Dodaj do ulubionych

Chudnę???

13.04.07, 22:01
Witam! Od trzech tygodni stosuję dietę 1000 kcal i ćwiczę na siłowni 4 razy w tygodniu. Mimo to spadek wagi jest minimalny (około kilograma). Słyszałam opinię, że na początku waga może sie nie zmieniać, bo buduje się mięśnie a one też coś ważą ale jestem w tej kwestii kompletnym laikiem i nie wiem czy to prawda. A może coś robię nie tak? To strasznie zniechęcające nie widzieć efektów swojego wysiłku. To jak to jest z tym chudnięciem???
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: Chudnę??? IP: *.softlab.gda.pl 14.04.07, 08:27
      Być może za mało jesz. Mięśni przy 1000 kcal raczej nie zbudujesz. Pogrzeb w
      wyszukiwarce :)
      Pozdr.
    • Gość: beniusia Re: Chudnę??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.04.07, 19:54
      cwiczac na silowni powinnas sie odpowiednio odzywiac. mysle, ze 1000 kalorii to
      za malo. jak wygladaja twoje posilki? spozywasz duzo bialaka?
    • Gość: maga Re: Chudnę??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 07:27
      czemu 1000kcal ?
      skoro cwiczysz to bedziesz spalala wiecej niz nie cwiczac
      skoro twoj organizm bedzie ponosil taki wysilek i dostawal tak malo kalori
      spowolnisz przemiane materii, byc moze na poczatku schudniesz szybko, ale
      problem pojawi sie kiedy przestaniesz cwiczyc albo bedziesz chciala normalnie jesc
      poza tym jesli sie wyjalowisz na 1000 to mozesz stracic energie do cwiczen po
      jakim czasie
      ja utylam ostatnio 8 kilo i jakos zamiast sie tym dobijac to mnie to zaczelo
      krecic :) moze tluszcz jakos na hormony działa ?:D hehe
      swoja droga sciagnelam z netu darmowy program dr dietman i na razie zapisuje jak
      i co jem i obserwuje od czego moge tyc (np za duzo cukrów na raz lub za długie
      przerwy w posiłkach itd.), czego jem za duzo a czego za mało
      program jest o tyle fajny ze pokazuje mi w jakim stopniu dostarczam sobie
      potrzebne pierwiastki
      powoli staram sie wprowadzac zmiany

a co do wagi to kiedy się ważysz ?
      myślę, że najlepiej ważyć się rano, po obudzeniu
      swoją drogą ja wybieram mierzenie :) w takim razie utyłam 6 cm :D
      • isiak33 Do Maga 16.04.07, 19:02
        Zawsze myślałam że żeby schudnąć to trzeba jeść mało. Ważę się zawsze rano o tej samej porze na dobrej i dokładnej wadze. Ciuchy jakby luźniejsze a waga prawie bez zmian:( Skąd można ściągnąć ten program dr dietman??? Byłabym wdzięczna za podpowiedź, może coś pomoże???
        • Gość: beniusia Re: Do Maga IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.04.07, 20:10
          malo jedzac nie zajdziesz daleko... juz tysiac razy bylo o tym co i jak nalezy
          jesc, cwiczac na silowni. uzyj wyszukiwarki :-)
          • Gość: re Re: Do Maga IP: *.ghnet.pl 16.04.07, 20:18
            malo jedzac nie zajdziesz daleko...
            Dla kazdego malo znaczy inaczej, wlasciwie nie wiemy ile je autorka, bo malo to
            w sumie nic nie znaczy. Zawsze jednak przy odchudzaniu trzeba zmiejszyc ilosc
            spozywanych kalorii. Rzeczywiscie bylo tu o tym tysiac razy. Poszukaj a
            znajdziesz duzo informacji.
        • Gość: maga Re: Do Maga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 07:50
          człowiek potrzebuje ponad 1000kcal do życia, jeśli nie uprawia sportu
          jeśli dostarczasz mniej organizm przyzwyczai się - dostosuje i spowolni
          pzremiane materii, w efekcie możesz jechać na 1000kcal i nie tracic wagi, a inna
          osoba je 2500 i cwicząc traci wagę
          wszytko jest zależne od tego ile masz wzrostu, ile ważysz co i kiedy jesz
          jeśli jemy brodukty bardziej złozone, to oragnizm traci też kalorie na ich
          rozłożenie zanim sobie przyswoi substancje odżywcze ... to właśnie substancje
          odżywcze, a nie tłuszcz, który jest zmorą ... a te substancje sa potrzebne, do
          odbudowy komórek i sprawnego działania
          ja myslę, że lepiej rozbujać organizm i pzremiane materii ... aktywnością,
          złożonymi produktami, odpowiednim sposobem odzywiania niż zmniejszać dawkę
          kalorii ... ale to moje prywatne zdanie
          na diecie 1000kcal nie jestes w stanie zapewnic sobie wszystkich substancji i to
          sie odbije za kilka lat, poza tym zeby spalac jedne rzeczy potrzebne sa inne, sa
          witaminy oi minerały, które potrzebują innych by sie wchłaniać ... inaczej
          wypłukujemy się
          poza tym lepiej jeść mniejsze posiłki częściej, dobierać je według czasu
          wchłaniania, tak aby organizm cały czas coś spalał czyli wykonywał pracę,
          zamiast zjeść coś co szybko się wchłonie, przegłodzić się przez kilka godzin i
          znów zjeść, bo to sprzyja tyciu
          tzn to są moje prywatne obserwacje, które sie do mnie odnoszą

a tu dr dietman : www.jedzdobrze.pl/drdietman2d.php

pozdrawiam :D
    • isiak33 Re: Chudnę??? 17.04.07, 23:11
      Wielkie dzięki za wskazówki i rady, dzieki Maga za namiary na super program, na pewno skorzystam. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka