Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

tytanowy łańcuszek

19.09.05, 23:18
    heyka ludziska
    poszukuje wytrwale, lecz bez rezultatu łańcucha do roweru ale tytanowego.
    stal jak wiadomo się rozciąga i jest materiałem izotropowym, a ja chce troche
    poeksperymentować ze swoim dwukółkiem.
    Obserwuj wątek
      • arteq Re: tytanowy łańcuszek 19.09.05, 23:38
        1. Bez sensu
        2. Kto powiedział, że stal jest materiałem izotropowym?
        • nocniczek1 Re: tytanowy łańcuszek 19.09.05, 23:53
          1. z sensem
          2. ja to mówię i wiem co mówię. a jak nie wierzysz to do szkoły głombie po
          nauke zasuwaj, albo sie nie wypowiadaj w nieznanej ci materii, bo tylko
          zasmiecasz forum.
          • roweroraffi Re: tytanowy łańcuszek 20.09.05, 08:04
            nocniczek1 napisał:

> o do szkoły głombie po
            > nauke zasuwaj

Nocniczku, kultury trochę byś okazał, inaczej nikt tu Ci raczej pomagał nie będzie.
            • nocniczek1 Re: tytanowy łańcuszek 20.09.05, 09:29
              nawzajem
          • skeler Re: tytanowy łańcuszek 20.09.05, 10:25
            > 2. ja to mówię i wiem co mówię. a jak nie wierzysz to do szkoły głombie po
            > nauke zasuwaj, albo sie nie wypowiadaj w nieznanej ci materii, bo tylko
            > zasmiecasz forum.

ja sie na metalach nie znam, ale sadzac po poziomie dyskusji to twoja wiedza
            nie powinna przekraczac poziomu gowniarza... zreszta wszystkie twoje posty sa
            na takim poziomie i tylko zasmiecaja forum, wiec postanowilem zablokowac twoj
            kolejny login...
            • wader9 Re: tytanowy łańcuszek 20.09.05, 11:16
              oki . no problem . blokuj se jak ci się nudzi.
              wiedz tylko że
              skoro ja sześdzieciolatek jestem gówniarzem to ty
              Skeler musi być plemnikiem znanego dyrygenta znanego poznańskiego chóru.
              • skeler Re: tytanowy łańcuszek 20.09.05, 12:40
                > oki . no problem . blokuj se jak ci się nudzi.
                > wiedz tylko że
                > skoro ja sześdzieciolatek jestem gówniarzem to ty

albo masz problemy z glowa na starosc, albo jak faktycznie zauwazyles probojac
                podac swoj wiek jestes na poziomie szesc... (szescioletniego) ...dziecio...
                (dziecka) ...latek (ktore potrafi nawet pokazac na palcach ile ma lat;-)
                • batory555 Re: tytanowy łańcuszek 20.09.05, 13:00
                  Święta racja. A pomysł zakładania forum, które ma zrzeszac wszystkich tych,
                  którzy zostali tu zabanowani dodatkowo to potwierdza. To jest po prostu
                  żałosne, że tacy jak nocniczek mają czelnośc wytykac komuś brak kultury.
                  Dorośnijcie... <złe słowo> DOJRZEJCIE.
          • arteq Re: tytanowy łańcuszek 20.09.05, 16:52
            1. Twoje pieniądze - twój problem. Dla mnie możesz sobie założyć nawet łańcuch
            pozłacany (są takie).
            2. Nie wiem co chcesz osiągnąć obrażając mnie, ale raczej ci się nie udało.
            3. Do szkoły cały czas chodzę i nie narzekam.
            4. Właściwości substancji (w tym właśnie izotropia/anizotropia) zależą od
            sposobu obróbki (np mechanicznej) a nie tylko od tego z czego dana próbka jest
            wykonana. W przypadku stali o właściwościach [an]-izotropowych decyduje np
            walcowanie, dzięki któremu zmiania się struktura krystaliczna. No ale taki
            ekspert jak ty napewno o tym wszystkim wie.
            5. Co do zaśmiecania forum, to TY wysłałeś tutaj post KOMPLETNIE niezwiązany z
            tematyką Warszawskiej Masy Krytyczne, a dodatkowo nie oznaczyłeś go [OT]. Dziwie
            się, że skeler jeszcze go nie wywalił :-)
            • skeler Re: tytanowy łańcuszek 20.09.05, 18:18
              > 5. Co do zaśmiecania forum, to TY wysłałeś tutaj post KOMPLETNIE niezwiązany z
              > tematyką Warszawskiej Masy Krytyczne, a dodatkowo nie oznaczyłeś go [OT].
              Dziwie się, że skeler jeszcze go nie wywalił :-)

bo skeler jest bardzo tolerancyjnych nawet dla kretynow (wbrew temu co z zalem
              pisza na alternatywnych forach) i kasuje posty w skrajnych sytuacjach (lub jak
              ma akurat taki humor;->
              ale proponuje juz skonczyc dyskusje o rodzajach metali bo przed
              zainteresowanycm jeszcze duzo zdobywania wiedzy i doswiadczenia zanim zrozumie
              o co chodzi w dyskusji ktora zaczal. (jak ma tyle lat co twierdzi, to w tym
              zyciu juz chyba mu sie to nie uda - a jesli wiek mu sie pomylil, to ma jakies
              zaburzenia osobowosci)
      • thnd_wwl Re: tytanowy łańcuszek 20.09.05, 06:45
        Tytan stosowany w łańcuchach jest tylko do wykonywania sworzni. Same ogniwa sa stalowe. Coś takiego robi chyba Conex. Jeden z najwyższych modeli.
        Co izotropii stali nie zgodze się w tym z tobą. Fakt, że idealny model stali zakłada izotropie, nie znaczy że tak jest w rzeczywistości. Ogniwa łańcucha są robione ze stali walcowanej, przez co materiał z założenia staje się anizotropowy. A sam łańcuch będzie rozciągał się zawsze, bez względu na to z czego będzie wykonany.
        • sebias Re: tytanowy łańcuszek 20.09.05, 23:21
          Witam!

thnd_wwl napisał:
          > A sam łańcuch będzie rozciągał się zawsze,
          > bez względu na to z czego będzie wykonany.

Chyba, że założymy idealne warunki pracy: bez tarcia itepe.

Ale powszechnie wiadomo, że bez tarcia to nie ma zabawy <lol>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka