rrenya
14.02.08, 22:23
Marzy mi się chusta kółkowa bądź MT. Tylko właśnie nie wiem którą wybrać. Wiem, że najlepiej obie :) ale niestety to chwilowo nie wchodzi w rachubę. Mam już długą wiązaną, ale chciałabym chustę taką, którą mogę szybko na siebie założyć, gdyż do wiązanej nie mam zbyt wiele cierpliwości. A że z moim dzieckiem wyjścia w chuście są niezbyt długie (mała nie chce spać w chuście), to wiązanej nie chce mi się często po prostu motać. Chciałabym jej używać na krótkie wyjścia np. do sklepu, czasami w domu i ewentualnie awaryjnie na spacery jak moje dziecko (teraz 8 m-cy) zacznie samodzielnie chodzić i na spacerach bardziej atrakcyjne będzie chodzenie niż jeżdżenie wózkiem. Jakie są wasze doświadczenia z tymi chustami.
Miałam kiedyś okazję wypróbować kółkową z bawełny - spodobała mi się, ale jest niezbyt wygodna. Moje spostrzeżenia: Plus dla kółkowej - możliwość noszenia na biodrze, co może się w domu przydać. Ale znowuż w MT można wygodnie ponosić dziecko na plecach - co w kółkowej jest raczej niemożliwe. Sama nie wiem...