Dodaj do ulubionych

LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ?

• agam13 Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? 03.08.05, 19:57
      a zaglądają tu maturzyści 93?
      • kamioda Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? 03.08.05, 21:31
        Ja jestem z maturka z 93,biol-chem
        • agam13 Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? 03.08.05, 22:21
          często wpadałam do Was na przerwę, miałam w Waszej klasie sąsiadkę więc się
          odwidzałyśmy; w biol chemie była bliźniaczka naszej klasowej koleżanki; miałam
          też wilbiciela od Was, potem musiałam unikać biol chem-u; śmiesznie było
          • Gość: kamoda Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: 82.160.42.* 17.08.05, 22:44
            mówisz o Agnieszce Dumie?? he he
            a kim był Twój wielbiciel??
            • liloom - kto kończył ? 29.03.06, 23:43
              zaraz zaraz, czy Duma poslala swoje corki do Sempolowskiej????
    • aeromonas Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - matura 1980 09.09.05, 17:11
      Spotkajmy się na 25 lecie matury! Poszukujemy zwłaszcza osób z klasy A (ogólnej
      z rozszerzonym francuskim), ale nie tylko. Zróbmy spotkanie całego rocznika!
      Pozdrawiam wszystkich, Gośka.
      • Gość: gosc Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - matura 1980 IP: *.w83-198.abo.wanadoo.fr 19.09.05, 09:53
        a my, tzn. rocznik maturalny 82 zaczynamy myslec o tym samym, zeby sie spotkac
        za dwa lata, na nasze 25 lecie matury. Juz nas sie troche odnalazlo dzieki tej
        stronie: graduates.com/ss.asp?id=112940
        Polecam!
    • Gość: wasserzug Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 18:58
      ja jestem teraz w stefie,ale chyba już niedługo...kocham pania bugaj-kiszke,ale
      inni tez nie potrafią nic nauczyć,a dyrektorką jest teraz adamczyk,niech
      ją...chciałem sie nauczyć historii,ale to nie ten adres(czerczak),benderz od
      polskiego uczy tylko tych którzy chodzą na fakultety.dobrze uczą janowska
      (matma),leśniewska(biologia),mrozek(geografia).śmieszny jest biesiad,łysy
      (stańczykiewicz) jest strasznie upierdliwy,walasek ma teraz tylko pare godzin w
      tygodniu(dziwny człowiek)dziwna szkoła,fatalna atmoswera,dziwni ludzie,fizyka i
      buga-nie życze nawet wrogowi...
      • lobot Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? 20.09.05, 23:55
        Czy to mozliwe ze Bugaj-Kiszka jeszcze uczy? Ona tam pracowala gdy moja mama
        robila mature (w 62 bodaj. Ja tez ja pamietam a zaraz do Sempa idzie moj syn.
        To nie do uwierzenia. To ona jest autorka ptwierdzenia, ze prąd płinie i płinie
        i natrafia na opór który nazywamy zawado i oznaczamy literko zed. No oczywiscie
        mówiła też ekerka ale to dosyc powszechny, pedagogiczny błąd.
        poz

• filipmerynos Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? 21.09.05, 16:22
          Ja kończyłem w Sempołowskiej mat - fiz w 97r. Bugaj była moją wychowawczynią. Ze
          śmiesznych tekstów pamiętam : "ładunek osadza sie na oszczu", "książka z raketo
          na okładce" a także "wystaw normalno".
          Pozdrawiam
          • Gość: wasserzug Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 18:16
            uczy,"bo kocha uczyć".a'propose czy wiecie ,że "wszysko jes prawdo co jes
            matematyko" i "mieliśmy ostatnio doczynienia z wielko opozycjo planetarno"?
      • elzabbul Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? 27.09.05, 18:20
        Ostatnio mieliśmy z prof. Janowską zadanie ułożyć zdjęcia archiwalne na 70lecie
        szkoły... I co? Rok bodaj 1981 zdjęcie klasy z bugą wychowawczynią... NIC SIĘ
        NIE ZMIENIŁA. Cholera, idealna konserwacja. A jutro z nią mam sprawdzian z
        magnetyzmu... Super...

"to jest w zasadzie informacja znacznie wykraczająca ponad wasz poziom, więc nie
        będę tego wymagać na ocenę dopuszczająco" "siło zewnetrzno" "raketa porusza sie
        z predkościo..."

A znacie sempolowska.prv.pl/ ?
        • Gość: gosc Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: *.w83-198.abo.wanadoo.fr 28.09.05, 09:05
          niezla zabawe macie teraz w sempolowskiej! za naszych czasow tez bylo wesolo z
          niektorymi profesorami, ale chyba nikt nie wpadl na pomysl zeby ich ciekawostki
          zapisywac. A szkoda! A kiedy i co robicie na to 70-cio lecie?
          • zuz68 Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? 30.09.05, 01:17
            Właśnie!!!!!
            Kiedy zjazd???????????????
            • Gość: gosc APEL DO OBECNYCH SEMPOW!!! IP: *.w83-192.abo.wanadoo.fr 30.09.05, 09:16
              moze by tak obecne sempy zorganizowaly jakis zjazd absolwentow?
              • Gość: autor Re: APEL DO OBECNYCH SEMPOW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 17:56
                Nie
                • smaggia EX-SEMPY organizuja spotkanie, OYEZ OYEZ. 03.10.05, 14:27
                  Zaczelismy sie skrzykiwac (matura 82) i na pewno zorganizujemy spotkanie - nie
                  zjazd, ale na pewno cos z tego nam wyjdzie, cyrklujemy na rok 2007 (z duzym
                  wyprzedzeniem ale towarzystwo bardzo rozjechalo sie po swiecie i na razie
                  NAJWIEKSZA koncentracja absolwentow naszej klasy, z ktorymi mamy kontakt jest w
                  Paryzu i w jego okolicach...).
                  Oczywiscie, jezeli sa plany zjazdu - prosze dajcie znac, milo wiedziec o
                  ewenementach Sempolowskiej.
                  Pozdrawiam
                • zuz68 ZJAZD na 70-lecie? 03.10.05, 23:36
                  Ale co nie? Nie będzie czy chce wam się?
                  Pamiętam zjazd na 50-lecie szkoły - jako uczniowie pełniliśmy "honory domu" i
                  przyjemnie było patrzeć na chichoczące panie pod 40-tkę (czyli w moim obecnie
                  wieku:), które latały po klasach i po korytarzach. A nasza klasa wystawiła
                  gościom "Wariata i zakonnicę" Witkacego. Wariata grał mój obecny małżonek;)
                  Ciekawe, czy im się podobało, he he.
                  Chętnie bym wpadła na Stołeczną (nie mogę się przyzwyczaić do nazwy
                  Popiełuszki) bo mimo wszystko miło tę budę wspominam.
                  Pozdrawiam wszystkich Sempów.

• liloom Re: ZJAZD na 70-lecie? 04.10.05, 13:32
                    smaggia a agata juz wie?
                    • smaggia Re: ZJAZD na 70-lecie? 04.10.05, 15:28
                      To jest Agaty pomysl a przynajmniej uwazam ze ona jest natchnieniem spotkania i
                      tak proponuje ja ochrzcic!
                      Na razie tylko gadalysmy przez telefon, nie wiem w jakim gronie i gdzie sie
                      spotkamy, mam nadzieje ze nie raz !
                      • Gość: wasserzug Re: ZJAZD na 70-lecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 14:29
                        Zjazd absolwentów ma być podobno za pięć lat,na 75-cio lecie,ale zapraszamy
                        teraz jak tak sie stęskniliście za tą ...szkoła... Teraz będą tylko jakieś
                        akademie,przedstawieniawystawa zdjęć i inne takie duperele...
                        • smaggia ZJAZD na 70-lecie 07.10.05, 14:55
                          Dzieki za zaproszenie (czy dobrze uslyszalam syk ssssarkazmu ? Rozumiem,
                          podobnie zareagowalabym jako licealistka !).
                          Czy mozesz prosze podac szczegoly ? lub wskazac od kogo mozemy sie dowiedziec
                          czegos wiecej na temat siedemdziesieciolecia Sempolowskiej ? Kiedy sie odbywa
                          dokladnie ? Jak jest zorganizowane ?
                          Pozdrawiam!
                          • Gość: zuza Re: ZJAZD na 70-lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 21:09
                            no właśnie...
                            • liloom Re: ZJAZD na 70-lecie 09.10.05, 20:19
                              czas leczy rany;)
                              my sie chyba za ludzmi stesknilismy, poza tym teraz to juz czlowiek dal by sobie
                              rade;) wiec nie taki wilk straszny...
                              moje osiedle wydawalo mi sie duzo wieksze jak bylam mlodsza, moze ze szkola tak
                              samo ?
                        • Gość: wasserzug Re: ZJAZD na 70-lecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 15:48
                          Jutro i pojutrze są te wszystkie pierdoły!(14 i 15 października)
                          Zaczyna sie to wszystko koło 10.00,albo 10.30...
                          Dokładnie nie wiem...
                          Dziękujący za współczucie wasserzug
                          • Gość: gosc Re: ZJAZD na 70-lecie? IP: *.w83-198.abo.wanadoo.fr 14.10.05, 10:30
                            milej zabawy! opowiedz nam stesknionym ex-sempom jak bylo!
                            • liloom Re: ZJAZD na 70-lecie? 16.10.05, 11:59
                              i co?
                              • Gość: wasserzug Re: ZJAZD na 70-lecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 17:22
                              • Gość: wasserzug Re: ZJAZD na 70-lecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 17:25
                                Nie wiem nie było mnie,nie chciało mi się tego wszystkiego ogladać.
                                Szczegulnie p.dyr.Adamczyk
                                • Gość: gosc Re: ZJAZD na 70-lecie? IP: *.w83-198.abo.wanadoo.fr 17.10.05, 09:00
                                  a kto ze starych nauczycieli jeszcze uczy? Czy jest jeszcze Banel?
                                  • Gość: Wasserzug Re: ZJAZD na 70-lecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 21:23
                                    Banel nie ma,nie znałem,ale uczy najwiekszy postrach-BUGAJ-KISZKA!
                                    Ze starych jest jeszcze Walasek i chyba niejaka Chmielewska też juz od paru
                                    ładnych lat uczy.Jest jeszce Wieczorkiewicz i jeszcze Madej...no i chyba Maniek
                                    Biesiadecki też do młodej kadry nie należy...Ale ja nauczycieli za bardzo nie
                                    zanam...
                                    • Gość: fargo Re: ZJAZD na 70-lecie? IP: 195.117.255.* 21.10.05, 11:24
                                      to chyba pakt z diabłem podpisała. Przeicez ona (Buga-Kiszka) juz bedzie po 70-
                                      ce. Kondolencje dla tych którzy się z nia zmagają
                                      • Gość: Wasserzug Re: ZJAZD na 70-lecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 18:43
                                        Fargo,widziałem zdjęcie Bugi,które miało ze 20-25 lat...i co?Zero różnicy!Ona
                                        jeszcze potańczy na stypie po mnie!
                                        • Gość: fargo Re: ZJAZD na 70-lecie? IP: 195.117.255.* 24.10.05, 09:55
                                          :) pięknie. pięknie.
                                          No ale nie da się ukryć kiedys musi przestac uczyć.
                                          • Gość: piotrek Re: ZJAZD na 70-lecie? IP: *.server.ntli.net 29.10.05, 18:31
                                            Staram sie zawiadomic jak najwiecej osob o spotkaniu absolwentow klasy z
                                            rozszerzonym francuskim (matura 1980). Spotkamy sie w niedziele 6tego listopada
                                            2005 o 17:00 w Tonic Cafe, ul. Marszałkowska 77/79, róg Wilczej. Jesli chcesz
                                            skontaktuj sie z organizatorami: Ewa, ezukowska@mc.waw.pl, Goska,
                                            MalgorzataWiteska@aster.pl, albo z Piotrkiem, piotr.m@ntlworld.com
                                            • Gość: gosc Re: ZJAZD na 70-lecie? IP: *.w83-192.abo.wanadoo.fr 31.10.05, 09:55
                                              Milego spotkania! na pewno bedzie wiele emocji...Podzielcie sie z nami
                                              wrazeniami z tego spotkania po latach. Nasz rocznik (matura 82) tez staramy sie
                                              cos zorganizowac za dwa lata, na nasze 25-lecie. Ale na razie jest nas malo i w
                                              roznych stronach swiata.
    • liloom Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? 27.10.05, 23:08
      no fajnie, matura 80 i matura 82 preznie sie organizuja, a co z 81?
    • marmelada LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? 03.11.05, 15:57
      Ja kończyłam :)) ile lat temu... maturę zdawałam w 99.
      Humanistyczna klasa.
      Panią Jóźwik od rosyjskiego miała taki kok jak obwarzanek ;)
      • Gość: wasserzug Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 20:51
        A czy ktoś słyszał taką opowieść o Bugaj?:Dziewczyna w czasie odpowiedzi
        straciła przytomność,a buga tylko spojzała na nią i powiedziała:winieście
        zwłoki.
        • Gość: 64 Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 22:35
          To znana historia o profesorze Werle z fizyki UW.Za czasów p.Bugaj już raczej
          trudna do wyobrażenia nawet;-))))
          • Gość: wasserzug Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 22:40
            Nie wiem jak było w istocie,ale mogę wam obiecać,że będę pierwszą osobą,która u
            niej straci przytomność,albo padnie rażona zawałem serca w trakcie lekcji...
            • Gość: gosc Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: *.w83-198.abo.wanadoo.fr 04.11.05, 09:37
              tylko za bardzo nie wczuj sie w role zwlok, bo kto nam potem opowie jak
              bylo?!!! :-)))
        • Gość: Sady3 Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: *.kosson.com 08.11.05, 01:18
          Jaka Bugajowa!!! Widać pamięć już nie ta. To było na lekcji chemii u
          Krukowskiej. Bali jej się wszyscy, i ja i moje dzieci. Rzeczzywiście
          dziewczzyna zemdlała ze strachu, tekst "Kruka" brzmiał: proszę zabrać ten
          zezwłak.
          • zuz68 Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? 10.11.05, 02:52
            Wiecie co... Ja czytam te posty i się dziwię... Nie byłam kujonem - wręcz
            przeciwnie - ale tę szkołę wspominam po latach (18 od matury) z
            rozrzewnieniem... Krukowska zwana u nas "Starym Wróblem" ("ja jestem za stary
            wróbel na takie numery"- mawiała) miała duże poczucie humoru i pamiętam, że
            potrafiliśmy ją rozśmieszyć. Była faktycznie ostra jak cholera, ale ja, po
            klasie humanistycznej (!) do dziś mam jako-takie pojęcie o chemii, co jest dużą
            Jej zasługą! Oczywiście wtedy jeszcze dochodził aspekt polityczny, ale pamiętam
            duże przerwy, kiedy zbieraliśmy się na wspólnych śpiewach i modlitwach w klasie
            przed i po śmierci ks. Popiełuszki i nigdy nikt z nauczycieli do klasy nie
            wszedł! A cicho nie było! A kiedy poszliśmy na pogrzeb księdza Popiełuszki,
            zbieraliśmy się pod szkołą i wszyscy nas widzieli! I co, zero jakichkolwiek
            konsekwencji! Na pochodzie pierwszomajowym też nigdy nie byłam (i chyba nikt z
            moich znajomych) i nikt mnie z tego nie rozliczał... Owszem, czerwono było, ale
            tylko wśród nauczycieli. Tak naprawdę, to fajnie było. Zakładałam w
            szkole "Ruch Czystych Serc" z Kotańskim i mimo, że po roku idea się rozmyła, do
            dziś wspominam wolontariaty w Szpitalu Bielańskim... Latałam ze szmatą po
            szpitalnym korytarzu i miałam poczucie, że robię coś dobrego... Może teraz jest
            inaczej, a może ja byłam młoda, zakochana (w koledze z klasy - zresztą mam z
            nim troje dzieci) i wszystko z tamtych lat mi się podoba... Hej, może
            znajdziecie jakieś pozytywy.... A z synem Bugajowej do dziś się przyjaźnię. Też
            kończył tę budę. Pamiętam, że sam opowiadał różne historie o Mamie.... A na
            lekcjach mówił do niej "Pani profesor"....
            • Gość: fargo Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: 195.117.255.* 10.11.05, 15:40
              nie bardzo łapie czemu się dziwisz? mówisz o innych czasach, to co inni
              napisali o tych wcześniejszych jest prawda więc tak sie nie dziw. Ta szkola
              jest bardzo leciwa i wielu z nas jest starszych od Ciebie. Ja pamiętam że jak
              na 11 listopada powiesiliśmy zdjęcie Piłsudskiego na gazetce to ta sama
              wspaniała Krukowska powiedziala że powiesic jego zdjęcie to tak samo jak obok
              powiesic swastykę. tak, tak.Dopowiem że był to początek lat 80-tych.
              • jota.40 Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? 10.11.05, 16:59
                Tak, ja dokładnie tak samo zapamiętałam Krukowską... Zero poczucia humoru. Fakt
                jednak, że mnie nie uczyła. Ale ona i Drzewiecka to były dwie podpory komuny w
                tej szkole!
              • zuz68 Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? 11.11.05, 17:27
                Fakt, że za "moich czasów" te dwie panie raczej zwijały skrzydła... Były już
                mocno leciwe... Ale tak naprawdę chodzi mi o wspomnienia z czasów szkolnych.
                Wszyscy wspominają jako koszmar nauczycieli, a mało kto pisze o fajnych
                czasach, kiedy to się było młodym i beztroskim... Ja poznałam tam masę
                ciekawych ludzi (myślę o uczniach), fakt, że niewiele z tych przyjaźni zostało,
                ale jednak... to był ciekawy kawałek życia...
                • liloom Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? 11.11.05, 21:16
                  moge wam tylko napisac, ze z tej szkoly wyszlo duzo ciekawych ludzi, takcih
                  nietuzinkowych, ktorzy robia w zyciu nietuzinkowe rzeczy;)
                  to tak na pocieszenie cierpienia. ono rozwija;)
                  • Gość: Wasserzug Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 18:40
                    Wy mnie zmasakrowaliście!Jak można pozytywnie wspominać tę szkołę?Może wy
                    potrafiliście ze sobą wpólnie sie porzumieć...teraz w tej skole nie dzieje się
                    nic...Poza wmuszaniem fizyki w tej szkole nauczyciele,na których trafiłem nie
                    robią prawie nic...Przykre,ale prawdziwe...ta szkoła wionie obcością,a wszyscy
                    starają sobie podstawiac nogi zamiast wyciągać do siebie ręce.Dyrekcja
                    blokowała inicjatywy,a jak już przestała,to nauczyciele stwierdzli,że im sie w
                    sumie też nie chce...Polonistka powiedziała nam kiedyś,że jeśli większości
                    klasy nie zależy na nauce języka polskiego,to nie będziemy przerabiali nic
                    ponad program,choćby jednego zagadnienia-słowa dotrzymała...Jedyni
                    nauczyciele ,którym na czymkolwiek zależy to p.A.Janowska,p.G.Leśniewska i
                    p.T.Mrozek i chwała im za to.Pozostali,a jest ich kilkunastu,których znam
                    osobiście,nie robia nic,albo niepotrafią pracować z młodzieżą...Zazdroszczę
                    Wam,że mimo gorszych czasów potrafiliście sie jednoczyć.Z tego co przeczytałem
                    i z tego co widzę na codzień to sa dwie różne szkoły...Mimo obiektywizmu jaki
                    sie staram zachwywać,dobrych stron nie odnajduję.
                    pogrążony w żalu
                    (-)Wasserzug
                    • Gość: pigi Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 18:51
                      Może ten syn pani Bugaj,by powiedział mamie,że czas już trochę odpocząć na
                      emeryturze...?Czasy się zmieniają...Niech jej przekaże zdanie pewnego
                      kompozytora."Uważam za słuszne i ładne schodzenie z areny we właściwym czasie,a
                      nawet troche za wcześnie.Byle tylko nie za późno!"Nie można żyć stale w
                      przekonaniu,że fizyka jest przedmiotem wiodącym w nauczaniu.Moze syn będzie jej
                      potrafił powiedzieć to,bo ani my,rodzice,ani nasze dzieci jej tego nie
                      powiedzą...Niepotrzebni mogą odejść ;)
                    • Gość: gosc Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: *.w83-192.abo.wanadoo.fr 14.11.05, 14:39
                      na pocieszenie ci powiem, ze ja w czasach kiedy chodzilam do tej szkoly, a bylo
                      to ponad 20 lat temu, tez widzialam w niej wiecej niedobrego niz dobrego. Ale
                      z czasem te zle wspomnienia sie zacieraja, i pamieta sie same mile chwile. Mam
                      nadzieje ze ty tez za 20 lat mile wspomnisz szkole, kolegow i kolezanki, nawet
                      tych, za ktorymi teraz nie przepadasz, a moze i niektorych nauczycieli bedziesz
                      wspominal z lezka w oku. I nie zrazaj sie tym, ze wam blokuja inicjatywy,
                      raczej zawsze tak bylo; jesli macie jakies pasje, to te blokady na pewno dacie
                      rade sforsowac. Powodzenia.
                      • zuz68 Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? 14.11.05, 19:49
                        Zgadzam sie z przedmówcą. Jesli naprawdę na czymś by wam zależało, to byście to
                        zrobili. Nie wyobrażam sobie, że nauczyciele torpedują akcję np. zbierania
                        darów na święta dla Domów Dziecka. Nie mówiąc o zwykłym kółku teatralnym. Nie
                        przypominam sobie, żebyśmy "w moich czasach" czekali na to, co wymyslą
                        nauczyciele. Jak się komuś cos chce, to robi i już. I ta aktywnośc (przepraszam
                        za słowo) naprawdę potem przydaje się w życiu.
                        Inna sprawa, że dośc koszmarnie mieć do czynienia z ludźmi, którzy nie lubią
                        tego, co robią. A pensje nauczycielskie nie są - z tego co wiem - nadal
                        satysfakcjonujące. Czyżby wszyscy nauczyciele-pasjonaci odeszli do szkół
                        społecznych? To straszne.
                        • Gość: 1995 Kpisz czy o drogę pytasz?;-))))))))))))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 21:32
                          >Czyżby wszyscy nauczyciele-pasjonaci odeszli do szkół społecznych?<
                          Tam to dopiero są groszoroby!!!
                        • Gość: Wasserzug Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 18:21
                          A powiem wam kochani fani LO imienia Stefy,że niestety pamięć mam selektywną i
                          nastawioną na zapamiętywanie złego...I nie jest żadnym pocieszeniem,że się
                          będzie można z tego pośmiać za 20 lat,bo to naprawdę marny argument.Jakoś dziwi
                          mnie bardzo,że wiele osób z mojego rocznika,a chodzących do innych szkół ma juz
                          teraz pozytywne zdanie na temat swoich szkół.Nigdy nie byłem malkontetntem i
                          naprawdę na wiele wiele rzeczy potrafię przemilczeć i wmówic sobie,że nie jest
                          tak źle,ale nie w tej szkole...Niestety jest między nami zasadnicza różnica-Wy
                          kończyliścię tę szkołę 20 lat temu-ja chdze tam teraz,na codzień...
                          Dziękuje wam za próby pocieszania mnie,ale w tym przypadku moja sztuka
                          oszukiwania samego siebie zawodzi...
                          • Gość: gosc Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: *.w83-198.abo.wanadoo.fr 16.11.05, 09:07
                            A w ktorej jestes klasie? Ile ci jeszcze zostalo do matury? To prawda, ze 20
                            lat temu byly troche inne czasy. Duzo sie wtedy w Polsce dzialo, dobrego i
                            zlego. I przenosilo sie to na szkole. Byl jakis entuzjazm. A czasy nie byly
                            latwe. Pamietam ze nasz bal maturalny musial sie skonczyc przed 22-ga bo byl
                            stan wojenny i godzina policyjna. A niezapomniana prof. Wojcik od historii
                            organizowala nam douczania przed matura w czasie ktorych robila nam wyklady z
                            prawdziwej historii. Teraz to moze sie wydaje bez znaczenia, ale kiedys
                            towarzyszyl takim spotkaniom dreszczyk emocji, czulismy sie troche jak na
                            tajnych kompletach...
                            • Gość: fargo Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: 195.117.255.* 16.11.05, 10:36
                              nooo tak tak było Wójcikowa była wspaniała (podobno nie żyje już) pamiętam
                              takie lekcje historii na których po cichutku uczyła nas śpiewac Pierwszą Brygade
                              • zuz68 Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? 17.11.05, 22:56
                                Wójcikowa zmarła na raka ok. 1984-5 roku. Byliśmy na jej pogrzebie.
                                • Gość: gosc Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: *.w83-198.abo.wanadoo.fr 18.11.05, 09:01
                                  a gdzie jest pochowana?
                                  • Gość: fargo Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: 195.117.255.* 18.11.05, 14:37
                                    no właśnie ciekawa jestem gdzie lezy, jej syn Andrzej też kończył Sempa
                                    • Gość: gosc Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: *.w83-198.abo.wanadoo.fr 18.11.05, 15:31
                                      w moim roczniku byl zdaje sie jej syn Piotr.
                                      • liloom Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? 18.11.05, 19:04
                                        ja tez pamietam piotra, bylo 2 synow???
                                        a co do cierpien w sempolowskiej obcenie - to dlaczego wasserzug nie zmienisz
                                        szkoly skoro ci tak zle? nie rozumiem
                                        • zuz68 Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? 20.11.05, 18:01
                                          W mojej klasie też był syn p. Wójcik... Marcin Majewski... Więc może było ich
                                          trzech?
                                          Pochowana jest na Wólce.
                                          • liloom Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? 20.11.05, 19:27
                                            zuz68, wiesz gdzie? nie to zebym specjalnie poszla, ale moja babcia tez tam
                                            lezy, wojcikowa cenilam...hm... czlowiek sie melancholijny robi...
                                            a czy ktos wie co z chomicka?
                                            • zuz68 Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? 22.11.05, 03:27
                                              Nie pamiętam... Ale w biurze cmentarza podadzą ci kwaterę.
                                              • Gość: aammm Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 22.11.05, 21:22
                                                Prof. Wójcik zmarła w połowie lat 80 - tych. Jest pochowana na cmentarzu na
                                                Wólce. Do Sempołowskiej chodziło dwóch Jej synów Piotr (matura 82) i Janusz
                                                (chyba matura w 84 albo 85). Wspomniałem Piotrowi, z którym się przyjaźnię do
                                                dzisiaj, o tym wątku i dobrej pamieci o Jego mamie. To szalenie miłe, że po
                                                tylu latach ludzie potrafią wspominać dobrze swojego nauczyciela. Ja też mam do
                                                prof. Wójcik wiele szacunku chociaż mnie nie uczyła.
                                                • Gość: gosc Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: *.w83-198.abo.wanadoo.fr 23.11.05, 09:04
                                                  Prof. Wojcik byla z tych nauczycieli, ktorzy potrafili rozbudzic
                                                  zainteresowanie przedmiotem. Pamietam, ze zanim poszlam do liceum bardzo nie
                                                  lubilam historii. A po czterech latach lekcji z Wojcikowa zdawalam mature z
                                                  tego przedmiotu. Niewielu nauczycieli tak zostaje w pamieci. Bardzo tez mile
                                                  wspominam Banelowa. Czy ktos wie co z nia?
                                                • Gość: gość Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: 195.117.255.* 23.11.05, 10:23
                                                  Piotr? a ja myślałem że Andrzej Dziedzic to był. Dziwne.Tez jestem matura 82
                                                  • Gość: gosc Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: *.w83-198.abo.wanadoo.fr 23.11.05, 11:37
                                                    Andrzej Dziedzic byl,w klasie ogolnej. Ale syn Wojcikowej to byl Piotr. A ty w
                                                    ktorej klasie byles? ja tez jestem matura 82.
                                                • liloom Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? 28.11.05, 20:02
                                                  Gość portalu: aammm napisał(a):

> Prof. Wójcik zmarła w połowie lat 80 - tych. Jest pochowana na cmentarzu na
                                                  > Wólce. Do Sempołowskiej chodziło dwóch Jej synów Piotr (matura 82) i Janusz
                                                  > (chyba matura w 84 albo 85). Wspomniałem Piotrowi, z którym się przyjaźnię do
                                                  > dzisiaj, o tym wątku i dobrej pamieci o Jego mamie. To szalenie miłe, że po
                                                  > tylu latach ludzie potrafią wspominać dobrze swojego nauczyciela. Ja też mam do
                                                  >
                                                  > prof. Wójcik wiele szacunku chociaż mnie nie uczyła.

tak na marginesie - oczywiscie nie nagabuje, ale jestem troche ciekawa kto ty
                                                  jestes, bo pamietam jak bylam w IV klasie Piotrek chodzil z taka dziewczynka
                                                  (specjalnie nie pisze imienia), ktora note bene widzialam jakis czas temu wiele
                                                  razy w Wiedniu, i oboje byli na mojej osiemnastce...
                                                  Ech, staaaaaaaaare czasy...
                                                  • Gość: aammm Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 29.11.05, 22:33
                                                    Mieszkała z rodzicami na Nowym Mieście ? Tak mi się wydaje. Ja nie chodziłem do
                                                    tej samej klasy, w której był Piotr. Znalismy się. Bliżej zaprzyjaźniliśmy się
                                                    na studiach. Z Sempołowskiej wyszło wielu fajnych ludzi, których spotykam przy
                                                    róznych okazjach.
                                                  • smaggia Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - do aammm 30.11.05, 18:35
                                                    Milo mi ze piszesz z sympatia o absolwentach Sempolowskiej, do ktorych naleze,
                                                    czy moze bylismy w tej samej klasie ? (ja bylam w klasie ogolnej, matura 82).
                                                    Pozdrawiam serdecznie !
                                                    Dorota Rosinska
                                                  • liloom Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - do aammm 30.11.05, 20:09
                                                    tak aammm chodzi mi wlasnie o te z Nowego Miasta;)
                                                    Smaggia usciski!
                                                  • smaggia Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - do liloom 01.12.05, 14:55
                                                    Buzka liloom, dzieki za usciski, troche mnie sploszyl karcacy post aammmonima,
                                                    ze ciekawiej jest nie wiedziec kto pisze... to zreszta niezly temat na forum,
                                                    francuskie moze, o zahamowaniach z jednej strony i swobodzie z drugiej (ja z
                                                    tej drugiej strony).
                                                    Pozdrawiam!
                                                  • Gość: aammm Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - do liloom IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 01.12.05, 20:56
                                                    Jeżeli wypadło karcąco to przepraszam. Naprawdę wydaje mi się, że fajniej jest
                                                    kiedy panuje niedomówienie. Zwłaszcza w internecie. Ile to wywołuje postów
                                                    dodatkowych.
                                                    Mam też prośbę aby zamknąć dyskusję o tym, że podobno Andrzej Dziedzic był
                                                    synem ... To niepoważne i w kontekście śmierci P. prof. nawet jakieś głupie.
                                                    Pamięć jest jaki widać zawodna więc Ci, którzy tak pamiętają niech wiedzą, że
                                                    to nieprawda. Ja nie pamiętam ale wiem.
                                                    Pamiętam też Neringha. Wysoki, rudy. Nie wiedziałem, że został dziennikarzem. I
                                                    to ekonomicznym. Zupełnie na to nie wyglądał. Ale to też dowód na to, że w
                                                    grunice rzeczy absolwenci szkoły wyszli na ludzi. Może dzięki niej a może
                                                    przeciwko ale jednak.
                                                  • Gość: aammm Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - do aammm IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 30.11.05, 21:55
                                                    Temat na forum dotyczy szkoły w ogóle więc nie chcę zajmować się wątkami
                                                    osobistymi bo nie wszystkich to interesuje. Poza tym tak jest ciekawiej kiedy
                                                    nie do końca wiadomo kto sie wypowiada. Ujawnię tylko, że ja maturę zdawałem w
                                                    82 ale w klasie matematyczno fizycznej.
                                                  • smaggia Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - do aammm 01.12.05, 14:41
                                                    Przepraszam ze prysnal czar anonimowosci - przynajmniej dotyczacy mojej osoby !
                                                    Ja z kolei ujawniam sie bez problemu - jestem bardzo ciekawa co powyrastalo z
                                                    moich kolezanek i kolegow z klasy, z ktorymi urwal mi sie kontakt w 82 roku,
                                                    tuz po maturze, kiedy wyjechalam do Francji i stad - steskniona - pisze.
                                                    Pozdrawiam!
                                                  • Gość: Tygrys Rocznik 96 IP: *.chello.pl 03.11.07, 21:40
                                                    Kto jeszcze pamięta Justysię Pikułę z matury '96.
                                                    Wirtualną świeczkę można zaświecić na www.remember.pl/
                                                    Justysia zginęła w Krakowie pod kołami samochodu 29 października
                                                    2001. Zapewne patrzy z góry na Sempołowską i koleżanki z klasy.
                                        • Gość: gosc Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: 195.117.255.* 01.12.05, 14:45
                                          nie musisz rozumiec - nie to forum liloom
                                          • liloom Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? 02.12.05, 17:49
                                            Gość portalu: gosc napisał(a):

> nie musisz rozumiec - nie to forum liloom

o co chodzi?bo mnie zainteresowalo...
                                            jakos nie moge przypasowac na co odpowiedzialas/-les, nota bene z adresu fargo
                                            fargo? czy z agnieszka N. masz jakis kontakt jak juz rzucamy "po nazwisku"?
                                            • Gość: pabel Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 21:00
                                              Agnieszka N. to znaczy jaka bo to na razie po imieniu a nie po nazwisku jeśli już
                                              • liloom Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? 05.12.05, 14:41
                                                jesli nie wiesz to forget it, to bylo do fargo, ona wie;)
                          • elzabbul Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? 24.11.05, 21:56
                            Spodziewam się, kto krywa się pod ksywką Wasserzug, ale mogę się mylić toteż
                            wyrażę własną opinię.

Uczę się już 5 rok, często było naprawdę ciężko, na skraju załamania, ale kiedy
                            po 3 latach było bardzo niepewnym, czy dalej będę mógł się uczyć w Sempołowskiej
                            zrozumiałem, ze cholera mogę narzekać na tę szkołę, ale ją lubię. I mnie bardzo
                            wiele nauczyła, pomimo tego , że nie jestem prymusem. Teraz jest chyba
                            najcięższy rok bo mam i fakultety i przedmioty podstawowe. Nie myślę o
                            upuszczaniu szkoły, jest niełatwo, ale wiem, że tutaj mnie naprawdę dużo nauczą.
                            Jest kilku nauczycieli bez powołania, ale nie uczą (mnie) na fakultetach i
                            jestem w stanie zdzierżyć te lekcje. Bugaj <błeeee>, Czerczak najbardziej mi
                            dopiekają, jeszcze Benderz i Tomankiewicz, przy czym to ostatnie głónie z uwagi
                            na niską wiedzę. Rok temu faktycznie był kiepski skład (do tego co powyżej
                            jeszcze Prusińska, Wojtas xD) ale tak teraz to nie ma co się zamartwiać. Trzeba
                            iść do przodu i się uczyć.
                            • Gość: gosc Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: 195.117.255.* 01.12.05, 14:53
                              jasne olac stresy, rozumiem Cie ja tez miałem stres s ta szkoła i tez chodizłem
                              5 lat.Parę roczników pamiętam. Ale nie jestem jeszcze na tyle stary żeby nie
                              pamiętac jak na lekcjach Andrzej mówił do p. Wójcikowej mamo... ludzie,
                              a wiecie tu można przeciez nazwiskiem rzucic i to w pozytywnym świetle Piotrek
                              Nehring super gościu jest dziennikarzem gospodarczym w GW.
                              • smaggia Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - do Goscia 01.12.05, 15:04
                                Wspaniale, bylam w tej samej klasie co Piotr Nehring!
                                Daj znac prosze czy masz ochote na kontakt, moze sie znamy ? Na pewno mamy
                                wspolnych znajomych, bardzo byloby mi milo!

• Gość: gosc Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - do Goscia IP: 195.117.255.* 05.12.05, 09:35
                                  moj braciak był- zreszta udziela się też na tym forum. ja bedzie chciał to się
                                  ujawni:)
                                  • liloom Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - do Goscia 05.12.05, 14:42
                                    to fargo ma 2 synow? oba w sempolowskiej?
                                    • Gość: gosc Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - do Goscia IP: 195.117.255.* 06.12.05, 08:55
                                      nie:) fargo to mój braciak i tez kończył jak ja sempa , a jaki ma skład rodziny
                                      jak będzie chciał to ujawni sam.
                                      • liloom Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - do Goscia 06.12.05, 09:05
                                        i pisal w rodzaju zenskim ?
                                        • Gość: gosc Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - do Goscia IP: 195.117.255.* 06.12.05, 12:31
                                          moze :) i co w związku z tym? wszystko można napisac:0) narka
                                          • liloom Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - do Goscia 06.12.05, 12:52
                                            nie wszystko jak sie nie zna detali, chyba ze robiles mature w 80 i nosiles
                                            bawelniane rajstopy chlopczyku;)))
                                            jest cos takiego jak styl pisania, ale jak dorosniesz to zrozumiesz;)
                                            • Gość: gosc Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - do Goscia IP: 195.117.255.* 06.12.05, 15:45
                                              nooooo to prawda były bawełniane. W domu sie nie przelewało. Non comments.
            • Gość: kasia68 Re:matura 1987 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 22:09
              klasa humanistyczna p.celeda.
              chcemy w maju 2007 r.uczcić 20-lecie matury.
              szukamy ludzi z naszej klasy.
              odezwijcie się.błagam
              część już się znalazła.przyjadą z canady,niemiec a z polski tak ciężko się
              odnaleźć.odezwijcie się
              • smaggia Jak skrzyknac absolwentow ? Kolorowa peruka... 22.10.06, 01:37
                Witam entuzjastow spotkan po latach, sama do nich naleze !
                I potwierdzam ze nie jest sie latwo odnalezc, porozjezdzalismy sie po swiecie,
                z moich znajomych nastolatkow powyrastali niesamowici ludzie (tez do nich,
                ahem, naleze). Polecam miedzynarodowa strone absolwentow, tu link do LO
                Sempolowskiej:
                www.graduates.com/school_member_list.asp?si=112940
                Ja niedawno wstawilam swoje zdjecie w kolorowej peruce, moze to jest wlasnie
                ten trick marketingowy ktory da dobre efekty ? polecam, warto zobaczyc,
                zapiszcie sie prosze - a ja napewno niedlugo zmienie zdjecie. Obiecuje!
                Pozdrawiam
                Dorota
      • Gość: Chacha Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: *.w81-51.abo.wanadoo.fr 15.12.05, 23:35
        Kuku!!!! Ja tez w 99 zdawalam i tez w humanistycznej klasie!!!! Zawsze sie do
        Jozwik spoznialam na lekcje bo w poniedzialek rano byly. I od tej pory nie
        cierpie niedziel wieczorem bo sie zawsze czytanek rosyjskich wkuwalam na pamiec
        na rano... Marmelada kim jestes???
        • Gość: szczur Re: LO XVI SEMPOŁOWSKA - kto kończył ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 21:16
          konczylem Sempołowską w 1977 w klasie mat-fiz (wych. Bugajowa), zaczynalismy pod dyr Egerowej.
          Teraz organizujemy spotkania klasowe (tych co pozostali w Wwie) co miesiac na Zoliborzu... Uczyli nas
          Bachanek, Walasek, Zamoyska, Madej, Drobczynska, innych troche juz pozapominalem...
          • liloom ferie wielkanocne 30.03.06, 09:13
            Czy ktos moglby mi powiedziec kiedy w Polsce sa ferie Wielkanocne i kto ze
            starych nauczycieli uczy w tej szkole, chetnie bym sobie tam zajrzala;)
            Duma? Drobczynska?
            • jota.40 Re: ferie wielkanocne 30.03.06, 10:02
              Ferie są chyba od 14 do 18 kwietnia. Wiem, że na pewno uczy Madej ;)))
              • liloom Re: ferie wielkanocne 30.03.06, 10:37
                a no to swietnie, to sobie tam zajrze do tej paszczy lwa;)))
                hej jota, czy ty mieszkasz/-las na Sadach?
          • Gość: magga Matura 1977 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 22:41
            ja bylam w humnistycznej, tez robilam mature w 1977 roku..
            • jota.40 Re: Matura 1977 01.04.06, 15:24
              Ja też w humanistycznej, ale matura nieco później ;).
              Liloom - mieszkam na Sadach, owszem.
              Pozdrowienia!
              • liloom jajeczko 2006 03.04.06, 09:43
                no to jota bedem ciem wypatrywala na swieconce u Kantego (czy chodzisz do
                Popieluszki na Wilsona przyz W?), chyba ze macie jakies psotkanko w tygodniu
                przed swietami, jak wpuscicie chetnie dolacze;)
                Jade w piatek do Wawy hurra hurra!
                • jota.40 Re: jajeczko 2006 03.04.06, 10:49
                  W zasadzie powinno być jakieś forumowe jajeczko, to prawda ;)). Śledź uważnie
                  wątki organizacyjne ;). Święconki święcę u Kantego, rzecz jasna; wesołego jajka
                  i do zobaczenia w Warszawie!
                  • liloom Re: jajeczko 2006 06.04.06, 09:36
                    jota, moja przyjaciolka mieszkajaca w wiezowcu kolo ciebie wlasnie mi
                    powiedziala, ze bylyscie na na Abramowie i Doboszu w Kotłowni...
                    • jota.40 Re: jajeczko 2006 06.04.06, 09:55
                      Tak, kojarzę ;). Świat jest naprawdę mały.
                    • Gość: magga Re: jajeczko 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 22:17
                      Juz nikt sie nie wypowiada na forum o Sempolowskiej? Szkoda... Nie moge znalezc
                      ludzi ze swojego rocznika: matura 1977
                      • Gość: szczur Re: jajeczko 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 21:29
                        ... humanistyczna .... rocznik 77, czy to u nie Was w klasie było 5 chłopaków ? (a może to w "francuskiej"
                        - już nie pamiętam), ja mam trochę kontaktów z matematycznej..
                        • magga4 Re: jajeczko 2006 19.04.06, 23:26
                          tak to u nas bylo pieciu chlopa na schwal... ale zupelnie nie kojarze ludzi z
                          mat-fiz matura 77.
                          • Gość: szczur Re: jajeczko 2006 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:11
                            mogę Ci podesłać nasze ostatnie zdjęcie klasowe - robiłem je w dniu próbnej matury - są tam wszyscy...
                            Z tego co wiem, nadal są wszyscy...
                            • magga4 Re: jajeczko 2006 21.04.06, 21:13
                              Irek Pietrzak nie... Ale zdjecie chetnie!!
                              • fotoszczur Re: jajeczko 2006 22.04.06, 18:56
                                Na jaki adres Ci podesłać ?
                                • magga4 Re: jajeczko 2006 22.04.06, 19:03
                                  Dzieki, wyslij zdjecie na: niziolek@wa.home.pl.
                                  • Gość: fulan Re: jajeczko 2006 IP: *.chello.pl 15.05.06, 22:06
                                    fajny wątek - hop do góry! :D
                        • magga4 Re: jajeczko 2006 19.04.06, 23:29
                          Bylam w humanistycznej rocznik 77. z tych 5 chlopakow jeden juz nie zyje.
                          prokurator.. podobno ataka serca, ale tez i "lubial wypic" podobno. Ale o
                          zmarlych tylko dobrze, wiec moze niech zostanie, ze to atak serca.
                          • fotoszczur Re: jajeczko 2006 21.04.06, 08:21
                            A nie chodził do Was Irek Pietrzak ? Po maturze spotkałem go w Stodole, w klubie fotograficznym. Potem
                            pracował w metrze
                      • Gość: gogo Re: jajeczko 2006 IP: *.w83-192.abo.wanadoo.fr 09.06.06, 09:49
                        jest jedna osoba z twojego rocznika na stronie dotyczacej Sempolowskiej
                        www.graduates.com/school_member_list.asp?si=112940 . No, chyba ze to
                        wlasnie ty...
                        Szkoda ze tak malo osob tam sie wpisuje.
                        • Gość: roxy Re: jajeczko 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 22:58
                          moje dziecko idzie do gimnazjum i tak sie zastanawiam czy ja dobrze robię? Bo
                          niby po przeczytaniu tego wszystkiego to horror ale z drugiej strony macie
                          TAAKIE super wspomnienia, ze może mimo wszystko warto?
                          • elwinga Re: jajeczko 2006 12.06.06, 13:39
                            No, nie wiem, czy warto decyzję o posłaniu dziecka do tej czy innej szkoły
                            opierać na wypowiedziach absolwentów sprzed (w większości przypadków) WIELU
                            lat. Choćby z tego powodu, że część wymienianych tu nauczycieli już z pewnością
                            nie pracuje.
          • elzabbul Ciocia Bugi 15.08.06, 03:22
            Bugaj ponoć straszna, okropna i w ogóle jak to ukazują niektórzy, ale...
            Pierwszy semestr faktycznie miałem same pały. Drugi też. W ostatniej klasie z
            fizyką w pierwszym semestrze też sporo. A w czerwcu na świadectwie 4 (dobry)
            jako jedna z 4 osób w całej klasie. I co? Jak się ktoś zmobilizuje, pokaże, że
            go to interesuje i coś umie nagle cała sytuacja się odwraca.
            • katebr13 rocznik 88???? 02.04.07, 08:53
              Bugaj- " DZIAŁAMY SIŁO WEKTOROWO...." rewelacja pamiętać będę chyba zawsze,
              Walaska tez:)))
              pozdrawiam
              • fmp2 Re: rocznik 88???? 06.04.07, 00:05
                katebr13 napisała:

> Bugaj- " DZIAŁAMY SIŁO WEKTOROWO...." rewelacja pamiętać będę chyba zawsze,
                > Walaska tez:)))
                > pozdrawiam

Ja tez pozdrawiam, a pamietacie
                "Woz ciagna dwaj konie..." Albo inny tekst z Bugajowej "Sluchaj (...) ja za
                Tobo Twoich konsekwencji po szkole nie bede ciagac" albo w przewodnik prad
                plynii i napotyko na opornik wypeniony niko :)
                pozdrawiam a jest ktos tu kto zaczynal w 90?

• elzabbul Re: rocznik 88???? 05.08.07, 01:44
                  Chopiec na diskorolce. Ugencie w innym języku "egęcię":D Fizyki się nie czyta,
                  fizyka jest kwantowa. I te fajowe plątaniny: wszyscy jesteście mądrzy jak
                  siedzicie sobie na miejscach i macie ściągawki albo zeszyty w postaci ściągawek
                  :D - a ile w tym prawdy :)))

I najlepiej podsumowujący naszą szkołę: Staszic to jest dobra szkoła,
                  Sempołowska to kiedyś była dobra szkoła, ale zaczęli w niej uczyć języków :))

A tak na poważnie, gorąco pozdrawiam profesor Bugaj, świetna nauczycielka.
    • Gość: bvcdfhhda ghd IP: *.chomiczowka.net.pl 15.06.06, 22:38
      teraz kończę gimnazjum jestem w 3 klasie w sempołowskiej
      czytam te komentarze i czytam i dochodze do wniosku ze Bugaj sie nie zmienila
      nic a nic
      Nadal cisnie i jak sie u niej dostaje 3 z odpowiedzi to to jest cud a
      waymagania ma takie: tego bedziecie sie uczyc w liceum ale na 2 tego nie wymagam
      Albo Zarudzki: na klasówce zostawiamy mu na biurku gazetę i on ją sobie czyta
      (powtarza nam zebysmy nie sciągali), a na każdej ławce pare kartek ze
      sciagawkami
      Czy Lipiec ktora daje w kosc ale jajca z nia sa i to spore, a takze lektor
      Abarchan
      • Gość: absolwentka Re: ghd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 13:59
        Kto kończył liceum w 1972 r, prosze niech sie odezwie.
        • andzela1 Re: ghd 04.07.06, 21:35
          Nie kończyłam. Nie odzywam się.
        • Gość: wisnia Re: IP: *.clt.bellsouth.net 05.08.06, 01:41
          akto pamieta belfegora? ( dyrektor Egierowa)
          • Gość: ania Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 11:16
            Pamiętam Egierową, za moich czasów była dyrektorką. Pamiętam, jak wychodziłam z
            egzaminu wstępnego i miałam na sobie białe podkolanówki z czerwonymi paskami,
            to "wyłuskała" mnie z tłumu, zaprowadziła do swojego gabinetu i pokazała
            bawełniane prążkowane pończochy ze słowami: "Takie skarpetki, to możesz nosić u
            cioci na urodzinach, a tutaj to tylko takie".
            Później też bardzo ścigała licealistki bez tarczy, w spodniach, bez białego
            kołnierzyka. Jej ulubione powiedzenie dla nieuków to "reprezentujesz sobą
            poziomo poniżej poziomu podłogi ... w piwnicy".
            Ale wogóle to był świetny pedagog o dobrym sercu.
          • magga4 Re: Egerowa 05.08.06, 21:05
            Ja tez ja pamietam, choc byla dyrektorka tylko gdy bylam w I klasie, potem
            nastala Drzewiecka...
            Pamietam, ze po 2 tyg. chodzenia do Sempolowskiej stwierdzilam, ze w tej szkole
            dluzej nie wytrzymam! Moj tata poszedl wiec do Wszechpoteznej Egerowej i
            powiedzial, ze chcialby mnie przeniesc do Lelewela. Egerowa odpowiedziala na to:
            "to nie jest prsywatny folwark, zeby tak sobie ucznoiw przenosic ze szkoly do
            szkoly". I oczywiscie nie zezwolila na zmiane szkoly. To zreszta niewierygodne
            co oni w tym PRL-u wyczyniali: czlowiek nawet nie mogl sie przeniesc z liceum do
            liceum, gdy dyrektor szkoly, do ktorej sie uczeszczalo nie wyrazil laskawie na
            to zgody. Z perspektywy czasu szczerze zaluje, ze nie konczylam Lelewela, do
            ktorego wtedy poszly wszystkie moje kolezanki, ale mnie sie zachcialo
            francuskiego uczyc.. Pamietam z jaka zazdroscia slychalam ich opowiesci o
            normalnym zyciu towarzyskim, o imprezach o fajnych chlopakach w klasie (w kazdym
            razie w w iekszej ilosci niz piecu tak jak u mnie) o dyskotekach itp. I
            oczywiscie z Lelewela o wiele wiecej sob z mojejgo przynajmniej rocznika dostalo
            sie na studia niz z Sempoly.. Byc moze moje zycie osobiste potoczylo by sie tez
            zupelnie inaczej.
            • Gość: henek Re: Egerowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 18:02
              magga czy ty konczylas szkole w 78 ????? bo ja pamietam ze tez bylem w 1 klasie
              jak egerowa byla dyrektorem pozniej drzewiecka. ja bylem w humanistycznej
              pamietam banelowej syn byl w mojej klasie i w rownoleglej znaczy mat fizycznej
              bylo dwoch synow blizniakow pani wojciechowskiej ona chyba tez rosyjskiego
              uczyla
        • Gość: Gosc niedzielny Re: ghd IP: *.knology.net 29.11.06, 19:52
          maoja siostra konczyla w 1972, chyba w klasie p. Kędzierskiej lub Szymańkiej,
          chodziła do klasy z Gośką Zdanowską, Iwoną Wiśniewską, Agatą Dizerżko....
          • Gość: Lila Re: ghd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 06:44
            Też kończyłam w 1972, ale w klasie prof. Haliny Bartnickiej (kl. IV d.
            Chodziłam z Krysią Krzemińska, Alą Dobosz, Anią Knoll, Małgosią Kocik itp. Może
            by jakieś spotkanie po latach?
    • Gość: elvi Re: kto kończył ? IP: *.d4.club-internet.fr 05.07.06, 13:29
      To byla i moja szkola.Konczylam 6 lat tamu (matura 2000) dwujezyczna
      pieciolatke.Pamietam i Walaska (i jego nienawisc do pomalowanych paznokci) i
      Adamczyk (i wkuwanie biologii po francusku) i Celitan (oby wiecej bylo
      nauczycieli takich jak ona!) i Dume (oh la la!)... i moja klase oczywiscie,
      ludzi wyjatkowych, z ktorych dwoje opuscilo nas niestety na zawsze. I to
      wlasnie ci wspaniali ludzie przywoluja we mnie najmilsze wspomnienia.Zielona
      szkola w zerowce,wymiany z Francuzami,studniowka... To byly zlote lata.Az mi
      sie lezka w oku kreci... Pozdrawiam wszystkich Sempolow!
      • Gość: margolciabull Re: kto kończył ? IP: *.chello.pl 30.09.07, 15:34
        czyżbyśmy chodziły razem do klasy? :) iwona :)
    • julia.s.f a kto kończył w ' 92? 06.08.06, 14:38
    • sakis Re: LO XVI Sempołowska- kto kończył ? 01.12.06, 10:17
      zaczęłam chodzić do Sempołowskiej jak dyrektorem był Walasek - beznadziejny,
      któe bez przerwy łaził po korytarzu i sprawdzał, czy wszyscy zmienili buty:-)
      Pamiętam też doskonale Panią Bugaj, u której wszyscy w I klasie mieli 1 i 2 :-)
      oraz Panią Łochowską!!naszą wspaniała nauczycielkę polskiego, przez którą
      znienawidziłąm jęz. polski, która szydziła z nas na lekcji:-)ale coż, na dobre
      studia się dostałam...:-)
      • Gość: mikuta_bossu Re: LO XVI Sempołowska- kto kończył ? IP: *.chello.pl 06.12.06, 20:11
        łochowska padalcu stary!!!!
        • liloom Re: LO XVI Sempołowska- kto kończył ? 19.01.07, 08:50
          Czego byscie tu nie napisali - peany czy nagany - rzuce ploteczke, ze DZIEKI
          KONTAKTOM FORUMOWYM (specjalnie to podkreslam) odbylo sie w poprzedni weekend
          spotkanie jednej z klas maturalnych rocznika 1982 (tzn matura 82, a nie urodziny
          82 ;) ), ktore z moich informacji bylo bardzo bardzo bardzo udane;)
          Wiec mimo narzekan klasy tamtych rocznikow byly nadzwyczaj zgrane i fajnie ze sa
          takie watki, gdzie mozna sie odnalezc po latach.
          Pozdrawiam rocznik maturalny 81 jesli tu sie takowy peta ;)
          • Gość: daro Re: Poszukuje Malgosi Jablonskiej matura 82 IP: 82.205.183.* 01.03.07, 15:06
            Poszukuje Malgosi Jablonskiej - matura 1982
          • smaggia Re: LO XVI Sempołowska- kto kończył ? 06.05.07, 00:52
            Dawno tu nie zagladalam ! Potwierdzam ze spotkanie klasy A (matura 82) w
            styczniu bylo bombowe ! Walne spotkanie bedzie w czerwcu, mamy nadzieje ze beda
            wszyscy (dotarlismy w sumie do ponad trzydziestu osob, liczac meteory, czyli
            tych, ktorzy byli w naszej klasie tylko przez rok lub dwa - ja tez zreszta
            naleze do tych komet klasowych). I kontakty nawiazane za posrednictwem
            zyczliwych dusz na forum okazaly sie bardzo owocne - liloom o Tobie mysle !
            Pozdrawiam serdecznie !
            Dorota
            • Gość: daro Re: LO XVI Sempołowska- kto kończył ? IP: 80.227.131.* 10.05.07, 10:14
              Ludzie, czy ktos zna Malgosie Jablonska z tego rocznika????
            • Gość: daro Re: LO XVI Sempołowska- kto kończył ? IP: 80.227.131.* 10.05.07, 10:16
              Jestem kolega Malgosi z koloni w Jeleniej Gorze w 1978 (?) i chcialbym odnowic
              znajomosc.
    • elzabbul Co po Sempołowskiej? 19.08.07, 03:18
      Pytanie do wszystkich absolwentów - co robicie, gdzie studiujecie/studiowaliście?

Żeby rozpocząć - Politechnika Warszawska - Computer Science.

Właśnie będę rozpoczynać studia, mam nadzieję, że jakoś dam sobie radę:)
    • Gość: margolciabull Re: LO XVI - kto kończył ? IP: *.chello.pl 30.09.07, 10:04
      ale fajny temat!!!
      aż mi się łezka zakręciła.
      kończyłam Sempołowską w 1996 roku, byłam w klasie dwujęzycznej.
      poziom nauki był taki sobie, ale ludzie i wycieczki na dużej
      przerwie do Nowocina/Różanki/ niezapomniane :)
      • Gość: wolski Re: LO XVI - kto kończył ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 22:15
        Fatalna była to szkoła - czerwona i zamordystyczna. My swoją drogą
        też nie byliśmy bez zarzutu. Ale osoby w rodzaju pań Drzewieckiej,
        Konopki, Kołodziej czy Bugajowej to były prawdziwe koszmarki, jedyne
        jaśniejsze momenty to Gosiewska i Walasek - ci przynajmniej
        wiedzieli o czym mówią mimo, że u niej cokolwiek powyżej 3 to był
        sukces, a on tępił palaczy.
        • Gość: elzabbul Re: LO XVI - kto kończył ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 02:24
          A cóż to za bzdury? "Ale osoby w rodzaju pań Drzewieckiej,
          > Konopki, Kołodziej czy Bugajowej to były prawdziwe koszmarki, jedyne
          > jaśniejsze momenty to Gosiewska i Walasek"

No nie, prof Kołodziej i prof Bugaj, to jedne z dwóch najlepszych osób z kadry
          pedagogicznej szkoły. Jak można twierdzić, że one nie wiedzą o czym mówią.
          Dzięki prof Kołodziej, z totalnego zera udało mi się zdobyć 82% na maturze
          rozszerzonej, a prof Bugaj... jak ktoś zaczął się uczyć to się udawało. Miałem 4
          na koniec. I obie naprawdę wiedzą o czym mówią. Podobnie tylko w superlatywach
          mogę wypowiedzieć się na temat dyr Walaska (za naukę, humor, zrozumienie i
          tępienie tych cholernych palaczy). Pozostałych pań nie znam i nie miałem do
          czynienia więc nie skomentuję.
          • Gość: julka Re: LO XVI - kto kończył ? IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.07, 20:39
            Moze Walasek merytorycznie sie podciagnal, ale dwadziescia piec lat
            temu byl zalosny.
          • Gość: wolski Re: LO XVI - kto kończył ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 00:08
            elzabbul, naprawdę zazdroszczę skoro tylko w superlatywach możesz
            mówić o p. Bugaj czy Kołodziej. A jeśli udałoby ci się zauważyć, to
            o Walasku pisałem jako o jednej z dwóch wyróżniająceych się z
            szarzyzny osób. Faktycznie to było 25 lat temu.
            • Gość: punx not dead Re: LO XVI - kto kończył ? IP: 212.76.37.* 06.11.07, 21:24
              Faktycznie, dopiero teraz do mnie dotarło, że na wiosnę będzie 25 lat od matury!
              Mi po latach zostają prawie same miłe wspomnienia. Jeśli chodzi o ocenę
              nauczycieli z przed lat to duży plus do dzisiaj mają u mnie Walasek, Kołodziej,
              Bochenek i Madej. Na przeciwnym biegunie jest Łochowska, i cała czerwona elita:
              ppor:)Darski, Drzewiecka, Konopka. Acha. Po wprowadzeniu stanu wojennego
              dostaliśmy nowego woźnego-ubeka, to chyba też mogę go dołączyć:)Na wielki plus
              pani ze stołówki! Jaki ona miała dekolt:-D
              • Gość: obecny uczeń Sempy dzisiejsze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 21:02
                W sumie jako absolwenci może wam opowiem coś o dzisiejszej sempie?
                Z nauczycieli znanych Wam uczy Walasek senior. Lekcji z nim nie mam, ma mało godzin bo jest na emeryturze. W sumie to podpadłem mu za bawienie się systemem przeciwpożarowym - otworzyłem czerwoną klapkę w tej skrzynce gdzie jest wąż do gaszenia pożarów. Spytał o nazwisko i tyle. Zestarzał się facet, ale darzą go szacunkiem.
                Jest i Sas, średnio za nią przepdamy, choć czasem jest fajna. Niektórzy może ją znają z was.
                Uczy też Kołodziej od francuskiego. Łatwo jej podpaść!
                Jest też i Madej cały czas, nikt nie zapomni nigdy jego ćwiczeń "leciutko na nogach i prawy prosty, lewy prosty, prawy prosty, lewy prosty". W roku skzolnym 2005/2006 ciągle chorował, teraz już lepiej.
                Jest i Zarudzki. Zabawy z nim co nie miara - żali się że on nie ma czasu na sprawdzenie kartkówek bo ma dziewięć klas [pokazuje 8 palców] i inne takie.
                Szkoła ma się dobrze, jest po licznych remontach, ostatnio parteru, mamy nowe boiska tartanowe z fajną bierznią. Bezpieczniejsze niż te betonowe
                Naszła fala nowych nauczycieli, szczególnie od francuskiego. Obecnie jest duuuża wymiana. W ciągu dwóch lat przyszło wielu młodych nauczycieli. Lepszych i gorszych.

Legendą jest Pan Jerzy Stańczykiewicz. Faceta kocha dosłownie cała szkoła, znają go wszyscy. Jego teksty i numery na lekcjach zapamiętam do końca życia.
                Jeżeli można to proszę wszystkich co go znają o jakieś śmieszne historie związane z nim, jedną już tu czytałem. Pisał ktoś że prowadził jakiś program sportowy. Ja go widzialem w napisach po programie dotyczącym mundialu 1982. Z gory wielkie dzięki o informacje o nim, bo głupio nam go pytać...
    • Gość: Bartek kto kończył ? IP: *.opera-mini.net 03.11.07, 20:50
      Hej zna ktoś Porta?
    • Gość: Asia sempolowska IP: *.aster.pl 24.10.08, 18:37
      Słuchajcie ja jestem w 3 klasie gim dwujezycznego i mysle czy by sie
      nie wybrac do sempolowskiej. polecalibiscie ta szkole??
      • Gość: uczeń sempo Re: sempolowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 21:11
        zdecydowanie odradzam!
        napis na szkole "l'enfer c'est l'ecole" czyli piekłem jest szkoła zgadza się zupełnie z tym co jest wśrodku. sam chodze - jest kiepsko, inni tez bardzo narzekają. nie polecam
        • Gość: uczennica sempo Re: sempolowska IP: *.subscribers.sferia.net 29.05.09, 18:18
          e tam. jest mila przyjazna atmosfera. nauczyciele sa przychylni
          uczniom, klasy sa zgrane i wszyscy sie kochaja i ślą sobie
          wzajemnie na przerwach usmiechy i buziaczki. goraco polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka