15.04.10, 21:24
słyszał ktoś może? Jest zwolennikiem, lub zdecydowanie przeciwnikiem. A może
są tu jakieś dziewczyny żyjące wg zasad Any, albo macie koleżanki, znajome? Co
o tym sądzicie? Pewnie większość z was powie 'głupie anorektyczki', ale może
rozwińcie swoją myśl. I nie uważajcie wszystkich dziewczyn będących pro za
idiotki. Wypowiadajcie sie ; )
Obserwuj wątek
    • jane_ Re: Pro Ana 16.04.10, 09:37
      poczytałam sobie trochę, i powiem tak - do pewnego stopnia można się w to bawić, ale w pewnym momencie zaczyna się robić niefajnie.
      ogólnie ostatnio wpłynęła na mnie pewna panienka, i jem mniej. przynajmniej tak mi się wydaje. a o tyle mi łatwiej, że ja zawsze miałam jakąś niechęć, i dużo rzeczy po prostu nigdy nie jem. mam dobrą wage, bliżej niedożywienia niż nadwagi, ale trzy kilo i byłabym taka, jak te śliczne dzieczynki, których zdjęcia sobie codziennie oglądam. ale nic na siłę. chyba aż taka niemądra nie jestem.
      a do dziewczyn nic nie mam. to nie ich wina, że teraz takie coś jest uważane za ideał piękna.
    • amatorka_ Re: Pro Ana 16.04.10, 09:56
      Jestem przeciwnikiem, nie lubię, kiedy ktoś głodzi się tylko i włącznie dla
      ładnego wyglądu. To już choroba.
      • mweezy . 16.04.10, 11:00
        to chore. bycie za wszelką cenę chudą, uważanie że chudnięcie jest najważniejsze
        w życiu, popadanie w chorobę ciała i psychiki, wyniszczanie siebie i uważanie to
        za sens życia. przepraszam bardzo, czy to jest normalne?

nie mylcie anoreksji z panowaniem nad sobą, prowadzeniem dobrego, zdrowego trybu
        życia i dążeniem do perfekcji, bo wyniszczanie siebie katorżniczymi dietami,
        przeczyszczającymi specyfikami i innymi takimi to zupełnie co innego...
        • tinn nikt więcej się nie wypowie? 16.04.10, 17:38
          • katsuumi_17 Re: nikt więcej się nie wypowie? 16.04.10, 18:38
            Ja się wypowiem. No więc- dziewczyny, które są Pro Ana są poprostu chore. Mają
            wyimaginowane wyobrażenie o świecie, myślą, że chude jest piękne. Dla nich to pasja, ale
            za to jaka chora. Odwiedzałam parę fotoblogów dziewczyn, które propagują anoreksję.
            Poszukajcie sobie. Według mnie powinni je blokować, bo po pierwsze- rozpowszechniają
            niezdrowe myślenie i zachowanie, po drugie- dodają niemal drastyczne zdjęcia
            wychudzonych szkieletorów. Im się to podoba, ale przecież facet nie pies- na kości nie leci.
            A potem szerzą się im różne inne choroby, nie tylko anoreksja.

Wiem co mówię, bo sama się odchudzałam, schudłam 9 kg (teraz ważę 49 kg przy
            wzroście 160 cm.) i wiem, że w anoreksję nie jest trudnow wpaść. Oczywiście ja
            odchudzałam się na diecie, nie przez głodówkę i udało mi się zachować zdrowe myślenie,
            ale wielu dziewczynom się nie udaje.
            • replaceable Re: nikt więcej się nie wypowie? 16.04.10, 18:45
              wiadomo, że anoreksja to choroba, nie tylko ciała oczywiście.
              takie kobiety, dziewczyny mają tylko jedno wyobrażenie piękna - 'chude',
              oglądałam dosyć dużo programów o anorektyczkach, bulimiczkach i powiem, że to
              jest naprawdę przykre. Niska samoocena, dążenie do jak najmniejszego rozmiaru,
              wieczne powtarzanie sobie 'jestem gruba', wyrzucanie jedzenia.
              wsumie to to wszystko przez Twiggy, bo ona zaczęła tę 'modę na size 0'.

• slodkiporanek Re: Pro Ana 16.04.10, 18:44
      Każdy ma jakieś tam swoje ideały i cele.
      Zabawiłabym sie w to, ale mam za mało silnej woli żeby powstrzymac się od
      słodyczy, a co dopiero od całego jedzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka