09.08.05, 20:30
Co sądzicie o lewatywach jako uzupełnienie leczenia candidy?
Obserwuj wątek
    • sylviane Re: lewatywy 12.08.05, 23:15
      właśnie... jeżeli ktoś stosuje, lub ma jakieś informacje medyczne o lewatywach
      przy kandydozie jelit, chętnie poczytam, dzięki
      • fiore24 Re: lewatywy 16.08.05, 11:57
        Ktos mi polecal lewatywe z kawy.Duzo na temat lewatyw przeczytasz w ksiazkach
        M. Tombaka
        • homeopatkaqq Re: lewatywy 16.08.05, 15:17
          a ja lewatywy robie regularnie raz w miesiacu pprzez 3 dni w odstaepie dwu-
          ,trzydniowym. Czyli jakis tydzien poswiecam na te lewatywy i potem znow za
          jakies 3 tygodnie robie nastepna serie 3 lewatyw.Jesli robie je sama to na 1
          litr wody wlewam 60 kropel citroseptu antygrzybicznego, zeby odkazic jelita
          przy okazjii .
          Lewatywy sa rowniez bardzo pomocne dla jelit w pozbyciu sie wszelkich gnilnych
          odpoadow, ktore niestety nie zawsze wychodza z kalem. Czesto poddaje sie
          lewatywom w gabinecie lekarskim- pod kontrola. Widze wtedy przez szklana rurke
          zlogi =czarne formy od miesiecy zalegajace w wypustkach jelitowych, formy
          sluzowe wiazace candide i inne toksyny . Caly smietnik wychodzi ze mnie.
          Po kazdej lewatywie nalezy przyjac duza dawke probiotyku, by mogly zasiedlic
          jelita. Wstrzykuje sobie rowbniez strzykawka doodbytniczo probiotyki
          rozmieszane z woda.
          Po lewatywach moje paznokcie rosna "jak na drozdzach", szybko, sa biale i
          twarde.Normalnie to sa kruche, matowe i jakby stoja w miejscu.
    • mama.mimi Re: lewatywy 19.08.05, 13:54
      Ja jakoś nie mogę się przekonać do lewatyw, próbowałam, ale...

Wklejam:

tinyurl.com/dmonw

• betina02 Re: lewatywy 19.08.05, 14:07
        podziwiam tę co robi sobie te lewatywy, normalnie nie dosyc ze ostra dieta to
        jeszcze lewatywa ...
        • homeopatkaqq Re: lewatywy 20.08.05, 18:40
          nie masz mnie za co podziwiac.
          Ja na poczatku placilam 200 $ za 3 lewatywy robione w ciagu 1 tygodnia u
          lekarki jelit.Tutaj tak lecza candide.

A teraz juz sama robie dla oszczednoscismile

Samopoczucie po lewatywie jest na rowni z byciem zdrowym. Dwa dni radochy, a
          potem zapchane jelita znow dokuczaja.Wiec dieta musi byc trzymana, nie ma rady.
          Nie mniej jednak poprawa jest zauwazalna.
          • paszczak44 Re: lewatywy 20.08.05, 18:46
            W Rzeszowie płaci się amerykańsą walutą? : )
            • betina02 Re: lewatywy 20.08.05, 19:35
              dobre pytanie
            • monikx2 Re;Do Paszczaka 26.08.05, 10:20
              Homeopatka pochodzi z Rzeszowa a obecnie mieszka w Chicago.
          • bastet7 Re: lewatywy 22.08.05, 09:03
            Jeżeli po dwóch dniach od zrobienia lewatywy czujesz, że masz zapchane jelita,
            to nie powinnaś robić kolejnej, tylko po prostu jeść więcej błonnika: najlepiej
            pieczywo pełnoziarniste czy brązowy ryż. Wiem, że to węglowodany, ale mają
            najwięcej błonnika i naprawdę są nam potrzebnewink
            A poza blonnikiem nalezy dołączyć ruch fizycznysmile Przede wszystkim wzmacniać
            mięścnie brzucha. Bo naprawdę nic nie działa lepiej na jelita jak aktywnośc
            fizyczna.
            Pozdrawiam.
    • mama.mimi do homeopatkaqq 21.08.05, 18:47
      Od jak dawna robisz lewatywy? Nie boisz się że się rozleniwią? Może się nie
      rozleniwiają, nie wiem!!! Ktoś Ci je zalecił? Na jakąś dolegliwość stosujesz?
      Na zaparcia?
      • fiore24 Re: do homeopatkaqq 21.08.05, 18:57
        Ja lewatyw nie robie, ale sie zastanawiam czy nie zaczac.Mi je zalecila dr u
        ktorej sie lecze na pasozyty.
        Zalecila lewatywy z kawy
    • sylviane Re: JAK WY TO ROBICIE? 26.08.05, 01:31
      Dzisiaj postanowiłam zrobic sobie lewatywę, więc poszłam do apteki po zestaw
      jednorazowy "ENEMA" do jej zrobienia. Do czego zmierzam: ta butelka ma tylko
      150 ml i w zasadzie nie widzę (tzn. czuję smile żadnej różnicy przed i po
      lewatywie. W związku z tym moje pytanie: jak WY to robicie, bo chyba nie takim
      beznadziejnym zestawem jaki ja kupiłam dzisiaj w aptece?

ps. hipoteza z połączeniem pomiędzy jelitem grubym a pochwą w moim przypadku
      też się sprawdziła. Odczułam w niej pieczenie, chociaz wlew był doodbytniczy.
      • paszczak44 Re: JAK WY TO ROBICIE? 26.08.05, 07:36
        Wlewasz zawartość pierwszej, potem ją napełniasz, i znowu w siebie wlewasz.
        • sylviane Re: do paszczaka JAK WY TO ROBICIE? 26.08.05, 09:47
          ten zestaw to gotowa lewatywa z płynem "solą fizjologiczną" lub czymś w tym
          stylu). Do butelki nie powinno sie już nic dolewać ani napełniać jej powtórnie.
          Taka ilość (150 ml) ma według producentów wystarczyć na jednorazowy zabieg.
    • sylviane Re: JAK WY TO ROBICIE? 26.08.05, 09:34
      W pytaniu miałam raczej na myśli: jaką ilość płynu wlewacie jednorazowo?
      • betina02 Re: JAK WY TO ROBICIE? 26.08.05, 09:47
        te lewatywy mozna samemu zrobic czy musi byc ktos do pomocy?
        • sylviane Re: JAK WY TO ROBICIE? 26.08.05, 09:49
          można samemu, tylko trzeba przy tym się nieżle gimnastykować smile Ja robiłam
          sama, bo strasznie intymna czynność smile
          • betina02 Re: JAK WY TO ROBICIE? 26.08.05, 10:03
            a to boli?
            • monikx2 Re: JAK WY TO ROBICIE? 26.08.05, 10:18
              Wklejam wypowiedz dr.Janusa na temat lewatyw;
              Istnieje pojęcie w medycynie ,,zespół nieszczelnego jelita" i temat ten dotyczy
              też kandydozy przewodu pokarmowego. Candida przerastając strzępkami grzybni na
              zewnątrz ścianę jelit, uszkadza jej śluzówkę i błonę mięśniową. Jelito w takim
              przypadku mozna porównać do sitka. Jest ono czasowo uszczelnione przez
              niestrawione resztki pokarmu oraz kamienie kałowe.
              Plukając jelito wodą, w okresie leczenia kandydozy, można doprowadzić do jego
              przeciekania do wnętrza jamy brzusznej, co doprowadzić może do zapalenia
              otrzewnej. Uważam, że hydrokolonoterapię można zastosować po wyleczeniu
              uszkodzeń wywołanych candida, czyli po zabliznowaceniu się ściany jelit.

• grakit Re: JAK WY TO ROBICIE? 11.11.05, 08:52
                To sie pokrywa ze zdaniem mojego bylego lekarza. Zapytalam go o hydroterapie i
                lewatywy a on calkowicie mi odradzil mowiac ze to moze zle sie skonczyc.
          • homeopatkaqq Re: JAK WY TO ROBICIE? 27.08.05, 19:11
            dokladnie, sylwane,, to intymna czynnosc jak najbardziej.
    • paszczak44 Re: lewatywy 10.11.05, 20:27
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka