hanka_goralka Re: Hanko 02.04.09, 15:24 sądzę, ze współczesny światowy system zniewolenia narzucony narodom przez światowe organizacje międzynarodowe zarządzane i sterowane przez masonów przygotowujące Nowy Porządek nie przewidziały, ze nie da się ogłupić ludzi na tyle, na ile sądziły, ze jest możliwe. Człowiek miał się w ich zamierzeniu stać Nowym człowiekiem łatwym do sterowania "atomatem"; to się jednak nie udało i teraz przeciwnikami globalizacji są nie tylko niszowe ruchy anarchistyczne, ale też konserwatyści i sami liberałowie. Narody są bytami realnymi i wspólnotami, ktore sprzeciwiają się budowaniu Nowego uniwersalnego Ładu i Nowego zniewolonego człowieka, którego myślenie i działanie ma być zaprogramowane i sterowane. Wszystko zostało "ładnie" zaplanowae przez Układ Trzymający władzę Światem a tu mamy coraz większy sprzeciw. Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Hanko 02.04.09, 18:18 Choć nie jestem zwolenniczką CONSPIRACY THEORY i przyczyn obecnego kryzysu szukam raczej w ułomnościach natury ludzkiej takich jak chciwość, brak empatii, chęć dominacji, strach, to z tym fragmentem Twojej wypowiedzi "teraz przeciwnikami globalizacji są nie tylko niszowe ruchy anarchistyczne, ale też konserwatyści i sami liberałowie" zgadzam się w całej pełni. Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Huryso 03.04.09, 09:42 hanka_goralka napisała: > Huryso, na a co Ty o tym sądzisz ? Muszę poczytać. Odpowiedz Link
skoonk Re: Huryso 03.04.09, 11:44 hurysa1 napisała: > hanka_goralka napisała: > > > Huryso, na a co Ty o tym sądzisz ? > > > Muszę poczytać. > > Nie udawaj, że potrafisz. Tu jest po Twojemu www.elnashra.com/articles-1-11381.html أقرّ زعماء دول مجموعة العشرين (G20) في قمّتهم، أمس، 6 نقاط اعتبروها أساسيّة لانبثاق «نظام عالمي جديد» من رحم الأزمة الماليّة العالميّة. أهمّها دعم صندوق النقد الدولي والبنك الدولي وتحفيز التجارة الدوليّة، وإطلاق «عمليّة عميقة» لتنظيف محافظ المصارف وتعزيز الشفافيّة ليبدو أنّ الجميع خرج «راضياً»! مؤشرات عديدة سبقت إعلان نتائج قمة مجموعة الدول العشرين الكبرى التي استضافتها العاصمة البريطانيّة، أمس، بعد «تحضيرات امتّدت أشهراً». ورغم هذا، فقد استحال الاتفاق بين الزعماء الذين اجتمعوا في مركز «Excel» للمؤتمرات قبل أن يخرجوا، متأخرين حوالى الساعة، بنتائج أصرّ عدد من الزعماء على عرضها شخصياً في مؤتمرات صحافيّة متفرقة. وقد كشف أحد أعضاء وفد أوروبي لـ«الأخبار» أنّ «التوافق كان غائباً حتى قبل نصف ساعة» وهو ما كان قد تسرّب من وراء الكواليس خلال دقائق الانتظار الطويلة. ويمكن القول إن معظم المقررات التي خرجت بها القمة كانت قد بدأت تدور في الأروقة منذ ساعات الظهيرة، إلا أن الجميع انتظر التفاصيل على أساس أن «الشيطان يكمن في التفاصيل»، وبحسب قراءة أولية، فإن طروحات فرنسا وألمانيا خرجت منتصرة من هذ القمة، إذ إن مبادئ إصلاح النظام المالي العالمي وضبطه كان لها حصة الأسد، بينما غابت طروحات إطلاق عملية تحفيز اقتصادي لمنع الركود التي نادى بها «الأنكلوساكسونيّون»، وهو ما كان متوقعاً أن يطالب به الرئيس الأميركي باراك أوباما إلى جانب رئيس الوزراء البريطاني، المضيف، غوردون برو Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Huryso 03.04.09, 14:52 hanka_goralka napisała: > Huryso, na a co Ty o tym sądzisz ? Zamiast sądu cytat: Cytat Prezydent Barack Obama poruszał się po Londynie "Bestią" - opancerzoną limuzyną, wyposażoną w wyrzutnie granatów, karabiny maszynowe, noktowizory i butle z tlenem. Chociaż super bezpieczna, limuzyna sprawiła trochę kłopotów: prezydencki kierowca długo próbował zawrócić ją na wąskiej Downing Street przed siedzibą premiera Gordona Browna. "Bestia" nie zrobiła wrażenia tylko na Rosjanach, bo auto prezydenta Dmitrija Miedwiediewa, limuzyna marki ZIŁ, przetrzyma nie tylko zwykły atak balistyczny czy chemiczny, ale nawet wybuch bomby atomowej. Odpowiedz Link
skoonk Re: Huryso 03.04.09, 15:13 hurysa1 napisała: aut > o prezydenta Dmitrija Miedwiediewa, limuzyna marki ZIŁ, przetrzyma nie tylko zw > ykły atak balistyczny czy chemiczny, ale nawet wybuch bomby atomowej. ZIŁ HIPOPOTAM Cadi BESTIA Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Huryso 03.04.09, 17:35 hanka_goralka napisała: > Huryso, na a co Ty o tym sądzisz ? Poczytałam i jestem przerażona. Z tego wszystkiego nic dobrego nie wyniknie. Lichwiarze nadal są najważniejsi w światowej gospodarce. Odpowiedz Link
hanka_goralka Re: Huryso 03.04.09, 21:31 tak tak a najgorsze, ze lichwiarze "wykupują Polskę" ! Odpowiedz Link
hanka_goralka Re: Huryso 03.04.09, 21:37 światowa gospodarka leży za przyczyną kilku cwaniaczków złodziei lichwiarzy, którzy potrafili okantować Amerykę na miliardy. Obama nieudolny jeszcze ich finansuje, Putin pozamykał cwaniaków miliarderów w klatkach i posłał na długie "wczasy" w tajgę. Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Huryso 03.04.09, 22:13 hanka_goralka napisała: > światowa gospodarka leży za przyczyną kilku cwaniaczków złodziei > lichwiarzy, którzy potrafili okantować Amerykę na miliardy. Obama > nieudolny jeszcze ich finansuje, Putin pozamykał cwaniaków > miliarderów w klatkach i posłał na długie "wczasy" w tajgę. Haniu. Twoja myśl jest zbyt szybka, nie doganiam jej. Odpowiedz Link
hanka_goralka Re: Huryso 04.04.09, 08:39 Huryso, to tak a propos lichwiarzy mi się skojarzyło Odpowiedz Link
hanka_goralka Re: Huryso 04.04.09, 09:16 teraz obecnie dziś - przciwnikami Globalizacji są juz wszyscy, tzw zwykli ludzie, dlatego że wszyscy już wiedzą o co w tym chodzi, wiedzą do czego zmierzają tzw pięknie organizacje międzynarodowe. oto sądy tzw zwykłych obywateli, nie związanych z żadnymi ruchami, którzy najnormalniej dość mają okradania nas i zarządzania spoza własnego kraju. Teraz rząd krajowy nie ma nic do gadania i tylko wypełnia dyrektywy przesyłane mu z wysokiej góry. Tu się nic nie dzieje na miejscu, musimy mieć tego swiadomość. Kto wywołał "kryzys" ? Ktoś napisał, że nie ma nic przeciwko zwykłym obywatelom narodu żydowskiego. Oczywiście, ma rację. Ja podobnie jak wielu obywateli tej globalnej wioski, nie cierpię tych, którzy mają w swoich paskudnych łapskach władzę, praktycznie nad całą wioską. To jest żydowska starszyzna w wiosce. Tak zwany kryzys finansowy przyczłapał do nas ze Stanów, gdzie grupa bankierów umyśliła sobie jak tu obskubać podatników z setek miliardów dolarów. Tak się składa, że na czele wszystkich najważniejszych instytucji finansowych, prawniczych i medialnych stoją przedstawiciele narodu wybranego. Nie wierze, żeby któryś z nich działał na własną szkodę lub ze zwykłej głupoty. Co to, to nie. Prezes Banku Światowego, prezes MFW lub prezes Banku Centralnego USA, czy to są żydowscy nieudacznicy, przez których cierpi teraz cały świat? A co robiła dotychczas amerykańska Komisja Nadzoru Finansowego, która dopiero teraz się "obudziła" i przesłuchuje Greenspana, który przez 18 lat był prezesem FED i zarządzał globalną wioską, a teraz stwierdza, że pomylił się w swojej ocenie wszechmocy wolnego rynku? Ja ich po prostu nie cierpię, tak bardzo jak Geremek nie cierpiał Polaków, albo jeszcze bardziej. To nie jest teoria spiskowa, takie są fakty od dziesięcioleci. Jednym z twórców tego paskudnego systemy był niejaki Rockefeller, którego syn zasiada teraz w gremium nazywanym Grupą Bilderberg, a które to gremium również nieformalnie zarządza wioską. Czy tacy ludzie wyrzekną się swojej władzy? Nigdy, będą się bawić ludźmi jak zabawkami bo taką mają fantazję. Wydają dyrektywy, w jakim sposób wydatnie zmniejszyć populację do stanu kilkuset milionów. Tymi będzie o wiele łatwiej zarządzać. Odpowiedz Link
poloeschatolo tsy!!! znajdź jakiś sposób 03.04.09, 22:55 hurysa1 napisała: > hanka_goralka napisała: > > > Huryso, na a co Ty o tym sądzisz ? > > Poczytałam i jestem przerażona. Z tego wszystkiego nic dobrego nie > wyniknie. > Lichwiarze nadal są najważniejsi w światowej gospodarce. na alternatywny sposób życia społecznego. please! Odpowiedz Link
hanka_goralka Re: tsy!!! znajdź jakiś sposób 04.04.09, 08:30 alternatywny sposób to państwa narodowe, rządzące się samodzielnie i suwerenne a nie zniewolone, zarządzane ze szczytów czy Brukseli Odpowiedz Link
najglupszy-nick Re: tsy!!! znajdź jakiś sposób 04.04.09, 09:17 hanka_goralka napisała: > alternatywny sposób to państwa narodowe, rządzące się samodzielnie i > suwerenne a nie zniewolone, zarządzane ze szczytów czy Brukseli Pomyśl o rozpadzie Jugosławi na państwa narodowe i módl się aby Twoja idea nigdy się nie ziściła. Odpowiedz Link
hanka_goralka Narody istnieją 04.04.09, 09:32 Państwa narodowe to tam zostały zlikwidowane, wcielone do 1 Jugosławii, narody nie miały możliwości rządzić się samodzielnie i suwerennie i stąd wojna w byłej Jugosławaii, stad, ze narody nie miały mozliwosci tworzyć państw narodowych. Nie da się odrębnym narodom wmówić że są 1 i zrobić z nich megapaństwa. Tak samo jak nie da sie narodom Unii Europejskiej wmówić że są 1 megapaństwem, bo są one odrębnymi bytami. Gdyby tak nie było nie byłoby wojen na świecie. Ale narody są - istnieją. I nie da się ich przekrzyczeć, jak to robi dziś Bruksela chcąc zlikwidować narody i mieć 1 myślącą tak samo masę obywateli superpaństwa łatwą do zarządzania. Należy budzić swiadomość narodową ! Mózgi unii wiedzą, ze istnienie narodów jest faktem i robią wszystko aby wynaradawiać państwa puzle Unii Europejskiej. Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Narody istnieją 04.04.09, 09:38 hanka_goralka napisała: > Należy budzić swiadomość narodową ! może wyjaśnisz co to jest? jak ci się podoba inny eksperyment państwa narodowego jakim była 3 rzesza? Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Narody istnieją 04.04.09, 09:54 Narody istnieją, ale są wymieszane i nie oddzielisz tych narodów granicami i rządami. Takie pragnienie prowadzi do wojny. Narody powinny współistnieć. Unia Europejska jest próbą takiego współistnienia, próbą najwspanialszą od czasów I Rzeczpospolitej. Jest niedemokratyczna i zbiurokratyzowana, ale jedynym pokojowym wyjściem jest poprawianie jej. Chyba nie chcesz pogrążyć kontynentu, na którym mieszkasz w morzu krwi? Odpowiedz Link
hanka_goralka Re: Narody istnieją - proszę o napój chmielowy 04.04.09, 10:37 ew dębowy ! Chmielowy, ja mam do Ciebie pytanko, do tej częsci Twojej wypowiedzi: "Jest niedemokratyczna i zbiurokratyzowana, ale > jedynym pokojowym wyjściem jest poprawianie jej. Chyba nie chcesz pogrążyć > kontynentu, na którym mieszkasz w morzu krwi? " Czyli jak rozumiem nie wierzysz w ideę pokojowego i dobrowolnego opartego na akceptacji społecznej Istnienia Unii Europejskiej, gdzie przystąpienia jak i wystąpienie z jej jej struktur jest dobrowolne i mozliwe w każdym momencie ? takie rozwiązania zawierają traktaty założycielskie Unii i choć próbuje je skomplikować (uniemożliwić) Traktat Lizboński !!! to dobrowolność przystąpienia i wystąpienia ze struktur Unii Europejskiej moze być w każdej chwili sprawdzona przez państwo o silnym poczuciu odrębności narodowej takie jak Irlandia, Polska czy Czechy, lub każde inne. A precedens taki może zostać szybko powtórzony przez inne. Dziś widać wyraźne tendencje separatystyczne z Unii, gdy przestała akcetować dobrowolość i pojawiły się w niej liczne elementy państwa totalitarnego (forsowanie traktatu lizbońskiego mimo sprzeciwu poszczególnych członków !) bardzo dobrze, ze Unia pokazała PRAWDZIWĄ TWARZ - a ta twarz jest taka, ze nic w Unii nie zalezy od rzeczywoistej woli państw członkowskich (Irlandia ma być teraz zalana milionami z budżetu Unii na propagandę Prolizbońską) sprzeciw wyrażony demokratycznie przez naród Irlandzki a wcześniej Francuski - jest dla Brukseli nic nie znaczącym oprem, który należy Przekrzyczeć i wykupić unijnymi pieniędzmi. Czy czytaliście traktat lizboński ? Unia chce się stać państwem totalitarnym, dlatego Bruksela chce płacić miliony za zgodę Irlandczyków Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: tsy!!! znajdź jakiś sposób 04.04.09, 09:27 hanka_goralka napisała: > alternatywny sposób to państwa narodowe, rządzące się samodzielnie i > suwerenne a nie zniewolone, zarządzane ze szczytów czy Brukseli to co proponujesz jest dominującym, aczkolwiek dość leciwym już, modelem. model się totalnie nie sprawdza. najgłupszy przywołał byłą jugosławię. kolejny "udany" przykład - 3 rzesza. można pewnie te katastrofy tłumaczyć, że chcieli dobrze a wyszło jak zwykle... gwoli jasności o czym dyskutujemy czy mogłabyś zdefiniować naród i zbudowane na nim państwo narodowe? Odpowiedz Link
hanka_goralka 3 Rzesza, Jugosławia, ZSRR, Unia Europejska 04.04.09, 09:46 Nie rozumiecie sprawy, podajcie przykłady na złamanie ideału państw narodowych. W byłej Jugosławii unifikowano odrębne narody. Stąd wojna. To samo czeka Unię Europejską. Rzesza niemiecka - podobój i zniewolenie odrębnych niezależnych narodów. To co piszecie to przeciwieństwo Idei państw tożsamych z narodami. Tam doszło do podoboju innych narodów. Celem jest aby państwa tożsame z narodem mogły suwerennie istnieć. Unia Europejska łamie idee państw narodowych. I unię spotka taki sam kres jak Jugosławię, rzeszę niemiecką i ZsRR. Nie jest możliwe ani zasadne likwidowanie tożsamości narodowej. Gdyby tak nie było ZSRR nie rozpadłby się. Unia to kolejna wersja tego samego. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: 3 Rzesza, Jugosławia, ZSRR, Unia Europejska 04.04.09, 09:58 hanka_goralka napisała: > > W byłej Jugosławii unifikowano odrębne narody. Stąd wojna. To samo > czeka Unię Europejską. > > Czy dla Ciebie większą wartością jest tożsamość narodowa czy ludzkie życie? Odpowiedz Link
hanka_goralka Re: 3 Rzesza, Jugosławia, ZSRR, Unia Europejska 04.04.09, 10:17 a coz to za wybory stawiasz przede mną tu nie ma wyboru między tożsamością w krwią bo wystąpienie z Unii Europejskiej jest dobrowolne tak jak przystąpienie, tak przynajmniej mówią traktaty założycielskie. Unia dziś żąda od państ członkowskich tworzenia super państwa i nie zezwala na kooperację państw w ramach Wspólnotę Ojczyzn, w związku z agresywnymi żądaniami Brukseli unię czeka poważny kryzys jeśli nie całkowity rozpad ! Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: 3 Rzesza, Jugosławia, ZSRR, Unia Europejska 04.04.09, 10:34 Wydaje Ci się tylko wydaje ci się że receptę masz a tylko o własne ego grasz rozmawiają o Bogu a szukają sposobu na następny dzień na tydzień następny wydaje Ci się że gdy zanurzysz się w Narodzie będzie tylko lepiej twierdzę, że będzie gorzej Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: 3 Rzesza, Jugosławia, ZSRR, Unia Europejska 04.04.09, 10:40 hanka_goralka napisała: > a coz to za wybory stawiasz przede mną > > tu nie ma wyboru między tożsamością w krwią bo wystąpienie z Unii > Europejskiej jest dobrowolne tak jak przystąpienie, tak przynajmniej > mówią traktaty założycielskie. > > Unia dziś żąda od państ członkowskich tworzenia super państwa i nie > zezwala na kooperację państw w ramach Wspólnotę Ojczyzn, w związku z > agresywnymi żądaniami Brukseli unię czeka poważny kryzys jeśli nie > całkowity rozpad ! hanko jako przedstawicielka goralenvolk załóż własne państwo narodowe z rodzimą klasą próżniaczą Odpowiedz Link
hanka_goralka Re: 3 Rzesza, Jugosławia, ZSRR, Unia Europejska 04.04.09, 10:47 tak się składa że jestem przedstawicielką państwa i narodu polskiego a nie innego. A naród polski mimo silnej masowej indoktrynacji przez niemieckie i lewackie media, które dziś go wynaradawiają wraz z "własnym" rządem ma wciąż silne poczucie przynależności do tego polskiego państwa i narodu i nie potrzebuje kreować się na kosmopolitów. Silne narody Unii takie jak Niemcy bardzo dbają o swoją narodową Tożsamość. Niemcy są wychowywani i edukowani w duchu narodowym i Polska powinna dbać o to samo u swoich obywateli. Niestety rząd Tuska jest tak proniemiecki, że dokonuje wynaradawiania własnych obywateli, przciwko czemu protestują już !!! profesorowie wyższych uczelni. Kręgi Naukowe (!) widzą dziś konieczność nauczania alternatywnego do szkoły, tak jak w czasie wojny i okupacji - dziś polska nauka widzi konieczność edukacji równoległej do szkoły, która jest odgórnie deprawowana i wynaradawiana. Odpowiedz Link
tw.ubek Re: Góralko Hanko... 04.04.09, 10:55 poloeschatolo napisała: > jako przedstawicielka goralenvolk załóż własne państwo narodowe z rodzimą klasą > próżniaczą ...krasny leśny mój kwiecie Tobie jednej na świecie powiem co to jest żal... Żal mi tych polo-eschatolo-chnielowo-napitych LEWACKICH TROLI !!! Obawiam się, że wkrótce wiosennie się pożegnasz z panujacą tu zimą. Podobnie jak wielu nicków z WuBeCji przed Tobą. Odpowiedz Link
hanka_goralka Re: Góralko Hanko... 04.04.09, 11:06 Towarzyszu, dla mnie to jest też jasne jak słońce a przynajmniej wielce prawdopodobne wiosną jednak nie czas się przejmować wieczną zmarzliną Kij zawsze ma dwa końce, A sroka nogi dwie, To jasne jest jak słońce I każdy o tym wie. Gdy grać na trąbie słoń chce, Nie potrzebuje nut, To jasne jest jak słońce, To proste jest jak drut ! Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Góralko Hanko... 04.04.09, 11:14 hanka_goralka napisała: > Towarzyszu, dla mnie to jest też jasne jak słońce > a przynajmniej wielce prawdopodobne > wiosną jednak nie czas się przejmować wieczną zmarzliną > > Kij zawsze ma dwa końce, > A sroka nogi dwie, > To jasne jest jak słońce > I każdy o tym wie. > > Gdy grać na trąbie słoń chce, > Nie potrzebuje nut, > To jasne jest jak słońce, > To proste jest jak drut ! Gratuluję podwyższonego poziomu estrogenu. Odpowiedz Link
hanka_goralka Re: Góralko Hanko... 04.04.09, 11:25 dziękuję uprzejmie, mam wysoki poziom estrogenów na codzień ! jak każda kobieta a mógbyś zdradzić z czego wnioskujesz na temat wskaźników moich hormonów ? a moze odwracasz uwagę od tematu ? Forum bez cenzury - czy cenzurowane przez forumowiczów wątkami pobocznymi ? Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Góralko Hanko... 04.04.09, 11:59 hanka_goralka napisała: > dziękuję uprzejmie, mam wysoki poziom estrogenów na codzień ! > jak każda kobieta a mógbyś zdradzić z czego wnioskujesz na temat > wskaźników moich hormonów ? a moze odwracasz uwagę od tematu ? Forum > bez cenzury - czy cenzurowane przez forumowiczów wątkami pobocznymi ? To nie tak. Ja jestem dość zużyty (nie mam marzeń). Nie chce mi się ludzkości na prostą drogę wyprowadzać. Po prostu jestem cynikiem... i chciałbym spokoju niebycia. Odpowiedz Link
hurysa1 Re: tsy!!! znajdź jakiś sposób 04.04.09, 18:12 hanka_goralka napisała: > alternatywny sposób to państwa narodowe, rządzące się samodzielnie i > suwerenne a nie zniewolone, zarządzane ze szczytów czy Brukseli Haniu. Czy Polska Tatarka przynależy do narodu polskiego czy do tatarskiego czy też do obu? Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: tsy!!! znajdź jakiś sposób 04.04.09, 20:31 hurysa1 napisała: > hanka_goralka napisała: > > > alternatywny sposób to państwa narodowe, rządzące się samodzielnie > > i suwerenne a nie zniewolone, zarządzane ze szczytów czy Brukseli > Haniu. > Czy Polska Tatarka przynależy do narodu polskiego czy do tatarskiego > czy też do obu? jest jeden bóg i jeden tylko naród wybrany reszta to niewiernych horda Odpowiedz Link
kolejar Re: tsy!!! znajdź jakiś sposób 05.04.09, 01:59 poloeschatolo napisała: > jest jeden bóg > i jeden tylko naród wybrany > reszta to niewiernych horda Naród Wybrany to Żydzi. Maryja i Jezus to Żydzi. Nie sądzę, żeby Jezus życzył sobie, by w zemście za Jego ukrzyżowanie jacyś oszołomi mścili się na Żydach. Tym bardziej, że przez Chrzest Św. sami stali się Żydami. Tak więc mamy konflikt wewnątrz sekt żydowskich: sekta rom-kat kontra sektom judaistycznym. Klasyczna wojna domowa. Obalmy Schengen, zbudujmy jeszcze więcej granic (we Wr. to 1/2 Niemcy, a Goralenvolk to przecież nie Polacy z Hanką na czele - g... nie Polka!), a będzie ślicznie, SAMOWYSTARCZALNIE a CZYSTO!. Ojciec Tadeusz CssR na Prezydenta Czystych Polaków! Precz z Żydami! Już w Wielkim Tygodniu chyba pozbieram się w końcu i pójdę do Kahału zapisać się na kurs Hebrew. A jak nie wyrobię psychicznie zaraz, to znów zadzwonię do Evy i potem tradycyjnie natychmiast kupię bilet na EC "Wawel" - wcale nie do Królewskiego Stołecznego Miasta - odwrotnie! - HH! W tym hanseatyckim kraju dotąd nie byłem prześladowany jak tu. A w ogóle to jednak pewnie ku szczęściu hanko-podobnych najlepiej mi będzie w kibucu - nawet na granicy z Libanem pod ostrzałem Hamasu. Wolę to niż obciach tutejszy. Wręcz szkoda, że się tak zestarzałem, że mnie do Cahalu nie wezmą (wiek popoborowy ). Odpowiedz Link
hanka_goralka Re: tsy!!! znajdź jakiś sposób 05.04.09, 10:57 Kolejarzu daruj sobie osobiste wycieczki, ja nikogo nie prześladuję i nigy nie przesladowałam. Jak byś nie wiedział (a to wynika jasno z Twoich postów), to - każdy naród ma prawo do samostanowienia. Istnienie mniejszosci narodowych w państwach jest naturalną sprawą i nikt ich nie ma prawa prześladować, zresztą Żydzi, na których się powołujesz nie są w Polsce prześladowani. Jest to oczywisty absurd, bo Żydzi od 20 lat rządzą Polską. Prezydenci Żydowskiego pochodzenia, rządy złożone w większość z Żydów czynią Twoje wywody śmiesznymi. Żydzi w Polsce nigdy nie byli i nie są prześladowani, cieszą się wręcz większym zakresem praw i wolności (nieformalnym) niż Obywatele pochodzenia nieżydowskiego. Więc prosiłabym Cię na przyszłość o wyważenie swojej wypowiedzi i bliższe rzeczywistosci przemyślenia. Sam bez przerwy roztaczasz wizje swoich przodków działających w strukturach państwowych, gdyby Żydzi w Polsce byli prześladowani nie mogliby zajmować tak zaszczytnych stanowisk a dowody niezbite masz we własnej rodzinie. Proszę zatem o zaprzestanie konfabulacji, bo jest ona bardzo "wysokich" lotów, Żydzi w Polsce zawsze cieszyli się swobodami religijnymi, politycznymi i przywilejami nadawanymi już przez królów polskich, za co powinni Polskę sławić na całym świecie. Gdy cały świat prześladował Żydów tu znajdowali schronienie i mogli rozwijać swobodnie swoją działalność. Dziś jednak zamiast Polskę budowac i sławić za warunki jakie przez wieki storzyła Żydom - domagają się od Polski i podatników MILIONOWYCH odszkodowań. To ma prawo nie podobać się obywatelom polskim. ............................................................. Narody Zjednoczone uznają również istnienie kolektywnych praw człowieka, których podmiotem jest wspólnota ludzi, naród. Zgromadzenie Ogólne, w rezolucji 421.V, przyjętej 2 grudnia 1950 roku, prawo ludów i narodów do samostanowienia określiło jako "fundamentalne prawo człowieka." Deklaracja w sprawie przyznania niepodległości krajom i narodom kolonialnym, przyjęta przez ZO 14 grudnia 1960 roku, stanowi, że "wszystkie ludy mają prawo do samostanowienia; na mocy tego prawa określają według własnej woli swój status polityczny i swobodnie rozwijają swoje życie gospodarcze, społeczne i kulturalne. Prawo narodów do samostanowienia zostało umieszczone w art. 1 zarówno Paktu Praw Obywatelskich i Politycznych, jak i Paktu Praw Gospodarczych, Społecznych i Kulturalnych, a następnie potwierdzone w Deklaracji Wiedeńskiej i Programie Działań, przyjętych na zakończenie II Światowej Konferencji Praw Człowieka w 1993 roku. Odpowiedz Link
najglupszy-nick Re: tsy!!! znajdź jakiś sposób 05.04.09, 11:08 Mi się wydaje, że od dłuszego czasu Polską rządzą Kaszubi Odpowiedz Link
hanka_goralka Re: tsy!!! znajdź jakiś sposób 05.04.09, 10:43 Haniu. > Czy Polska Tatarka przynależy do narodu polskiego czy do tatarskiego czy też do > obu? do tego, do którego się poczuwasz kazdy przynależy do tego narodu, z którym się utożsamia Odpowiedz Link
tw.ubek Re: tsy!!! znajdź jakiś sposób 05.04.09, 11:10 hanka_goralka napisała: > Haniu. > > Czy Polska Tatarka przynależy do narodu polskiego czy do > tatarskiego czy też do > > obu? > > do tego, do którego się poczuwasz kazdy przynależy do tego > narodu, z którym się utożsamia Tym bardziej, że według wiedzy naszych służb hurysa, cenzorszip, chlorofil, napoj"chmielowy" i tsy, piszą z jednego adresu. Jeżeli mimo to nie posiadają meldunku, ani określonego obywatelstwa, proponuję by może poWałęsali się śladami banity Koziołka Matołka. Odpowiedz Link
najglupszy-nick Re: tsy!!! znajdź jakiś sposób 05.04.09, 11:31 tw.ubek napisał: > > Tym bardziej, że według wiedzy naszych służb hurysa, cenzorszip, chlorofil, > napoj"chmielowy" i tsy, piszą z jednego adresu. Jeżeli mimo to nie posiadają > meldunku, ani określonego obywatelstwa, > proponuję by może poWałęsali się śladami banity Koziołka Matołka. Zapomniałeś dodać, że z tego samego adresu pisze tw.ubek, skoonk, kolejar, hanka_goralka, zbyleon, sztuk6mistrz, poloeschatolo i map4 i całe WBC to rozmowa schizofrenika samego z sobą. Odpowiedz Link
najglupszy-nick Re: tsy!!! znajdź jakiś sposób 05.04.09, 11:11 hanka_goralka napisała: > Haniu. > > Czy Polska Tatarka przynależy do narodu polskiego czy do > tatarskiego czy też do > > obu? > > do tego, do którego się poczuwasz kazdy przynależy do tego > narodu, z którym się utożsamia Czyli do obu Hurysa nie może. Musi wybrać. Przepierdolone. Odpowiedz Link
tw.ubek Re: tsy!!! znajdź jakiś sposób 05.04.09, 11:22 najglupszy-nick napisał: > hanka_goralka napisała: > > > Haniu. > > > Czy Polska Tatarka przynależy do narodu polskiego czy do > > tatarskiego czy też do > > > obu? > > > > do tego, do którego się poczuwasz kazdy przynależy do tego > > narodu, z którym się utożsamia > > > Czyli do obu Hurysa nie może. Musi wybrać. Przepierdolone. Wy tu ob. najgłupszy-nickt nie uzywajcie publicznie zwrotów uznanych za obraźliwe. Wiemy,że też piszecie z tego lokalu, tworzycie komunę anarchistyczną, uprawiacie terror cybernetyczny oraz magię. No! Odpowiedz Link
hurysa1 Re: tsy!!! znajdź jakiś sposób 05.04.09, 12:48 hanka_goralka napisała: > do tego, do którego się poczuwasz kazdy przynależy do tego > narodu, z którym się utożsamia Poczuwam się do obu - myśląc najczęściej używam języka polskiego, ale czuję się bardzo związana z tradycjami moich przodków. Odpowiedz Link
poloeschatolo jak pies bezpański jestem niczyj 05.04.09, 13:13 hanka_goralka napisała: > Haniu. > > Czy Polska Tatarka przynależy do narodu polskiego czy do > > tatarskiego czy też do obu? > > do tego, do którego się poczuwasz kazdy przynależy do tego > narodu, z którym się utożsamia ja się do żadnego narodu nie poczuwam. polak? mówię i myślę po polsku, a z osobnikami o podobnych cechach jestem w stanie się porozumiewać. nie jestem z narodowości kaszubskoplatformskiej ani raśśląskiej. jestem breslauerem ale to nie narodowość. zostałem ochrzczony ale chciałbym być buddystą. czy do bycia sobą potrzebna jest etykieta narodowościowa? Odpowiedz Link