chlopak1988 Re: Moczówka prosta 22.05.07, 18:51 Mam w rodzinie bliską mi osobe chorą na tą chorobe. Lekarze wykryli guz na przysadce i zakwalifikowali do opercji, czy można leczyć to bez operacji łykając tylko hormony? Może ktoś słyszał o podobnej sytuacji i ma podobne doświadczenia? Bardzo prosze o odpowiedź. Odpowiedz Link
jz10 Re: Moczówka prosta 22.05.07, 20:53 Witam, moja mama od 30 lat choruje na moczowke prosta, bierze lek Minirin, syntetyczny hormon. Nie miala robionych od lat badan, ale wiem, ze mozna zyc bez wiekszych problemow z ta choroba. Czy ten guz ma cechy zlosliwe? Jesli nie zastanawialabym sie czy to leczyc operacyjnie? Co mowi endokrynolog, onkolog?? Z pozr, J. Odpowiedz Link
chlopak1988 Re: Moczówka prosta 22.05.07, 20:58 Z tego co mówią to niezłośliwy, ale ponoć operacja jest wskazana. Jaka przyczyna była moczówki prostej u Pani Mamy? Dziękuje z góry za odpowiedź. Odpowiedz Link
jeanne72 Re: Moczówka prosta 23.05.07, 22:13 Tylko lekarz może zadecydować o sposobie postępowania. Pytanie ludzi na forum nie ma sensu, bo terapię u każdego dobiera się indywidualnie, dla każdego pacjenta. W jakim wieku jest ta osoba? Od kiedy ma objawy moczówki? Odpowiedz Link
jz10 Re: Moczówka prosta 26.05.07, 21:13 Moja mama zachorowała na moczówkę, gdy była ze mna w ciąży, na skutek powiększenia fizjologicznego przysadki. Pozdr,J. Odpowiedz Link