Dodaj do ulubionych

Wiązanie 2x

28.10.13, 18:27
Witam. Mam 6m olbrzyma. Waży ponad 10 kilo. Chusta kółkowa, a raczej moje ramię przestało dawać rady. Zakupiłam tkaną wiązaną z Nati. Kieszonka nie za bardzo mam wychodziła, młody wił się, z całej siły prostował nogi i w ogóle walczył. Spróbowałam 2x i wiktoria, tylko kilka rzeczy mnie martwi. Proszę o radę:)
1. Czy rączki mogą być puszczone dołem? Jak młody miał je zgięte w łokciach i po bokach, to się ciągle odpychał. Teraz ma je wystawione na boki, nadgarstki spoczywają na kolankach.
2. Czy krocze powinno stykać się z moim brzuchem? Kąt 120 między jego nóżkami jest. Ale w sumie nie tymi nóżkami obejmuje, a w kieszonce kolankami celował w mój brzuch ... Wprawdzie ma Już 74cm wzrostu. .. Jakbym nie dociągała, tak mi te nóżki zostają.
Bardzo proszę o radę:)
Obserwuj wątek
    • martekle Re: Wiązanie 2x 12.11.13, 14:42
      W tym wiązaniu ciężko będzie coś innego zrobić z nóżkami, będzie szeroko nie ma innej rady
      a 6 mc dziecko to jest za małe moim zdaniem na taką pozycję jak w nosidle
      krocze nie powinno stykac się z twoim brzuchem, bo wtedy jest zbyt silny przeprost w odcinku lędźwiowym, głowa dziecka pewnie ucieka do tyłu, dodatkowo mięśnie ud rozciągają się nienaturalnie
      w chuscie dążymy zawsze do pozycji kucznej, nozki blisko siebie, kolanka w miare mozliwosci na wysokosci pępka, okrągle plecki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka