos nie tak, czy nawet chcecie
              pogadac, to zadzwoncie do konsultantki. Ona nie jest sprzedawcą. Ona Was musi
              prowadzić. To takze jej zadanie, podnosic Was na duchu. Wykorzystajcie jej
              czas, aby otrzymać pomoc.

Ja trzymam za Was kciuki i czekam na rezultaty.
              Pozdrawiam

Lizzy
              Pozdrawiam
              Lizzy
              • fitstyl Re: schudlam !!!! 25.07.06, 14:01
                Lizzy - zgadzam sie z Toba, myślimy bardzo podobnie...nie wiem jak Ty ale MM
                mnie oczarował i po wyjsciu z DC napewno bede sie stosować do MM...wspomniałam
                ze odradza Dc, ale czuje ze mam "zasmiecony" organizm i oczyszczanie go met.MM
                zajełoby mi zbyt wiele czasu, dlatego wybrałam DC a potem siup MM.

Słuchaj z jakiego jesteś miasta, z jakiego miasta jest Twoja konsultantka...mna
                nie zajmuje sie nikt w ten sposob jak Toba... ;/

a ja nie wiem dlaczego wcale duzo nie siusiam, choc pije conajmniej 2litry
                dziennie...nie wiem dlaczego...

dla mnie jedynym problemem jest to ze do tej pory czesto lubiłam cos rzuc w
                buzi - niestety gumy mnie nie zadowalały...a teraz..nie ma!!!

pozdrawiam
          • agus242 Re: schudlam !!!! 25.07.06, 09:24
            Gdzie jestes fifstyl? Jak sie trzymasz, napisz - ja dzisiaj 6 dzien i chyba
            jest lepiej - nie ma takiego oslabienia i mniej chce sie jesc, pisz co u
            Ciebie...
            • fitstyl Re: schudlam !!!! 25.07.06, 13:57
              Agunia! jestem jestem...ale na tym drugim wątku (1dzien-ktory założyłaś)
              nie myśl sobie ze tak łatwo o Tobie zapomne - naprawde jestes moim motorem
              działania
              wiem wiem ze Twoj 6dzien..własnie sobie myślałam dzisiaj ze juz tez bym chciała
              6..ze Ci zazdroszcze:)
              słuchaj...jutro Twoj 7dzien...robisz dale scisłą?! czy mieszasz?! jak sie masz
              w ogóle?!

• agus242 Re: schudlam !!!! 25.07.06, 14:08
                Czesc,

Ja tez jestem :) Planuje stosowac scisla przez 3 tygodnie, wiesz schudnac 12 kg
                przy naszej wadze to wcale nie jest takie proste - na razie mysle, ze 3 tyg.
                scisla potem 2 tygodnie (lub 1) 2 + 1 potem 2 tygodnie (lub 1) 1 + 2 a potem
                1000kcal. Tak naprawde zobaczymy jak bedzie szlo...mam sie dobrze a Ty?
                • agus242 Re: schudlam !!!! 25.07.06, 14:10
                  wracam do mojego watku - tam tez napisalam pare rzeczy - ciesze sie, ze razem
                  jakos przez to przejdziemy...skad jestes?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka