samowolny 26.04.05, 09:07 już powoli czuje zapach ogniska ..jeszcze tylko cztery dniówki i zacznie sie czas majówki...byle do piątku:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szybki_wytrysk Re: coraz bliżej piątku:)) 26.04.05, 09:13 A ja robię sobie weekendo do 8-go. Jadę znowu na mazury. Szukam po internecie jak głupi przepisów na grilla: ryby i inne. Też się nie mogę doczekać. Ale nie cieszcie się , kupiłem sobie w Erze Blue connect i będe do Was pisał siedząc na rybach. Odpowiedz Link Zgłoś
m_alina Re: coraz bliżej piątku:)) 26.04.05, 09:23 szybki_wytrysk napisał: Wypoczywaj i niech Ci pszczółki, bąki i inne owady bzykają. Aaa, i napisz nam ładny raport z pobytu w urokliwym województwie szuwarowo-bagiennym. > Ale nie cieszcie się , kupiłem sobie w Erze Blue connect i będe do Was pisał > siedząc na rybach. Jak to jest kiedy się siedzi "na rybach"? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szybki_wytrysk Re: coraz bliżej piątku:)) 26.04.05, 09:30 > Jak to jest kiedy się siedzi "na rybach"? Ślisko i śmierdząco ;) Odpowiedz Link Zgłoś
m_alina Re: coraz bliżej piątku:)) 26.04.05, 09:33 Ha, wędkarstwo - sport ekstremalny:) Przyjemnych odłowów i smacznych potraw z ryb:) Odpowiedz Link Zgłoś
szybki_wytrysk Re: coraz bliżej piątku:)) 26.04.05, 09:33 Zaś co do raportu, to będziecie mieć go na bieżąco , ponieważ na łodzi będę z laptopem, mam do niego podłączone czujniki ultradźwiękowe, coby podejrzec jak bzykają się ryby. Działa do 60 metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: coraz bliżej piątku:)) 26.04.05, 09:41 szybki_wytrysk napisał: > coby podejrzec jak bzykają się ryby. jesli sie nie myle to takie zjawiska nazywa sie tarło:) Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: coraz bliżej piątku:)) 26.04.05, 09:27 szybki_wytrysk napisał: > Ale nie cieszcie się , kupiłem sobie w Erze Blue connect i będe do Was pisał > siedząc na rybach. życze ci szybki dobrego ryb brania cobyś nie miał czasu do internetowego surfowania :)) Odpowiedz Link Zgłoś
m_alina Re: coraz bliżej piątku:)) 26.04.05, 09:16 Samowolku, widać, że radość Cię rozsadza, tym bardziej życzę szybkiego upływu czasu do majówki:) Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: coraz bliżej piątku:)) 26.04.05, 09:23 m_alinko dzięki bardzo za życzenia które z wzajemnościa śle:)) a fakt aż mnie nosi i moze sobie juz w piatek wolne wezme coby z rana wyruszyć:)) przecież od pażdziernika pod namiotem nie spałem.... Odpowiedz Link Zgłoś
m_alina Re: coraz bliżej piątku:)) 26.04.05, 09:30 No tak, nie ma nic lepszego jak ten zimny dreszcz kiedy rankiem +2 st. a ptaki z regularnością budzika wyją skoro świt:) Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: coraz bliżej piątku:)) 26.04.05, 09:39 m_alina napisała: > No tak, nie ma nic lepszego jak ten zimny dreszcz kiedy rankiem +2 st. plus dwa stopnie z rana mobilizuje człeka do intensywniejszego drzewa rąbania:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kaya_ja Re: coraz bliżej piątku:)) 26.04.05, 10:03 ale Wam zazdroszczę traperzy ja też lubię wypady pod namiot i zdarzało się, że sniadanko jadłam w kilku warstwach ciuchów opatulona kocem ale warto!!! ciepełka i słonka życzę i udanych połowów Odpowiedz Link Zgłoś
szybki_wytrysk Re: coraz bliżej piątku:)) 26.04.05, 10:09 Nie zazdrość , tylko jazda :) Jeśli masz namiot , to masz wszystko ,co potrzebne jest do traperowania. Nie zapomnij o śpiworach . Przed wyjazdem sprawdź ,czy mogą się spiąć razem, Bo nie ma jak fajne bzykanko pod namiotem w śpiworach. Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: coraz bliżej piątku:)) 26.04.05, 10:13 szybki_wytrysk napisał: > Przed wyjazdem sprawdź ,czy mogą się spiąć razem, o tym powinno sie pamiętac przy kupnie śpiworów bo śpiwory są z prawym i lewym zamkiem:)) mozna tez na namiocie napisać komunikat że poszukiwana jest osoba płci odmienniej koniecznie z odwrotnym zamkiem w śpiworze w celu bezproblemowego połaczenia:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kaya_ja Re: coraz bliżej piątku:)) 26.04.05, 10:15 w jednym też można sie zmieścić :) Ps. sprawdzone:) Odpowiedz Link Zgłoś
larix31 Re: coraz bliżej piątku:)) 26.04.05, 13:35 Potwierdzam...spokojnie można się zmieścić....:)))) Pozdrawiam i życzę udanego spinania...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kaya_ja Re: coraz bliżej piątku:)) 26.04.05, 10:14 zaplanowałam wyjazd na pierwszy weekend czerwca teraz w majowy zaczynam ogniskiem pierwszym w tym roku będzie smakowicie i piwnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
szybki_wytrysk Re: coraz bliżej piątku:)) 26.04.05, 10:15 Zna ktoś jakis fajny przepis na rybę z ogniska lub z grilla ? Odpowiedz Link Zgłoś
kaya_ja Re: coraz bliżej piątku:)) 26.04.05, 10:20 a jak nic nie złowisz :) mam na myśli ryby:D Odpowiedz Link Zgłoś
szybki_wytrysk Re: coraz bliżej piątku:)) 26.04.05, 10:25 Na wszelki wypadek , kupię jakies filety , albo paluszki rybne, tudzież stek i cos tam jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś