Dodaj do ulubionych

Ergonomik - dla starszaka

29.06.11, 12:15
Z góry przepraszam za obrazoburcza niewiedze i chustowy sceptycyzm (przy dwójce, mimo dobrej woli, nie zlapalam bakcyla) - mam dwulatka, ale mikroba (wczesnIak, 10kg, stawia pierwsze kroki), w lipcu jedziemy w Bieszczady, myślałam o typowym górskim nosidle ale na forum zakupowym kazali udać sie do was po radę ;) które nosidło będzie najwygodniejsze dla matki dla której nawet baby Bjorn był za skomplikowany ;) słowem żebym zarzuciła sobie sama na plecy dziecko w tym i - mam nadzieje - jeszcze następnych dwóch sezonach?
Obserwuj wątek
    • pani_wiola Re: Ergonomik - dla starszaka 14.07.11, 22:11
      Ja także się chętnie dowiem co polecacie.
      Wiem, że chcę nosidło, nie chcę mei taia. Ale na firmę się ciężko zdecydować. W sklepie nic zobaczyć nie można. Wszystko w necie, więc mam problem. Lubię wszystko dotknąć przed zakupem, a zwłaszcza coś co ponad 3 stówy kosztuje. Rozumiecie?
      Podobają mi się nosidła szyte na zamówinie, ale to już w ogóle nie do wypróbowania. Musze polagac na opiniach z netu.
      Gdzie znajdę porównanie manduki, nubigo, doux doux i tuli? Na razie tylko ceny porównałam i w sumie na jedno wychodzi. Koło 350 kosztują w większości. Co wybrać???
      • gojapio Re: Ergonomik - dla starszaka 15.07.11, 01:01
        Od tygodnia nosimy się w Tuli, na razie na przodzie, jak pojedziemy na wakacje mam nadzieję przerzucić człowieka na plecy. Żałuję tylko jednego - że zdecydowałam się na zakup tak późno :) no ale mam alibi - zamartwialiśmy się o inne rzeczy naszego wcześniaka. Właściwie się z nim nie rozstajemy, młody biega na własnych nogach, jak się zmęczy, wsiada do Tuli. Waży 10kg, nie czuję go wcale. Inwestycją się jakoś specjalnie nie stresowałam - gdyby tak używane samochody miały takie niskie spadki wartości jak nosidła (270-300 za używane na allegro to norma) ;)
        • asik_w Re: Ergonomik - dla starszaka 15.07.11, 11:27
          Żeby szybko się założyło a i jeszcze mąz chciał nosić to Tuli ;)
    • sanhi Re: Ergonomik - dla starszaka 19.07.11, 13:28
      w sumie jeszcze nie nosze ale juz zamowilam nowy ergonomik z womar czyli eco
      mysle, ze warty uwagi, zwlaszcza ze o wiele tanszy a chyba nie gorszy od tuli
      ale na pelna wlasna opinie przyjdzie jeszcze czas
      poki co moge przekierowac do innych zrodel a te mnie zachecily
      tutaj eco
      womar.com.pl/
      a tutaj opinie
      www.chusty.info/forum/showthread.php?t=58017
      • abigail83 Re: Ergonomik - dla starszaka 19.07.11, 14:00
        Wygląda zachęcająco. A jaka cena?
        • sanhi Re: Ergonomik - dla starszaka 19.07.11, 15:25
          ja dalam 215 pln
          nie wiem czy moge linkowac do sklepow ale najwyzej usuna
          www.nakina.pl/nosidelka-dla-dzieci/288-womar-ergonomiczne-eko-nosidelko-dla-dzieci-eco-2.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka