Dodaj do ulubionych

Stania kontra Tobi

10.10.06, 08:14
Tylko nie robiąc nic, nie popełnia się błędów. Najnormalniejszą rzeczą na
świecie jest to, że będąc prezydentem, jedne decyzje są trafne, inne nie, w
jednej sprawie osiągnie się sukces, w drugiej nie. Błędy są domeną ludzi
aktywnych, którzy coś robią, którzy działają, nie boją się wyzwań i odważnie
prą do przodu. Tak pracuje prezydent Stania.
Zgodzę się z tym, że można mu wytknąć kilka niedociągnięć. Różni ludzie
różnie go oceniają, ale jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim
dogodził.

Przed wyborami przeprowadza się rekonesans, analizuje się dokonania
kandydatów na prezydentów, patrzy im się na ręce, na to, co zrobili.
Dlatego oczywistym jest że Stani można parę rzeczy zarzucić.
A Tobiszowski jest czysty, bezbłędny. A dlaczego? Bo nie miał okazji nic
spieprzyć…
Obserwuj wątek
    • dyzma007 Re: Stania kontra Tobi 10.10.06, 08:49
      .Tobi był przez 5 lat wiceprezydentem i wiele robił. Z ówczesnych wicków był
      najlepszy. Tobiego nie należy oceniać patrząc na pisuarów. Ci niszczą Polskę,
      nas interesuje człowiek umiejący zarządzać miastem, a Tobi potrafi.
      I jeszcze jedna uwaga.
      Tobi ma zaplecze. Tych, których wywalił Stania a którzy są dobrymi fachowcami.
      Największą słabością Stani są jego doradcy

• w36 Re: Stania kontra Tobi 10.10.06, 17:08
        dyzma007 napisał:

> Tobiego nie należy oceniać patrząc na pisuarów.

Tego akurat bym nie lekceważył. Prędzej czy później ale na pewno przyszedł by
        moment kiedy Tobiszowski musiał wybierać między lojalnością wobec Pisu a
        lojalnością wobec mieszkańców Rudy. A co by wybrał nie ulega chyba wątpliwości,
        po tym co przez ten rok robił w sejmie i w czyim interesie.
        Nie można przecież powiedzieć że Tobi jest człowiekiem naiwnym (co
        ewentualnie może być jakimś tam argumentem w kwestii Bubały) i znalazł się w
        Pisie przypadkiem, a jeśli nawet to przecież widzi z bliska i wyraźnie aktywnie
        w tym uczestniczy.
        Prawdziwego kłopotu narobił Stania. Jeśli Pis wygra w Rudzie to będzie jego
        ewidentna wina, niestety.
        • zoro333 Re: Stania kontra Tobi 10.10.06, 20:38
          PIS zniknie a Tobi zostanie. Po drugie nigdy nie słuchał fanatyków typu
          Dąbrowski czy Dworak, więc może nie jest tak źle. Jak będzie niezależny to i
          piosuary mogą go cmoknąć.
          Mamy kiepski wybór. Stania z swoimi kumplami- doradcami może narobić niezłego
          bigosu w następnych 4 latach, Tobi jest z pisuarów ale może ……..
    • assasini Re: Stania kontra Tobi 10.10.06, 20:32
      karlus3 napisała:

>
      >
      > A Tobiszowski jest czysty, bezbłędny. A dlaczego? Bo nie miał okazji nic
      > spieprzyć…

Może i racja? bo Stania spieprzył już trochę zbyt dużo....
      • maniek061 Re: Stania kontra Tobi 10.10.06, 21:25
        assasini napisała:

> karlus3 napisała:
        >
        > >
        > >
        > > A Tobiszowski jest czysty, bezbłędny. A dlaczego? Bo nie miał okazji nic
        > > spieprzyć…
        >
        > Może i racja? bo Stania spieprzył już trochę zbyt dużo....

I teraz jest najwyższy czas na zmiany które może zrobić tylko Tobiszowski.
    • broneknotgeld Re: Stania kontra Tobi 10.10.06, 21:24
      Dwoch partyjokow niych se pobije
      Obywatelskość ze tym łożyje?!
      • maniek061 Re: Stania kontra Tobi 10.10.06, 21:27
        broneknotgeld napisał:

> Dwoch partyjokow niych se pobije
        > Obywatelskość ze tym łożyje?!

Obywatelskość to dobra cecha bo Tobik do walki stanie i pokona Stanie!
        • maniek061 Re: Stania kontra Tobi 10.10.06, 21:30
          A jak potzrzeba to Tobi sprzątnie śmieci i na fotel prezydenta szybko wleci!
          • broneknotgeld Re: Stania kontra Tobi 10.10.06, 21:34
            Ich obywatelskość

Łoba tego mało majom
            Bestoż se cuzamyn pszajom
            Latoś tako w "ich festyny"
            Mieli fest radosne miny.
            • maniek061 Re: Stania kontra Tobi 10.10.06, 21:56
              Stania na każdym festynie ze swym wiecem się wyłania,
              Tobi choć gospodarz jak się patrzy nigdy złego w nikim się nie dopatrzy!
              • maniek061 Re: Stania kontra Tobi 10.10.06, 21:57
                A morał z tego taki na Tobika głosujmy chłopaki!
                • zoro333 Re: Stania kontra Tobi 10.10.06, 22:08
                  Koniec Świata, następny wierszokleta na forum. Teraz sobie konkurs urządzą.
                  • zbszek45 Re: Stania kontra Tobi 10.10.06, 22:10
                    > Koniec Świata, następny wierszokleta na forum. Teraz sobie konkurs urządzą.
                    hehe, zgodza sie z tobą zorro...Terozki yno muszymy uważać Bronek sie poczuje
                    zagrożony palmom pierszeństwa w kleceniu wierszy;)
                    Bydzie Wojna na Rymy, heheh
                    • assasini Re: Stania kontra Tobi 10.10.06, 22:27
                      zbszek45 napisał:

> >
                      > Bydzie Wojna na Rymy, heheh

... przynajmniej będzie śmieszniej:)))
                      • broneknotgeld Re: Stania kontra Tobi 10.10.06, 23:03
                        Przeca zowdy kaj te tasie
                        Tam i fraszka se upasie.
                        • broneknotgeld Re: Stania kontra Tobi 23.10.06, 21:04
                          Dwa partyjoki we ringu stojom
                          Dyć rudy przeca juchom niy strojom.
                          • rafalprencel Re: Stania kontra Tobi 23.10.06, 21:39
                            Co do funkcji prezydenta Rudy Śląskiej to uważam, że Prezydent Stania nie jest
                            może osobą medialną, ale prowadzi miasto w konkretnym konsekwentym kierunku, ku
                            rozwojowi. Natomiast uważam, że rada miejska powinna mieć większy wpływ na
                            kierunek tego rozwoju.

Co do Posła Tobiszowskiego z PiS, niestety nie znam jego dokonań czy pracy na
                            rzecz naszego miasta. Mam nadzieję, że dzięki temu forum dowiem się coś więcej.

Pozdrawiam serdecznie!
                            RAFAŁ PRENCEL DLA BYKOWINY I KOCHŁOWIC
                            KANDYDAT NA RANDEGO
                            www.prencel.go.pl
                            • broneknotgeld Re: Stania kontra Tobi 23.10.06, 22:09
                              No wiysz, sztyry roki tymu Stania łotwiyroł kampanio wyborczo pod
                              hasłym "tworzynio rad dzielnicowych".
                              Przipomnij mu łotym przi okazji.
                              Przeca jakbyś niy erbnoł mandatu do Rady Miasta, to prawie w takich radach
                              mogbyś społecznie blysnońć.
                              • broneknotgeld Re: Stania kontra Tobi 23.10.06, 22:44
                                Po mojymu to kożdy kandydat winiyn być tymi radami zainteresowany i z gory
                                deklarować, że jak niy bydzie rajcom miejskim to włazi we rady dzielnicowe.
                                Przinojmni ludzie by niy myśleli, co łaszczy se na dieta.
                                A jakby kery scyganioł, to za sztyry roki tyż niy miołby szans w wyborach.
                                • rafalprencel Re: Stania kontra Tobi 24.10.06, 09:53
                                  Zgoda. Trzeba wprowadzić odpowiednie zmiany do statutu miasta. W Zabrzu jest to
                                  dość konkretnie rozwiązane. Jest jeden problem. Mieszkańcy nie kwapią się do
                                  głosowania na rajców dzielnicowych. W Zabrzu czy Gliwicach w niektórych
                                  dzielnicach 3 razy było trzeba powtarzać głosowania a i tak frekwencja zapisana
                                  w statucie była zbyt niska. Każde głosowanie kosztuje. Ale zgodzę się, że rady
                                  jednostek pomocniczych mogłyby stać się kuźniami kadr dla rady miejskiej.

RAFAŁ PRENCEL DLA KOCHŁOWIC I BYKOWINY
                                  KANDYDAT NA RADNEGO
                                  www.prencel.go.pl
                                  • broneknotgeld Re: Stania kontra Tobi 24.10.06, 17:58
                                    No dyć Stania mo to po prowdzie kajsik.

W tym nojwiynkszo jest utropa
                                    Bab marnuje se i chopa
                                    Co chcom Rudzie serce dać
                                    Dyć prezydynt niy chce brać

No i patrz.
                                    Na jedne miejsce sztaruje prawie 14 ludzi.
                                    Ze nich jednego se wybiyro. No 1-2 robi cosik jednak dlo inkszych dali praiwe
                                    cołkym prywatnie.
                                    Cołko reszta zaś se traci na cztyry roki.
                                    Toż marnotrawi sie tako ta "obywatelskość".
                                    Pochwol se przi okazji coś som łod sia zrobioł dlo inkszych.
                                    Jako żeś tymu miastu, czyli nom służoł - tak konkretnie.
                                    • rafalprencel Re: Stania kontra Tobi 25.10.06, 11:45
                                      :) Mnie tylko jedno zastanawia, że wszytkich Pan przepytuję i "komentuję" a
                                      tylko jednemu komitetowi daje Pan spokój. To już coś mówi o Pana sympatiach.
                                      Tyle komentarza.

Co do konkretnych osiągnięć to z racji tego, że działam w środowisku
                                      akademickim tam też moje siły są najbardziej absorbowane. O tym przeczyta Pan
                                      na mojej stronce domowej www.rafalprencel.go.pl , ale myślę, że to Pana nie
                                      zainteresuje.

Co do pracy dla Rudy Śląskiej, to razem ze Stowarzyszeniem Młodzi Demokraci
                                      brałem udział w kilku akcjach skierowanych głównie do młodszych mieszkańców
                                      naszego miasta. Natomiast co do Bykowiny to od dobrych paru lat jestem związany
                                      z Oazą (Ruchem Światło -Życie) i tam też się realizowałem poprzez prowadzenie
                                      spotkań z młodymi ludzmi. Udało się nam też zorganiwać koncert muzyki
                                      chrześcijańskiej w roku śmierci Ojca Świętego.

Może Pan powiedzieć, że to mało, lecz ja uważam, że to dopiero początek.
                                      Wszytko jeszcze przede mną i dzięki wiedzy i pomysłom mogę i przede wszytkim
                                      chcę jeszcze wiele zrobić dla Bykowiny i Kochłowic.

KANDYDAT NA RADNEGO
                                      www.prencel.go.pl
                                      • broneknotgeld Re: Stania kontra Tobi 25.10.06, 12:18
                                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=50168806&a=50904022
                                        Hmm, widziszco tako jak twoj kandydat na prezydynta, tyż negatywnie łodbiyrom
                                        już terozki te cołke polske partyjnioctwo. Tela, że w przeciwiyństwie łod
                                        niego, niy jest żech już w Rolwadze.
                                        Jo jako wiynkszość polskego społeczyńtwa (sondaże) nastawione żech jest
                                        antypartyjnie i chca te partyje wykpić - nic wiyncy w tym niy ma, a i IV RP
                                        tako niy łobala.
                                        Co do stowarzyszyń, to już inkszo inszość. Docyniom kożdo aktywność tego typu.
                                        Bestoż za to, że sie we take sprawy angażujesz mosz u mnie wielkego plusa.
                                        Dlo mnie godzinka społecznego zaangażowanio osoby cołkym prywatny zowdy bydzie
                                        werto wiyncy niż szychta opłaconego beamtra, abo i cołki sesji rajce kery biere
                                        za to godziwo djeta.
                                        • rafalprencel Re: Stania kontra Tobi 25.10.06, 14:26
                                          Mam swój komentarz do tej wypowiedzi Prezydenta Stani, lecz pozwoli mi Pan
                                          zwolnić się z obowiązku wypowiadania go na forum. Ja wielu spraw w Rudzie
                                          Śląskiej nie rozumiem i wiem, że bardzo ciężko będzie je zmienić czy po prostu
                                          ucywilizować. Natomiast mam już dość siedzenia z założonymi rękami i
                                          przyglądania się temu co się dzieje.

Natomiast co do kierunku rozwoju miasta zgadzam się ze stanowiskiem Prezydenta
                                          Stani.

A teraz pytanie z cyklu dziwnych ale potrzebnych. Co znaczy w Pana wypowiedzi
                                          ta "Rolwaga"? Wiem mniej więcej co to jest ale chyba nie w takim sensie jak Pan
                                          tego słowa używa, więc prosiłbym o wytłumaczenie.

KANDYDAT NA RADNEGO
                                          www.prencel.go.pl

• broneknotgeld Re: Stania kontra Tobi 25.10.06, 15:39
                                            A dyć wcale sie tukej ło Stani wypowiadać niy musisz.
                                            Widzisz, mie zdorzo sie scyganić, dyć robia to zowdy ze strachu.
                                            Zdorzo mi sie przemilczeć prowda, tyż ze strachu.
                                            Toż jak nojbardzi Cie w tym przipodku umia spokopić.
                                            Jak se bojisz to lepi nic niy godej.

Co do rolwagi, to możno tyn link Ci pomoże spokopić
                                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28940&w=8707774&a=9786914
                                            Hehe - wiela roztomajtych gratow szło na tako rolwaga załadować - niy?
                                      • broneknotgeld Re: Stania kontra Tobi 25.10.06, 12:22
                                        Ciekawe jakymu komitetowi partyjnymu kery sie tu pokozoł dowom spokoj.
                                        A do tego że "sympatyzuja" ze komitetami echt-bezpartyjnymi (komitetu
                                        partyjnego prezydynta tu niy rachuja) prziznowom sie bez bicio.
                                  • w36 Re: Stania kontra Tobi 25.10.06, 18:37
                                    rafalprencel napisał:

> Jest jeden problem. Mieszkańcy nie kwapią się do
                                    > głosowania na rajców dzielnicowych.

Nie dziwię się. Gdyby mnie przyszło do takiego wyboru to też miałbym poważny
                                    dylemat. Rady dzielnicowe to naszych realiach raczej tylko mnożenie bytów. Zbyt
                                    kosztownych (nie mówiąc już całkiem o kosztach wyborów) w stosunku do
                                    oczekiwanych rezultatów. Patrząc na nasze miasto to pewno jakaś jedna czy dwie
                                    rady były by w miarę rozsądne a reszta mogła by się szybko stać przytułkiem dla
                                    ludzi o chorych ambicjach, czy wręcz stała by się czyimś prywatnym interesem.
                                    Nie ma u nas w Rudzie niestety jakiś sprawnie prodzielnicowo zorientowanych
                                    społeczności. Jedynym chyba takim wyjątkiem był secesjonistyczny poryw w
                                    Kochłowicach, choć i tak to raczej szerokiego poparcia nie uzyskało. W tych (i
                                    zdaje się też poprzednich) wyborach też widać wyraźnie że nie ma wcale w Rudzie
                                    jakiś komitetów wyborców o charakterze dzielnicowym.

Tu i ówdzie, garstki ludzi, mało komu znanych, to za mało. Tym bardziej że o
                                    wiele trudniejsza by była kontrola poczynań zespołu takich organów, niż RM,
                                    którą jednak więcej ludzi i urzędów ma na oku (a i jeszcze są problemy). A
                                    przecież RM nie można zarzucić nieznajomości znajomości problemów każdej naszej
                                    dzielnicy. Tyle jest tych radnych i w taki sposób wybrani że interesy dzielnic
                                    powinny być reprezentowane dostatecznie.

Inna sprawa że mamy w Rudzie też duże społeczności ze swoimi organami
                                    przedstawicielskimi czyli SMy i tam też jak widać doświadczenia bywają
                                    niezadawalające.

A to że ktoś strasznie chce być członkiem takiej rady to nie powód by mieszkańcy
                                    mu to od razu fundowali. W Rudzie nie brak przecież obszarów w których można się
                                    wykazać inicjatywą społeczną.
                                    • broneknotgeld Re: Stania kontra Tobi 25.10.06, 18:55
                                      Hehehe - a w czym Ruda gorszo łod Glywic, czy Zabrzo?
                                      Swego czasu gorszo była we forach.
                                      Tu ledwo pora setek, a take Tychy, Zabrze, Tarnowske Gory miały po poranoście
                                      tysiyncy postow. Niy trza było zoglondać już nawet na Glywice.
                                      Hehehe - trza yno coby sie "chciało chcieć".
                                      • broneknotgeld Re: Stania kontra Tobi 27.10.06, 19:52
                                        Łoba ze ty komedyji
                                        w kery gańbiom se partyji?
    • c27 Re: Stania kontra Tobi 05.11.06, 14:55
      No coż ja bym na Stanie nie glosowal nigdy.
      To człowiek nieuczciwy, chciwy, mściwy, wykorzystujący swoją pozycję jak malo
      kto (podobno kazal poscigac plakaty wyborcze wszystkim, ktorzy nie sa "z nim" a
      sam "wisi" na kazdym słupie, drzewie i gdzie się da). Poza tym raczej mało
      lojalny (raczej nie doszedł do władzy zbyt uczciwie).
      Nie wiem jak można w ogóle głosować na taką osobę.

No ok, pewnie potrafi się facet odwdzięczyć jakimś stanowiskiem pracy itp.
      • piotrruda Re: Stania kontra Tobi 06.11.06, 19:30
        Też słyszałem, że c27 to człowiek nieuczciwy, chciwy, mściwy, wykorzystujący
        swoją pozycję jak malo
        kto (podobno kazal poscigac plakaty wyborcze wszystkim, ktorzy nie sa "z nim" a
        sam "wisi" na kazdym słupie, drzewie i gdzie się da).
        Nie wiem jak można w ogóle głosować na taką osobę.

No ok, pewnie potrafi się facet odwdzięczyć jakimś stanowiskiem pracy itp.
        • hepik1 Re: Stania kontra Tobi 06.11.06, 20:27
          A mnie się widzi,że II tury nie bedzie.Chyba i raczej;)
    • broneknotgeld Re: Stania kontra Tobi 05.11.06, 22:38
      Jako Stania latoś zrobi?
      Dobrym ołpom bydzie Tobi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka