Dodaj do ulubionych

wrzod na oku

23.12.10, 13:04

czy ktorys psiak mila z tym doczynienia?
dzis na wizycie okazalo sie ze Lusia ma wrzoda,dostala zastrzyki i krople.
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: wrzod na oku 27.12.10, 10:30
      Ja nie mam tego problemu, ale koleżanka na osiedlu ma ten problem z malutką. Trzeba tego bardzo pilnować, i nie wiem czy to norma ale to świństwo nawraca. Nie za często, ale jednak. Biega wtedy po kropelki i leczy. Może poszukaj czegoś o ty na google. Pozdrawiam Anna
    • marika1413 Re: wrzod na oku 31.12.10, 15:26
      witaj lentynku dawno nie byłam tutaj . pewnie oczko już wyleczone. Ja miałam u siebie 2 razy po urazowe owrzodzenia rogówki /nie fortunna zabawa z pieskiem i kotkiem/ Stosowaliśmy antybiotyk w tabletkach do tego co 2 h przez całą dobę na zmianę oczko było zakraplane NAKLOF i TOBREX U pierwszej suni leczenie było skomplikowane ponieważ oczko w zabawie przebite było kłem ,doszło do perforacji i lekarze radzili usunięcie oka po 6 tygodniach ciężkiej walki wygraliśmy! Oczko zostało uratowane . Druga uwielbia bawić się z naszym kociakiem i niechcący zadrapał oczko ta sama technika+i+oczko+zdrowe+było+w+ciągu+5+dni+.Shih+tzu+ma+bardzo+płytko+osadzone+oczka+wiec+o+uraz+naprawdę+jest+łatwo.+Największą+głupotą+jaką+często+widzę+jest+wystawianie+główki+psiaka+przez+szybę+samochodu+by+spoglądał+świat+.Silny+podmuch+może+łatwo+wbić+w+oko+gałązkę+czy+kamyk.Pozdrawiam++ciepło+i+napisz+jak+psiaczek+,zerkne+jak+będę+miała+chwilę
      +
      • marika1413 Re: wrzod na oku 31.12.10, 15:37
        przepraszam za błąd ale niemam internetu korzystałam z telefonu by szczytać pocztę i tu zajżałam . przecztałam post lentynka i postanowiłam mu odpowiedzieć , dziwnie wyświetlił mi się mój post nie wiem czy tylko ja go tak widzę czy wy również .POZDRAWIAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka