Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

prezent dla narciarza

29.11.11, 20:21
    Hej, czy moglibyście podowiedziec jakiś ciekawy gadżet lub coś innego co się nadaje na prezent dla narciarza? Piersiówek ma cały zestaw różnej wielkości, kijki właśnie kupił nowe, okulary tez. Termosów nie używa, torby i pokrowce na narty ma.
    Może komuś przychodzi coś na myśl?
    Obserwuj wątek
      • Gość: marzyciel Re: prezent dla narciarza IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.11, 20:44
        Może z grubej rury free ride w Kanadzie,szczyt marzeń niejednego narciarza.
      • Gość: beniosenior Re: prezent dla narciarza IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.11, 21:48
        Suszarka do butów narciarskich - niezła sprawa.
        • staruch5 Re: prezent dla narciarza 29.11.11, 21:53
          kask?
      • Gość: mac Re: prezent dla narciarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.11, 10:13
        W empik'u widziałem taki album/atlas/przewodnik gdzie na narty czy jakoś tak-opis ośrodków z mapami itd.
        • Gość: m57 Re: prezent dla narciarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.11, 20:29
          Przewodnik to dobry prezent ale może nie z Empiku- zachęcam do bojkitu Empiku - czytajcie na biznes.newsweek.pl/empik-ma-problem--rozkreca-sie-bojkot-sieci,84834,1,1.html
      • derff Re: prezent dla narciarza 30.11.11, 10:15
        Takie lekkie rekawice "windstopery" jak nie ma to polubi oczywiście jak mróz niewielki.
        • staruch5 Re: prezent dla narciarza 30.11.11, 10:30
          ewentualnie kominiarka pod kask.

mozesz mu kupic maske z ladnej irchy.
          jak to jest twardy zawodnik, to moze mu sie przydac.
          • agus-ka Re: prezent dla narciarza 30.11.11, 10:53
            zawodnik megatwardy i doświadczony, więc kask ma, rękawice też, free ride w Kanadzie to raz że nie moja półka cenowa a dwa, ze zdaje się zaliczył już:)
            ale pomysł z maską podoba mi się, tylko najpierw sprawdzę czy czasem nie ma.

Może jeszcze jakies fajne pomysły?

• Gość: kasieńka Re: prezent dla narciarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.11, 14:37
              Bielizna termiczna jakiejś lepszej firmy, np. Under Armour?? Kuchenka typu jetboil? I jakieś liofilizowane danie do niej do kompletu? Bon na zakupy w sklepie internetowym?

• Gość: tanova Re: prezent dla narciarza IP: *.ipartner.com.pl 30.11.11, 15:50
                kosmetyki na zimę (krem z filtrem, pomadka ochronna), ogrzewacze do rąk.
                A może box dachowy na narciarskie wyjazdy samochodem?
                • skyddad Re: prezent dla narciarza 30.11.11, 16:29
                  Jezeli taki twardzioch, to mila niespodzianka bedzie plecak do jazdy poza trasowej.
                  Maga byc tyczki skladane,ktora sie wlasnie montuje po bokach plecaka.Sa to skladane jak maszt namiotowy cienkie z glasfibru patyki do dlugosci standartowej 4m,wrazie czego bedac niechcacy na miejscu juz moze szukac kolegi lub kolegow.To nalezy do wyposazenia standartowego.Maly szpadelek do odkopywania.Wedlug mnie nie nalezy kupowac gadzetow lecz rzeczy potrzebne i praktyczne.Kazdy prawdziwy narciaz ,zeglaz przed wyprawa sprawdza swoje rzeczy i kolegow i odrazu sie wyrzuca gadzety tylko zachowuje rzeczy ktorte moga uratowac zycie.Po ubiorze i odrazu widac narciaz czy robi sie na narciarza.
                  Pzdr.Sky.
                  • skynews Re: prezent dla narciarza 02.12.11, 12:47

"ale pomysł z maską podoba mi się"

maska, jak nie ma szpetnej buzi to do niczego nie jest przydatna a oprócz tego to ktoś go może za terrorystę uznać...

modny sportowy sportowy zegarek może być tym co sprawi mu przyjemność - ok, nie musi to być zaraz omega ale coś takiego Ice_Watch_Winter na jakiś czas...
                    • 19alien63 Re: prezent dla narciarza 02.12.11, 21:00
                      Uwazaj Skynews, bo za chwile uzyskasz wpis: UWAGA SPAMER :-))
                      A pomysl z zegarkiem jest calkiem niezly. Choc jesli ma to byc prezent dla sportowca, narciarza, etc. to proponuje ten produkt:
                      www.ski-outdoor-shop.de/produkte/suunto-vector-xblack
                      Zawsze bedzie wiedzial na jakiej wysokosci sie znajduje, w jakim kierunku musi jechac
                      oraz, w zaleznosci od modelu, jaka bedzie pogoda na jutro (i czy czasem nie zabrac parasola ;)
                      • b-a-n-i-t-a UWAGA SPAMER :-)) 02.12.11, 21:40
                        sam się prosiłes kumie ;)

Pomysł pierwszego spamera nie jest najgorszy, tylko że freeride w Kanadzie to jest może dobre dla prostego ludu a nie żadne marzenie inteligentnego narciarza. Jeśli chcesz coś naprawdę oryginalnego to polecam heliski na nowozelandzkim Tasman Glacier. A i tak najlepsza jest włoska Monterosa.
                        • Gość: o matko Re:uwaga prymityw ! :-) IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.11, 17:58
                          j w
                          • b-a-n-i-t-a Re:uwaga prymityw ! :-) 03.12.11, 21:17
                            Ale naprawdę nie musisz się tak chwalić, stali bywalcy dokładnie wiedzą kim jesteś ;)
                            • Gość: o matko Re:uwaga prymityw ! :-) IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.11, 22:41
                              niezła schizofrenia,głębokie wyrazy współczucia
                              pl.wikipedia.org/wiki/Schizofrenia :-))
                      • skynews Re: 04.12.11, 17:37

19alien63 napisał:
                        "Uwazaj Skynews, bo za chwile uzyskasz wpis: UWAGA SPAMER :-))"

dziękuję za ostrzeżenie ale... spokojnie, nie obawiajmy się:
                        zwolennicy Ciemnej Strony Mocy wiedzą już że zadawanie się ze mną to tak jak całowanie lwa pod ogonem - przyjemność żadna a może być niebezpieczne:-)
                      • mama2345 Re: prezent dla narciarza 15.12.11, 13:05
                        ja co roku mam problem, w zeszłym roku kupowałam bieliznę termoaktywną, a w tym roku taki gadżet dla sportowca, co przyspiesza regenerację - Trion:Z trionz.pl/Category/1-bransoletka-dual-loop.aspx
                    • agus-ka Re: prezent dla narciarza 03.12.11, 15:21
                      pomysł z zegarkiem też fajny, niestety on ma właśnie omęgę i trudno by mi było go przekonać do zmiany:)
                      z maski akurat sama korzystam, więc nie zgodzę się, ze to zbedny wydatek. Może coś z odziezy termoaktywnej uda się wybrać.
                      Niestety jemu ciezko coś kupić, bo nie jest gadżeciarzem. Prezent musi być praktyczny, takie lubi.
                      Dzięki wszystkim za pomoc:)
                      • skynews Re: 04.12.11, 17:44

agus-ka napisała:
                        "pomysł z zegarkiem też fajny, niestety on ma właśnie omęgę i trudno by mi było
                        go przekonać do zmiany:)"

jak ma zegarek od 13, 14 tyś. w górę to rzeczywiście trudno go przekonać do zmiany.
                        również nie zadowoli się byle_czym a już na pewno nie maską...
                        • agus-ka Re: 04.12.11, 22:39
                          czy ja wiem, jego cieszy jak dostaje coś co jest mu potrzebne, z czym się wstrzeliłam, bo akurat mu brakuje. Tu zupełnie nie chodzi o wartość tylko o dopasowanie do obdarowanego.
                          • skynews Re: 04.12.11, 22:49

Aguś,
                            jak tak to ok ale... całusek gorący do tego (tylko nie przez maskę) rozumie się samo przez się:)
                            • agus-ka Re: 05.12.11, 13:55
                              oczywiście, innych u nas nie ma:))
                              • kkk Re: 07.12.11, 10:13
                                a comyślicie o grzłko-suszarkach do butów?
                                niektóre mają całkiem fajny, wygląd nowoczesny, suszą,grzeją itd, antybakteryjne niby, koszt 100 zł iwzwyz, więc chyba nei jestto jakiś badziew.
                                Wiem, że mojemu narciarzowi czasem przemakają buty narciarskie, no i rękawice etz można tym osuszyc, dobry pomysł dla kogoś, co wszystko juz ma?
                      • smir_noff Re: prezent dla narciarza 05.12.11, 07:26
                        Skoro on już wszystko ma i nie jest gadżeciarzem, to kup mu jakiś dobry koniak z górnej półki, zapakuj w torbę z górskim widokiem i będzie ok.
                    • Gość: iza Re: prezent dla narciarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.11, 10:54
                      maska jest jak najbardziej przydatna, po to, żeby nie oddychać mroźnym powietrzem, bo można się przeziębić; poza tym chroni twarz przed zimnem i zmrożonym śniegiem;
                      • staruch5 Re: prezent dla narciarza 05.12.11, 11:13
                        bzdury gadasz, Wacpanno,

maska nie jest po to, zeby nie oddychac mroznym powietrzem, tylko po to, zeby sobie nie odmrozic pyska, gdy jest -20C i wieje 50 km-h.
                        A ze spotykam ludzi z maska przy -5C.... t
                        ak samo, jak pewien Wloch zamykal (przy -5C i slonecznej pogodzie) oslone w krzesle. zaprotestowalem, ale powiedzial, ze jest za zimno.....
      • afilipinka Re: prezent dla narciarza 02.12.11, 14:50
        kamerka go-pro
        • Gość: Marita Re: prezent dla narciarza IP: *.icpnet.pl 09.12.11, 11:21
          ja kupiłam dla siostry skarpety kompresyjne - narciarskie. ciągle narzeka, że jej marzną stopy i nie ma dobrego czucia nart. A kompresja właśnie poprawia krążenie krwi, przez co stopy są trzymane w cieple.
          Można je dostać tutaj: runcentre.pl/cep-skiing-compression-socks-p966.html
          • agus-ka Re: prezent dla narciarza 09.12.11, 11:47
            skarpety raczej odpadają, to nie typ zmarzlaka. Grzałki fajan sprawa, sama takie mam, ale jego stosunek do tego wynalazku jest raczej obojętny:)
            • Gość: wertyk Re: prezent dla narciarza IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.11, 13:43
              Może zatem nie warto na siłę kupować prezentu związanego z nartami? Na pewno jest jeszcze jakaś dziedzina, którą się interesuje, kiedy śnieg nie dopisuje?
              -----
              tanie loty
      • Gość: Funfa Re: prezent dla narciarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.11, 11:06
        Ja proponuję wyjazd. Można np. na zakupach grupowych wykupić wyjazd i wydrukować kupon. Ceny są często nawet niższe niż w last minute. Dla przykładu na Gruperze można kupić za 59 PLN 3 dniowy pobyt w Szczyrku : )
        • Gość: Melanie Re: prezent dla narciarza IP: *.toya.net.pl 21.12.11, 21:02
          nigdy nie kupowałam takiego wyjazdu na zakupach grupowych, ale w sumie może warto spróbować
      • phantome Re: prezent dla narciarza 28.12.11, 15:56
        > Hej, czy moglibyście podowiedziec jakiś ciekawy gadżet lub coś innego co się na
        > daje na prezent dla narciarza?

Bielizna termoaktywna to niezły prezent. Jak tylko znasz rozmiar, to nie będzie problemu. Jest wielu dobrych producentów - Hi-Tec, Iguana i in. Poszukaj w necie.
      • Gość: aha Re: prezent dla narciarza IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.13, 18:27
        takapaka .pl/tag/268/prezent_dla_narciarza tu są pomysly na prezent :P
        • garmin.sklep.pl Re: prezent dla narciarza 04.11.13, 16:31
          A może kamerkę sportową, która zarejestruje nasze wyczyny podczas śmigania garmin.sklep.pl/garmin-virb-010-01088-01.html
      • wote Re: prezent dla narciarza 08.11.13, 10:20
        Akurat narty to sport sprzętu i gadżetów, łatwo kupić coś fajnego. :)

- kamerka mocowana na kask to znakomity pomysł
        - zestaw do smarowania nart na ciepło, jak to faktyczny zapaleniec i nie ma, to doceni jak się dzięki prezentowi zainspiruje i nauczy. W droższej wersji prezentu też można kupić mu dodatkowo zestaw do ręcznego ostrzenia nart.
        - smary na zimno
        - rękawice
        - podgrzewacze do butów
        - skarpety narciarskie (dla narciarza każda ilość jest ok)
        - bielizna termiczna
        - opaski, apaszki, śmieszne czapki, sporo tego w sklepach.. ale tu trzeba znać gust ;)
      • Gość: iza Re: prezent dla narciarza IP: *.himax.com.pl 21.12.14, 18:04
        BILET NA TRENING NARCIARSKI to idealny prezent dla narciarza, faceta który szuka nowych wyzwań. " Bilet na trening narciarski" w cenie 100zł Są to otwarte treningi jazdy sportowej z pomiarem czasu na tyczkach, a jak wiadomo faceci uwielbiaja sie scigac i byc coraz to lepci :) Treningi zorganizowane przy użyciu nowoczesnego, bezpiecznego i profesjonalnego sprzętu. Pod czujnym okiem doświadczonych trenerów. szczegoły na

treninginatyczkach.pl super zorganizowani , dobra zabawa mój brat byl zachwycony :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka