idyla 07.12.09, 23:17 Witajcie jestem tutaj nowa ichciałam sie poradzic co do mojej suni .Odebralam ja trzy dni temu ,dostałam karme ekubana ale chciałabym ja przestawic na royal .Poza tym prosze o rady dotyczace higienyi opieki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brygida36-net Re: shih tzu 08.12.09, 09:10 Witaj jesli jest zdrowa i nic jej nie dolega to moze poczekaj z przestawieniem jej na inna karme.Ale jesli Ci zalezy do pomalutku sprobuj ja przyzwyczajac dosypujac do obecnej karmy nowej. Odpowiedz Link
tenshii Re: shih tzu 08.12.09, 10:54 Po pierwsze Royal nie oznacza od razu, że pasuje każdemu psu. Każdy pies jest inny i pod każdego psa trzeba dobrać odpiowiednią, dobrą karmę. Jeśli Eukanuba służy Twojemu psu - zostań przy niej. Jeśli nie służy - możesz już teraz zamienić karmę, ale musi to trwać minimum tydzień. Musisz zachowywać wagową ilość karmy, ale miesząc jedną z drugą, codziennie dodając więcej nowej, a ujmując starej, aż przejdziecie na Royal. Odpowiedz Link
idyla Re: shih tzu 08.12.09, 11:29 Dziekuje,moze rzeczywiscie poczekam, mała jest zdrowa. Odpowiedz Link
idyla Re: shih tzu 09.12.09, 18:50 Mam pytanie,czy jakos specjalnie dbacie o włoski waszych pieskow typu olejki,odzywki itp? Odpowiedz Link
brygida36-net Re: shih tzu 09.12.09, 19:20 Ja poki co uzywam szamponu dla szczeniat dr Seidla z proteinami i alantoina do kapieli.Ma krotkie wloski wiec czesze go na razie raz dziennie ,ale wpierw mocze wloski ciepla woda aby byly lekko wilgotne.Wlos jeszcze mu sie zmieni ,potem zasiegne porady.Czytalam ze ludzie uzywaja oleju palmowego .Czy ktos moze uzywal ,i czy jest to aby dobre? Odpowiedz Link