22.06.11, 12:53
Jeśli był taki wątek sory mogłam nie zauważyć smile

Chodzi o to , że mamy lato i chciałabym troche zmienic fryzure. Mianowicie chodzi o pasemka. Mój kolor włosów to ciemny blond. Słyszałam o takim sposobie ze można sobie zrobić pasemka przy uzyciu bibuly. Pasemka wybrałam w kolorze różowym choc nie wiem czy on by pasował do koloru moich włosów.Problem jest w tym że nie wiem jak sie robi te pasemka przy użyciu bibuły. Wiecie jak? Powiecie? Pasuje rózowy kolor?
Obserwuj wątek
    • majlentis Re: Pasemka 22.06.11, 12:55
      plis pomóżcie
    • roksanaroxana Re: Pasemka 22.06.11, 12:58
      ciemny blond + róż? jakoś dziwnie mi się wydaje.
      może spróbuj na rudo wink
      • majlentis Re: Pasemka 22.06.11, 13:00
        no może i masz racje . Warto spróbowac. A wiesz jak to sie robi?
        • klaudiau11 Re: Pasemka 22.06.11, 13:01
          Popieram .

A pasemka jak się robi bibułą? . Moczysz bibułę wodą i przejeżdżasz nią po włosach kilka razy, ale uważaj na fioletową, bo strasznie farbuje . Wiem bo próbowałam .
          • majlentis Re: Pasemka 22.06.11, 13:06
            To zaraz biore pomarńczową bibułe ;p
    • seneka4 Re: Pasemka 22.06.11, 13:06
      Różowe pasemka i ciemno blond włosy = będziesz wyglądała jak małe dziecko. Nie lepiej iść do fryzjera i zrobić sobie jasno-blond pasemka?
    • majlentis Re: Pasemka 22.06.11, 13:13
      @seneka

Nie rozumiesz że ja robie na rudo i chcem robic bibuła a nie u fryzjera?!

A do innych :

Ten sposób nie działa
      • roksanaroxana Re: Pasemka 22.06.11, 13:19
        wez czerwoną bibułe, wyjdzie tak samo wink
        ale mocno zmocz i mocno, mocno trzyj!
        • klaudiau11 Re: Pasemka 22.06.11, 13:22
          Taaa... pomarańczowa nie za bardzo działa .
          Ja bym radziała, tak jak koleżanka czerwoną . Będzie lepiej .
    • blondynaa. Re: Pasemka 30.06.11, 15:45
      ja mam też ciemny blond i rzobiłam sobie różowe pasemka.nawet ładnie wyglądają tylko nie są ą tak intensywne zmyły mi się po 2 myciach
      .Należy pamiętać że bibuła może również zafarbować ciało czy ubranie, także jeżeli zdecydujesz się nią pofarbować włosy musisz ubrać się w stare ciuchy, nałożyć plastikowe rękawiczki i nasmarować twarz i uszy kremem natłuszczającym(może być nivea).

Róbcie to na suchych włosach.
      A co należy zrobić:
      1. Przygotować miejsce pracy (najlepiej łazienkę). Wyłożyć podlogę gazetami, oraz przygotować siebie (patrz akapit wyżej).
      2. Zagotować wodę w czajniku.
      3. Przygotować stary ręcznik (ręcznik najlepiej położyć na ramiona), suszarkę oraz wybraną bibułę.
      4. Odcięte kawałki bibuły delikatnie zamoczyć we wrzątku i przyłożyć do włosów.
      5. Kiedy zafarbowałyście już całą głowę roczeszcie włosy, poczym wysuszcie suszarką.
      6. GOTOWE!
      Myśłe że pomogłam ^^

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka