patkaa21 02.09.11, 13:36 Hej dziewczyny mam takie pytanko !! Moja Roksi od jakis trzech tygodni wylizuje sobie paszki?? i nie mam pojecia dlaczego tak robi:( Czy spotkałyscie sie juz z takim zachowaniem? Pozdrawiam Was i Wasze pupilki:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an3czka2 Re: Wylizywanie paszek??? 02.09.11, 16:38 Kochanie a nie miał psiak ostatnio pcheł?. Moja w zeszłym roku miała i potem dostała zapalenie skóry od pchlego jadu. Drapała się i wylizywała. W tym roku pcheł jest zatrzęsienie podobno, moja niunia tez złapała i znowu po likwidacji wylizuje się. To że zabezpieczamy, to nie znaczy że nie maja pchełek, moja byla miesiąc temu zabezpieczona i złapała. Ja staram się teraz jej nie pozwalać na drapanie, i pilnować, kąpać itd. Żadnego innego środka nie mogę podać bo nosi małe lilki:), a wtedy nie wolno. Może zakupię na dniach szampon miętowy i to jej ulży, ale i tak jest lepiej:). Sprawdź dokładnie psiaka czy nie ma zmian na skórze. Pozdrawiam Ania. Odpowiedz Link
arbuziki Re: Wylizywanie paszek??? 02.09.11, 19:08 Jak najprędzej marsz do weta! U mojej Kluski niedawno pojawiło się właśnie takie wylizywanie, chwilę po tym zrobiła się w tych miejscach różowa (normalnie sierść jej się jakby przebarwiła) i okazało się, że ma drożdżycę : ( Jest skłonna do alergii więc nie było jej trudno złapać jakiekolwiek świństwo, podejrzewam, że stało się to u fryzjera. Dlatego, jeśli Twoja psinka nagminnie się liże, lepiej to sprawdzić :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
patkaa21 Re: Wylizywanie paszek??? 05.09.11, 10:26 Bardzo wam dziekuje za pomoc. Musze jak najpredzej isc do weta> Mam nadzieje ze jej pomoze. Odpowiedz Link