Dodaj do ulubionych

kamień nazebny

31.07.12, 16:07
Cześć dziewczyny, wiecie może jak domowym sposobem można usunąc psu kamień z zębów? Zrobiłam moim dziewczynom przegląd paszczy i u Misi nie jest źle, ale Tosia ma sporo kamienia. Zresztą mi się wydaje jak na jej zęby patrzę, że ma więcej lat, ale no weterynarze powiedzieli ze około 4 więc pewnie mają rację.
Obserwuj wątek
    • maria0511 Re: kamień nazebny 31.07.12, 23:03
      Ada witam po wakacjach,och tak długo się czeka na urlop a on tak szybko mija ale dobrze że szczęśliwie wróciliście.Jak Was powitały dziewczynki czy ich "babcia"nie rozpieściła za mocno bo babcie są od rozpieszczania a Wy od wychowywania.
      O kamieniu nie poradzę poprzednia sznaucerka pozwoliła sobie myć zęby a ta moja łajza Boni to nawet nie pozwala obejrzeć zębów. Pozdrawiam Maria
      • adzikkkkk Re: kamień nazebny 31.07.12, 23:18
        A dziękuje, po wakacjach bardzo dobrze:) Dziewczynki nas ładnie przywitały, ale Misia i tak spała z babcią:) One to w ogóle przepadają za moją mamą, aż stwierdziłam, że zostawie je u babci jak są takie zdrajczynie:) bo jeszcze jestesmy u rodziców.

No a z tymi zębami to nie wiem. Kości czyszczące to raczej nie przejdą bo moje baby się biją o kości mimo, że mają takie same. Muszę poczytać trochę może znajdę coś ciekawego.

Pozdrawiamy
        • iwona.jg Re: kamień nazebny 07.08.12, 14:46
          Ada nam wet odradza wszelkie kostki. Dostaliśmy za to spray dog-a-dent. Całkiem niezły
    • maria0511 Re: kamień nazebny 02.08.12, 23:38
      Ada przypomniałaś mi jakieś trzy miesiące wcześniej dostałam w sklepie zoologicznym broszurkę
      firmy over zoo pt. PORADNIK wyszczególnione są produkty ich firmy zainteresowałam się ochroną
      zębów polecają ANIMAL DENT -łatwy w użyciu spray-zapobiega odkładaniu się kamienia nazębnego,chroni jamę ustną przed bakteriami,odśwież oddech.
      To mnie zainteresowało ENZYM-DENT-smaczna pasta:wystarczy ją rozsmarować po powierzchni
      zębów,rozkłada płytkę nazębną,nie wymaga szczotkowania tak reklamują.
      Ja tego u mnie w Puszczykowie nie dostałam a potem zapomniałam Poszperaj w internecie może są. nazwy preparatów drukowane litery. Maria

• adzikkkkk Re: kamień nazebny 08.08.12, 14:41
        Dziękuję za odpowiedzi. poczytałam trochę i na razie spróbuje ten spray, chyba nawet jest u mnie w zoologicznym. Kurcze troche mnie martwi stan uzębienia Tośki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka