Dodaj do ulubionych

Maylo tygrysek

22.11.11, 21:49
Dziewczyny jak wygląda wymiana włosa u shih-tzu? wiem, że w okresie od 8 do 18 miesięcy ale nic poza tym. Maylo ma 11 m-cy i w chwili obecnej wygląda jak tygrysek, czy Wasze maluchy w trakcie wymiany były też takie....hm...pasiasto-kolorowe? Na dowód załączam kilka zdjęć:-)

ludzie.gazeta.pl/ludzie/0,111223,8796850.html?user=megg_mb
Obserwuj wątek
    • maby-baby Re: Maylo tygrysek 22.11.11, 23:06
      Śliczności ! :)

Moja Tośka jest bardzo podobna po strzyżeniu. Ma już prawie 3 lata i dalej te pasemka, więc u Twojego ten kolor też się może już nie zmienić. Ale, gdy zapuszczę jej długą sierść, to pasemka nie są bardzo widoczne. Wtedy wydaje się być biało- czarna.
      Pozdrawiam z bandą Tośków! :)
      Justyna
    • an3czka2 Re: Maylo tygrysek 23.11.11, 08:49
      Witaj kochana. U nas po prostu Lila wypłowiała jak diabli, zniknął piękny rudy kolorek i stała się właściwie złoto -biała. Teraz jest nieco ciemniejsza, ale zobaczę po strzyżeniu co będzie. Maylo ma piękne umaszczenie:). Uwielbiam wyraziste kolorki u shih, ale i tak najbardziej kocham lilka:).
      Pozdrawiam Ania.
      • megg_mb Re: Maylo tygrysek 23.11.11, 20:17
        Hej..no, właśnie! jak już oglądam się za pieskami to szczególnie naszej rasy (ostatnio w mojej miejscowości sporo ich przybyło) i faktycznie zazwyczaj jakby jaśnieją z wiekiem. Domyślam się, że Tośka Justynki jako szczeniaczek była rzeczywiście czarno-biała, Maylo też czyli to ten sam genotyp...tygryskowy:-) Pozdrawiam.
        • an3czka2 Re: Maylo tygrysek 24.11.11, 08:57
          Ja jeszcze jedno u nich zauważyłam, że są odmiany włosa który nie łapie brudu. U mnie dwoje taką ma, Fabia i Max. Max to dosłownie wygląda jak by wyszedł spod suszarki po kąpieli, bielutki jak śnieg jest. U Fabi łapki i brzusio też są cały czas bielutkie. Resztę muszę regularnie myć:). Cieszy mnie też że już widać że mają gęstą sierść, po ojcu. Luzakowi dosłownie nie można się dokopać do skóry, puchata kulka:). Lilunia natomiast wygląda jak 7 nieszczęść:(, ale jutro w końcu idzie do fryzjera i będzie piękna znowu:), moje słoneczko kochane. Pozdrawiam Ania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka