sylwia961 09.08.05, 20:30 Co sądzicie o lewatywach jako uzupełnienie leczenia candidy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylviane Re: lewatywy 12.08.05, 23:15 właśnie... jeżeli ktoś stosuje, lub ma jakieś informacje medyczne o lewatywach przy kandydozie jelit, chętnie poczytam, dzięki Odpowiedz Link
fiore24 Re: lewatywy 16.08.05, 11:57 Ktos mi polecal lewatywe z kawy.Duzo na temat lewatyw przeczytasz w ksiazkach M. Tombaka Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: lewatywy 16.08.05, 15:17 a ja lewatywy robie regularnie raz w miesiacu pprzez 3 dni w odstaepie dwu- ,trzydniowym. Czyli jakis tydzien poswiecam na te lewatywy i potem znow za jakies 3 tygodnie robie nastepna serie 3 lewatyw.Jesli robie je sama to na 1 litr wody wlewam 60 kropel citroseptu antygrzybicznego, zeby odkazic jelita przy okazjii . Lewatywy sa rowniez bardzo pomocne dla jelit w pozbyciu sie wszelkich gnilnych odpoadow, ktore niestety nie zawsze wychodza z kalem. Czesto poddaje sie lewatywom w gabinecie lekarskim- pod kontrola. Widze wtedy przez szklana rurke zlogi =czarne formy od miesiecy zalegajace w wypustkach jelitowych, formy sluzowe wiazace candide i inne toksyny . Caly smietnik wychodzi ze mnie. Po kazdej lewatywie nalezy przyjac duza dawke probiotyku, by mogly zasiedlic jelita. Wstrzykuje sobie rowbniez strzykawka doodbytniczo probiotyki rozmieszane z woda. Po lewatywach moje paznokcie rosna "jak na drozdzach", szybko, sa biale i twarde.Normalnie to sa kruche, matowe i jakby stoja w miejscu. Odpowiedz Link
mama.mimi Re: lewatywy 19.08.05, 13:54 Ja jakoś nie mogę się przekonać do lewatyw, próbowałam, ale... Wklejam: tinyurl.com/dmonw Odpowiedz Link
betina02 Re: lewatywy 19.08.05, 14:07 podziwiam tę co robi sobie te lewatywy, normalnie nie dosyc ze ostra dieta to jeszcze lewatywa ... Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: lewatywy 20.08.05, 18:40 nie masz mnie za co podziwiac. Ja na poczatku placilam 200 $ za 3 lewatywy robione w ciagu 1 tygodnia u lekarki jelit.Tutaj tak lecza candide. A teraz juz sama robie dla oszczednosci Samopoczucie po lewatywie jest na rowni z byciem zdrowym. Dwa dni radochy, a potem zapchane jelita znow dokuczaja.Wiec dieta musi byc trzymana, nie ma rady. Nie mniej jednak poprawa jest zauwazalna. Odpowiedz Link
monikx2 Re;Do Paszczaka 26.08.05, 10:20 Homeopatka pochodzi z Rzeszowa a obecnie mieszka w Chicago. Odpowiedz Link
bastet7 Re: lewatywy 22.08.05, 09:03 Jeżeli po dwóch dniach od zrobienia lewatywy czujesz, że masz zapchane jelita, to nie powinnaś robić kolejnej, tylko po prostu jeść więcej błonnika: najlepiej pieczywo pełnoziarniste czy brązowy ryż. Wiem, że to węglowodany, ale mają najwięcej błonnika i naprawdę są nam potrzebne A poza blonnikiem nalezy dołączyć ruch fizyczny Przede wszystkim wzmacniać mięścnie brzucha. Bo naprawdę nic nie działa lepiej na jelita jak aktywnośc fizyczna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mama.mimi do homeopatkaqq 21.08.05, 18:47 Od jak dawna robisz lewatywy? Nie boisz się że się rozleniwią? Może się nie rozleniwiają, nie wiem!!! Ktoś Ci je zalecił? Na jakąś dolegliwość stosujesz? Na zaparcia? Odpowiedz Link
fiore24 Re: do homeopatkaqq 21.08.05, 18:57 Ja lewatyw nie robie, ale sie zastanawiam czy nie zaczac.Mi je zalecila dr u ktorej sie lecze na pasozyty. Zalecila lewatywy z kawy Odpowiedz Link
sylviane Re: JAK WY TO ROBICIE? 26.08.05, 01:31 Dzisiaj postanowiłam zrobic sobie lewatywę, więc poszłam do apteki po zestaw jednorazowy "ENEMA" do jej zrobienia. Do czego zmierzam: ta butelka ma tylko 150 ml i w zasadzie nie widzę (tzn. czuję żadnej różnicy przed i po lewatywie. W związku z tym moje pytanie: jak WY to robicie, bo chyba nie takim beznadziejnym zestawem jaki ja kupiłam dzisiaj w aptece? ps. hipoteza z połączeniem pomiędzy jelitem grubym a pochwą w moim przypadku też się sprawdziła. Odczułam w niej pieczenie, chociaz wlew był doodbytniczy. Odpowiedz Link
paszczak44 Re: JAK WY TO ROBICIE? 26.08.05, 07:36 Wlewasz zawartość pierwszej, potem ją napełniasz, i znowu w siebie wlewasz. Odpowiedz Link
sylviane Re: do paszczaka JAK WY TO ROBICIE? 26.08.05, 09:47 ten zestaw to gotowa lewatywa z płynem "solą fizjologiczną" lub czymś w tym stylu). Do butelki nie powinno sie już nic dolewać ani napełniać jej powtórnie. Taka ilość (150 ml) ma według producentów wystarczyć na jednorazowy zabieg. Odpowiedz Link
sylviane Re: JAK WY TO ROBICIE? 26.08.05, 09:34 W pytaniu miałam raczej na myśli: jaką ilość płynu wlewacie jednorazowo? Odpowiedz Link
betina02 Re: JAK WY TO ROBICIE? 26.08.05, 09:47 te lewatywy mozna samemu zrobic czy musi byc ktos do pomocy? Odpowiedz Link
sylviane Re: JAK WY TO ROBICIE? 26.08.05, 09:49 można samemu, tylko trzeba przy tym się nieżle gimnastykować Ja robiłam sama, bo strasznie intymna czynność Odpowiedz Link
monikx2 Re: JAK WY TO ROBICIE? 26.08.05, 10:18 Wklejam wypowiedz dr.Janusa na temat lewatyw; Istnieje pojęcie w medycynie ,,zespół nieszczelnego jelita" i temat ten dotyczy też kandydozy przewodu pokarmowego. Candida przerastając strzępkami grzybni na zewnątrz ścianę jelit, uszkadza jej śluzówkę i błonę mięśniową. Jelito w takim przypadku mozna porównać do sitka. Jest ono czasowo uszczelnione przez niestrawione resztki pokarmu oraz kamienie kałowe. Plukając jelito wodą, w okresie leczenia kandydozy, można doprowadzić do jego przeciekania do wnętrza jamy brzusznej, co doprowadzić może do zapalenia otrzewnej. Uważam, że hydrokolonoterapię można zastosować po wyleczeniu uszkodzeń wywołanych candida, czyli po zabliznowaceniu się ściany jelit. Odpowiedz Link
grakit Re: JAK WY TO ROBICIE? 11.11.05, 08:52 To sie pokrywa ze zdaniem mojego bylego lekarza. Zapytalam go o hydroterapie i lewatywy a on calkowicie mi odradzil mowiac ze to moze zle sie skonczyc. Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: JAK WY TO ROBICIE? 27.08.05, 19:11 dokladnie, sylwane,, to intymna czynnosc jak najbardziej. Odpowiedz Link