374.4w 09.08.06, 22:54 taką zwykłą, wynikającą z kalendarza. I od wczoraj panikuję, wpadam w histerię. Tłumaczenie sobie, że to zwykła kontrola nic nie daje, rozum odmawia posłuszeństwa, górę biorą emocje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amj02 Re: jutro idę na kontrolę 10.08.06, 00:05 Traktuj to jak zwykla rutyne. Przynajmniej ja tak robie. Lubie swoich lekarzy , czuje sie bezpiecznie.Ja juz medytuje bo za kilka miesiecy nie beda mnie chcieli widziec co 4 miesiace. W ogromna panike wpadam jesli przyslowiowo "cos minie gdzies strzyknie", jesli nawet jest to zwykle przeziebienie . Wowczas moja wyobraznia zaczyna dzialac.Powiem Ci ,ze ostatnio czytalam na naszym forum " nasze historie "czy cos takiego.Znowu po przeczytaniu panikuje i dopatruje sie roznych rzeczy u siebie.Chyba powinnam omijac duzym kolem przykre historie. Odpowiedz Link
mania60 Re: jutro idę na kontrolę 10.08.06, 09:23 Stres, lęk , depresja t o najlepsza pożywka dla naszych chorób, dlatego musisz znaleźć sposób na pozbycie się tego lęku. Ja to sobie tłumaczę tak;jak coś ma być, to lepiej wiedzieć , wtedy mam szanse na leczenie, a niewiedza jest najgorsza.Jestem już 3 lata po skonczeniu leczenia bardzo poważnego stanu ( IV stopien zawansowania), ale nie daje strachowi odebrać mi przyjemności życia , nawet godzinki!. Bądź dobrej myśli. Trzymam za ciebie kciuki. Damy radę !!!!!!!! Odpowiedz Link
b_a_l_b_i_n_k_a Re: jutro idę na kontrolę 10.08.06, 09:48 Tak to już jest przed kontrolami :-) Musisz ją przejść i już. A pojutrze już będzie po kontroli :-)I wtedy, czego Ci z całego serca zyczę :-), odetchniesz. Odpowiedz Link
morelka29 Re: jutro idę na kontrolę 10.08.06, 10:28 czesc!!! doskonale zdaje sobie sprawe z tego co czujesz!!! Ja bylam wczoraj na kontroli i dwie noce wstecz nie moglam spac, budzilam sie co chwile cala zlana potem, byle co doprowadzalo mnie do placzu i paniki ...... Na szczescie wszystko jest ok! Takze te nasze "stresowanie sie" przed kontrola wydaje mi sie ze jest normalne! Kazdy ma nadzieje ze bedzie wszystko w porzadku, ale ze strachu boimy sie w to uwierzyc i nie panikowac, zeby potem sie nie rozczarowac! Trzymaj sie i daj koniecznie znac jak poszlo! POzdrawiam goraco! Odpowiedz Link
374.4w Re: jutro idę na kontrolę 10.08.06, 20:30 Było bardzo miło, pani doktor zachwycała się moją blizną i tym, że chodze w krótkich spódnicach. Nie mogła uwierzyć, że moja biedna noga jest po radioterapii. Dziś był tylko rtg klatki. w pazdzierniku USG blizny, bardzo odległe te terminy. W Instytucie (Kraków)pozmieniało się. Na drzwiach przychodni radioterapii(pok. 15) nowe -dla mnie, poprzednio byłam na kontroli w kwietniu-nazwiska i przyjęła mnie nowa dla mnie pani doktor. I jak pisałam b. miła. Lekarz, do którego wczesniej chodziłam nigdy nie zachwycał sie tak moją nogą ;)(jej dobrym stanem). Pare dni temu koleżanka stwierdziła, że jest we mnie spokój i radość jakbym ćwiczyła jogę. A wczoraj kolega, że jestem zgorzkniała. Hmm, jak różnie można widzieć tego samego człowieka. Wszystkim zyczę duzo siły, pogody ducha. Dobrze, że jesteście i można napisać te parę(naście-?)słów. Ci, którzy "tam" nie byli nie zrozumieją. Pozdrówka Krystyna Odpowiedz Link
374.4w Re: jutro idę na kontrolę 11.08.06, 17:20 ojej, chyba tak. Magdalena P.....??? nie pamietam reszty z tego zachwytu. Odpowiedz Link
esosna2 Re: jutro idę na kontrolę 16.08.06, 22:29 Jutro mam kontrole i tez sie bardzo denerwuje,poniewaz na poczatku mojej choroby usłyszałam od mojej pani doktor,ze nalezy liczyc sie z nawrotami.Wiec jak sie tu nie denerwowc,czy to juz czy bedzie ok. Odpowiedz Link
374.4w Re: jutro idę na kontrolę 08.10.06, 13:20 odgrzebałam swój stary watek, we czwartek kontrola USG i od razu z wynikiem do Pani doktor, jeszcze jestem spokojna trzymajcie kciuki Odpowiedz Link
mania60 Re: jutro idę na kontrolę 08.10.06, 14:08 Będzie dobrze, MUSI BYĆ DOBRZE I JUŻ!!!!!!!!!!! Trzymaj się cieplutko. Odpowiedz Link
gontcha Re: jutro idę na kontrolę 08.10.06, 14:41 TRZYMAMY MOCNO !!! wszystko będzie oki :)) Odpowiedz Link
koofel Re: jutro idę na kontrolę 08.10.06, 16:29 Witam.Ja również jestem przed badaniem kontrolnym.Jadę w środę 11 bardzo się denerwuję ,jestem nerwowa i na niczym nie potrafię się skupić.Niech już będzie ta środa.Proszę trzymać za mnie kciuki.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
b_a_l_b_i_n_k_a Re: jutro idę na kontrolę 09.10.06, 10:34 No to jak dziewczyny? Będzie tak jak poprzednio, czyli dobrze :-) Trzymam kciuki mooocnnooo!:-))) Odpowiedz Link
esosna2 Re: jutro idę na kontrolę 09.10.06, 10:45 koofel trzymam kciuki,mnie to czeka w listpoadzie,tez rak jajnika,tyle ze ja jestem dopiero dziesięc miesięcy po chemii,pozdrawiam ewa. Odpowiedz Link
koofel Re: jutro idę na kontrolę 12.10.06, 19:09 Witam.Cieszę się.Wrociłam z badań.Wszystko w porządku.Następny termin w marcu.Zyczę wszystkim takich wiadomości.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
esosna2 Re: jutro idę na kontrolę 13.10.06, 10:00 mTo bardzo dobre wieści ,również się cieszę,pozdrawiam .Ewa Odpowiedz Link