IP: 212.122.214.* 11.02.05, 00:04
Chcialabym sie dowiedziec czegos na ten temat: skad wiecie jak te cwiczenia
wykonywac, czy macie kupione jakies ksiazki czy kasety? Od czego zaczac ten
pilates i wogole jak najwiecej chcialabym sie dowiedziec. Prosze o
odpowiedzi. Z gory dziekuje. Aaa i najwaznmiejsze:), jakich efektow mozna sie
spodziewac i po jakim czasie?
Obserwuj wątek
    • jogger Re: Pilates 11.02.05, 12:17
      www.pilates.pl
      • xeniii Re: Pilates 11.02.05, 19:30
        Ściągnij sobie z netu Winsor Pilates- fajnie się przy nich ćwiczy i są różne
        stopnie od początkowego.
        • aania79 Re: Pilates 12.02.05, 21:58
          windsro pilates sa extra ja sciągnelam sobie z netu i ćwicze
          juz 5 miesięcy, a jakie efekty!!!!!!!!!!
          • martinka2001 do aania79 12.02.05, 22:12
            witaj aania,
            chcialabym sie dowiedziec ile razy w tygodniu cwiczysz pilates i czy udalo ci
            sie wyszczuplic uda? ja tez mam winsor pilates cwicze najczesciej 4 razy w
            tygodniu, splaszczyl mi sie brzuch, schudly biodra ale uda niestety chyba nie,
            zwlaszcza kolana mam tragiczne takie "otluszczone", nie wiem czy pilates na to
            pomoze, czy musze szukac innych cwiczen
            Pozdrawiam
            • Gość: początkująca Re: Pilates IP: *.ds1-khk.adsl.cybercity.dk 13.02.05, 02:41
              Dziewczyny, a możecie podpowiedzieć, skąd ściągnąć winsor pilates? Bo jakoś nie
              mogę znaleźć żadnej strony, darmowej znaczy się;) pozdrawiam
              • martinka2001 Re: Pilates 13.02.05, 10:05
                moze przez kaaza cos znajdziesz, albo mozesz zamowic w internecie
                www.pilates.de tam chyba cos maja, albo na niemieckim ebay, ale tu komplet 3
                dvd kosztuje ponad 50 euro.
            • aania79 Re: do aania79 14.02.05, 20:30

Jesli chodzi o kolana-to tez miałam ten problem.Nie wiem czy pilates pomógł czy
              ćwiczenia z Cindy (takie po porodzie A B a szczególnie C).Tam jest mnóstwo
              ćwiczeń na te partie nóg (wykroki, podnoszenie kart).Ja ćwicze 2 razy w tyg
              zestaw C z Cindy a 2-3 pilates.Pilates pieknie rozciąga mięśnie, ciało robi się
              smukłe a nie tylko umięśnione.Cindy też sciągnęłam z Kaazy-super wersja
              niestety po japońsku-ale wystarczy patrzeć by zrozumieć.Przegrałam sobie na VCD
              i oglądam na odtwarzaczu DVD. (Przy kompie nie mam miejsca).Polecam
              wszystkim!!!! Zawsze byłam leniem i w to nie wierzyłam!A teraz siebie nie
              poznaję.
            • Gość: megi Re: do aania79 IP: *.wp-sa.pl 02.03.05, 16:04
              Zeby wyszczuplic uda musisz koniecznie wydluzac nogi podczas cwiczen i obciagac
              palce u stop - musisz sobie wyobrazic, ze wyciagasz nogi jak najbardziej w
              przestrzen. Jesli nie bedziesz przestrzegac tych zasad, uda nie tylko nie
              schudna, ale moga sie powiekszyc!
    • Gość: magda1344 Re: Pilates IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 21:56
      dziewczyny!właśnie kupiłam dvd pilates,ale pobolewa mnie kręgosłup ,czy mimo to
      mogę ćwiczyć?podobno pilates niweluje ból kręgosłupa czy to prawda?
      • aania79 Re: Pilates 14.02.05, 22:31
        Lepiej zasięgnij porady lekarza, niewiadomo jakiego pochodzenia masz
        bóle.Radziłabym byc ostrożną.
        • Gość: Kasia Re: Pilates IP: 212.122.214.* 14.02.05, 23:23
          Tez nie moge znalezc tych cwiczen Mowicie, ze przez kaaze? A moze znacie jakas
          konkretna strone z tymi cwiczeniami? I jeszcze jedno: Jakich efektow i po jakim
          czasie mozna sie spodziewac?
          Czy trzeba przy tych cwiczeniach stosowac jakas diete, czy wystarczy po prostu
          sie nie obzerac?
          • aania79 Re: Pilates 15.02.05, 09:06
            nIE MA STRONY NA KTÓREJ MOZNA SCIAGNĄC TE FILMIKI,są chronione prawami
            autorskimi, albo mozna kupić na zagranicznych stronach albo musisz sobie
            zainstalować program Kaaza do sciagania plików (lub inny tego rodzaju),
            wyszykać filmów pod nazwą" pilates" i ściągnąc na dysk.cwiczac 3 razy w
            tygodniu po ok 25min, rezygnujc ze słodyczy juz po 3-4 tygodniach zauwazysz
            zanczące efekty.Powodzenia!
      • mp23 Re: Pilates 15.02.05, 09:30
        Nam instruktorka na pilatesie powtarza, że ćwiczenia Pilates wykonywane
        nieodpowiednio mogą powodować bóle kręgosłupa.
        • dominika_t Re: Pilates 15.02.05, 10:16
          Dokładnie tak jest, pilates wzmacnia mięśnie brzucha ale jeśli jesteś
          początkująca i jeszcze są one słabe trzeba bardzo uważać, w większości ćwiczeń
          tych które się wykonuje leżąc trzeba pamiętać żeby kręgosłup lędźwiowy
          przylegał mocno do karimaty. Najważniejsze żeby myśleć nad tym co się robi,
          kontrolować każdy ruch, ćwiczyć powoli i to co najważniejsze stawiać na jakość
          a nie na ilość! Wykonasz połowę wskazanych powtórzeń, to nic za tydzień dwa
          zrobisz już wszystkie! Może wypróbuj raz lub dwa ćwiczenia w klubie, z
          instruktorem wtedy masz pewność że w domu sama nie zrobisz sobie krzywdy!
          Pilates daje dużo satysfakcji, mimo że to takie mało dynamiczne ćwiczenia :))))
          • Gość: magda1344 Re: Pilates IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 15:20
            problem w tym,że mieszkam w Częstochowie,a tu żaden z klubów nie oferuje
            ćwiczeń pilates.
            • dominika_t Re: Pilates 16.02.05, 10:55
              no tak, jeśli zajęcia odpadają to pozostaje Ci "samokształcenie", jest kilka
              książek na ten temat, chyba nawet nie najdroższe, jedną widziałam w Świecie
              Książki ma dużo zdjęć i opisów (można zamówić przez internet), pośpiech w tym
              wypadku jest w ogóle nie wskazany, wątek pilatesa był kilkukrotnie poruszany na
              forum, więc wpisz w wyszukiwarkę hasło pilates, pamiętam, że było kilka cennych
              rad co do wciągniętego brzucha i prawidłowej postawy kręgosłupa
              nie zniechęcaj się, dasz radę!
              • Gość: marta Efekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 12:16
                Czy naprawde osiagacie takie efeky jakie chcecie?
                Czy bardzo wyszczupla sie cialo? 'oponki' znikaja?
                • aania79 Re: Efekty 16.02.05, 20:24
                  Bardzo wyszczupla się ciało, ja zgubiłam juz wszystkie oponki (5-ty miesiąc
                  ćwiczę)
                  • Gość: magda1344 Re: Efekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 21:03
                    aniu napisz czy ćwiczysz w klubie czy sama w domu?Ile razy w tygodniu i czy nie
                    boli kręgosłup?
                    • Gość: Kasia Re: Efekty IP: 212.122.214.* 17.02.05, 10:49
                      Posciagalam troche cwiczen z kaazy, ale ta sa krotkie filmiki, pare po 8 minut,
                      inne po okolo 20. No i wersja angielska. Ile takie cwiczenia powinny trwac? I
                      czy ma znaczenie, z ktorym filmem bede cwiczyc, czy na kazdym sa mniej wiecej
                      te same cwiczenia? Czy znalazlby sie ktos, kto moglby mi przyslac te cwiczenia?
                      Ja wiem, ze wymaga to sporoczasu i wogole, wiec zrozumiem, jesli nikt sie na to
                      nie skusi:). Chodzi m io takie cwiczenia, ktore Wy osobiscie wykonujecie i sa
                      efekty. Jelsi n atomiast znalazlby sie ktos, kto mi to przysle, to naprawde
                      bede bardzo bardzo wdzieczna. Pozdrawiam.
                      • aania79 Re: Efekty 17.02.05, 11:02
                        Ja ćwicze w domu.Ściagnełam z Kaazy Windsor PIlates.Trwają po ok 25-30
                        min.Ćwiczę min 4 razy w tyg.Niektórzy myślą, ze te ćwiczenia nic nie dają bo
                        człowiek po nich nie jest zmęczony.Dają i to dużo.Są świetne dla leniuchów
                        którym się nie chce skakac , biegać itp.Ja po nich jestem zrelaksowana, mam
                        chęć do życia, po niewyspanej nocy nie jestem zmęczona.Bardzo polecam
                        Zawsze byłam leniem, teraz tak się uzależniłam od tych ćwiczeń jak kiedyś od
                        czekolady.Ach te endorfiny!
                        • Gość: Kasia Re: Efekty IP: 212.122.214.* 17.02.05, 20:39
                          Wlasnie, ja tez sie zastanawialam, czy to cos da, skoro te cwiczenia sa takie
                          krotkie:). No ale skoro masz doswiadczenie, to wierze na slowo. Tylko jeszcze
                          jedno, w tych roznych filmikach z kaazy niektore cwiczenia sie powtarzaja, ale
                          niektore sa inne. Czy ma znaczenie, ktore z nich wybiore? Tez beda skuteczne?
                          A... napisalas windsor, spotkalam sie z pisownia windsor i winsor, ktora jest
                          prawidlowa? Dzieki za odpowiedz:). Pozdrawiam.
                          • aania79 Re: Efekty 18.02.05, 10:42

nie wiem która nazwa jest poprawna.Mimo ze cwiczenia na pierwszy rzut oka są
                            podobne to róznią sie intensywnością.Sa bardziej dla początkujących-od tych bym
                            radziła zacząć i bardziej dla zaawansowanych, którzy wzmocnili już swój
                            korpus...
                          • martinka2001 Re: Efekty 18.02.05, 11:01
                            WINSOR jest poprawnie
                            • Gość: anka Re.pyt do aani79 IP: *.net 18.02.05, 18:25
                              cwicze od niedawna wlasnie winsor pilates ktory sciagnelam z kaazy,advanced
                              trwajacy 20 min.ale zastanawiam sie czy cwiczenie ciagle tego samego treningu
                              jest sensowne? jak Ty aniu cwiczysz?
                              • Gość: Kasia Re: Re.pyt do aani79 IP: 212.122.214.* 18.02.05, 23:13
                                Wlasnie, ja tez mam takie krotkie te cwiczenia. Czy to naprawde starczy te 20
                                czy 30 minut? Czy moze np. zrobic 2ie takie 20stominutowe serie? Pozdrawiam.
                                • aania79 Re: Re.pyt do aani79 19.02.05, 22:39
                                  Ja juz pisałam wczesniej ze oprócz pilates ćwiczę z Cindy trening C-2 razy w
                                  tyg po 40 min.Tam są bardziej dynamiczne ćwiczenia, z hantlami itp.
                                  • aania79 Re: Re.pyt do aani79 19.02.05, 22:39
                                    Wiecie ze się uzależniłam od ćwiczen, jak nie ćwicze 3 dni z rzędu to czuję sie
                                    bardzo źle. Nałóg?
                                    • Gość: Kasia Re: Re.pyt do aani79 IP: 212.122.214.* 19.02.05, 22:49
                                      Ja mam cwiczenia z Cindy, ktore kiedys byly w gazecie Vita, one trwaja 30 min.
                                      Jest napisane, ze sa to cwiczenia odchudzajace, a zatytulowane sa "Powrot do
                                      formy w 30 minut" i na kasecie sa dwa zestawy cwiczen, po 10 i 17 minut. Czy Ty
                                      masz takie same?
                                      Czy znasz cwiczenia z Jane Fonda? Co o nich myslisz?
                                      Juz chyba ostatnie pytanie:). Zastanawialam sie czy moge przed cwiczeniami
                                      pilates pocwiczyc wlasnie np. Cindy? Czy inne cwiczenia nie moga popsuc
                                      dzialania cwiczen Pilates?
                                      Pozdrawiam.
                                      • aania79 Re: Re.pyt do aani79 20.02.05, 17:45
                                        Do vity dodawali zestaw A i B, zestaw C jest bardziej intensywny.Płyta z partia
                                        A, B i C to pełna wersja, można ja kupić video ok 20 zł lub sciagnąc z netu.J a
                                        ćwicze zestaw C-trwa 40 min.
                                        • Gość: marta Re: Re.pyt do aani79 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 15:11
                                          czytalam na stronie www.pilates.pl czy jakos tak, ze na inflanckiej w warszaiwe
                                          jest pilates. bylam tam i nie widzialm nigdzie nazwy'pilates'
                                          byly inne odmiany np. hi lo, fat burning , ale nie pilates... czy pilates kryje
                                          sie pod jakas inna nazwa? chce sie zapisac!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka