Dodaj do ulubionych

Co z obietnic spełniła G.Dziedzic?

03.11.14, 00:09
W internecie istnieje dość pomysłowy portal na którym oceniane są obietnice prezydentów miast. Tu można przejrzeć wszystkie obietnice G.Dziedzic:

samorzad.wladzomierz.pl/Ruda_Slaska,11.html
Według portalu z 25 obietnic pozytywnie zostało zrealizowane 10. W wielu przypadkach nie zgadzam się z uzasadnieniem, które potwierdza że obietnica została zrealizowana.

Na przykład obietnica:

"Ruda Śląska, z jedenastoma dzielnicami, jest miastem trudnym w komunikacji. Dla przyjezdnych nawet bardzo trudnym. Należy stworzyć przejrzysty system tablic dojazdowych i informacyjnych."

a uzasadnienie spełnienia obietnicy:

"Od 2013 roku w Bibliotece w Wirku, Muzeum Miejskim oraz MCK można korzystać z infokiosków, czyli interaktywnych punktów informacji turystycznej."

W jaki sposób którykolwiek z tych info-kiosków pomoże przyjezdnym w poruszaniu się po mieście. Chyba że ja o czymś nie wiem i pani prezydent na rogatkach miasta postawiła znaki jak dojechać do info-kiosku a tam wgrała magiczną aplikację która wyjaśnia jak się poruszać po naszym mieście.

Takich kwiatków jest tam więcej zapraszam do analizy.

A tak przy okazji info-kiosk w MCK nie działa już od dobrych paru miesięcy ale jakoś nikt nie kwapi się go naprawić.
Obserwuj wątek
    • drewski Re: Co z obietnic spełniła G.Dziedzic? 03.11.14, 00:45
      To jest fajne :
      " Cokolwiek bym prywatyzowała to na pewno Śląskie Media, bo cenię niezależne dziennikarstwo."

Proponuję lekturę Wiadomości Rudzkich, im bliżej wyborów tym bardziej "niezależne inaczej".
      • ruda.anna Re: Co z obietnic spełniła G.Dziedzic? 03.11.14, 01:12
        "Lepiej zrezygnować z części inwestycji i wybudować tylko basen olimpijski, bo rudzian na wizyty w aquaparku nie będzie stać."
        Chciano zrezygnować z części inwestycji, budując basen olimpijski. Ostatecznie powstał aquapark, ale bez strefy suchej (fitness, kręgielnia itp.).

Ależ sfera sucha jest - wybudowana - stoi od 3 lat pusta - brak środków i pomysłu aby ją wykończyć...
        • mietlorz707 Spalarnia. 03.11.14, 02:13
          Jestem przeciwniczką budowy dużej spalarni śmieci dla całej aglomeracji. Wybudujmy mniejszą, tylko na nasze potrzeby.

Właśnie mniejsza jest budowana, w Świętochłowicach.
          • fifik_rsl Re: Spalarnia. 03.11.14, 12:16
            Jak się okazuje, budowana w tajemnicy przed Mieszkańcami, w centrum miasta. Obstawiam że Kostempskiemu przybył kolejny problem po Kalinie przed jego walką o reelekcje.
            • mietlorz707 Re: Spalarnia. 03.11.14, 14:19
              Na początku roku informowali, pamiętam że czytałem gdzieś o tym.
    • mietlorz707 Niektóre baaaaaaardzo zabawne 03.11.14, 02:20
      Zadbanie o czystość rudzkich rzek: Kochłówki, Potoku Bielszowickiego.
      • jankolodziej Re: Niektóre baaaaaaardzo zabawne 03.11.14, 07:46
        Już dawno temu napisałem, że to jedno zdanie najlepiej świadczy o znajomości miasta. Nie dość, że wymieniona w liczbie mnogiej jest jedna rzeka, to określenie "potok bielszowicki" nie znajduje się w rejestrze nazw geograficznych. Na każdej tabliczce pisze prawidłowo: Kochłówka. Geoportal, z którego linkowana jest mapa Rudy Śląskiej podaje "Kochłowianka".
        • mietlorz707 Pewnyś, Jasiu? 03.11.14, 14:16
          Masz tu link:
          ksng.gugik.gov.pl/pliki/hydronimy1.pdf
          A śmieszył mnie ten punkt bo nie było w nim Kłodnicy.
    • wujek.staszek.mcr Re: Co z obietnic spełniła G.Dziedzic? 03.11.14, 14:02
      Swoją drogą ciekawe ile ten infokiosk kosztował. Potwierdzam że nie działa od kilku miesięcy. Ale nasze miasto stać przecież.
      • lukaszek80 Re: Co z obietnic spełniła G.Dziedzic? 03.11.14, 15:21
        Znalazłem informacje że te info-kioski na terenie miasta postawiła Śląską Organizację Turystyczną czyli jedyne opłaty jakie ponosić może miasto to za prąd i internet ale ja w to wątpię bo tak to ten w MCK-u dawno by był naprawiony a tak ŚOT postawiła a teraz co miesiąc płaci za media to w ich interesie aby działał a nie miasta.
        • rylska Re: Co z obietnic spełniła G.Dziedzic? 03.11.14, 20:07
          ODnowiła spojrzenie na Stanię

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka