24.05.13, 19:01
Przeczytałam w tygodniku Fakty i Mity artykuł o największym w Polsce schronisku -hotelu dla psów w Wojtyszkach pod Sieradzem.Prawie 4 ha terenu około 4 tysiące psów -weterynarze przez cały dzień szyją pogryzione psy a warunki zdrowienie włos się jeży,miesięcznie zagryzionych 30 do 40 psów oficjalnie a nie oficjalnie? psy bite przez opiekunów smutne.
Nie wiem chyba powinno się karać tych co tak bezmyślnie rozmnażają i to solidnie żeby były pieniądze na mniejsze schroniska chociaż tam mają pieniądze 6 zł dziennie na psa za mało opiekunów na taką ilość.
A nasze pieszczotki co nawet karmę z najwyższej półki wybrzydzają a podnieś głos to się obraża Maria
Obserwuj wątek
    • 9czarna Re: Artykuł 24.05.13, 20:38
      Osobiscie nie czytam takich gazet typu Fakt dla mnie ta gazeta jest malo wiarygodna,z pewnoscia jednak jest wiele schronisk w których psy i koty sa malo wazne i po prostu zaniedbywane niestety.Przykro mi ze czlowiek moze zgotowac zwiezrzakom taki los,moze dlatego ze od dziecka uczono mnie szacunku do zwierzat. Nie wyobrazam sobie traktowac psa jak zabawke lub maszynke do zarabiania pieniedzy! Ja z wszyskich ludzi najbardziej kocham psy:) i w ich towarzystwie czuje sie najlepiej.
      • maria0511 Re: Artykuł 24.05.13, 20:48
        Czarna ja też nie czytam gazety Fakt szkoda mi na nią czasu ten artykuł jest w tygodniku Fakty i Mity. Maria
        • adzikkkkk Re: Artykuł 25.05.13, 11:51
          Jest to niestety prawda. Właściciele tego hotelu mają postawione zarzuty, ale nie sądzę, żeby sytuacja się zmieniła. Psy rzadko są adoptowane z tego miejsca bo bardziej opłacalne dla właścicieli jest trzymanie ich na miejscu. Nie są leczone tylko od razu usypiane, albo zdychają w męczarniach. To długa historia i bardzo ciężka sprawa. Mówi się, że to obóz koncentracyjny dla psów.
          • maria0511 Re: Artykuł 26.05.13, 00:40
            Artykuł przerażający opis na dwie strony A4.
            Ada słusznie to ujęłaś obóz koncentracyjny dla dla psów było tam 18cie inspekcji żadna z nich nie wniosła uwag ani zażaleń ostatnia kontrola NIKu dała ocenę pozytywną z artykułu wynika że oni dostawali cynk o kontrolach.
            Pytanie "CIEKAWOŚĆ" kiedy nastąpi ten uroczysty dzień w Waszym życiu.Pozdrawiam Maria
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka