05.02.12, 21:16
witam. potrzebna mi pomoc, a nie wiem do kogo się udac i z kim porozmawiać aby zajął się na poważnie.MAM 24 lata wykryto u mnie arytmie serca(oczywiście prywatne badania).Dostałem lekarstwo na unormowanie kołatania serca ale pojawiają się inne problemy. Ostatnio byłem na pogotowiu bo miałem ciśnienie 100/160 zawroty omdlenia, bardzo żle się czułem. Oczywiscie nic mi nie dali ani nie zrobili ale nie o to chodzi powtarza mi się często taka sytuacja. jadę na pogotowie bo się boje(nie ma wtedy zawału)ekg. jeszcze zaciska mnie w gardle. do jakiego specjalisty się udać. podstawowe badania w normie,
Obserwuj wątek
    • pct3 Re: arytmia 05.02.12, 22:09
      MAM 24 lata wykryto u mnie arytmie serca(oczywiście prywatne badania

Naprawdę fakt iż masz 24 lata to jeszcze nie powód by KRZYCZEĆ.
      Dlaczego "oczywiście" prywatne badania?

Dostałem lekarstwo na unormowanie kołatania serca ale pojawiają się inne problemy. Ostatnio byłem na pogotowiu bo miałem ciśnienie 100/160 zawroty omdlenia, bardzo żle się czułem. Oczywiscie nic mi nie dali ani nie zrobili ale nie o to chodzi powtarza mi się często taka sytuacja. jadę na pogotowie bo się boje(nie ma wtedy zawału)

Nie rozumiem po co jeździsz skoro "nic nie robią ani nic nie dają".
      Po drugie, o jakim pogotowiu mówisz? Rozumiem, że o SOR, ale nie jest to jasne.
      Pogotowie to instytucja zajmująca się logistycznym i operacyjnym aspektem funkcjonowania ratownictwa medycznego (czyli po prostu: karetki, plac na którym stoją, pomieszczenie gdzie przebywają ratownicy i lekarze, magazyn z butlami tlenowymi itd- to jest pogotowie.). Nie wiem czemu akurat na pogotowiu szukać pomocy. Już lepiej na SORze.

do jakiego specjalisty się udać

wyjściowo do kardiologa, ale docelowo nie do kardiologa.

• ewa_65 Re: arytmia 06.02.12, 11:52
        rozwinę: docelowo wygląda na nerwicę.
        • jag_2002 Re: arytmia 07.02.12, 21:49
          lepiej nie stawiac diagnoz przez net ;-)
          masz sie zglosic do lekarza pierwszego kontaktu, on oceni, jakiej diagnostyki i dalszego leczenia Ci potrzeba
          • ewa_65 Re: arytmia 08.02.12, 20:54
            masz rację. Ale z drugiej strony warto pamiętać o różnych opcjach i że każda choroba może nie być tak jednoznaczna, jak nam się wydaje
            • jag_2002 Re: arytmia 09.02.12, 17:20
              wiem, skojarzenia tez mam jednoznaczne, szczegolnie "guli w gardle" ale jednak zaczelabym od badan wykluczajacych ;-)
              • grazias40 Re: arytmia 12.02.12, 19:53
                Witam. dzieki za podpowiedz. wykluczyłem tarczycę. zrobiłem echo serca, oraz holter. teraz czeka mnie psycholog.myślę że to nerwica która osłabiła serce i doprowadziła do arytmi. pozdrawiam Kamil
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka