30.07.10, 10:08
Bardzo proszę o radę. Posiadam 3 letniego pieska. Od 2 dni piesek nie chodzi,
wywraca się,nie ma siły, nie chce jeść, wychodzić, jest smutny. Dziś rano
byliśmy z nim u lekarza, okazało się że to zatoki. Lekarz je oczyścił i za
tydzień ma być kontrola. Proszę o rady jak uniknąć podobnych sytuacji. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tenshii Re: Zatoki 30.07.10, 12:29
      Chodzi o zatoki okołoodbytowe? Czy jakie?
      • izunia_net Re: Zatoki 03.08.10, 10:21
        Tak. okołoodbytowe. Niestety w weekend nic się nie poprawiło, nawet po
        zastrzykach. Zrobiliśmy RTG kończyn dolnych i kręgosłupa, nic nie wykazało.
        Wczoraj dostał znowu zastrzyki, bo nadal się nie podnosi, pełza :( Jest bardzo
        słaby, nie chce jeść. Dziś kontrola.
        • tenshii Re: Zatoki 03.08.10, 10:57
          Zatoki nalezy czyścić regularnie, chociaż nie chce mi się wierzyć, że takie objawy powstały od zapełnionych zatok.
          Jeśtli RTG nic nie wykazało, to może on ma jakieś zapalenie rdzenia kręgowego albo inne cholerstwo?
          Powinnaś się z nim udać do ortopedy.
          • tenshii Re: Zatoki 03.08.10, 10:57
            *albo neurologa ;)
            • izunia_net Re: Zatoki 03.08.10, 12:04
              Dziekuje za info.. Przez ten caly tydzien ma dostawac zastrzyki.. Zobaczymy jak
              bedzie
            • an3czka2 Re: Zatoki 03.08.10, 12:24
              Zgadzam się z Tenshii, zatoki około odbytowe nie dają takich objawów. Mój
              poprzedni pies miał ciągle z tym kłopoty na starość, i nigdy nie były takie
              objawy że pies nie mógł chodzić. Myślę że to coś z kręgosłupem lub stawami.Życzę
              szybkiego powrotu do zdrowia, powodzenia :).
              • shih-an Re: Zatoki 03.08.10, 22:08
                Przyczyny moga byc dosc rozne, dlatego wazne jest, zebys trafila do dobrego weta, a nie pierwszego-lepszego.

Shih-tzu maja sklonnosc do dyskopatii, zdarza im sie tez przepuklina kregowa.
                Moze to byc takze zwykle zapalenie miesni (oby!), ale moze tez byc porazenie rdzenia kregowego. Czasem ciezko je odroznic.
                Niedowlad tylnych konczyn moze wystapic tez przy porazeniu stawow miednicy, ale takze przy nieprawidlowej pracy mozgu. Dlatego tenshii ma racje mowiac, zeby psiaka obejrzal ortopeda i neurolog...

Trzymam kciuki, zeby sie maluszkowi polepszylo.
                Pozdrawiam
          • izunia_net Re: Zatoki 05.08.10, 08:14
            Witam, Masaj dostaje zastrzyki do końca tygodnia. Po nich ma być już dobrze.
            Lekarz mówi że to może być zapalenie mięśni. Ma lepszy apetyt ale niestety nadal
            się nie podnosi. Jeśli nic się nie zmieni wybiorę się do innego lekarza. Pozdrawiam
            • an3czka2 Re: Zatoki 05.08.10, 09:32
              Dobrze że jest troszkę lepiej, ale ja bym jednak skonsultowała to z innym
              lekarzem. Pozdrawiamy i życzymy szybkiego powrotu do zdrowia.:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka