oagnieszka2 27.09.05, 14:50 czy powinniśmy wybaczac zdradę małrzeńską/ partnerską??? czy zdrada też jest darem od Boga? Co na ten temat mówi pismo święte...? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wcalenietakimaly Re: zdrada... 27.09.05, 22:45 No nie przesadzaj z tym "darem zdrady". Darem od Boga jest Milosc a co sie z tym wiaze umiejetnosc wypaczania. Odpowiedz Link
alkoo3 Re: zdrada... 29.09.05, 12:30 > czy powinniśmy wybaczac zdradę małrzeńską/ partnerską??? powinnismy wybaczac ?? na pewno Biblia wzywa nas abysmy wybaczali, bo to dobre dla nas samych rowniez. Ale nie mozna nikogo zmusic do wybaczania - to ze ktos nie potrafi wybaczyc nie jest jego wina i dlatego nie moze to jeszcze powodowac wyrzutow sumienia u niego. 1. zostal zdradzony. 2 ma wyrzuty sumiena ze nie umie wybaczyc. Odpowiedz Link
darcia73 Re: zdrada... 29.09.05, 19:46 jestem po rozwodzie, z winy eks męza czyli zdrady i porzucenia. Wybaczyłam mu chociaz nie jestesmy razem, ale taki stan ducha jest mozliwy po jakims czasie, kiedy człwoiek moze juz zdystansowac się do sytuacji i odrzucic emocje. modlę się o mojego eks i jego nową rodzinę. Ale wiem ze zdrada nie jest od Boga, to diabelska sprawa, to nieprzyjaciel chce zniszczyc małzenstwo i rodzinę. W moim przypadku wyszło mi to na dobre, Bog dał mi nowego mężą, z ktorym jestem o wiele bardziej szczesliwsza niz z pierwszym. Odpowiedz Link