Dodaj do ulubionych

Dziękuję za uwagi

09.11.11, 16:49
Na wstepie zaznaczam, ze nie mam absolutnie zadnego interesu w tym aby reklamowac czyjekolwiek osiagniecia na polu walki z rakiem. Moje wystapienia zawsze byly w 100% bezinteresowne, bo lubie byc uczynny. Podkreslam równoczesnie, ze kierujac do materialów internetowych, zachowywalem calkowita bezstronnosc. Czy zapoznanie sie z budzacym kontrowersje materialem jest czyms niestosownym? Jedni moga miec sceptyczne podejscie, ale sa i tacy, którzy dotknieci ta choroba skorzystali by z kazdego sposobu, który daje chocby cien powodzenia. Niekiedy nawet sama nadzieja jest dobrym katalizatorem do zwalczenia choroby. Bywa tez, ze kombinacja kilku metod jest równiez skuteczna. Ale zdarza sie tez i tak, ze proste metody moga sie wydawac nieskuteczne wlasnie poprzez swoja prostote. Nalezy tez pamietac o tym, ze walka z rakiem to równiez profilaktyka. Nie od dzis bowiem wiadomo, ze witamina C dziala przeciwrakowo. Badacze poswiecaja swój czas na odkrycia, publikuja fakty, statystyki wyzdrowien, metody leczenia itp. Na pewno z tego chca miec równiez korzysc materialna, co specjalnie nie dziwi. Odnosnie zarzutu, ze witamina C nie skutkuje: owszem, bylo tam o witaminie C. Niemniej, wystarczy ze zwiazki chemiczne róznia sie drobna budowa, a moga miec zupelnie inne oddzialywanie / skutek. Witamina C to E 300, a na stronie mowa jest o zwiazku chemicznym E 303. Róznica miedzy pierwszym a drugim jest taka, ze ten pierwszy ma budowe C6H8O6, a ten drugi (askorbinian potasu) C6H7O6.
Prawdopodobnie zrezygnuje z pisania na tym forum. Wszystkie bowiem informacje o metodach leczenia, które sa przez nauke aprobowane i stosowane, sa zapewne potrzebujacym leczenia znane, a przynajmniej latwo osiagalne - chocby za posrednictwem N-dr. Jezeli sie pojawia nowa metoda i jest od razu kwestionowana, to szkoda mojego czasu na dzielenie sie takimi informacjami, które na dodatek sa usuwane. Jezeli ktos uwaza, ze tylko osiagniecia oficjalnej medycyny sa cacy, a badaczy poza nia sa be, to ja nie widze sensu pisania o nich.

P.S.
Natomiast nie ukrywam, ze mam interes w tym, zebyscie przejrzeli swoje apteczki domowe, rówiez i w swoim interesie. Wyjasnienie na: www.eioba.pl/a/3ewj/apteczka-domowa
Obserwuj wątek
    • ammazuko_powrot Re: Dziękuję za uwagi 09.11.11, 21:57
      Problem pojawia się wtedy jeśli pacjent rezygnuje z leczenia chemią na rzecz różnych specyfików.A do tego przekonuje innych, że chemia to samo zło.
      W chorobie nowotworowej każda decyzja może okazać się tą właściwą lub nie.
      Ale nikt nie ma prawa narzucać innym swojego zdania.
      • al.1 Re: Dziękuję za uwagi 10.11.11, 13:10
        Ja tylko informuję. Nie narzucam, nie wyrażam swojego stanowiska.
        • scept89 Re: Dziękuję za uwagi 10.11.11, 23:13
          al.1 napisał:

> Ja tylko informuję. Nie narzucam, nie wyrażam swojego stanowiska.

Bzdura. Napisales np:

"""
          Róznica miedzy pierwszym a drugim jest taka, ze ten pierwszy ma budowe C6H8O6, a ten drugi (askorbinian potasu) C6H7O6.
          """

Moze zanim "poinformujesz" zadaj sobie ten trud sprawdzenia o czym "informujesz"?
          Bo dla mnie sa to "informacje" w stylu " Ksiezyc zbudowany jest z zoltego sera Gouda".

• al.1 Re: Dziękuję za uwagi 11.11.11, 13:53
            Siejesz dezinformacje i stawiasz falszywy zarzut.
            Po pierwsze ktos napisal cos w stylu, zeby skasowac mój post, bo witamina C nowotworów sie nie leczy. Racja, ale w zwiazku z ta uwaga, pozwolilem sobie na wyjasnienie, które uzupelniam: witamina C to:
            1.E300 kwas askorbinowy
            2.E301 askorbinian sodu
            3.E302 askorbinian wapnia
            4.E303 askorbinian potasu
            I chodzilo o ten ostatni.
            A dlaczego? Nie powiem.
            Tyle sprostowania z mojej strony.
            I o co tyle szumu?

--
            Bierz sprawy w swoje rece... i w nogi
            • jl58 Re: Dziękuję za uwagi 11.11.11, 15:12
              Nie pisz tych bzdur, bo jeśli ta vit C by działała, to dlaczego tyle osób umiera na raka a lekarze nie wiedzą o tym "cudzie" który opisujesz. Chcesz od chorych wyrwać kasę, bo oni są gotowi na każdy lek, który ktoś im zaproponuje. Wstydź się pisać takie bzdety.
              • al.1 Re: Dziękuję za uwagi 11.11.11, 16:04
                Twoje insynuacje poszly za daleko. Material przedstawilem, bylo sie z czym zapoznawac i byl opisany mechanizm dzialania. Jak móglbym chciec od chorych wyrwac kase? Nawiasem mówiac, wydatek na to jest groszowy. Posuwasz sie za daleko w swoich niewybrednych uwagach. Czy ja napisalem, ze to w 100% leczy? Ja sie na ten temat nie wypowiadam.

Teraz juz jestem przekonany, zeby tu wiecej nie wystepowac.

Zegnam
            • scept89 KC6H7O6 11.11.11, 20:24
              al.1 napisał:
              > Siejesz dezinformacje i stawiasz falszywy zarzut.

Wroc jak juz dowiesz sie jaki jest wzor na askorbinian potasu. Skoro roi ci sie ze kogos informujesz/edukujesz to moze najpierw wyedukuj sie sam. Z chemi pala.
              Brak wiedzy na poziomie pierwszego kursu chemii w podstawowce.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka