Dodaj do ulubionych

Cos dla równowagi

12.06.07, 12:46
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4218295.html
PRZEGLĄD PRASY. "Msza erotyczna" z występem roznegliżowanych tancerek
uświetniła pięciodniowy zjazd niemieckich ewangelików w Kolonii - podaje
"Rzeczpospolita". - Witamy w winnicy miłości - tak pastor Armin Beuscher witał
wiernych, którzy przybyli do świątyni zakonu kartuzów.

Jak pisze "Rz", Beuscher namawiał wiernych do spełnienia swoich seksualnych
pragnień. - Erotyzm nie jest oddzielony od Boga. Trzeba dać upust swej żądzy -
mówił. Jego zdaniem, więcej seksu przydałoby się również pastorom. - Może
wtedy nasze kazania byłyby ciekawsze? - zastanawiał się podczas mszy.

Potem uczestnicy mszy masowali się wzajemnie, a w rytm muzyki tańczyły skąpo
ubrane tancerki - pisze dalej "Rz".

Na zakończenie zjazdu przewodniczący, Reinhard Hoeppner zażądał od polityków
dialogu z terrorystami i talibami, za co został ostro skrytykowany przez CDU.
- On zupełnie nie zna się na sytuacji w Afganistanie - powiedział Eckhart von
Klaeden, poseł chadecji.

Media w Niemczech obawiają się, że "erotyczna msza" może zaszkodzić dialogowi
ewangelików z Kościołem katolickim.

Źródło: "Rz"

Nie zamieściłem tu tego po to, by się nad kimś pastwić, bądź pokazać swoją
wyższość, tylko po to, by nikt z nas nie zapomniał, że wszędzie zdarzają się
różne niegodne sytuacje. Po prostu trzeba czuwać.
Amen.
Obserwuj wątek
    • dodecahedron Re: Cos dla równowagi 12.06.07, 13:53
      Widać, że pastor nie zna poglądów posłanki Sobeckiej na sprawy seksu.
    • kasiap75 Re: Cos dla równowagi 12.06.07, 14:45
      Nie na darmo Bóg mówi w swoim słowie, abyśmy czuwali, rozsądzali w Duchu czy
      nauka którą słyszymy zasługuje na wiarę, czy jest zwodnicza.
      1J.4,1 "Umiłowani, nie dowierzajcie każdemu duchowi, ale badajcie duchy, czy są
      z Boga, gdyż wielu fałszywych proroków pojawiło się na świecie."
      Ef.5,10 "Badajcie, co jest miłe Panu".
    • wojtekqwerty taki Kościół przyciągnie młodych a zniechęci moher 12.06.07, 14:49
      szkoda że u nas takich nie ma. Chyba bym się nawrócił smile)
    • alkoo3 Re: Cos dla równowagi 12.06.07, 15:11
      I znowu nie rozumiem - co chcesz zrownowazyc - zlo zlem - i to ma sprawic
      rownosc.

Jeszcze raz napisalem przeciez w pierwszym watku ze chodzi mi bardziej o pewna
      sytuacje spoleczna tam ukazana.
      Byla zla - bylem nia oburzony.

A ty mi tu taka perelke "dla rownosci".
      Jak chcesz to moge sam poszukac artykulow o pastorach oszustach - no i co to da.
      Ale nazwijmy oszustow oszustami, glupcow gupcami, a sytuacje ktore sa zle zlem.
      A pani dyrektor ktora daje sie w to wplatac powiedzmy - STOP.

Troche roznegliżowanych tancerek – dla nie znajacych jezyka.

www.koeln.de/bildergalerien/bilder.php?directory=evkirchentag

www.rhein-main.net/sixcms/list.php?page=fnp2_galerie_detail&topic_id=1518641&skip=15

Wspolpraca z terorystami dla znajacych jezyk.

www.idea.de/index.php?id=917&tx_ttnews%5Btt_news%5D=54773&tx_ttnews%5BbackPid%5D=18&cHash=457afcd970

A tu zapedy polityczne
      www.koeln.de/artikel/top/Kirchentag-Koeln-als-Friedensignal-35761-73.html

No i opis erotycznego nabozenstwa – organizowan przez poradnitstwo rodzinne na
      temat przezywania seksualnosci.

www.epd.de/west_index_50161.html

• lajkonix Etwas zum balanze? 12.06.07, 22:05
        > alkoo:

> Troche roznegliżowanych tancerek – dla nie znajacych jezyka.
        >
        > www.koeln.de/bildergalerien/bilder.php?directory=evkirchentag
        >
        > www.rhein-main.net/sixcms/list.php?
        page=fnp2_galerie_detail&topic_id=1518641&skip=15
        >

Obejrzałem te wszystkie obrazki. Fajne. Co prawda u nas się nie zna języka.
        Ciekawe, czy u was się zna język. A ruscy to już pewnie wogóle języka nie
        znają. Ale w sumie obrazki były budujące.

I trza było brat od nich zacząć, a nie od proboszcza terrorysty. We właściwym
        kierunku by się dyskusja potoczyła, a nie na licytacji kto jest lepszy.

Ciekawe brat, kiedy zaczniemy pisać i mówić o pięknie swoich denominacji, a nie
        o wypaczeniach cudzych. Chyba jeszcze dużo czasu potrzebujemy. Kurcze, mozemy
        nie zdążyć....

Lajkonix
        panta rei - wszystko w płynie
    • szadrach7 To jest pokłosie liberalnej teologii 20.06.07, 09:43
      ,teologii która lekceważy Biblię,dla której wszystką jest względne.Niektórzy z
      nich nie wierzą ,że Chrystus zmartwychwstał.Jest to teologia,która hołubi
      pożądliwości człowieka.W czasach apostoslich ci ludzie nazywani byli nikolaitami.
    • szadrach7 Do alkoo3 20.06.07, 09:56
      alkoo3
      może utworzyć wątek gdzie będziemy umieszczali takie "kwiatki"-.W tym wątku
      będziemy mogli ustosunkować się do takich kompromitacji
      chrześcijaństwa,przegięć,przestępstw i innych wpadek duchownych wszystkich
      wyznań.Jeśli ktoś z zewnątrz wejdzie na forum i zobaczy,że rozmawiamy tylko o
      rzeczach dla nich oderwanych od życiaa unikamy tematów i problemów rzeczywistych
      to może potraktują nas jak faryzeuszy.Musimy uczyć się rozmawiać o rzeczach
      mrocznych w chrześcijaństwie.Czarne owce pojawiają się wszędzie kwestia to tylko
      taka czy sie je powstrzyma i obnaży ich winy czy też zezwoli się na to ,żeby
      dalej truły powietrze.Tytuł wątku może czarne karty chrześcijaństwa,a może
      obciach dla chrześcijan itp
      • lipniak Re: Do alkoo3 21.06.07, 00:00
        Jezeli daloby rade sprawdzic, jak to sie ma do sytuacji we wczesnym
        chrzescijanstwie, poddanym krytyce w Ksiedze Objawienia, to jestem za.
      • alkoo3 Re: Do alkoo3 22.06.07, 08:10
        Nie ma sprawy zakladaj watek z "kwiatkami".
        No to zobaczymy co dla kogo jest kwiatkiem ?
      • monikaannaj Re: Do alkoo3 22.06.07, 09:01
        a ja prawdę móac nie śadzę żeby to był dobry pomysł. Na większości forów -czy
        to dedykowanych kwestiom religijnym czy nie - wkółko czytam jaki to ksiadz x
        podły i pazerny, jacy to katole żli - bo do kościoła biegaja a nikt nie
        przeprowadził staruszki przez jezdnię, a poza tym inkwizycja, konkwista,
        krucjaty, indeks i antysemityzm. Ile możńa!
        • dodecahedron Proszę bardzo 22.06.07, 09:10
          22 czerwca 1633 - Galileo Galilei został uznany przez inkwizycję za heretyka.
          Błazny ze Świętego Officium nie przyjęły do wiadomości, że Ziemia się kręci.
          • monikaannaj z czystej ciekawości - ile ty masz lat? nt. 22.06.07, 09:20
        • alkoo3 Re: Do alkoo3 22.06.07, 09:50

monikaannaj napisała:

> a ja prawdę móac nie śadzę żeby to był dobry pomysł. Na większości forów -czy
          > to dedykowanych kwestiom religijnym czy nie - wkółko czytam jaki to ksiadz x
          > podły i pazerny, jacy to katole żli - bo do kościoła biegaja a nikt nie
          > przeprowadził staruszki przez jezdnię, a poza tym inkwizycja, konkwista,
          > krucjaty, indeks i antysemityzm. Ile możńa!

Chyba Moniko masz racje.
          W koncu to co mowimy ma byc ku zbudowaniu, mamy z soba rozmawiac przez psalmy
          pelne ducha.
          Z drugiej strony nie powinismy wszystkiego tylko przemilczec. W koncu forum
          jest do dyskusji i dobrego dialogu powinismy sie uczyc zwlaszcza jesli mamy
          rozne poglady. Dobrze jest uczyc sie ze jesli ktos ma inne znanie to nie znaczy
          ze jest moim osobistym wrogiem.
          Mysle ze wazne jest styl naszej rozmowy i czy jest to krytyka aby komus dokopac
          czy chodzi nam o krytyke konstruktywna ktora moze sluzyc ku naprawie.

No a ze zainteresowanie taki watkiem jest duze to pokazal nam "dodecahedron"
          rozpczynajac natychmiast jak prawdziwy historyk od roku 1500.
          Tylko zastanawiam sie jakie wnioski z tego moge na przyszlosc wyciagnac aby
          stalo sie to krytyka konstruktywna pozyteczna dla mnie i mojego rozmowce.
          • dodecahedron Re: Do alkoo3 22.06.07, 09:56
            alkoo3 napisał:

> Tylko zastanawiam sie jakie wnioski z tego moge na przyszlosc wyciagnac aby
            > stalo sie to krytyka konstruktywna pozyteczna dla mnie i mojego rozmowce.

Kłamali, mordowali, oszukiwali już wcześniej. Nie ma dowodów na to, że i dzisiaj
            tak nie robią.A że robią, możemy się dowiedzieć z codziennej prasy.
            Dla czego Luter podniósł bunt przeciw KRK? Co głosiły jego Tezy?
            • monikaannaj Re: Do alkoo3 22.06.07, 10:06
              No własnie - po kiego grzyba wypisujesz tu takie rzeczy??? Wal na forum jajka
              sie wyzywac. A co do tez Lutra to sprawdx dobrze czy była tam jakaś o
              konieczności podrzynania gardeł katolickim księzom.

Alkoo - ja rozumiem ze nie chcesz wprowadzac tu cenzury ale ja prawde mowiąc
              nie mam ochoty czytac o tym jacy to katolicy fuj a protestanci swięci. Wiem,
              moge sobie dedecośtam zaznaczyc jakoś żeby sie wogole nie pokazywał - ale to
              jednak jest jakies fałszowanie rzeczywistosci.
              • dodecahedron Re: Do alkoo3 22.06.07, 10:31
                monikaannaj napisała:
                A co do tez Lutra to sprawdx dobrze czy była tam jakaś o
                > konieczności podrzynania gardeł katolickim księzom.

A kto tu mówi o podrzynaniu gardeł księżom?! Gdzie na tym forum padło takie
                stwierdzenie?
                Jak na razie, to w Polsce podrzynano gardła Ewangalikom. Vide: "tumult toruński".
                • monikaannaj Re: Do alkoo3 22.06.07, 10:52
                  Ja mówię. mam juz dosc bredzenia o tym jacy to katolicy be a protestanci cacy.
                  infantylny niechrzscijaninie.

• dodecahedron Re: Do alkoo3 22.06.07, 11:59
                    Daruj sobie inwektywy.
                  • monikaannaj Re: Do alkoo3 22.06.07, 12:14
                    Naprawdę tzrba miec mocno rozbudowane ego zeby napisac o moim
                    kościele: "Kłamali, mordowali, oszukiwali już wcześniej. Nie ma dowodów na to,
                    że i dzisiaj tak nie robią" a potem obrazac sie za "infantylny".
                    • dodecahedron Re: Do alkoo3 22.06.07, 13:42
                      Przeceniasz siebie sądząc, że jesteś wstanie mnie obrazić.
                      • monikaannaj Re: Do alkoo3 22.06.07, 13:57
                        Znowu zabawne. najpierw TY zwracasz uwage zeby nie obrażac innych, potem TY
                        piszesz cos o przecenianiu siebie... byłoby wzruszające gdyby było mniej durne.
                        • dodecahedron Re: Do alkoo3 22.06.07, 14:22
                          Dziękuje, że nie użyłaś słowa "szambo".
                          • monikaannaj Re: Do alkoo3 22.06.07, 14:28
                            alez subtelna aluzja. (chyba że cie przeceniam). Nie używam takich słów. jak
                            sprawdzisz w słówniku co znaczy infantylny to zrozumiesz ze to baaardzo dalekie
                            od szamba.
                            • dodecahedron Re: Do alkoo3 22.06.07, 14:33
                              Skąd pomysł, że nie znam pojęcia słowa "infantylny" i powinienem to sprawdzić w
                              słowniku?
                              • monikaannaj Re: Do alkoo3 22.06.07, 14:48
                                A skąd pomysl zeby taki niewinny epitet potraktowac jak inwektywę?
                                • dodecahedron Re: Do alkoo3 22.06.07, 17:55
                                  A, nie wiem... Tak mnie coś tknęło...
                                  • monikaannaj Re: Do alkoo3 22.06.07, 18:09
                                    niepotzrbnie... Miłego weekendu!
                                    • dodecahedron Re: Do alkoo3 22.06.07, 19:56
                                      Nawzajem!
    • szadrach7 Chirurgiczne czyszczenie ropiejących ran 22.06.07, 10:25
      Biblia jasno i otwarcie mówi o grzechach Bożego ludu,o grzechach
      kapłanów,królów,a także zwykłych ludzi.Patrzcie na Helego i jego synów oni wtedy
      tworzyli elitę religijną,elitę zepsutą co do cna.Biblia nic nie ukrywała
      pomimo,że to oni mieli być reprezentatami Boga,a swoimi świństwami stali się
      zgorszeniem dla ludzi.Przez całą Biblię W NT jest podobnie apostoł Paweł
      wyrażnie wytyka grzechy w Liście do Koryntian dotyczące wszeteczeństwa,a także
      po imieniu pisze o ludziach którzy swoim życiem zaparli się Ewangelii.W
      Apokalipsie Pan Jezus pokazuje wady kościołów.Niewangeliczne jest chowanie głowy
      w piasek,utrzymywanie fermentu.Ma to w sobie coś z chirurgicznego czyszczenia
      rany,same maści nie wystarczą.
      • monikaannaj Re: Chirurgiczne czyszczenie ropiejących ran 22.06.07, 10:59
        Sadzisz ze apostołówie i pierwsi chrzescijanie wogole sie niczym innym jak
        wytykaniem grzechów nie zajmowali??? ja twoich grzechów nie znam więc nie mam
        ci co wytknac. Chcecie miec forum do wytykania - wasza sprawa. moja strata -
        kolejne forum z licytacjami kto gorszy nie jest mi potrzebne do niczego.

PS. A co do czyszcenia ran to ciekawe jest za kazdy najchętniej zabiera sie do
        dłubania w ranach bliźniego a nie swoich.
        • wladi3 Re: Chirurgiczne czyszczenie ropiejących ran 22.06.07, 14:00
          Tak to prawda i mówił o tym Jezus Chrystus - nasz Bóg , Pan i Brat ; łatwiej
          człowiekowi zobaczyć drzazgę w oku brata niż belkę we własnym oku ... . Przykre
          i prawdziwe . Nikogo nie bronię , a przede wszystkim siebie bo słaby ze mnie
          był człowiek/ i nadal jestem słaby choć myślę że postępuję w Dobrym/ - ale czy
          to znaczy że nie ma Przebaczenia ?
          My Chrześcijanie , czy ktokolwiek z ludzi nie jest przed Bogiem czysty ... .
          Ja patrzę na błędy Kościołów , przez pryzmat błędów poszczególnych jego
          członków , sióstr i braci tak samo słabych jak i ja . Jak słyszę , ale nie
          plotki tylko fakty , ogarnia mnie żal i w duszy płaczę nad krzywdą danego
          człowieka i błędem innego . To moi Bracia i Siostry , zwiedzeni przez złego
          ducha , czynią zło a ich Dusze umierają . Staram się za nich Modlić i płaczę
          nad słabością ludzkiego ciała i rozumu . Nie osądzam , lecz Modlę się i proszę
          o poprawę dla poszczególnych Dusz jak i całego Kościoła .
          Ja nie chcę sądzić . Sąd zostawiam Naszemu Ojcu .
          Kocham Was wszystkich i błagam porzućcie spory i waśnie , czyż nie powinna nas
          łączyć Miłość ? Nie jest to wykład , nie mam takiego prawa , wiem że to emocje
          a każdy z nas na tym forum pragnie szukać Boga i dążyć do Miłości . Proszę
          tylko nie zapominajmy o sensie Chrześcijaństwa - o Przebaczeniu . Władek .

Kocham Cię Boże Ojcze . Władek .
          Jestem cząstką Boga !

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29975
        • szadrach7 Re: Chirurgiczne czyszczenie ropiejących ran 01.07.07, 14:56
          monikaannaj napisała:

> Sadzisz ze apostołówie i pierwsi chrzescijanie wogole sie niczym innym jak
          > wytykaniem grzechów nie zajmowali??? ja twoich grzechów nie znam więc nie mam
          > ci co wytknac. Chcecie miec forum do wytykania - wasza sprawa. moja strata -
          > kolejne forum z licytacjami kto gorszy nie jest mi potrzebne do niczego.
          >
          > PS. A co do czyszcenia ran to ciekawe jest za kazdy najchętniej zabiera sie do
          > dłubania w ranach bliźniego a nie swoich.

Nie sądzę tak jak piszesz,że śądzę,Pan Jezus ani apostołowie nie zajmowali się
          tylko wytykaniem grzechów,ale także "wytykaniem grzechów" się
          zajmowali.Oczywiście nie jest to głównym celem Ewangelii,ale kiedy jest grzech
          to Biblia nie zasłania oczu i udaję,ze nic się nie stało.Jak myślisz za co Jan
          Chrzciciel stracił głowę.czy wiesz,ze powszechną rzeczą w pierszym kościele,było
          upominie tych ,którzy zgrzezsyli,a w razie braku pokuty byli usuwaniz kościołą,a
          apostoowie zabraniali podawać im nawet rękę.Wszystko jest opisane w NT nawet jak
          i kiedy usuwa się z kościoła.Bo kościół Jezusa Chrystusa ma być czysty.Tam gdzie
          kosciól Jest ślepy na grzech lub go toleruje tam przychodzi duchowa śmierć.
          Kwestia proporcji,ja nie chcę cały czas pisać o wpadkach,ale storzyć jeden wątek
          gdzie będzie można te rzeczy omówić zperspektywy Biblii.
          Zacytuję ci piosenkę ze szkólki niedzielnej
          Czytaj Biblię co dnia jeśli wiarę w Pana chcesz mieć.
    • lipniak Modlmy sie za Koreanczykow w Afganistanie 26.07.07, 01:25
      Aby wypelnil ich pokoj Panski w tych trudnych chwilach cierpienia i terroru

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka