Dodaj do ulubionych

Co na apetyt?

27.04.07, 23:53
A co Wasze maluchy dostawaly od lekarza na apetyty? Sa jakies syropki, czy
kropelki na wzmozenie apetytu? My z Olivcia mieszkamy w USA i tutaj niestesty
lekarze nic takiego nie proponuja. MOzna cos kupic w aptece bez recepty?
Slyszalam o Mulisanostol, czy ktoras z Was dawala to maluchowi?
Obserwuj wątek
    • judtytkat Re: Co na apetyt? 30.04.07, 22:19
      Multisanostol jest to preparat wielowitaminowy dla dzieci powyżej 1 roku. Daję
      swojej małej (spasował jej smak), ale wg mnie wpływu na apetyt to nie ma.
    • marcycha20 Re: Co na apetyt? 01.05.07, 00:35
      W takim razie co mozna dawac, zeby poprawic apetyt?
      • damian107 Re: Co na apetyt? 01.05.07, 15:56
        ja dawałam Bioaron C 15 minut orzed posiłkiem rano i wieczorem
      • marcycha20 do Damian107 02.05.07, 15:12
        A czy ten lek jest na recepte? Rzeczywiscie sie apetyt poprawia po nim?
    • dorotairadek Re: Co na apetyt? 11.05.07, 01:49
      Ja tez mieszkam w USA i tez kiedys (1.5 roku temu) mialam ogromne problemy z
      moim obecnym 3-latkiem z jedzeniem. Mi przysylali z Polski Multisanostol, ktory
      do dzis podaje synkowi codziennie po jednej lyzeczce. U nas zadzialal,
      Michasiowi poprawil sie apatyt. Poza tym daje mu tez Bioaron C, na zmiane z tym
      multisanostolem i tez widze duza poprawe apetytu.
      Przy okazji chcialam pocieszyc wszystkie mamy niejadkow, badzcie cierpliwe, ten
      straszny okres z niejedzeniem dzieci w koncu minie, gwarantuje! Ja meczylam sie
      z moim dzieckiem prawie dwa lata i mialam dokladnie te same problemy o ktorych
      piszecie. Praktycznie popadlam w depresje z tego powodu. Liczylam kazdy kes i
      kazdy miligram wypiteo pozywienia, jak sobie to przypomne to szok. Bardzo
      dobrze was rozumiem co przezywacie i dlatego chce was pocieszyc ze to na prawde
      kiedys minie. U nas minelo ok 2 roku zycia Michalka. Do tej pory Michas nie
      rzuca sie na jedzenie i czesto mam klopoty przy posilkach ale w porownaniu do
      tego co bylo rok-dwa temu to teraz jest idylla! Pilnujcie tylko aby dziecko jak
      najmniej chorowalo, mialo dobre wyniki badan i ogolnie dobrze sie rozwijalo, a
      doczekacie sie chwili, ze samo poprosi o jedzenie. Caluski i pozdrowienia z
      goracej Florydy!
    • garbola Re: Co na apetyt? 11.05.07, 09:01
      Ja z powodzeniem stosuję u mojej rocznej Jagódki Ketotifen. Jest to syrop na
      alergię, którego skutkiem ubocznym jest wzmożenie apetytu i działa!!! W ciągu
      miesiąca przybrała 600 gram co zdażyło jej się po raz pierwszy. Pozdrawaimy
      Ola, Jagoda (23.04.2006), Mikołaj (16.01.2000)
      • wojtela Re: Co na apetyt? 11.05.07, 09:25
        witaj, a jaką dawkę Ketotifenu podajesz córecze?
        • garbola Re: Co na apetyt? 11.05.07, 09:49
          1 ml dwa razy dziennie. Ostatnio trochę mniej je bo jest trochę chora ale jak
          jest zdrowa to wcina jak smok.
    • mama.czarka Re: Co na apetyt? 22.05.07, 19:33
      U mojego 2 letniego synka też był kryzys z apetytem. Kompletnie nic mu nie
      smakowało, dodatkowo jeszcze często chorował i był na antybiotykach. Podawałam
      Bioaron C, ale u nas nie zadziałał. Następnie Multisanostol i jest znaczna
      poprawa - ale nie od razu, tak po ok. miesiącu. Nadal nie lubi mięsa (muszę mu
      mielić i dokładać do zupki), ale chętnie je kaszki, owoce, jogurty, ryby. No i
      rośnie, przybiera! Słyszałam jeszcze o Multiwitamolu, ale jeszcze nie mieliśmy.
      Może któraś mama podawała ten preparat swojemu dziecku?
      • malina2005 Re: Co na apetyt? 23.05.07, 13:13
        a nam lekarka przepisala lek o nazwie kreon. Wprawdzie bylo to po grypie
        jelitowej, ktorą Jaś przeszedl, ale schudl w niecaly tydzień 600 gr i ja się
        balam,ze nie odbuduje tej wagi i ona przepisala mi ten lek. 2 tygodnie. Bierze
        go 6 dni, a poprawa jest niemal 100%.Jestem w pozytywnym szoku. Jutro idę na
        kontrolę i ważenie. Dodam,ze Jaś ma 16 mies, waży niecale 10 kg.
        • justek80 Re: Co na apetyt? 31.05.07, 21:21
          Z tego co wiem, kreon to enzymy trzustki. Mój syn to bierze, bo było
          podejrzenie, że jakiegoś enzymu mu brakuje i dlatego słabo przyrasta.
          Rzeczywiście z tym kreonem trochę lepiej zaczął przybierać na wadze ale żeby mu
          to wzmogło apetyt, to nie zauważyłam. Natomiast bioaron C podawany przez dwa
          tygodnie po 5ml 2 x dzienie zadziałał na apetyt znakomicie! No i przyrost wagi
          był widoczny gołym okiem. Dodam jeszcze, że obydwa preparaty są dostępne bez
          recepty. Pozdrawiam.
          • kometa Re: Co na apetyt? 04.06.07, 23:01
            justek80 napisała:

> Natomiast bioaron C podawany przez dwa tygodnie po 5ml 2 x dzienie zadziałał
            > na apetyt znakomicie! No i przyrost wagi
            > był widoczny gołym okiem. Dodam jeszcze, że obydwa preparaty są dostępne bez
            > recepty. Pozdrawiam.

Po jakim czasie od rozpoczecia kuracji Bioaronem C nastapila poprawa apetytu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka