miglanc_pl 21.07.15, 07:28 m.onet.pl/wiadomosci/slask,138b4t . Cała Polska jest poruszona, jak Ona mogla(utrzymać się na nogach) 2‰. Chciałbym iść do nieba ze względu na klimat, ale... w piekle tylu znajomych... !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k-ers Re: Ruda Śląska: nietrzeźwa urzędniczka udzieliła 21.07.15, 07:40 czy to jest ta sama urzędniczka? Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Ruda Śląska: nietrzeźwa urzędniczka udzieliła 21.07.15, 10:24 Ta sama czyli która? Kto zacz wiadomo.W innych przekazach prasowych piszą,że to zastepczyni kierownika USC czyli nazwisko i imie do wygooglania w kilkanaście sekund. Z tym poruszeniem całej Polski bym nie przesadzał. Poruszaja operacje czy przyjmowanie pacjentów przez pijanych lekarzy czy prowadzenie autobusów przez pijanych kierowców. A,że pani belkotała podczas ogłaszania "jesteście teraz mężem i żoną" mnie osobiście słabo porusza. Poruszyło zapewne zainteresowaną parę,poruszyło samą panią,która sobie nasr..ła w papiery i straci super robotę, i jej rodzinę w zwiazku z tym. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Ruda Śląska: nietrzeźwa urzędniczka udzieliła 21.07.15, 10:28 Ciekawe co bardziej poruszyło Polską? wiadomosci.onet.pl/kujawsko-pomorskie/grudziadz-ksiadz-nie-udzielil-slubu-i-chrztu-poniewaz-byl-pijany/qxd6qq Odpowiedz Link Zgłoś
gejsza10 Re: Ruda Śląska: nietrzeźwa urzędniczka udzieliła 21.07.15, 11:03 Ona była kierowniczką, ale pare miesięcy temu tez za pijanśtwo została zdegradowana przez wielebną G>D do zastępcy. Pytam czy to adekwatna kara za pijaństwo urzędniczki w pracy?. Skąd i dlaczego taka pobłążliwosc p. Dziedzic? Powinna juz wtedy wyleciec, zastanawiające jest pobłażanie prezydenta pijaństwa w pracy. Była bezkarna i teraz oto są skutki . To pani G. Dziedzic przyczynia sie do takiej niechlubnej promocji naszego miasta. Stara zasada jaki kram taki pan......... Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Ruda Śląska: nietrzeźwa urzędniczka udzieliła 21.07.15, 20:53 Niewykluczone,że wypłynęlo to z katolickiej dobroci serca pani prezydent. Albo z przezorności jasnej, ;) Gdyby wtedy zwolniła a później ta pani popełniła samobójstwo (a to wśród zaawansowanych alkoholików się zdarza dosyć często) kolejne referendum miałaby na karku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gejsza10 do hepika1 22.07.15, 10:17 bredzisz i głupstwa opowiadasz. W tym toku ropzumowania top z magistratu zrobi przytułek pijaczków. Jakos nie bała sie zwolnic tylu ludzi i sporo tych ktorzy jej sie nie podobali od Stani. To sa hepik dyrdymały i totalna obrona GD. Jeżeli zasługuje i masz w tym interes to broń. Ja osobiscie nie popieram talerowania pijaństwa, chce pojsc do trzezwego urzedu, a różnie to bywa. mam sporo argumentów. Dlaczego akurat prezydent tak kurczowo broni ludzi pijących, nie zastanawia Cie to, owszem znowu usłysze jakies filozoficzno-pouczające teksty, ale nie oto chodzi. Magistrat to nie folwark pani prezydent. Skoro nie reagowała na tego typu incydenty sama powinna poniesc konswkwencje. W jej rozumowaniu to ona jest na prywatnych włosciach i wszystko jej wolno. To ona wszystko załatwia, przyznaje tylko z naszych pieniędzxy i tak je roztrwania.......Skoncz z Twoją przezornoscią bo urzad to nie mekka wróżb i czarów, a z tą katolicką dobrocią to nie przesadzaj, znam dobrze jej dobroc , serce i katolicyzm----na pokaz! Odpowiedz Link Zgłoś
fifik_rsl Re: do hepika1 22.07.15, 11:13 Rzucasz stekiem oskarżeń na wielu uczciwie pracujących ludzi w Urzędzie Miasta. Kiedy ostatnio obsługiwał Cie pijany urzędnik? Miałeś podejrzenia że jest pijany, wezwałeś policje? Zdarzyła się sytuacja że owa pani przyszła uchlana w sztorc. Za to powinna wylecieć z hukiem z roboty, by było to też przestrogą na innych. Jeśli Prezydent miasta podejmie inną decyzję chroniącą tę osobę, będę pierwszy który będzie krytykował tę decyzję, natomiast jeśli postąpi właściwie, to bardzo Cię proszę o nieobrażanie wielu uczciwie pracujących ludzi w tamtym miejscu. Natomiast następnym razem jak będziesz miał wątpliwości czy ten urząd jest "trzeźwy" interweniuj! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: do hepika1 22.07.15, 11:17 Ja nie znam żadnej z pań. A jeśli ty wiedzialaś o poprzednich pijańskich incydentach tej pani ale również o innych w UM,trzeba było donieś w odpowiednim czasie do odpowiednich organów (albo prasy) wykazując sie obywatelska odpowiedzialnością i dobrem Naszego Miasta! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fifik_rsl Re: Ruda Śląska: nietrzeźwa urzędniczka udzieliła 23.07.15, 12:55 Zaślubiny z procentami Cztery dni temu nasze miasto ponownie stało się sławne na całą Polskę. Na szczęście tym razem nie za sprawą kolejnej tragedii na kopalni, a dzięki urzędniczce Urzędu Stanu Cywilnego, która to mając ponad 2 promile we krwi udzielała ślubów. Na pierwszy rzut oka sprawa błaha, a nawet troszkę śmieszna, jednak tylko dla osób takich jak ja, które oglądały ją z boku. Nie chciałbym być natomiast uczestnikiem uroczystości, które owa Pani prowadziła. Jestem w stanie uwierzyć że dla Państwa Młodych takie przeżycie może być niezłą traumą. Od razu po tym wydarzeniu w naszym rudzkim piekiełku rozpętała się niezła burza. Nieliczni bronili urzędniczkę że taka praca, napić się trzeba, że każdy z nas ma wpadki itd. Inni natomiast nie zostawili suchej nitki i występowali z żądaniem natychmiastowej dyscyplinarki dla niej, a jeszcze inni winną całej sytuacji widzieli w ....Prezydent miasta. Ci ostatni rzucali argumenty, że w sumie cały urząd chodzi pijany... Zapoznając się z tymi opiniami, z części chce mi się śmiać, inne dopuszczające takie zachowania mnie przerażają, a niektóre wydają się być trafne. Nie wiem ile prawdy jest w opiniach, iż o problemach tej Pani z procentami wiedzieli wszyscy i że za te sprawy została już zdegradowana z naczelnika na zastępcę. Spotkałem się z nimi w kilku miejscach, przeglądając rudzkie portale i komentarze pod artykułami. Osoby prywatnie nie znam, więc zweryfikować nie dam rady. Trzeba jednak pamiętać o jednym, każdy nas kto przyszedłby do roboty mając 2,2 promila wyleciałby z hukiem. W takim przypadku nie powinno być też "zmiłuj" w takiej jednostce jak Urząd Miasta. Jeśli to miałaby być jednorazowa słabość, to przypominam że każdy pracownik ma 4 dni urlopu na żądanie. Wystarczyło zgłosić swoją "niedyspozycję" przełożonemu i pewnie jakoś by się to poukładało. Chyba że się już ten limit wykorzystało, to sorry Vinetou. Teraz najważniejszą decyzje musi podjąć Prezydent Miasta Grażyna Dziedzic. Decyzja wydaje się być jedna, dyscyplinarne zwolnienie z pracy. Nie widzę innej możliwości. Z jednej strony podjęcie innej byłoby sygnałem dla innych urzędników, że jest pewne przyzwolenie na takie sytuacje, natomiast z drugiej strony Prezydent dałaby ogromny argument do ręki swoim przeciwnikom politycznym. Przy każdej możliwej okazji wytykano by jej że chroni pijanych urzędników, tym samym tworząc ten mityczny pijany urząd, jaki zarzucają jej anonimy w komentarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
gejsza10 Re: Ruda Śląska: nietrzeźwa urzędniczka udzieliła 23.07.15, 15:06 Zgadza się , że pani porezydent chroni pijanych urzędnikow, bo zaznaczam, że juz raz ta pani była pijana w pracy i zostawiła ją. O czym to świadczy? Pani prezydent potrafiła szybko pozwalniac ludzi poprzednika nie zważajac na ich umiejętnosci itp. Uważam , że w ogóle szkoda zabierac głos, bo pani narazie na włościach zrobi co jej sie spodoba. Słyszałam, że ma w planach kupić miasto Ruda, to taka przestroga i prognozy na przyszłosc........ Odpowiedz Link Zgłoś
aloes69 człowiek 23.07.15, 21:24 Za mielizny rozczarowań, za chamstwo zachowań, za tę głupotę w ludziach piję dzisiaj brudzia. Wznoszę toast za miernotę, za tę nieustającą tępotę. Za pokłady zazdrości, za brak miłości. Piję choć pić nie umiem, bo staram się zrozumieć, te wasze „ludzkie”stany ludzie są jak barany. Może kiedy wytrzeźwieję inny wiatr mi powieje, ujrzę wszystko inaczej, bez łez też się płacze... www.youtube.com/watch?v=1wyxscLilc8 Odpowiedz Link Zgłoś
fifik_rsl Re: Ruda Śląska: nietrzeźwa urzędniczka udzieliła 24.07.15, 11:09 Gejsza rzucasz tutaj bardzo mocnymi oskarżeniami. Rozumiem że dysponujesz dowodami na poparcie swoich tez., bądź jeśli przyjdzie taka konieczność będziesz potrafić podpisać się pod nimi imieniem i nazwiskiem. Na ten moment brzmi to trochę słabo, bo wybacz, ale rzucanie oskarżeń jako anonimowy nick w internecie zbyt dużej odwagi nie wymaga, Odpowiedz Link Zgłoś
gejsza10 do fifik_rsl 24.07.15, 14:14 Wszem wiadomo, że ta pani kilka miesięcy temu była pijana w pracy i co jakie sankcje poczyniła prezydent skoro dalej miala możnosc picia. Za pijaństwo w pracy w myśl kodeksu pracy wylatuje sie z niej i tyle. Dlaczego odrazu nie było sankcji? Zatem o jakich oskarżeniach mowa, to są fakty znane ogółowi. Odpowiedz Link Zgłoś