IP: *.skok.pl 02.02.05, 08:39
hej
zaczelam niedawno chodzic na aerobik i jak to bywa na poczatku mam pewne
watpliwosci wynikajace z niewiedzy.moze ktos mi pomoze.
przeszlam na diete ok 1300-1400 kcal dziennie. ale teraz moje pytanie w
zwiazku z aerobikiem. czy dzieki niemu uda mi sie schudnac?wydaje mi sie ze
zajecia na ktore chodze sa bardziej silowe niz aerobowe, ale trwaja 60 min i
wychodze po nich spocona. czy chodzac dwa razy w tygodniu na nie +dwa razy na
basen cos osiagne?
prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: nysia Re: aerobik IP: *.skok.pl 02.02.05, 08:40
      zapomnialam dodac ze waze 70kg przy 171 cm wzrostu
    • Gość: lili202 Re: aerobik IP: *.ls.net.pl 02.02.05, 09:15
      a jaki to typ aerobiku? bo minajwiecej daja rozne cwiczenia ale chyba
      najbardziej fat burning ( w ogole sie na nich nie mecze ale jestem leciutko
      spocona)
      • Gość: nysia Re: aerobik IP: *.skok.pl 02.02.05, 09:43
        nie wiem jaki typ, ale napisze jak wyglada
        najpierw jakies 20 min rozgrzewki- podskoki itp.
        potem cwiczenia na poszczegolne grupy miesni- ramiona, uda, lydki, plecy,
        grzuch,nogi- jakies 30 min
        i ostatnie 10 min rozciaganie
        • Gość: lili202 Re: aerobik IP: *.ls.net.pl 02.02.05, 10:39
          wyglada mi to na cos w stylu Tbc ja mialam to na plytkach mialam tez fat
          burning i razem te 2 zestawy dzialaly cuda z tymze ja fat burning cwicze bardzo
          czesto a TBC tak raz w tygodniu jak dojde do swoich wymarzonych wymiarow to
          wtedy ogranicze fat burning na rzecz Tbc bo na swoim przykladzie widze ze po
          fat burning sie zminiejszaja obwody(oczywiscie w polaczeniu z dieta)a po tbc
          sie ksztaltuje sylwetka tzn lekka rzezba sie robi.Jak chcesz to w lutowej vicie
          jest plytka z fat burning mozesz sobei wyprobowac uklad w domu:)
          • Gość: sami Re: aerobik IP: *.dab.tke.pl 02.02.05, 12:21
            A gdzie mozna kupic plytki z TBC i Fat burningiem??????
            • Gość: figa Re: aerobik IP: *.icpnet.pl 03.02.05, 07:47
              Odpowiedź miałaś w poście powyżej: w lutowym miesięczniku Vita jest płytka z
              fat burningiem, za miesiąc ma być TBC
              • Gość: kacha Re: aerobik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 13:30
                Czy te plyty w Vicie to sa te same co byly kiedys w jakis tam Poradach? Bo na
                zdjeciu plytki jest ta sama laska prowadzaca?
                • emilyy1 Re: aerobik 05.02.05, 16:16
                  tak prowadzi ta sama kobieta, w bardzo podobnym stylu, i tak samo jak
                  poprzednie ta plyta jest nudna i nieciekawa. ale zawsze lepiej cwiczyc nawet z
                  kiepska plytka, niz wcale :)
    • Gość: lili202 Re: aerobik IP: *.ls.net.pl 05.02.05, 23:04
      ja tam wcale nie uwazam ze jest nudna owszem glos instruktorki itd niezbyt mi
      sie podoba ale ogolnie co do cwiczen nie moge sie przyczepic bo bardzo duzo mi
      pomogly
      • Gość: fitnesska Re: aerobik IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.05, 00:42
        Fajna jest ta płyta... Przetestowałam.
        Nie ma to jak moja instruktorka od fat burningu,ta to wyczynia cuda, ale ta z
        plyty tez jest spox nawet sie zmachałam z lekka.
        • Gość: fitnesska Re: aerobik IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.05, 00:43
          I jeszcze zapomniałam dodac że brakuje mi brzuszków, ale to nic. Wystarczy w
          odpowiednim momencie zrobić pause, serie brzuszkow i z powrotem włączyć płyte.
          • Gość: lili202 Re: aerobik IP: *.ls.net.pl 09.02.05, 07:46
            fitnessko za miesiac bedzie tbc a w nim na pewno nie zabraknie brzuszkow:)
          • Gość: lili202 Re: aerobik IP: *.ls.net.pl 09.02.05, 07:48
            bo fat burning wlasnie na tym polega zeby cwiczyc praktycznie to samo przez
            dlugi czas bo wtedy sie najszybciej spala tluszczyk dlatego jesli jego
            wykonujesz to nie kombinuj nic z brzuszkami tylko poczekaj na tbc i rob te
            treningi naprzemian tzn to jest moja rada bo ja juz podobne plytki ze swiata
            porad mam od prawie roku wlasnie tez tbc i fat burning i naprawde sa super
            • xeniii Re: aerobik 10.02.05, 11:04
              A co myślicie o "Lady Fitness" bo ja kupuje tą gazetę tylko wtedy gdy inne
              gazety już przeczytałam? Moim zdaniem ta gazeta jest tak beznadziejna i tylko
              odpycha od cwiczen ...Zdjecia są jak rodem z PRL-u , nienaturalne, nie
              wspomnianjąc , że nie ma zdjęć jak się wykonuje ćwiczenia. I kosztuje 9zł - to
              dobre!!
            • Gość: figa Re: aerobik IP: *.icpnet.pl 10.02.05, 11:35
              Nie macie wrażenia ćwicząc fut burning z tą płytą, że instruktorce "muzyka w
              ćwiczeniach nie przeszkadza" tzn. stawia kroki jakby obok rytmu z podkładu
              muzycznego. Zauważyłam to już w płytce ze świata porad - wtedy myślałam, że
              ktoś coś skopał przy montażu wizji z dźwiękiem, ale na nowej płytce z Vity jest
              to samo, więc to jednak chyba "wina" instruktorki (a ćwiczy ta sama osoba).
    • Gość: Anula Re: aerobik IP: *.bater.net.pl / 83.238.20.* 06.02.05, 12:22
      Każdy typ aerobicu pomaga pozbyć się kalorii, a przede wszystkim ujędrnia ciało
      i nadaje ładny kształt naszym mięśniom. Ćwiczenia siłowe i aerobowe przeplatane
      ze sobą są najlepszym sposobem na osiągnięcie ładnej, szczupłej sylwetki. Do
      tego odpowiednia dieta i będą rezultaty, tylko na wszystko potrzeba czasu,
      musisz ćwiczyć wytrwale, nie zniechęcać się a trening powinien być
      przyjemnością a nie obowiązkiem. Polecam gazetę "Shape" znajdziesz w niej różne
      ćwiczenia i porady.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka