Dodaj do ulubionych

wystawa psow

24.12.12, 01:53
powiedzcie mi co w w tych psach widzicie, wg mnie to najbardziej niefajne psy, przed zlodziejem nie obronia,ani to ladne, spia na kanapie, nawet listonosza nie postrasza...
po co wogole takie psisko miec, to tez nie sa madre psy,
wogole to one do kota sa podobne
Obserwuj wątek
    • kami_aicha Re: wystawa psow 24.12.12, 09:54
      Ciekawe skąd się urwałeś :> jak przeczytałam twój post to aż mnie śmiech ogarnął :P to czy przed złodziejem psiak obroni czy nie, to raczej kwestia wychowania, bo znam ludzi, którzy trzymają na posesji shih tzu, który jest tak agresywny, że do każdego leci z zębami no i może złodzieje nie zagryzie, ale nikt do nich na posesję nie chce wejść... czy pies lub dana rasa są ładne, to już rzecz gustu, bo są przecież ludzie którzy kochają się np w grzywaczach chińskich, w których np ja nic nie widzę, bo nie rozumiem co fajnego jest w głaskaniu psa po samej skórze :P A jeśli chodzo o to, czy są mądre? miałam styczność z wieloma rasami, a shih tzu są najinteligentniejsze moim zdaniem. Dlaczego? bo podczas kursu z posłuszeństwa i podstaw OBI w naszej grupie było ok 12-14 psów i żaden nie łapał komend tak szybko jak moja psinka. Przez kilka miesięcy była najlepsza w grupie, gdzie były różne rasy psów. Na egzaminie spośród tylu, zajęła 3 miejsce i pewnie zajęłaby 1 gdyby nie to, że akurat była w trakcie cieczki a egzamin był przy -20 stopniach :/ a to że mają troche kocie zachowanie, uważam za słodkie, chociaż za kotami nie przepadam... ale uwielbiam patrzeć jak moje maleństwo poluje na swoje maskotki, albo jak bawi się piłeczką jak kociak ;)
      • basfx Re: wystawa psow 27.12.12, 13:55
        jakąś prace piszesz i potrzebne ci sa opinie?? wklep interesujacy cię temat i wyszukaj z takim podejściem nic się nie dowiesz szkoda naszego czasu żeby tobie odpisywać
        • 9czarna Re: wystawa psow 27.12.12, 14:25
          Jeżeli według pana nasze psy są tak nie fajne,ani mądre ani ładne (to zresztą pana słowa) to co człowieku robisz na tym forum. Nie rozumiem,co ma celu takie zachowanie my jesteśmy zakochane w naszych psach i twoja opinia tego nie zmieni;)
    • obywatel_korowiow Re: wystawa psow 28.12.12, 15:32
      Miałem kiedyś Boksera. To był pies, który mógłby pogonić listonosza ale po co? Mógłby obronić przed złodziejem, ale psa łatwo można otruć, nawet tego najgroźniejszego. Znam ludzi, którzy pozwalają spac na kanapie dobermanowi więc ta kwestia nie powinna robić jakiejś szczególnej różnicy. Ładne czy nie to rzecz gustu. Ładne jest to co się komuś podoba. Wracając do mojego Boksera. Po nim nie chciałem mieć w domu żadnego innego psa a w szczególności takiego prawie (jak kiedyś mówiłem) chomika, no ale jak to w życiu, sprawy ułożyły się nieco inaczej i mamy w domu dwie suczki Shih Tzu. Tak jak na początku byłem wrogiem wszelkiego rodzaju Yorków, Brukselskich Gryfoników, Pekińczyków i innych Shihtzaków tak teraz stałem się wielkim zwolennikiem małych ras. Nie każdy ma warunki by trzymać w domu dużego psa wtedy decyduje się na małego a wierz mi, radości takie małe psiaki dostarczają tyle samo co duże psy. Nie ma głupich psów, są za to głupi właściciele. Po prostu niektóre rasy wymagają większej cierpliwości. Ważne jest jakie masz wobec swojego psa oczekiwania. A Ty masz psa?
      • 9czarna Re: wystawa psow 28.12.12, 18:58
        Zgadzam się z obywatelem:) przed swoją sunią też miałam bokserkę (zresztą wychowywałam sie w domu z psami dużych ras)i ładnie zniszczyła mi mieszkanie w wieku dorastania. Podrapała ściany,pogryzła drzwi a z łóżka to został tylko stelaż. Była dosyć agresywna wobec obcych mimo że nigdy nie uczyłam jej agresji,nie lubiła dzieci. Musiałam zawsze wychodzić z nia na dwór mimo że mam dom z ogrodem bałam sie że może ktoś nie domknie bramy, ucieknie i zrobi komuś krzywdę. Mimo że mam warunki aby mieć dużego psa chyba już nigdy na takiego sie nie zdecyduję,nie mam psa po to aby kogoś pogryzł,obszczekał. Kocham moją małą i nic tego nie zmieni:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka